Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2017-05-28 10:58

Mental istid - vänsterns hyllande av våld

En lättkränkt vänster tog illa vid sig av att jag mfl uppmärksammade att Ung Vänsters nye ordförande citerar våldbejakande texter och skriker över detta som värsta vita kränkta män. Tydligen blir många som inte ens var födda när Ebba Grön var aktiva väldigt kränkta av uppmärksamheten. Problemet är dock inte att lyssna på Ebba Grön eller citera bandets låttexter, utan vad man väljer att citera, att texten hyllas och vem som gör detta.

Ung Vänsters nye ordförande valde att av hundratals rader låttexter citera Ebba Gröns kanske enda våldbejakande text. En text från en tid då Europa hölls i vänsterterrorns järngrepp. På 70- och en bra bit in på 80-talet var den våldsbejakande extremvänstern ett hot långt större än dagens islamistiska terror i Europa.

Terrordåden var fler och var systemhotande på riktigt, då extremvänstern hade de facto och ideologisk uppbackning av ett kärnvapenutrustat Sovjetunionen. I slutändan låg ett totalitärt kommunistiskt skräckvälde i vågskålen för de västerländska demokratierna.
"Du kan lita på mig, du kan lita på mig" - Ebba Grön, 800 grader
Ebba Grön har skrivit många texter. Gillar man bandets punk så kan man välja att citera från en lång rad låtar.

I det fallet väljer Ung Vänsters nye ordförande inte att citera "Pervers politiker". Han väljer inte att citera "Staten och kapitalet". Nej, som företrädare för en totalitär våldsromantisk ideologi, kommunismen, så väljer hen (jag förutsätter inte hens kön bara pga namn) att parafrasera en våldshyllande låttext från Ebba Gröns låt Beväpna er.

Parafraserandet beror på rimligtvis på ont om utrymme på Twitter. Exakt citat skulle lyda.
"Ja, ja ja hatar hela borgeligheten
Ja, ja ja hatar hela kungahuset
Ja vi vi ska beväpna oss" -
Ebba Grön, Beväpna er
Inte ens att citera detta är på något sätt fel. Det är skrivet, det är skrivet av någon annan. Det bara är. Problemet är att Ung Vänsters ordförande kallar citatet bästa taggningen första maj. Hen tar alltså och lägger in sin egen värdering i citatet och kallar det bäst. För en vanlig våldsbejakande vänstertomte är det ingen som lyfter på ögonen, men nu råkar det vara ordföranden för ett riksdagspartis ungdomsförbund som tycker att detta är bäst.

Nu kanske låttexten menade att det var någon form av mental beväpning. Alla vet förstås hur Beväpna er slutar?
"Ja dom tål lite bly i nackarna
Ja dom tål lite bly i nackarna
För vi vi ska beväpna oss
Ja vi vi ska beväpna oss" -
Ebba Grön, Beväpna er
Det handlar inte om någon mental eller bildlig beväpning. Det handlar om nackskott på borgerligheten och kungahuset. Mord och summariska avrättningar. Skrivet i en tid där Europa brann av vänsterns terror. Ebba Grön må varit unga och naiva, men sammanhang är allt.

Vänsterns och Ung Vänsters ordförandes hyllande av våldsromantik visar att vi som kommer vara först upp mot väggen när deras älskade revolution kommer ständigt måste visa för vanliga människor vilken ideologi vänstern står för. För här gör inte media sitt jobb, vilket de gör när det gäller högerextremismen.

Sedan är det tydligt att det råder en mental istid när man ser på hur en begåvningsutmanad vänster reagerar på minsta kritik mot deras förgrundsfigurer.

Jag har många bekanta som är vänster till långt till vänster. Men dessa är inte en vänster som hyllar vänstervåld. Det är försvarsvänstern, som inser att svensk demokrati och frihet hotas utifrån. En del av dem är till och med för NATO. Vad de alla har gemensamt är att de inte är begåvningsutmanade. Den mentala istiden är dock här för många andra till vänster.

Lyssna ni gärna på Ebba Grön. Citera ni gärna Ebba Grön. Ingetdera gör er till terrorister eller säkerhetshot. Men när ordföranden för Ung Vänster väljer att citera en text som inte kan misstolkas och dessutom lägger in värderingen bäst så bör sunda människor, inklusive till vänster, reagera och säga ifrån.

Saken blir inte bättre av att partiledaren Jonas Sjöstedt (v) inte såg något som helst problem med hyllandet av låttexten utan viftar bort det hela. Men så ser inte vänstern sitt eget våldshyllande. Vänsterns hat är ju det goda hatet.

Nu tar vi alla en tyst minut för vänsterterroristernas alla offer. Sedan kan ni lyssna på vilken musik ni vill, men glöm inte historien och sammanhanget.

Trots vänsterns idoga ansträngningar lever vi fortfarande i en demokrati, där det råder åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Det betyder dock inte rätten att stå oemotsagd för sina uttalanden, speciellt inte när det handlar om perversa politiker.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

55 kommentarer:

 1. Just "Mental Istid" sjöng vi i kör medan jag och mina soldater marscherade över ett grått och blött Kvarn i december 1994. Jag kommer för alltid förknippa den låten med detta, och det förvridna vraket av en Strv 74 vi råkade passera just då.

  SvaraRadera
 2. Som sagt, jag fattar inte hur folk har mage att kalla sig kommunister idag, kommunisterna var minst lika illa som nazisterna..

  SvaraRadera
  Svar
  1. I rättvisans namn fick kommunismen fler år på sig för sitt massmördande. Om nazisterna fått 73 år på sig så ...

   Men relativisering är av ondo. Bägge ideologierna är sjuka, som all socialism.

   Radera
  2. Kommunister och Nazister är sötebröder. Det enda som skiljer är att dom förras socialism är internationell, dom senares är nationell. Samma förakt för demokratin, samma bejakande av våld, samma hyllande av 'den starke mannen' (Putin) och inte minst samma judehat.

   I vår vardag, inte att förglömma, skiljer en sak till. I media, kultur och statlig förvaltning vimlar det av kommunister.

   Radera
  3. Nationalbolsjevism glömmer du

   Radera
  4. Glöm inte att både kommunister och nazister har en extrem fascination för judar.

   Radera
  5. @sjodan Putin är inte kommunist.

   Radera
  6. På vilket sätt är socialdemokraternas socialism sjuk?

   Radera
  7. Onödig begränsning av individens ansvar och kapacitet. Svek av hyggliga ideal och civiliserade normer. Orättfärdigt agerande för att behålla makten. Det är en sak att lova runt och hålla tunt vid val eller delvis gynna sina egna väljare efter valet. Att succesivt deformera ett folk för att permanenta makten är faktiskt sjukt.

   1. Först arbetar man stenhårt för mer och bättre utbildning för alla. Sedan, runt 1950 bestämmer man sig för sämre utbildning för en stor grupp av ideologiska skäl. Därefter leder kraven på nästintill absolut likhet succesivt till lägre krav i skolan och sämre undervisning. Skolformen och lärarlönerna motverkar rekrytering av duktiga lärare. Det bästa jag kan säga om svensk skola är att den ger mina barn en större nisch.

   2. Marginalskatter tillsammans med höga bidrag till väldigt många grupper minskar initiativförmågan och gör svensken och nysvensken lat, annat än än vad gäller kreativt åtnjutande av bidragsformer. I stället för en liten ofrånkommlig över och underklass, och en stor och mäktig medelklass har vi ett i och för sig röststarkt men bidragsberoende och räddhågset, kortsiktigt och ekonomiskt okunnigt, politisk indifferent låneproletariat som hellre likar på facebook än jobbar extra för att ha ett bättre läge om fem år. Dessutom en stor nästan-underklass som i brist på lånemöjligheter (jag menar inte att lån är en rättighet-läs det inte så) är hänvisade till andra boendeformer. Detta är bra ur socialdemokratiskt perspektiv eftersom den senare gruppen automatiskt röstar rätt och den förra gruppen som ofta arbetar offentligt också gör det.

   3. En konservering av synen på vissa jobb som sämre, och mindre värda i stället för att konstatera att vissa tjänster är mer efterfrågade men att de flesta av "skitjobben" är extremt viktiga. De här jobben är lågbetalda därför att många kan göra dem och delvis för att vård och omsorg varit en del av ett offentligt monopol. Zlatan kan jobba som vårdbiträde, men det är inte många vårdbiträden som kan spela fotboll som Zlatan.

   4. Man har internationellt vurmat för i princip alla de värsta diktaturerna i världen, och genom bistånd till dessa aktivt förhindrat förbättring i tredje världen. Vietnam, Cuba, Etiopien under Menghistu, Zimbabwe etc. OCh egentligen inte för att man brydde sig så mycket som för att man ville framstå som god.

   5. Moraliskt stöd och anpassning till kommunism. Ja det fanns kanske geopolitiska skäl till att undvika NATO, om de var bra eller dåliga går jag inte in på här, men samtidigt fanns det definitivt ingen anledning att ha vänorter i DDR eller att anpassa svensk skola efter idéer från DDR, se punkt 1. Vi förtjänade det inte. Folket i DDr förtjänade det inte.

   5. Steriliseringar i folkhemssverige. Barn i en del mycket dysfunktionella familjer utsätts definitivt för svårt lidande, men om myndighet anser sig ha tillräcklig kännedom om någon för att genomföra en sterilisering, har man tillräckligt på fötterna för att i stället omhänderta barnet.

   6. Synen på mitt och ditt, som idag är tydligare på socialkontoret än på skatteverket. Skatteverket är numera en professionell myndighet som hjälper den skattebetalande medborgaren. Definitionen på socionom är någon som gillar/ lever på att göra av med andras pengar, och deras världsbild är den härskande i Sverige. "Det du skapar tillhör oss och vi vet bättre än du vad du vill göra med pengarna."

   7. Det multikulterella misslyckandet. Här är de förstås inte ensamt skyldiga, men socialdemokraterna som har varit ett kollektivistiskt parti med religiösa förtecken har trots det starkt bidragit till oviljan att erbjuda invandrare ett nytt hemland med tydliga spelregler där arbete och anpassning lönar sig. Kanske mest därför att arbetslösa invandrare är garanterade S-röster. Man har också genom fokus på självutnämnda representanter för olika invadrargrupper kohandlat bort självklara rättigheter för individer i hela grupperna.

   Jag kan göra den här listan hur lång som helst. Egentligen skulle det vara en egen tråd.

   Radera
 3. Jonas Sjöstedt borde kanske tänka till en gång extra innan han postar. Dessutom skriver man inte en fråga med tre frågetecken. Basta.

  SvaraRadera
 4. "...För här gör inte media sitt jobb, vilket de gör när det gäller högerextremismen."

  #...för media och vänsterextremismen...de sitter i samma båt...#

  Att vänsterns hat beskrivs vara något gott, är ju resultatet av att de själva haft och har problemformuleringsföreträde/tolkningsföreträde i media. De beskriver sig själva som goda. Deras godhet är alltså självgodhet, och inget annat. Vänstern försvarar numera sitt hat och våldsbejakande med att de är antifascister och/som kämpar mot sociala orättvisor. Eftersom vänstern genom sitt tolkningsföreträde lagt beslag på språket, så har de därmed haft privilegiet att formulera vad sociala orättvisor är, och gjort ord som rättvisa och jämlikhet, till sina.

  Vänstern är de som högljuddast skriker om det högerextremistiska näthatet. De ger också högerextremister och sd skulden för den politiska polariseringen, hatet och näthatet, med sd:s intåg i politiken och Riksdagen. Att vänstern själva, både i tal och skrift, sedan länge, slängt sig vilt med uttryck som borgarsvin, borgarbrackor, feta direktörssvin, kapitalistsvin, döda alla kapitalistsvin, död åt fascismen, väpnad revolution mm mm, det verkar de själva ha glömt, eller vill inte veta av. Noll självinsikt. Det politiska hatet kom från vänstern och kommer till allra största delen i dag från vänsterpolitiker, vänsterdebattörer och deras sympatisörer. Alla som följt genusdebatten, vet vilket hat vänstern är kapabla till.

  Flera vänstermänniskor/kommunister jag mött, har lagt skulden för mänskligt lidande genom historien på religionen. Jag har fått höra: "-tänk om det inte funnits några religioner, vad mycket bättre världen hade varit".

  Tänk om inte kommunismen funnits? Så mycket bättre världen hade varit, och så otroligt mycket mördande vi hade sluppit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apropå borgarsvin och feta direktörer...

   Det ironiska är ju att de som besitter maktpositionerna numera, är just välbeställda som låtsas vara underklass, fast de bor fint och segregerat och har goda inkomster, och skiter i de som är underklass på riktigt. Ingen av dem upplever alls problemen som underklassen upplever, och saknar förmågan att se den ur deras ögon.

   Det är lite grann som grannen när det flyttade in ett homosexuellt par i huset längre ner på gatan. Ögonen riktigt lyste när han inte kunde låta bli att upplysa mig att vi numera hade homosexuella grannar, inte för att han hade nåt emot homosexuella sa han, men intrycket jag fick var att vårt område nu blivit HBTQ-certifierat...

   Det är ungefär på den nivån dessa befinner sig.

   Problemet är ju att vi har mycket få feta direktörer, men väldigt många feta småpåvar inom politik, byråkrati och media idag.

   Radera
 5. Jag gillar Thåström men ibland går det alldeles för långt.
  I sommar spelar världsartister som Emmylou Harris, Kris Kristofferson, Mary J. Blige, Alice Cooper mfl på Lisebergs vilket ingår i årskort/entrébiljett. Senare i höst spelar Thåström. Då kostar det helt plötsligt 530 spänn. Jag vet att detta är som att svära i kyrkan men girigheten som omgärdar vissa svenska artister har faktiskt inga gränser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner en brud som legat med Thåström. Enligt henne, så var det inget speciellt med honom. Apropå att vara värd 530 spänn.

   Radera
  2. Thåström har väl i praktiken varit full-on patriarkal-kapitalist sedan han spelade på visfestivalen i Västervik för många år sedan - i den gamla lokalmonarkistiska slottsruinen dessutom. Vänsterstämpel kan man leva länge på - om man breddar publikunderlaget till borgarklassen alltså...

   Radera
  3. Har du sett någon vänsterperson som inte är girig? Det är liksom en del av deras DNA och som man känner sig själv känner man andra...

   Radera
  4. Mnils: det är helt sant, av alla de jag träffat som utmärkt sig på att vara giriga, själviska, osolidariska (detta kidnappade ord) och inte kunnat räkna enkel matematik eller ens ha tillstymmelse till simpel logik så är det just vänstermänniskor. Herrejösses vad korkade saker jag hört från detta patrask.

   Ett exempel är en vänsterpartistisk kommunalpolitiker som skröt om hur mycket extra skatt hon betalade frivilligt på sin lön varje månad. I nästa mening var hon så glad över att hon fick tillbaka 25000 i sin deklaration (inga bostadslån). Jag frågade då varför hon inte gav 100% i skatt, då skulle hon ju få tillbaka ännu mer. Hon förstod inte frågan... kommunpolitiker för V. Anekdot javisst men det är tydligt även utan anekdoter.

   Hönan eller ägget: giriga personer som blir vänstermänniskor eller vänstermänniskor som utvecklar girighet? Oavsett: vänster = 100% girighet.

   Radera
 6. Jonas Sjöstedts tweet andas hånfullhet lång väg.
  Ska vi tolka Sjöstedt som att Ung Vänsters ordförande är ung och oförståndig (dum), och att man har rätt att vara det om man är ung (vänster).
  För övrigt, så brukar Vänsterpartiet/Ung Vänster tillhöra dem som förespråkar mer makt åt unga/mer elevinflytande i skolan. Kanske inte så lämpligt, i så fall.

  SvaraRadera
 7. Dom självutnämnda goda, borde det inte finnas nån benämning på denna psykiska sjukdom?

  SvaraRadera
 8. I fråga Marcus på TV4 ställdes frågan om det bara finns populism inom högern, frågan är berättigad eftersom man alltid nämner populism i samband med högerpartier och aldrig i samband med partier på vänsterkanten, Marcus svarade och sa att populism är när man lägger fram orealistiska ekonomiska förslag oavsett det kommer från höger eller vänster.

  Vänsterns lättkränkthet beror mycket på medias syn på politik från vänster som gör att vänsterns agerande och förslag går alltid att rättfärdiga utan att kalla något parti populistiskt, när nu någon kritiserar uppstår ramaskri och försvar om att man gör det för den goda sakens skull.

  SvaraRadera
 9. Att ung vänster har svårt att hålla sig på rätt sida av demokratigränsen är inget nytt, lika lite som att de gärna vill provocera med revolutionsromantik och rebell-liturgi. Twitterövertrampet i detta fallet är inte heller större än att det räckt med en tillsägelse, så hade saken varit ur världen.

  Men nu ställer sig Sjöstedt bakom sin unga rebell och försvarar tilltaget. Och Sjöstedt är en del av regeringsunderlaget, så nu blir det upp till Löfven att markera avstånd. Annars har vi en regering som har ett våldsbejakande regeringsunderlag.

  Men det räcker egentligen bara med att säga ifrån. För större än så är inte twitterövertrampet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både extrema ideologier på vänster och högerkanten accepterar våld för att uppnå högre syften och en bättre värld på sikt enligt deras tro, här fick vi ett litet smakprov på kommunismens och socialismens tankevärld.

   Radera
 10. Cornu, bra skrivit!

  Just att hen väljer att lyfta fram den enda våldsbejakande texten är symptomatiskt, hen gör det också på 1 maj som borde innebära demonstrationer i demokratisk anda. Symptomatiskt för en vänster som inte har mycket till övers för meningsmotståndare.

  SvaraRadera
 11. Det har ganska liten betydelse ute på kanterna, vilken etikett man sätter på det. Adolfs parti var som bekant nationalsocialister och hyllade en stark stat där den enskilde skulle hålla käften och inordna sig. Josefs parti var kommunister och hyllade en stark stat där den enskilde skulle hålla käften och inordna sig.

  Jag har aldrig riktigt uppfattat att det är någon skillnad, mer än då möjligen att Josef var på den vinnande sidan av kriget mot Adolf och därför hållits om ryggen i alltför många år.

  Jonas Sjöstedt tycker jag förefaller vara en rekorderlig människa, men hans vänsterparti är moraliskt bankrutt. De har aldrig tagit avstånd från alla de brott mot mänskligheten som begåtts i kommunismens namn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Adolf var ju först och främst socialist eftersom han ville påtvinga även andra länder och på sikt hela världen sin ideologi. Hade han varit först och främst nationalist så hade han ju stannat inom sitt eget lands gränser. De flesta människor förstår numera den skillnaden, det är därför det inte funkar för MSM längre att brunsmeta patrioter utan ambitioner att exportera ideologin.

   Radera
  2. Det adolf tänkte på som 'Tyskland' gick från Königsberg til Holland, till österike, + lite marginal.

   Radera
 12. Problemet är ju att det är Lars W som ger sig själv tolkningsföreträde. Om en person citerar en viss låttext så KAN det tolkas som att han uppviglar till beväpnat våld mot tex kungahuset. Det kan givetvis även tolkas på 800 andra sätt.

  Du lägger din tolkning i knät på personen i fråga och börjar yla högljutt om vänstervåld. Jag skulle vilja se att du hade lite kött på benen innan du förknippar en person med vänster-terrorister, sovjetkommunism och allt vad du nu har dragit till med.

  Men i och med att jag efterlyser en nyanserad diskussion så blir jag alltså om jag ska tolka bloghinläggen rätt en kränkt vänsternisse som hyllar Stalin (vilket jag så klart, for the record, inte är). Så den nyanserade diskussionen kan vi nog glömma. Som vanligt ägnar vi istället eftermiddagen åt en helvetisk massa gnäll om ett parti som aldrig fått mer än 5% i ett svenskt riksdagsval.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur tror du att texten skulle tolkas? Förövrigt fick vänsterpartiet 12% valet 1998.

   Radera
  2. Jag har aldrig yrkat på tolkningsföreträde när det kommer till punktexter.

   Radera
  3. @Stoffe
   Det är ok då om Jimmy Åkesson börjar citera nazistgrupper? Eller hur fungerar logiken där, som vanligt att det är ok för vänsterfolk men inte högerfolk att ha extrema åsikter?

   Radera
  4. Det var väl ett jävla liv när några SD-anhängare nynnade på någon av vänstermedia förbjuden sång för några år sedan..?

   Radera
  5. @Stoffe
   Snälla låt oss få läsa den alternativa tolkning som faktiskt inte innebär beväpning i syfte att utöva våld och som därmed kan fria stackars UV-ordföranden från alla anklagelser.

   Radera
  6. Ebba Grön är en punkgrupp, det går inte att jämföra med vare sig nazi eller Stalin. Om JÅ börjar citera Mein Kampf är det en jävla skillnad, ja.

   Ebba grön spelar punk. En musikrörelse som går ut på att pissa på allt. Jag har aldrig hört talas om någon som, likt Lars W, fått för sig att de faktiskt manar till väpnad dödsbombvänsterextremism. Jag vill till exempel gärna få veta hur texten till Die Mauer passar in deras förmodade sovjetkramande (som vi alltså ägnar blogginlägg åt att smeta på en viss person)

   "Över taggtråden såg jag min livskamrat,
   Susanne stod och gestikulera.
   Jag har gått här i tjugo år snart,
   men med en K-pist är det svårt att diskutera.
   [...]
   Alla vackra rosor är våta,
   av blodet från ert heliga korståg.
   och jag skall aldrig förlåta
   det som hände vid muren."

   OMG!!! Ebba Grön uppviglar till kamp mot DDR! Det betyder alltså att nya ordf för ung vänster uppmanar till kamp mot dödsgulagkommunismen, eftersom han mikrobloggar EG texter! Ni hörde det här först!

   Radera
  7. Svårt med läsförståelsen? Problemet är inte Ebba Grön, problemet är att Ung Vänsters ordförande väljer ut ett våldsbejakande citat ur hundratals rader med Ebba Grön-texter. Det säger en hel del om denne framtida makthavare, och din oförmåga att förstå en skriven text säger också något om dig.

   Radera
  8. Personangrepp brukar ju vara en bra avslutning på en diskussion då det är ett gott tecken på att argumenten tryter.

   Vad citatet innebär i sin kontext är helt och hållet DIN tolkning, och det är det som är problemet. Ebba grön är en punkgrupp som sparkar på allt. Tex högern, DDR/Sovjet, kyrkan/gud, "kontorsråttor", samtida musik etc etc. Du vill använda ett lösryckt citat och enligt din tolkning börja prata om problemet med extremvänsterns uppbackning från Sovjet på 70-talet och det håller inte det minsta. Du är inte ens i närheten av att hålla ett troligt argument som håller länge än att det _enligt dig_ är en solklar tolkning.

   Det är så oerhört tunnt.

   Mest av allt blir jag dock trött på Twitter. Jesus Kristus en sån jävla idiotisk liten sandlåda det är.

   Radera
  9. @Stoffe
   Beklagar, du lyckades inte övertyga mig heller

   "Ja jag, jag hatar hela borgerligheten! Jag hatar hela kungahuset. Ja vi, vi ska beväpna oss" bästa taggningen på 1 maj"

   Motsvarande inlägg från en SDU ordförande hade garanterat fått igång drevet och han hade blivit kickad. Om han ens fått vara aktiv medlem från början då.

   Texten i resten av just den låten lämnar ju inget över som kan misstolkas
   och betyda något annat än just det som står där.

   ja ja, ja hatar hela borgerligheten
   ja ja, ja hatar hela kungahuset
   ja vi, vi ska beväpna oss
   ja vi, vi ska beväpna oss

   ja ja, ja svär djupt inifrån mitt hjärta
   att vi från förorterna ska beväpna oss
   ja vi, vi ska beväpna oss
   ja vi, vi ska beväpna oss

   ja ja, ja hatar prins bertil å carl-gustav
   ja, ja, ja hatar sarah leander
   ja vi, vi ska beväpna oss
   ja vi, vi ska beväpna oss
   ja dom tål lite bly i nackarna
   ja dom tål lite bly i nackarna

   ja vi, vi ska beväpna oss
   ja vi, vi ska beväpna oss
   ja vi, vi ska beväpna oss
   ja vi, vi ska beväpna oss (x2)

   Vill du verkligen själv ha politiker med såna värderingar?
   Det vill inte jag, oavsett vilket parti de tillhör.   Radera
  10. Men Stoffe, det handlar om Ung Vänsters ungdomsordförande, inte Ebba Grön. Har du svårt att läsa?
   Låt säga valfri högerpolitiker citerat Ulthima Thule, då hade det handlat om just den politikern och dennes val av citat, inte Ulthima Thule.

   Förstår du nu?

   För övrigt är det ju nu klarlagt att Jonas Sjöstedt (V) tycker det är ok att en politiker med makt citerar Ulthima Thule. Det har ju andra unga gjort förr menar jag.

   Radera
  11. Ser fram emot att SD börjar citera Pluton Svea eller Varg och sedan skriker "tolkningsföreträde!

   Radera
  12. Har inte sett ett enda argument utöver "person X citerade Y, vilket jag anser betyder Z". Ingen har försökt påstå att person X faktiskt i egna ord uppmanar till väpnad kamp. Ingen försöker påstå att person X har en dokumenterad historia av våldsam vänsterterrorism. Ingen försöker ens påstå att det finns rykten om något liknande. Så jo, det handlar till 100% om tolkningsföreträde (i detta fallet en självvald bokstavstolkning av ett inlägg på en mikroblogg). Oerhört tunnt.

   Radera
  13. Stoffe: Visst, jag kan citera både Charles Manson och Mussolini, det skulle väl inte betyda någonting, eller hur? Det är ju inget bevis på att jag uppmanar till mord, förföljelse eller något annat. Det kan ju faktiskt betyda att jag bara vill sjunga we shall overcome?

   Men:
   - av alla personer som man kan citera citat så väljer jag som politiker med makt just detta citat av denna person (grupp)
   - med det vill jag säga något,
   - antagligen vill jag säga något i stil med vad jag själv tycker
   men kan/vill/vågar inte stå för det själv

   Vänligen läs inlägget igen, du har hakat upp dig på något som inte sägs. Din tolkning av Lars post är oerhört tunn.

   Radera
  14. @Stoffe

   Nu ger ju dig själv tolkningsföreträde genom att bestämma från vänsterhåll att det är ett oerhört "tunt" bevis att påstå att Ung Vänsters ordförande bejakar våld genom att titta vad som står i hans tweet.

   Ingen andra, förutom våldsbejakande vänstermänniskor, tycker det är långsökt att göra den kopplingen. Vad skulle syftet med Henrik Malmrots tweet vara? En kul grej på 1:a maj? Vänsterhumor? Förklara gärna!

   Och, ja, det ÄR relevant att spekulera i, som jämförelse, hur en fyllesång från SD eller ett tweet med, av media, oaccepterat politiskt innehåll hade behandlas.

   Radera
 13. Inget konstigt. Bombkastarvänstern har varit både väl accepterad samt stark i Sverige sedan Hinke Bergegrens dagar. Dåtida unghinkarna har aldrig dött ut, nya generationer har hela tiden gjort entré.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom som sysslar med bomber och granater i Sverige misstänks vara av andra generationen eller möjligtvis helt nya här i landet.

   Radera
 14. Vi har fler exemplar tex fröken lättkränkt Rossana Dinamarca som tyckte kasta gatsten mot poliser var berättigat. Naturligt då V är i botten ett djupt antidemokratiskt parti med diktatur på agendan.Och hör inte hemma i riksdagen. Tyvärr har alldeles för få läst deras partiprogram.

  SvaraRadera
 15. Ta det lugnt nu alla kränkta. Ni får alla en förklaring på DN av Hanna Fahl. Där Lars nämns alldeles speciellt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en rolig artikel av Hanna Fahl, stackaren som inte ville prata med Paolo Roberto längre i den där radiointervjun.

   "Men under 1980-talet var det i princip oproblematiskt att ha allsång till ”Staten och kapitalet” eller ”Beväpna er” i skolbussarna på utflykterna, och när DN skrev om bandet i början av 1980-talet var det i termer som: ”Ebba är i dag en institution” (DN, 14 mars 1982). Faktum är att Ebba Grön till och med tog sig in på den folkligaste av alla folkliga topplistor – ”Svensktoppen”."

   Lysande citat, eller inte.

   Det kanske säger en del om svenska samhället att vänsterns perspektiv var allenarådande och att nu börjar hegemonin så sakta att brytas upp.

   På 40-talet var det helt oproblematiskt att sjunga Horst Wessel på bussen så varför kan vi inte börja med det också igen, vad är problemet liksom?

   Eller så dammar vi på lite Skrewdriver på skolresan och hoppas att folk sjunger med...

   Det blev lite en höna av en fjäder i just den här sakfrågan men principfrågan är oerhört aktuell och Jonas Sjöstedt, Hanna Fahl et al. vittnar om en mycket vriden debatt och sjuklig livsåskådning hos många som inte förstår vad det är de debatterar för och emot.

   Radera
  2. Man märker hur viktigt det är att sätta etiketter på folk. Hanna Fahl var noga med att upplysa alla om att Wilderäng arbetat "för Skattebetalarnas förening som verkar för lägre skatter", antagligen för att vi skall förstå vilken otäck kapitalist Wilderäng troligen är.

   För oss som följt bloggen i många år har knappast kampen för lägre skatter framstått som bloggförfattarens viktigaste karaktärsdrag.

   Radera
  3. Hanna Fahl gjorde den välbalanserade och klockrena analysen, att eftersom Henrik Malmrots tweet legat ute nästan en månad innan någon reagerade, så var den inte relevant.

   Så, nu vet vi det nästa gång ett uttalande av SD, Trump, eller vem annan som helst används i media i olika syften. Är uttalandet mer än en månad gammalt, så är det inte relevant.

   Radera
 16. Skulle vilja se reaktionen ifall SDU (eller vad ungdomsförbundet heter nu för tiden) hyllade nån låttext av Somalia Kickers.

  Just det, det har redan skrivits böcker om just den händelsen...

  SvaraRadera
 17. Får man slå ett slag för lite skön satir i ämnet våldsbejakarvänsteretablissemang.
  https://soundcloud.com/user-757086837
  Mikket rulig sjit!

  SvaraRadera
 18. "Ja dom tål lite bly i nackarna" – sagt på Flashback om DN och journalisternas familjer?
  "Vi ska beväpna oss" – visste ni inte att islamism är punk?

  SvaraRadera
 19. "En text från en tid då Europa hölls i vänsterterrorns järngrepp" Lite överdrift kanske? Nog för att det var den dominerande terrorformen, men det var väl hotet om kärnvapenkrig som dominerade slutet av kalla kriget?

  SvaraRadera
 20. Det är en kommunist vi talar om, en ung kommunist. Klart han vill skjuta oliktänkande, det vill alla riktiga kommunister. Det ville säkert Sjöstedt också om ung alltså. Alla vet ju att kommunisterna uppmanar till våld mot oliktänkande.

  SvaraRadera
 21. Det handlar inte ens om löjlig politisk korrekthet, utan detta är bara ett spel för gallerierna. Tror ingen PÅ RIKTIGT är upprörd eller tror att den här killen bejakar våld.

  Tråkigt att högern också gett sig in i det här tramsandet som reducerar politik till smutskastning.

  SvaraRadera