Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2017-05-09 11:18

Inför vinstbegränsningar och kvalitetskrav för politiker

Det är uppenbart att landet är gravt vanstyrt av profithungriga politiker. Vi måste därför införa vinstbegränsningar för dessa, samt kvalitetskrav.
Våra 349 profithungriga överbetalda riksdagspolitiker deltar engagerat och mangrannt i den politiska debatten. Läsarfoto.
Riksdagspolitiker uppbär alldeles för hög lön och profiterar stort på skattebetalarnas pengar. Därtill finns det uppenbarligen inga som helst kvalitetskrav för att bli politiker.

Mitt ödmjuka förslag är därför att det omgående införs en vinstbegränsning om 7% för att bli politiker. Politikernas löner ska bli den svenska medianlönen plus 7%, dvs ca 29 000 * 1.07=31 030, avrundat till 31 000:- SEK.

Om nu ingen vill bli politiker med endast 7% i profit, så får de väl göra som riskkapitalet när det gäller välfärden - satsa på någon annan bransch att profitera från.

Därtill ska det införas kvalitetskrav på politikerna, så de faktiskt vet vad de håller på med. Det inkluderar att kunna rabbla grundlagen utantill, förstå att Sverige är ett sekulärt samhälle där inga stöd eller lagar ska stödja föreningar där man tror på låtsaskompisar, att man är tillsatta för att ansvarsfullt värna svenska medborgares intressen och inget annat, samt typ kunna räkna de fyra räknesätten och läsa texter skrivna på lättläst svenska. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

50 kommentarer:

 1. Jag tror jag skulle kunna rösta på det parti som gick till val på detta faktiskt...

  SvaraRadera
 2. Politikerna skall också kunna namnge alla 448 statliga myndigheter och kunna redogöra på vilket sätt de gynnar skattebetalarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det räcker nog som enda krav, lär sålla bort ungefär 100%

   Radera
 3. Och det viktigaste, en liten förmåga att läsa engelska, och förstå att 'alla människors lika värde' är en felöversättning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hädar mot svensk statsreligion! 😲😵😭😦😟

   Radera
 4. Ja, det låter ju rätt rimligt faktiskt. T ex grundlagen borde man ju kunna om man sitter i riksdagen.

  Nu kan vi börja käbbla om vilket parti som skulle åka ur helt om man införde kompetenskrav. SD är riktigt, riktigt dumma, inte sant?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man skulle kunna kanske införa det som krav då listan registrerades. Däremot så tror jag att betala riksdagsledamöter lite kan fresta till korruption, helre då att man minskar antalet ledamöter.

   Radera
  2. De har åtminstone inte nyligen störtat landet i fördärvet, som de andra kämpat med i ett par årtionden.

   Radera
  3. Man skulle destillerat fram de allra bästa med olika tester, några generella tex IQ-test, högskoleprov och några som handlar om den funktion de ska ha.
   Och sen gett dem en lön som inte lockade till korruption.

   Likadant skulle man noggrant utreda andra tecken på intressen som inte gagnar landet, tex antisemitism.

   Radera
  4. @Ben Dover: Jag också tror att SD skulle ryka. Dock har jag en magkänsla av att MP och V också skulle ryka tillsammans med halva eller 70% av S, M, FP, KD (om de ens väljs in) och C.

   Alternativet är att de nuvarande mupparna själva definierar vad som är kompetens, och då baserar det på postmodernistisk intersektionell analys av grundlagens intention. Pga avsaknad av rätt och fel i bedömningen klarar alla av proven, men rasisterna åker ut. Dvs SD i omgång 1 och sedan alla allianspartier eftersom de fram till 2006 "var rasister". Och då spelar inte provpoäng någon roll. Särskilt eftersom provpoäng dels inte existerar och dels cementerar maktstrukturer mellan kompetenta och inkompetenta. Vilket är patriarkalt. Så bedömningen görs efter vad man tycker om personen som skrev provet.

   Radera
  5. M måste ju vara ett solklart fall för diskvalifikation.
   Lantiskvinnan och Adcoregubben kan ju omöjligt ha alla hästar hemma.
   Sen att den tredje mannen har Sahlin som nån sorts förebild säger väl allt om partiet.

   Radera
  6. @kalle7: I ditt första stycke skule jag nog hålla med dig, några kontrollfrågor ang författtningen och en säkerhetskontroll hos SÄPO innan man hamnar på listan, men annars skule man nog låta väljarna bestämma. Jag är inget fan av SD men de skulle nog tjäna på ett sådant system då det skulle eliminera en del av de mer "speciella" ledamöterna innan de hmanar I riksdagen.
   #dimitte obsecro nauta

   Radera
  7. Det vore ju annars intressant vad som skulle hända om hälften av riksdagsledamöterna var utsedda I enmansvalkretsar men STV-röstning (preferensröstning, kandidaten måste få 50%) och andra hälften vore utjämningsmandat.

   Radera
  8. @viktor: MP har väl högst andel akademiker i partiet?

   Sedan kan det väl diskuteras i oändlighet vilken kunskap politikerna ska ha. Grundlagen säger ingenting om sakpolitik.

   Radera
  9. Så är det, MP har flest akademiker i riksdagen och centerpartiet kommer därefter. Föga förvånade har SD minst akademiker.

   Radera
  10. Hög utbildning är måhända ingen garanti för att man kan tänka rätt men att vara så förblindad av sin egen godhet (eller vad det nu är som driver dem) efter akademiska kurser i analys, logik och reglerteknik på universitetsnivå att man helt kan bortse från verkligheten är skrämmande.

   Eller har alla bara läst genuskurser på akademisk nivå?

   Radera
  11. När konsekvenserna av politiken smyger sig på i akademikernas områden där dom bor så reagerar dom som att dom saknar akademisk utbildning.

   Radera
  12. Joakim

   Åsa Romson är disputerad. Just sayin'

   Radera
  13. Åsa Romsom är ett utmärkt exempel på att utbildning inte är samma sak som bildning!

   Radera
  14. Sant, det som förvånade var att hon som forskare agerade känslomässigt inom det politiska.

   Radera
  15. @Sälen Uppenbarligen så är det skillnad på utbildning och utbildning.

   Isabella Lövin t.ex har en utbildning.. i Filmvetenskap, statsvetenskap, sociologi och italienska på Stockholms universitet (utan examen), sen lite politik och någon sväng på Dramatiska Institutet.

   Fridolin t.ex har en kandidat i "orientaliska språk", mellanösternkunskap och en YH utbildning som folkhögskolelärare.

   Högskolepoängen finns där, men kan man använda kunskaperna till något?

   Bara för att ta Åkesson som exempel. JÅ saknar examen, men de ämnen han läst är (enl Wiki) statsvetenskap, forskningspolitik, förvaltningsrätt, ekonomisk historia, filosofi, nationalekonomi och samhällsgeografi.

   Min fördom gentemot dessa partier är att SD är starkare bland outbildade medan MP är överrepresenterade bland folk inom humaniora. Dvs de borde båda ryka vid en eventuell gallring baserad på kunskap.

   Radera
  16. Det förefaller finnas en hel del läkare och naturvetare inom MP också. Det fanns förvisso en SD-läkare i hoodsen här, men han fick sitt leg indraget p.g.a. oskicklighet. Anekdotism, så klart...

   Radera
  17. @Sälen Min uppfattning är att MP tydligt visar att det saknas korrelation mellan antal högskolepoäng och kompetens. Jämför vi exvis Hägglund eller Björklund med Kawesa, Schyman, Romson eller Fridolin så ser det snare ut som om det finns en negativ korrelation mellan akademiska poäng och nivå av galenskap/idioti.

   Jag tror att en bättre indikator är vilka ämnen personerna främst läser, vad de faktiskt gör och vilka frågor de driver. Och där sticker SD, F!, V och MP ut som de dummaste även om SD iaf har ett rätt. (Att immigrationspolitik är är usel och att kostnaderna spiller över på viktigare saker, t.ex antal räddade liv, polis, vård osv)

   Ett rätt på kompetensprovet räcker dock inte för godkänt om det finns tre frågor eller fler, och sannolikheten att frågan "Är vår immigrationspolitik kostnads och ändamålseffektiv?" skulle dyka upp på ett sådant test är noll.

   Radera
 5. Angående ekonomiskt stöd till religiösa organisationer kan det vara ett ganska effektivt sätt få dem att bli som folk, så jag är inte alldeles säker på att det är rätt att skippa allt stöd för dem.

  Bli som folk innebär ungefär detsamma som att "bli pk" så jag medger att det finns smärre problem med mitt resonemang! 😄

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk gör vad som helst för lite pengar. Säg dem att de inte får några bidrag om de inte följer demokratiska föreningsregler, så följer de i hög grad demokratiska föreningsregler. Säg dem att de inte får några bidrag om de diskriminerar kvinnor så gör de snart inte det. Folk är som Skinners råttor.

   Radera
  2. Bonus malus på religon. Stor skatt på de som är religösa och stort bidrag till de som kan bevisa att de inte är religösa. Funkar tydligen bra på bilar och utsläpp så varför inte på religon också?

   För övrigt så borde antalet politiker rationaliseras då alla andra sektorer i samhället kan göra mer med färre så borde det gå bra att minska ner från 349 st till låt säga 149 st. 349 st var de på tiden med skrivmaskin och vanlig post och telefon med sladd. Nu när samhället är modernare så borde färre politiker funka - med krav på kompetens och högre lön för de fåtal som klarar sig kvar. Minskades antal myndigheter och områden politikerna får pilla med sp behövs det ännu färre politiker. Vad skall man göra med de politiker som blir över? Kanske sätta dem i fängelse för att sona sina brott mot landet?

   Radera
  3. De behöver Inga bidrag, Mattheus 6:33

   Radera
  4. Jag tror du menar Matteus 29:33:

   Och se, Jesus sydde sig en ränsel utav fariséernas förhudar. Och åt den som älskade Herren Sebaot mer än sin fader och sin moder, åt denne kunde Jesus ur ränseln frambringa allsköns smaklig föda, såsom kebabpizzor med stark sås och chirazi-sushi med tjocka skivor av tonfisk. Men för den som inte gjorde brännoffer åt Jahve eller höll sig med gyllene avgudar, åt den fanns bara utgångna Billyzpizzor som var dåligt mikrade och frusna i mitten, eller svårt brända Dennisgrillare av oklar kvalitet och provenans.

   Radera
  5. "oklar kvalitet och provenans" är inte detta definitionen av en Denniskorv?

   Radera
  6. Du menar att den veliga skrift, Guds bokstavliga ord, skulle innehålla upprepningar och tautologier?

   Radera
  7. Now did the Lord say, "First thou pullest the Holy Pin. Then thou must count to three. Three shall be the number of the counting and the number of the counting shall be three. Four shalt thou not count, neither shalt thou count two, excepting that thou then proceedeth to three. Five is right out. Once the number three, being the number of the counting, be reached, then lobbest thou the Holy Hand Grenade in the direction of thine foe, who, being naughty in my sight, shall snuff it.

   Radera
 6. Haha klockrent inlägg!

  SvaraRadera
 7. Och är man en bra och hederlig politiker. som satsat egen tid och pengar. Är populär och där många vill känna tillhörighet till och kryssar för i personval. Då ska den vara tvungen att sluta.
  För det går ju inte vara bättre och hålla människan och samhället i första rummet. Bra är inte bra då politiker ska tycka samma. Till sist att inte ge någon människa möjligheten att välja.

  SvaraRadera
 8. Prestationslön kanske? Fast det slår väl åt fel håll så oerhört mycket trams dom presterar.

  SvaraRadera
 9. OT PostNord har nu kommit fram till att problemen beror på att kunderna packar för dåligt:

  "Det är alltid tråkigt när en försändelse inte kommer fram som den ska. Många gånger
  beror skadan på att paketet inte har blivit ordentligt inslaget. Paketen hanteras numera långa stycken av maskiner, och även om maskinerna hela tiden utvecklas behöver paketen tåla en maskinell behandling."

  http://www.postnord.se/information/om-postnord/kvalitet/postnord-agerar

  Fö kan noteras att man byter ut de gamla postskyltarna hos ombuden mot mycket små PostNord-skyltar, så att det ska bli extra svårt att hitta dem?


  SvaraRadera
 10. Eller så kan alla som håller på att gnälla på svenska politiker börja engagera sig politiskt istället, så som en demokrati är tänk att fungera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Börja gärna med att avskaffa fyraprocentsspärren! De etablerade partierna gillar inte konkurrenter och gör vad de kan för att att stoppa dem, även om de etablerade partiernas politik är skrutt. Så skruttiga att man knappast ens kan ansluta sig till dem. Det är som att behöva ansluta sig till en etablerad religion trots att varenda etablerad religion är en idiotreligion.

   Radera
  2. En fyraprocentsspärr är demokratiskt acceptabel endast om riksdagen inte har fler än 25 riksdagsplatser, så som ett alternativ kan vi alltså reducera antalet riksdagsledamöter till 25.

   Vad säger du om den tanken, Cornu?

   Radera
  3. Skitsnack Quentin! Det är bara ett standardargument för att legitimera statens förtryck, befintliga politiker vet mycket väl att ingen vettig människa skulle stå ut att beblanda sig med dem. Därför kommer det bara mer av samma, medans resten av befolkningen lider och använder den tid de har till något de tycker är vettigare.

   Demokrati är bara ett diaboliskt sätt att lura folk till att tro att de har inflytande och att de har valt de pålagor och påbud som tvingas på dem.

   Radera
  4. "resten av befolkningen lider och använder den tid de har till något de tycker är vettigare"
   Dom lider men tycker inte det är vettigt att försöka bli av med lidandet?

   Min tanke var inte att försvara demokratin, jag förstår om man vill ha ett annat styrelsesätt.

   Det jag stör mig på är alla som tycker politikerna är så katastrofalt dåliga samtidigt som dom aldrig lyfter att finger för att förändra något.
   Kan förtydliga att det inte är bloggaren jag syftar på här.

   Radera
  5. Det är ingen större konst att engagera sig i kommunpolitiken så att man kan göra skillnad inom områden som faktiskt påverkar vardagen. Men det kräver att man är ytterst lite, lite driven. Lättare att ta på offerkoftan då. Och rösta på SD!

   Ganska kul att ha haft förmånen att studera alla SD:are som röstats in i kommunala nämnder och inte alls får diskutera utkastning av blattar dagarna i ända. Ha en enad och genomtänkt strategi för hemvårdstaxor och rondeller verkar inte vara det partiets starkaste sida, om man uttrycker sig milt...

   Radera
 11. Perspektiv på vilka politiker vi har:

  https://ekonomistas.se/2017/03/21/den-offentliga-makten-utgar-fran-folket/

  SvaraRadera
 12. Hur som helst så lär våra politiker ta in mer skatt av folket, svensken är foglig och pengar går att använda till alla högtflygande projekt och politisk karriärer.

  SvaraRadera
 13. Jag tycker vi borde införa något i stil med USAs grundlag tillägg 27 för våra kära ledamöters löner. På detta sätt har vi alltid en rolig valfråga!

  Amendment 27 - Limiting Congressional Pay Increases. Ratified 5/7/1992.
  No law, varying the compensation for the services of the Senators and Representatives,
  shall take effect, until an election of Representatives shall have intervened.

  SvaraRadera
 14. Bästa inlägget ever!
  Håller med om precis allt.

  SvaraRadera
 15. ❤️, som ungdomarna skriver.

  SvaraRadera