Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2017-05-30 16:31

Hitta det dolda värdet med Stena Recycling

Denna text är publicerad av Stena Recycling.

Återvinningsexperten Stena Recycling återvinner mer än 5 miljoner ton material varje år i fem länder. Material som tidigare blev avfall blir med modern teknik ny råvara och får därmed ett nytt liv och ett nytt värde.

- Många av våra kunder blir förvånade över att det som verkade vara ett obetydligt och kanske kostsamt avfall kan bli till en intäkt. Ibland ökar värdet bara genom en bättre sortering men oftast handlar det om professionell analys av hela produktionsprocessen med hjälp av våra experter, berättar Claes Lundberg, Head of Business and Products, Stena Recycling.

ALLTING ÄR RESURSER

För Stena Recycling är alla typer av spill och restmaterial resurser som kan och bör återvinnas – om och om igen. När deras material- och branschspecialister arbetar tillsammans med tillverkande industrier hittar de ofta dolda värden i restavfallen. Deras avancerade återvinningsprocesser gör att de får ut renare material och möter efterfrågan i nästa del av kedjan vilket företagens verksamhet mer hållbara samtidigt som de blir mer lönsamma.

- Stena har även investerat rejält i ny modern teknik för att kunna öka återvinningsgraden men viss expertkunskap kan aldrig ersättas av teknik. Det behövs år av erfarenhet och ett kreativt sinne för att hitta de dolda värdena, säger Peter Andersson, Affärsområdeschef Metall, Stena Recycling.

TILLGÅNG TILL VÄRLDSMARKNADEN

Stena Recycling återvinner 5 miljoner ton restmaterial varje år - en enorm siffra. I och med deras stora volymer gör det dem till en trovärdig leverantör av återvunna råvaror. De samarbetar med fler än 400 stålverk, gjuterier, smältverk, pappersbruk och råvaruinköpare över hela världen och säkerställer god avsättning av ditt material.Intervju med Peter Andersson.

IT STARTS HERE!

Kontakta: Claes Lundberg: [email protected]
Jörgen Andersson: [email protected]

Denna text är publicerad av Stena Recycling.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Har arbetat med Stena och absolut att de kan hjälpa till med att skapa mervärde eller sänka kostnader för restprodukter ifrån verksamhet.

  SvaraRadera
 2. Är det bra för tillväxten om vi återvinner allt mer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja - ändliga resurser kanske räcker lite längre!

   Radera
  2. Det är något fel på hur vi ser på tillväxten om vi inte har råd att bli klimatsmartare och effektivare. Hur vi mäter BNP kanske inte riktigt är den morot vi behöver. Men som Leif skrev, iaf räcker resurserna längre.

   Radera
  3. Det är nog något lurt med debatten när man talar om klimatsmart istället för miljögifter och överbefolkning.

   Radera