Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2017-05-23 15:03

Hemberg varnar för bubbla i småbolag

Med kluvna känslor kan man konstatera att Avanzas Claes "sitt still i båten" Hemberg nu verkar anse att det föreligger en bubbla i svenska småbolag. Åtminstone baserat på rubriksättning och rådet "minska innehaven om du känner dig träffad".
Har bullen övergivit Hemberg?
Som säljare åt Avanza är Claes Hembergs rekommendation alltid att köpa och om man inte har pengar att köpa, så ska man sitta still i båten, så Avanza kan fortsätta få förvaltningsavgiftskickback på dina innehav i fonder.

Det är därför lite uppseendeväckande när Hemberg nu slår till med "bubbelvarning i småbolag" och en faktisk säljrekommendation, om än bara för de som känner sig träffade.

Grunden för bubbelvarningen är att volymerna sägs stå stilla och att det därmed bara skulle vara samma pengar som snurrar runt. Fast sedan handlar inlägget om att det är rekordvolymer i antalet aktieaffärer i småbolag.

I Affärsvärlden uttalar sig en guru om att det inte är lönt att sitta vid sidan om och invänta ett börsras för att köpa. Läser man sedan dennes egen strategi så handlar den om att slå index. T ex om börsen rasar 50%, så går din portfölj bara ner 40%. Det var väl bra! Mycket bättre än att stå bredvid börsraset!

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

15 kommentarer:

 1. Är det Black Pearl Hemberg yttrar sig om?

  SvaraRadera
 2. Om Hemberg anser att det är en bubbla, då är det en bubbla...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemberg har väl byrålådan full med körsbärskärnor istället för bitcoin så inte konstigt han är bitter.

   Radera
  2. Det borde väl ge tillväxt på lång sikt. Fast då måste de ur lådan

   Radera
 3. Haha, den där om att slå index var ju så rolig att den kan jag sno till lunchmötet.

  SvaraRadera
 4. Nu blev det knepigt, brukar göra tvärtom mot vad Mr Hängslen säger o det brukar funka!

  Är det försent att köpa Dala Djupgas? Har någon numret till Jordanfonden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr försent för Dala Djupgas.
   Annars om du gillar att slänga pengar i sjön är Black Pearl och Jordanfonden bra alternativ.

   Radera
  2. Tack, litar på dig och farbror Nisse :-)

   Black Pearl har jag redan köpt och lagt i byrålådan, förståss!

   Radera
 5. Så länge det är en bull market så ska man ligga lång, i synnerhet om det är en bubbla. Annars missar man ju den bästa fasen, paraboliska och euforiska fasen med explosiv prisstegring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer inte bli någon parabolisk prisstegring och det kommer inte bli någon krasch. Allt är riggat in i minsta detalj av centralbankerna.

   Radera
  2. Trevlig konjunkturbarometer nyss. Hushållen glada. Kraschen känns avlägsen och räntan håller sig fortsatt låg ett tag till...

   Radera
  3. Presskonferens kl 11.
   http://www.riksbank.se/sv/Press-och-publicerat/Pressmeddelanden/2017/Bostadspriser-och-hushallens-skuldsattning--den-framsta-risken/

   Radera
  4. @Stefan

   Aktiemarknaden kommer fortsätta uppåt för evigt alltså? jo jo den har man hört förr. ;-)

   Radera
  5. Svar nej.
   Däremot är det möjligt att dagens nivåer är de lägsta vi ser i framtiden.

   Radera
  6. Kan ju vara exakt likadant med bostadsmarknaden.
   Kanske aldrig blir billigare än vad det är idag i nominella tal.

   Radera