Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2017-05-26 16:05

Fredagsmys: Donald Trump på Europa- och NATO-turné

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Och vad kan vara mysigare än att skåda hur Donald Trump uppför sig i internationellt sällskap hos våra västerländska demokratier och hur uppskattad han är, samt hans sociala finkänsla?

USA:s president Donald Trump är alltså ute och reser i Europa för att träffa sina NATO-allierade västerländska demokratier. Det går väl sådär kanske man kan säga.

Han är inte direkt uppskattad.
Kanske därför som Frankrikes president Macron går fram och skakar hand/kramas med Merkel, Jens Stoltenberg och sedan vänder sig till Merkel igen innan han skakar hand med Trump. Som direkt försöker visa sin storhet genom att rycka allt han kan i Macrons hand för att få denne att känna sig underlägsen.
Eller är det för att Trump knör sig fram genom att knuffa undan nyblivne NATO-medlemmen Makedoniens president, så Trump kan stå längst fram? Eller America First! som Huffington Post konstaterar.
Han får ju inte ens hålla sin fru i handen.


So sad!

Så trevligt fredagsmys på er där ute. Hoppas ni har någon att hålla i handen ikväll. Kram på er!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

54 kommentarer:

 1. De vill att man ska tänka på Benny Hill, och det ligger läskigt nära till hands.

  SvaraRadera
 2. Ja smidig kanske han inte är, men det är förjävla löjligt av alla EU-ledare att bete sig sådär också.
  De vet att dem är i underläge med NATO och annat. De kommer aldrig någonsin attackera USA och det ger förhandlingsövertag för Trump.
  Det är en ny era nu, EU har inte hängt med och Trump kommer fullständigt köra över EU, han har inte några flyktingar att oroa sig för heller på samma sätt.

  Kalla detta vadfan man vill, USA är härskaren här, tro inget annat. Tyskland Frankrike och resten har mycket pengar att hosta upp för försvar. Annars blir det adjö Nato. Tro inget annat

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Annars blir det adjö Nato"

   Var det inte precis det Putin sa till Mr Trump. Och det är nu han ska leverera.

   Radera
  2. Spelar det någon roll vem som sa vad och hur det gick till eller hur det kommer dit?
   Resultatet är det enda som räknas, vill de främsta förmånstagarna av Nato behålla deras skydd får de snällt acceptera bufflighet och betala för sig, då kommer Trump bli snäll igen.

   Innan dess, slicka röv och hoppas på att Trump håller sig.

   Eller vill du bojkotta USA för Trump och potentiellt bli av med NATO?

   Radera
  3. @s e
   Vägen dit är lika viktig som målet. Vägen dit skapar kunskap, kontakter och lägger grunden för framtida samarbete. Vägen dit är mätbar i tid, medan målet när det uppnåtts har värdet noll i tid. Det är därför vägen dit alltid är minst lika viktig och tillfredsställande som målet. Ja det lät lite buddhistiskt, men alla religioner kan inte ha fel om allt, du vet.

   Radera
  4. Vad är det för trams att Putin skulle ha påverkat valet för att få trumpen till makten som någon slags nickedocka, om Putin skulle vara intresserad av ett krackelerat Europa så är det bara att åka ner till en datja och lägga sig i en solstol med en flaska vodka och bättra på brännan,,
   Europas sönderfall verkar dagens politiker i EU klara av bra på egen hand som det ser ut......

   Radera
 3. Det är uppenbart att Mr T tar alla tillfällen i akt för att dominera sin omgivning. Varenda rörelse, touch, position har samma syfte. Melania har genomskådat det och tillåter inte ens handhållning.

  Att knuffa undan premiärministrar visar tydligt vilken position som T tillmäter sig själv. Han är huvudattraktionen medan övriga inte är mer än IKEA-props.

  Och han kör sin härskarteknik fullt ut, att från en styrkeposition verka helt oförutsägbar med hot om allt möjligt, och sen lägga fram vad han egentligen vill som då inte verkar så farligt, att alla i NATO skall lägga minst 2% av BNP, utan att säga om USA kommer till undsättning. Skrämseltaktik och rå bullying. Förmodligen inte ett koncept som håller i längden.

  Läste att det går dåligt för FOX news nu när de inte har någon att hata längre. De som vill påverka Trump köper förstås reklamtid på FOX. Kanske en ny affärsidé för Fox.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrämseltaktik och rå bullying funkar utmärkt om de man mobbar är gravt beroende av en och suger ut en fullständigt.

   Bit inte den hand som föder kanske?

   Radera
  2. Visst är det så, men det täpper samtidigt till andra möjligheter till framskridande. För vem vill prata med en mobbare? Kanske han inte vet allt, och det finns andra idéer som andra har som man gemensamt kan ta till vara. Men om personen är helt oförutsägbar och tar varje tillfälle i akt att dominera sin omgivning lägger det effektivt locket på allt framskridande som inte kommer just från den personen. Och jag tror faktiskt att Trump inte vet eller förstår speciellt mycket utanför hans specialdomän, att lura folk på pengar och spela ut bankerna. En riktig con man. Det håller inte i längden.

   Radera
  3. OKEJ, du, har du sett media mobba Trump som dem gör? För de gör dem, väldigt mycket, varför skulle då han vilja prata med pressen?
   Skitsnack för övrigt med att vägen dit är viktig, vill man behålla NATO så är det bara att slicka hans röv, vill man inte göra det så kan man känna sig rökt på NATO. Lycka till då.
   Lura folk på pengar? Spela ut bankerna? Va?
   Vi får se om åtta år vem som har rätt, jag känner mig tryggare inför att han kommer göra rätt val vid rätt tid än vad jag kände inför hans valseger som jag var bombsäker på.
   Inget av det spelar någon roll för framtiden visar hur det blir

   Radera
  4. Har svårt att bemöta din tirad då den verkar helt efterbliven. Vilka droger är du på?
   Det finns hjälp att få om man bara vill. Ta steget och sök hjälp, så kan vi prata sen. Jag lovar att prata med dig när du är nykter.

   Radera
  5. HAahahhah, fantastiskt. Du inser att länderna inte betalar den gräns de har satt upp va?
   Hur svårt kan detta vara att förstå? Jag är varken full eller dum, någon som har förhandlingssituation och vill använda sig av den kommer göra det.

   Vad tror du kommer hända? om jag nu ställer dig frågan!

   Radera
  6. Du verkar fortfarande vara både full och dum. Din fråga undflyr mig tyvärr. Kanske du kan förtydliga? eller kanske dags att Googla?

   Radera
 4. Ganska intressant. Läser själv en hel del media... Noterat tex en massiv anti-Trump kampanj i Swe Media och speciellt i DN.... Varje dag det senaste året så har DN haft en 3-5 anti-Trump artiklar högst upp i Löpet ....
  Som vanligt ingen substans, bara skitsnack och fejkade rubriker -- !!
  Ingen diskussion om fakta och sakfrågor osv, som vanligt. Media har spårat ur totalt, är den här bloggen samma -- ??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trump är ju roten till allt ont, visste du inte det?
   Tänk så perfekt världen var innan Trump blev president!

   Radera
  2. Lustigt att allt du just radat upp stämmer perfekt in på dig.

   Radera
  3. Det är väl fullt möjligt att om någon blir vald på löftet att han ska fixa allt mycket bättre och enklare, men som är väldigt vag om detaljerna, granskas.

   Radera
 5. Visst är Trump bufflig men han kallar ju ofta en spade för en spade. De blev väl griniga när han påpekade sanningar om Nato.
  Eller för den delen sanningar om den ohållbara importen av så kallade "flyktingar"
  Trump är ju udda men vad är då inte Macron? Eller för den delen Merkel, Löfven MED FLERA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, Macron en vänsterliberal gök gift med en 24år äldra kvinna som aldrig tidigare haft politisk erfarenhet, låter inte det lite bekant?

   Mengele som medveten kör över landet för flyktingar, inte vill slå en deal med USA pga det "måste göras med EU" (om nu ryktet stämmer)

   Löfven, ja, ett Hockeylag buade åt honom, behövs mer sägas...

   Radera
  2. "aldrig tidigare haft politisk erfarenhet"

   Är det verkligen en nackdel?
   Eller besitter våra proffspolitiker utan erfarenhet från näringslivet en alldeles unik kunskap om vad som är bäst för folk och fä?

   Radera
  3. @s e
   Vad har Macrons fru med saken att göra, guilt by association? Eller är du åldersrasist?
   För sakens skull är Trump 70 och hans fru 47. Således 23 års skillnad, en fru utan politisk erfarenhet. Är det ok, eller tar du upp hans fru, åldersskillnaden och hennes politiska oerfarenhet där med när du resonerar om Trump. Fast i det fallet kanske det räknas som en tillgång för en senil gubbe att befryntliga sig med en yngre quinna som attribut?

   Radera
  4. Okej, Macrons fru är lite lågt, men media klagade på att Melania att hon var såpass mycket yngre osv. Tvärtom gäller då kanske?
   Folk sa ju att Trumps politiska oerfarenhet var en dålig sak, så då borde väl det gälla Macron också?

   Tjaa, i alla lägen har jag insikten av att det är Nato som behöver USA och inte tvärtom. Och insikten av det gör det lättare att förstå Trump men inte de andras beteende.

   Vilket som, den senila gamla gubben vann presidentvalet och gjorde det med vad som endast kan beskrivas som den mest effektiva vägen att göra det.
   Är inte det ett tecken på något så vettefan vad som är det.

   Radera
  5. Nja, det är inte så enkelt som en transaktion, och vem som behöver vem. Det är ett ömsesidigt trevägsförhållande. Din förenklade världsbild belyser helt hur nyttiga idioter kommenterar. Utifrån okunskap och imbecilla insikter. När du blir lite äldre kommer du att inse att du är efterbliven. Innan dess kommer du att hålla på och tjata. Men ingen lyssnar. Visst du kanske kan vinna ett argument , eller inte, men ingen lyssnar. Ge upp!

   Radera
  6. Förklara för mig då trevägsförhållandet tack där länderna som inte betalar kan va dryga mot landet som drar det stora lasset tack!

   Radera
  7. Du är en sån där usel person som slänger ur dig precis vad som helst och kräver svar av andra, annars har de fel. Du och såna som dig är så evinnerligt tröttsamma och utmattande att jag bara kan svara, GOOGLA! Hur svårt klan det vara? Varenda unge kan det nu för tiden.

   Radera
  8. Men om du vill bena upp det hela så kan vi starta från början. Du har alltså problem med Macrons 24 år äldre fru, medan du inte har problem med Trumps 23 år yngre fru. Exakt hur försvarar du det FAKTUMET?

   Radera
  9. qwerty, du verkar verkligen trevlig du! Jag ber dig förklara i dina ord vad du menar på är något en mogen persons har som åsikt samtidigt som du kastar ur dig en massa personliga attacker, bra där:)
   Jag ber dig förklara för mig när du ber mig förklara för dig hur jag tänker.

   Vad jag försökte påpeka var ett hyckleri från personer som kritiserar Trump för att ha en yngre fru men inte lägger någon vikt vid Macron. Jag skiter i vilket, dock lite konstigt att hon gav sig på en 15åring.

   (för övrigt när jag googlar "trevägsförhållande" får jag fram absolut ingenting)

   MEN för att påpeka hur väl min simpla världsbild fungerar för mig för vettuvad! Jag brukar i slutändan få rätt på något konstigt sätt...

   Radera
  10. Orkar inte läsa ditt trams. Red bara ut vad skillnaden är mellan fruarna så kanske jag orkar läsa nästa tirad från dig. 23 vs 24 år.

   Radera
  11. Vet du vad, det behöver du inte göra heller:) Vi får se om ett par år vad som händer.

   Radera
  12. Uselt av dig att smit nu när det börjar bli intressant. Frågan är ju 23 vs 24. Sug på den. Och det var du som la upp smashen, så jag förväntar mig faktiskt att du reder ut det :-)

   Radera
  13. ""aldrig tidigare haft politisk erfarenhet"

   Är det verkligen en nackdel?
   Eller besitter våra proffspolitiker utan erfarenhet från näringslivet en alldeles unik kunskap om vad som är bäst för folk och fä?"

   Jag skulle säga att det är en nackdel. Liyte erfarenhet av systemet och kunskap om hur det fungerar hade inte skadat. Problemet med våra broilerpolitiker är ju inte deras politiska erfarenhet, utan bristen på annan erfarenhet. /sign, Capt Obvious

   Radera
  14. Klart det är en nackdel precis som det du nämner med broilerpolitiker.
   Alla kan ju inte vara Macron (som får anses vara komplett).

   Radera
 6. Tror inte Trump kommer hålla på så här vid nästa statsbesök. Taktiken funkar säkert bra i andra sammanheng, men inte när kameror är på och det sprids för världen på youtube. Han måste ju trots allt försöka bli återvald.

  SvaraRadera
 7. gillade inte T under presidentvalskampanjen men nu börjar jag ta hans parti pga av all "bashing" i massmedia. Det är tröttsamt att matas med denna ständiga personfixerade mobbningskampanj - och när ska massmedia börja analysera den förda politiken ?

  SvaraRadera
 8. Montenegro, inte Makedodonien är på G in i Nato.

  SvaraRadera
 9. Montenegro, inte Makedodonien är på G in i Nato.

  SvaraRadera
 10. Ja nu är det kört för Trump. Om knuffen:.

  "Det är så pinsamt beteende, går nästan inte att beskriva" - Magdalena Ribbing i DN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen en karl bland fjollor.

   Radera
  2. Ja, Trump har inte mycket att sätta emot Ribbing!

   Radera
 11. Man ser vad man vill se och man vinklar det man vill vinkla, vilket det här blogginlägget och videoklippen är ett tydligt exempel på.

  Donald Trump är en buffel och han är bra på det. Men jag kan tycka det är lite synd att han inte får hålla sin frus hand! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och som backup siktade han på rumpan i stället men avbröt i sista ögonblicket på väg ner för trappan på AF1. Förmodligen ville han inte ha en "incident". Skulle bli pinsamt även för honom att bli bitch-slapped av sin fru på trappan till AF1.

   Radera
  2. Hon vill väl inte att hennes hand ska börja lukta, vem vet var han har haft händerna?

   Radera
 12. America first - Undrar när vi får en ledare här som som säger Sverige först?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För ett marginaliserat helt exportberoende land som Sverige är det inte så enkelt. Vi lever (i) stort på export, ibland över våra tillgångar, och då är det A och O att hålla sig väl med alla, och då menar jag verkligen ALLA, även misogyna odemokratiska totaliristiska diktaturer i Afrika. Vi jobbar för vår överlevnad och välbefinnande. Det är det som det handlar om. Och då ställer varje svensk upp, från statsministern till kungen. Så i någon mening är vi redan där, VI ställer upp för Sverige. "Sverige först" är faktiskt det effektiva valspråket sedan decennier tillbaka. Men visst vore det kul om det uttalades av blivande statschefen Victoria när hon stolt tar över. Av politiska skäl kommer hon förmodligen att välja något mer lämpligt och neutralt.

   Radera
  2. Kan inte direkt säga att jag upplever att majoriteten av svenska politiker jobbar för Sveriges överlevnad och välbefinnande. Snarare tvärtom.

   Radera
 13. Trump är en loose cannon för att låna ett amerikanskt uttryck som saknas på svenska.

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 15. I ett annat inte helt orelaterat fredagsmüsämne så tycks den så kallade Donbassföreningen i Malmö ha trappat upp sin aktivitet. Jag har sett en påtaglig ökning i antalet affischer och klistermärken runtom i stan, de har tydligen hållit flera demonstrationer i år och även ynglat av sig till Helsingborg. Ett tecken månne?

  SvaraRadera
 16. Helt underbart ju :D :D :D :D

  SvaraRadera
 17. Pinsamt att se EU-ledarna bete sig som idioter. Dock var knuffen ett lågvattenmärke för Trump

  SvaraRadera
 18. Hon kanske bara är rekvisita? Jag undrar ju om Trump får ligga med sin fru eller ens dela sovrum.

  SvaraRadera