Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-05-14 18:33

Företagare - drabbas du av Magdalena Andersson (s) skattehöjningar

Enligt finansminister Magdalena Andersson (s) är det alltså bara de sk topp 1% som drabbas av den höjda skatten för småföretag. Hur ser det egentligen ut med det? Svara på enkäten nedan.
Vi vet ju hur alla på vänsterkanten ondgör sig över de superrika 1%. I Sverige innebär det att man har en årslön på i snitt 1 590 147:- SEK, eller 132 512:- SEK per månad. 

Efter skatt får alltså den superrika enprocentaren hela ca 70 000:- SEK per månad i Sverige. Det är Magdalena Anderssons (s) definition av superrik.

Siffrorna avser år 2015, då deklarationerna för 2016 inte gått igenom än.

Drabbas du som företagare av de höjda skatterna (har du ett superstort publikt företag är du företagare men drabbas inte, men även de med enskilda firmor slipper än så länge höjd skatt)? Svara nedan.
Följdfrågan är också huruvida du som drabbad hänger på Stureplan, för det är de som hänger på Stureplan som drabbas av den högre skatten enligt Magdalena Andersson (s). 

Svara nedan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Som vanligt är det ingen bland stormedia som synar hennes bluff heller. Och så undrar dom varför missnöjespartier växer..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen har heller invänt mot hennes vilja att inte bara sno det mesta av folkets inkomster i skatt utan sedan dessutom klanka ner på vad de använder de få kronor de får behålla till! Vad är det för fel att unna sig en middag på restaurang efter en hård arbetsvecka? Äter hon aldrig ute själv? Måste man köpa lotter från A-lotterierna för alla pengar som blir över för att kunna räknas som rättskaffens?

   Radera
 2. Kanske en tredje fråga om vad man tycker om skatteförändringarna?

  SvaraRadera
 3. De hade nog inte räknat med en sådan proteststorm, eller så hade de det me räknade kallt med att de ändå inte förlorar några röster...  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlora röster borde dom inte göra, eller vilken företagare var korkad nog att rösta på dom även innan detta förslag?

   Radera
 4. 130 i månaden...Är det inte vad Maggan o Steffe har?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, de är superrika, elitens elit men du vet det där med den såkallade solidariteten, det ska ju tvingas på andra med statens våldsmonopol som sista linje. Äckligt är rätta ordet. Jag är rktigt riktigt trött på detta patrask.

   Radera
 5. Jag slipper förbanna min egen lättja att jag ombildade till enskild firma för några år sedan. Fast det finns fördelar med det också. Att komma på att man ska deklarera samma eftermiddag dagen den ska in funkar fint utan att blanda in någon parasiterande revisor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, finns ju inte mycket till fördelar med AB förutom om man vill var gniden och få ut vartenda öre man kan via 3:12-regler.

   Radera
 6. Risken är förstås att läsare missar förutsättningen i frågan, dvs att man a priori är drabbad.

  Kanske hade varit läge att inkludera alternativet huruvida man är drabbad? Det kanske finns de som inte drabbas som ändå hänger på Stureplan?

  SvaraRadera