Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2017-05-22 14:54

EU-kommissionen: Alla EU-länder, inklusive Sverige, ska ha euro år 2025 - EU-skatt införs

EU-kommissionen har nu gett ännu ett årtal där alla EU-länder ska ha infört euron för att maximalt paja det egna landets ekonomi. År 2025 är det som gäller rapporterar SVT. Dessutom ska det införas en EU-skatt ovanpå densvenska skyhöga skatterna.

SVT skriver:
"EU-kommissionen kommer nästa vecka att lägga fram förslag om euro-områdets framtid. Där ingår att Sverige ska ha infört euro-valutan senast år 2025. [...] Det ska skapas en särskild euro-budget och särskilda skatter ska införas direkt för euro-budgeten. Dessa pengar ska kunna användas för gemensamma framtidsinvesteringar i euro-länderna."
Det hela är inte officiellt riktigt än, men sedan har bäst i klassen alltså knappt sju år på sig att införa EUR som valuta och slänga på EU-skatt ovanpå svenskarnas redan skyhöga skattebörda. Pengarna ska sedan fördelas av EU-byråkrater, vilket kanske är bättre än att de fördelas av svenska politiker och tjänstemän. Fast bäst är förstås om folk får bestämma själva vad de ska med sina pengar till, istället för att få dem beslagtagna av EU och skickade till lämpligt korruptionsprojekt någon annanstans i världsdelen.

Sverige har som bekant inga unika konkurrensfördelar, utan det enda som räddat svensk ekonomi är en egen ränta och en egen valuta. Detta ska nu tas bort från oss, med all empiri till en helt felaktig växelkurs för landet.

Man kan tycka att Sverige inte ska ge ett öre till EU så länge övriga länder inte inför lika hård EU-baserad lagstiftning som Sverige och lika hårda tillämpningar och kontroll av att lagstiftningen följs. Svenska naivt godtrogna politiker tror att någon imponeras av att vi leker bäst i klassen, när alla andra bara är ute efter att sko sig maximalt. Så det är klart man vill ha med Sverige i euro-"samarbetet" och belägga idiotiska svenskar med skatt. 
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

55 kommentarer:

 1. Du har helt rätt. Fy f-n om Euron införs i Sverige :(

  SvaraRadera
 2. haha detta kanske är den s.k. Macron-effekten
  Fördelen är att få den framtida pensionen valutasäkrad.
  Att bli gammal i Sverige är att dö i förtid.

  SvaraRadera
 3. Och av brexit så har EU-potentaterna inte lärt något alls...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch!

   Britterna är bara sura för att de inte åter blev en världens ledande ekonomiska och industriella stormakter ...

   De var ju ändå en av SEGRARMAKTERNA under VK2...

   Eller för att ta ett konkret exempel: Den brittiska bilindustrin ratade VW och såg det som ingenting att ha... Världens människor skulle ju i framtiden köpa BRITTISKA bilar som Hillman, Austin och Morris !!
   ;-)

   "... what they didn't do with the Panzer they do it with Polo and the Passat.."


   Panzer Polo Passat

   Radera
 4. lite tröst för Euro-skeptiker :http://www.di.se/nyheter/eu-kommissionen-ingen-ska-tvingas-in-i-euron/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det hela är en icke-nyhet alltså. Även SVT har uppdaterat sin text sen igår när jag läste artikeln.

   Radera
  2. Precis. Men tyvärr är det många som bara läser artikeln på bloggen. Lars gillar "sensationer" men är inte lika snabb på att förklara att det inte riktigt var så sensationellt som det verkade.

   Samma sak med Nordea och skatteintäkterna. Nordea kommer fortsätta betala bolagsskatt i Sverige även om de flyttar HK. Några 8-10 miljarders minskade intäkter till staten som det fantiseras om är alltså helt felaktigt.

   Men visst, det ger många klick och bra trafik till bloggen...

   Radera
  3. Lite lustigt detta.
   Först göra svensk media/blog narr av Trump för fake news/alternative facts.
   Sen visar det sig att det var en klockren beskrivning av svenska lögner som sker i sanningens tecken.

   Radera
 5. Men då blir det ju svårt att devalvera kronan ju! Det vill vi ju inte. Vi vill vara fattiga!!!! Ge mig fattigdom!

  SvaraRadera
 6. Läste det, kommer ganska lagom till valet i uk och hade jag varit britt hade jag nu röstat på conservatives för brexit :)

  Vilken PR karastrof av EU att kabla ut detta just nu.

  vad skall man göra för att tjäna på detta?
  -maxa banklån
  - inga banklån
  -spara i pund
  - spara i euro
  - spara i usd
  -guld

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lämna EU är vad man ska göra.

   Radera
  2. Dollar, Guld, fastigheter i flera lander, en trave högutdelande gamla bolag. Resten på vin kvinnor och sång... cheers

   Radera
 7. Sverige har ju inget undantag för euro, så det där med bäst i klassen vet jag inte riktigt.

  SvaraRadera
 8. Själv tycker jag vi ska införa euro om euro länderna lyckas följa sina egna regler, om underskott och statsskuld. Tycker det de bestämt verkar vettigt och tror att det skulle varit bättre att hantera det då, när något land går över 60% i skuld eller 3% i underskott eller vilka siffror det nu var. Än att vänta... Och då tycker jag gott vi kan vänta att gå med tills de uppfyller de krav de tycker gäller för Sverige om vi ska gå med.

  SvaraRadera
 9. Västvärldens ekonomiska system har nog "konkat" långt innan dess.

  OT: Läste din gästkrönika i GP idag. Synd att du inte ville/vågade använda Stasi beteckningen där. Fyndig formulering.

  SvaraRadera
 10. Jahopp, det här gick man ju lite och väntade på. En får hoppas svenskarna vaknar till liv och sluter upp i protest mot detta vansinne.

  SD gnuggar händerna förstås, de behöver knappt valarbeta alls när omvärlden sköter det så fint åt dem helt gratis.

  SvaraRadera
 11. EU skatt har vi väl redan? Kallas avgift på samma sätt som trängselskatten kallas trängselavgift.

  SvaraRadera
 12. Bah, ännu en skrämselartikel. Bättre kan du!

  EMU: MISSFÖRSTÅND ATT SVERIGE TVINGAS IN I EURON FÖRE 2025

  13:59
  BRYSSEL (Direkt) Det är ett missförstånd att EU-kommissionen är på väg att förorda att Sverige och andra icke-euroländer måste gå med i euron före 2025.

  Det sade kommissionens vice ordförande för EMU Valdis Dombrovskis vid en presskonferens på måndagen. Han presenterade de kommissionens förslag till landspecifika rekommendationer.

  Frankfurter Allgemeine Zeitung skrev på måndagen att ett sådant förslag ingår i kommissionens reflektionspapper om EMU, som ska presenteras den 31 maj.

  Det verkar ha uppstått någon sorts missförstånd. Vi diskuterar (i rapporten) hur EMU ska fullbordas fram till 2025, sade han.

  Det betyder inte att alla medlemsländer måste gå med i euron. Givetvis uppmanar vi alla medlemsländer att gå med när de uppfyller villkoren. Men det finns ingen specifik tidsgräns, fortsatte han.

  Med andra ord är kommissionens inställning oförändrad från tidigare. Formellt har bara Storbritannien och Danmark juridiska undantag från den fördragbundna plikten att gå med i EMU.

  I reflektionspapperet väntas kommissionen föreslå mer överstatlighet, bland annat i form av en eurobudget och kanske en gemensam arbetslöshetsförsäkring.

  Av EU:s nuvarande 28 medlemsländer deltar 19 i euron.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där bekräftar ju bara att Sverige ska med, eftersom vi uppfyller villkoren. Bara Danmark framöver som inte behöver gå med.

   Radera
  2. Korrekt, men det är ju exakt samma situation som vi haft hela tiden.

   Ingen nyhet, och det finns ingen mening att blåsa upp detta som en sensation.

   Sverige går lurigt runt kravet genom att välja att inte gå mer i ERM3. De facto väljer vi därför att inte införa euro som valuta.

   Radera
  3. Sverige uppfyller inte villkoren.

   Radera
 13. Sverige är alltför dåliga på att förhandla för att vara med i EU, följer slaviskt alla påbud (där övriga väljer godtyckligt vad de väljer att följa), högst avgift/capita och lägst bidrag/capita. Att då gå djupare in i detta känns ju bra....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast här har vi ju själva krånglat oss ur kravet att införa euron som valuta, och det har fungerat bra hittills. Tvärtom mot vad du säger alltså!

   Radera
  2. Svenska regeringar följer bara det som de VILL följa.
   När det gäller alla råden sedan åratal från EU och IMF om att dämpa bobubblan är vi helt tondöva, värre än grekerna.

   Radera
  3. Exakt. Jag förstår inte varför folk envisas med att tro att vi följer allt som sägs i Bryssel. Det gör vi verkligen inte.

   Radera
  4. vi det här laget har jag gett upp fullständigt om Sveriges politikerskrå.
   Föredrar att Sverige tvångsförvaltas av IMF eller Macron.
   Det kan ändå inte bli värre.

   Radera
  5. Det kan alltid bli värre. Titta på Irak och Syrien som var ganska bra länder för några decennier sedan.

   Radera
 14. Vilken tur att den centraliserade ekonomin krymper och den decentraliserade växer, och att kommer fortsätta så om vi inte hamnar i domedag ala dina böcker.

  Det är jobbigt för dem som försöker förvalta pengar i den krympande ekonomin idag, men ditt inlägg illustrerar varför det är bättre än alternativet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske ska formulera mig nogrannare: Den krymper förstås inte än, det vore katastrof idag. Men den krymper och krymper vad gäller del av kakan av ökning.

   Om nu det blev klarare.

   Radera
 15. Fy [email protected]!
  Det börjar luta åt att fundera seriöst över en Swexit och tacka för oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Det går i princip att bevisa matematiskt att EU kommer falla på lång sikt (se talebs försök till modellering av fragility; det är åtminstone inte långt ifrån).

   Frågan med den typen av system är alltså inte om de kommer ayt dö, utan vad "lång sikt" egentligen betyder.

   Jag skulle föreslå att vi har starka indikationer på att EU har så att säga "peakat". Vidare skulle jag föreslå att systemets avslutande sprattlande kommer att vara extremt dyrt för de inblandade ("det går åt helvete" -> "vi behöver större budget").

   Med andra ord, ja. Det kanske inte är direkt bråttom att fly EU, men det börjar se ut som en bra ide.

   Det enda lite jobbiga med detta är att det faktiskt är EU som bromsar Sveriges fasoner vad gäller att frångå medborgarna sin frihet. Hur sjukt det än låter så vill Sveriges stat utöva större våld mot medborgares friheter än vad EU tillåter.

   Så risken är alltså att Sveriges nuvarande stat är värre än EU ur ett humant perspektiv, snarare än risk ur ett ekonomisk perspektiv.

   Radera
 16. Det där med demokrati eller respekt för europeiska staters suveränitet har aldrig EU brytt sig så värst mycket om.

  SvaraRadera
 17. Tja, europas extremhöger behöver inte lägga många ören på propaganda. De får gratis av EU-kommissionen.

  SvaraRadera
 18. Brexitväljarna kan känna sig extra stolta en dag som denna.

  SvaraRadera
 19. Anpassningarna pågår. Ingen slump att de nya mynten och sedlarna ser ut som euro och saknar symboler för nationalstaten som de tidigare avbildade kungarna.

  SvaraRadera
 20. Utmärkt. Ett federalt Europa är den enda vägen framåt. Det bästa vore förstås om ingen hade några pengar alls, för mänskligheten är så efterbliven. Vi kunde varit på Mars, men istället håller folk på med vanföreställningar som t ex valutaspekulation...

  Oavsett så är ju den här artikeln BS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mars-resor är väl en vanföreställning om något.

   Radera
  2. Varför ska vi åka till Mars??

   Snart 50 år sedan vi var på månen, och det gav inte mycket.

   Vill man satsa pengar, ska det vara för att hindra det som dödar flest människor (och som det satsas extremt lite pengar på). Hindra/reversera åldrande (regenerative medicine).

   Radera
  3. Det finns ingen sked. Däremot finns Mars.

   http://urplay.se/program/199449-bitcoin-framtidens-valuta

   Ja, vad ska vi med mer än 640 kilobyte RAM till?
   Månresorna gav perspektiv, vilket är oerhört viktigt för vår förmåga att göra saker.
   Men visst biologisk forskning är också bra.

   Radera
  4. "Varför ska vi åka till Mars?? Snart 50 år sedan vi var på månen, och det gav inte mycket."

   För att ta sig till månen behövdes en väldig massa forskning och utveckling, material, datorer mm. Mycket av den utveckling vi haft sedan 70-talet är spinn-off effekter av månlandningsprojektet. Sedan dess har mycket av utvecklingen stagnerat. Varför åka till mars? För att kunna ta sig dit och överleva där krävs nytänkande kring 100% resursåtervinning, Hantering av avfall, nyttja lokala resurser osv. Är det något vi kan ha nytta av här på jorden även om själva marsresan i slutänden inte blir av?
   Lyft blicken från mobiltelefonen, eller åtminstone fundera över hur mobilen kom till!

   Radera
 21. Interesting... Nu när det är uppenbart att 30-40-50-60 % folk i olika länder inte gillar EU längre så vill Centrala-Eliten i Kommisionen ändå inte förstå, utan fortsätter on the same old trail of Centralization and Concentration of POWER ...

  Idioter !

  Kan dom inte istället lyssna, och anpassa EU till vad folk tycker numera ? Det behövs lite olika regler för olika länder, en del självbestämmande, så att alla olika länder trivs utifrån sina egna förutsättningar !

  Enda vägen forwards !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar precis så som det är för Sverige, som har ett de facto undantag från att införa euron som valuta?

   Radera
 22. "Ein Europa, ein volk, eine Währung!"

  Fast å andra sidan vill i.a.f JAG IMHO ha en VÄRDEBESTÄNDIG valuta som INTE några F! eller MP eller andra "nollåttor" kan köra upp och ned likt gamla spanska pesetas eller - än värre - gamla "Jugoslaviska" dinarer...

  En värdebeständig valuta likt den gamla DM eller dagens CHF som man tryggt kan spara i genom att lägga sedlarna i madrassen och plocka ut dem den dag de beövs UTAN att finna att de förlorat någonting i värde !!

  Förhoppningsvis har en majoritet av Europas beslutande politiker sin historia i färskt minne av de negativa sidorna med hyperinflation och de ENORMA förmögenhetsöverflyttningar som denna medför !!

  Förra sommaren när övertecknad var på en liten tur i Kroatien, Bosnien, Serbien och Montenegro - där för övrigt € är "officiell" valuta - så var det fortfarande så att "stora" priser angavs i € medan de lokala valutorna fick stå för de mindre...

  I BiH är förresten den lokala valutan - KM eller Konvertiblina Marka - det som än idag påminner om DM då den en gång knöts just till DM

  En liten valuta som SEK är dessutom betydlgit lättare för de ekonomiska spekulanterna som Soros & Co att köra upp eller ned och "leka med" som de vill. Något som är omöjligt för en större valuta med både tyngre och bredare bas !

  SvaraRadera
 23. En mer eller mindre stor del av människorna som bor i tex Frankrike, Ungern, StorBrittanien, Swe, No, Fin, Schweiz, osv, gillar inte längre EUs regler och dom följdeffekterna som uppstår. Dags för EU att tagga ned och anpassa sig till vad folk tycker ! Vi kan inte ha en överstalig Org som många ogillar, i längden. Fixa till reglerna istället, så att alla trivs !

  Det är väl ändå väldigt självklart if Y Think again ??

  SvaraRadera
 24. Om det fortsätter i denna takt så finns Euron inte 2025, detta är rent önsketänkande från Brysselbyråkraterna.

  SvaraRadera
 25. Nu har Europakommissionens svenska representation gått ut med demeti:
  https://ec.europa.eu/sweden/news/20170522-emu_sv

  "Under måndagen uppstod ett missförstånd om att EU-kommissionen skulle kräva att alla medlemsländer inför euron som valuta senast 2025. Uppgifterna säga vara hämtade från ett läckt utkast till diskussionsunderlag om EMU.

  Valdis Dombrovskis, vice kommissionsordförande med ansvar för eurosamarbetet, säger i en kommentar:

  ”Det har uppstått viss förvirring. Det vi diskuterar i det kommande reflektionspapperet är fullbordandet av den ekonomiska och monetära unionen. Det betyder inte att alla EU:s medlemsländer måste gå med i euroområdet. Det finns ingen specifik tidsgräns men vi uppmuntrar naturligtvis alla medlemsstater att göra nödvändiga förberedelser.”
  "

  Så då kan den här artikeln avföras

  SvaraRadera
 26. Kanske lika bra för det är nog bara en tidsfråga innan internationella placerare tappar förtroendet för svenska obligationer med tanke på den skuldbörda som finns hos folket.

  SvaraRadera
 27. Konstigt att denna bloggs ägare nu "lierar" sig med SD och andra "sverigevänner" som ju också vill träda ut ur EU och definitivt inte ha €
  ;-)

  Men alla har vi rätt att ha våra åsikter och värderingar!

  SvaraRadera
 28. Ännu ett otroligt vinklat och medvetet missförstått inlägg från Cornucopia. Att du inte skäms. Det här är ju bara pinsamt. Avpixlat-nivå på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skulle han skämmas? Han tjänar pengar på den här bloggen. Skriver han lite snabbt något som han vet kommer att ge reaktioner så tar vi över i kommentarsfältet och driver bloggen vidare ett dygn medan C i lugn och ro kan fortsätta skriva på nästa bok.

   Radera