Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2017-05-09 09:35

Är Marita Ulvskog begåvningsutmanad?

Den fd partisekreterare för socialdemokraterna, europaparlamentarikern Marita Ulvskog, har poserat med ett idolfoto på en i ett demokratiskt lands domstol dömd massmördare och terrorist. Det finns här några alternativ - hon kan vara naiv, terroristsympatisör, antisemit eller helt enkelt bara begåvningsutmanad.
Att det Socialdemokratiska Arbetarpartiet är antisemiter är allmänt känt och löper antagligen tillbaka hela vägen till när man inför och under andra världskriget stödde Nazityskland (så är Goodwins lag avklarad). Bland de högsta målen med deras nya sk feministiska utrikespolitik är att störta Israel och utplåna den enda demokratin i Mellanöstern (Tunisien ligger i Nordafrika), till förmån för kvinnoförtryckande islamister.

Som ett led i detta deltar man förstås på sk "manifestationer" mot Israel.

Senast har nu EU-parlamentarikern Marita Ulvskog (s) poserat med ett idolfoto på en av demokratin Israels domstolar dömd terrorist och massmördare, som fälldes för fem mord på israeler, men inte kunde fällas för de ytterligare 25 mord han åtalades för. 

Är då Marita Ulvskog (s) medveten om vad hon gör? Naturligtvis inte, hon är trots allt en socialdemokratisk politiker. Det hela handlar istället om en kombination av antisemitism, naivitet och att hon helt enkelt i slutändan antagligen är begåvningsutmanad.

Vad som med all sannolikhet har hänt är att hon fick en inbjudan till att protestera mot Mellanösterns enda demokrati, vilket hon förstås blev väldigt glad över. Väl där fick hon en stor tavla att hålla i, där det förklarades att det handlade om en oskyldigt dömd familjefar.

Glad i hågen höll hon förstås upp bilden, som fotograferades av palestinska arrangörer. Det var ju en oskyldigt dömd famljefar, ett offer för de otäcka judarna i Israel.

Målgruppen för fotot har aldrig varit Sverige eller ens EU. Målgruppen är palestinska terroristprospekts, som nu får se hur EU hyllar en dömd terrorist och massmördare, och alltså att självaste EU-parlamentet stöder att man dödar civila israeler.

Marita Ulvskogs (s) naivitet, antisemitism och begåvningsutmaning gör att hon blir en enkel nyttig volontär åt terrorister. Själv har hon förstås inte en aning.

Detta är genomgående för begåvningsutmanade politiker, speciellt socialdemokrater och miljöpartister, när de vistas utomlands eller i olika manifestationer. De används med lätthet för en annan parts propagandasyften. Själva vet de inte vad de gör.

Det positiva är att med rätt metoder så kan man lura i en socialdemokratisk politiker i princip vad som helst. Och få dem att posera med ett foto på precis vem som helst. Någon faktakontroll kommer de aldrig göra. Att få en lämpligt begåvningsutmanad socialdemokratisk politiker att posera med ett foto på lämplig person, en sk omstridd palestinier, som SVT kallade massmördaren och terroristen, bör vara ganska enkelt och lämnas som en övning åt läsaren.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

26 kommentarer:

 1. Ja apropå Marwan Barghouti, han fördes ju till Israel från Ramallah och åtalades där, det är väl ett bevis på att Israel åtminstone vid det tillfället ockuperade Västbanken? Hade det inte varit ockuperat (eller annekterat...) hade ju det varit kidnappning att göra så?

  Exakt samma sak, f ö, som Ryssland gjorde mot Nadia Savchenko.

  Det gamla tricket med att hänga på en minister propaganda föll ju även Lars Ohly för, för övrigt. Han fick ju nån halsduk på sig under en demonstration som visade några extremt fantasifulla gränser för Palestina, där Israel i princip inte existerade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. (S) var väl för övrigt väl inställda till Israel fram tom 6-dagarskriget. Ang Israel-Palestina så är väl ingen av de Palesinska ledarna några goda demokrater,men Isaraels occupation håller ju på bli så permanentad att Västbanken håller på att bli en de-facto del av Israel med de Palestinska invånarna som en andra klass medborgare.

   Radera
  2. Det finns säkerhetssamarbete mellan Israel och PA. Barghoutis arrest kan mycket väl har ingått i detta samarbete, särskilt som Abbas gärna ville bli av med honom.

   Araberna i Judéen och Samarien är nästan alla medborgare i "staten Palestina" och som sådana kan de inte vara någons sorts alls medborgare i Israel.

   Radera
  3. I det här fallet vägrade ju först "Palestinian Authority" att utlämna honom.

   Att kidnappning skulle ingå i nåt slags samarbete låter lite märkligt.

   Inte för att han inte hör hemma i en finka, men det ska ju gå rätt till helst.

   Radera
 2. Jag håller med helt och hållet med innehållet i detta inlägg. Ulvskogs agerande borde vara omskrivet och omtalat i alla medier, men denna posering har fått alldeles för lite uppmärksamhet.

  En anmärkningsvärd intervju som inte fått någon uppmärksamhet i media är en pinsam historia när Margot Wallström blev intervjuad i Aljazeera. Media är förvånansvärt tysta när sossar vurmar för palestinska terrorister på osmakliga sätt.

  https://tobiastankar.wordpress.com/2017/05/01/wallstrom-star-handfallen-infor-antisemitiska-pastaenden-i-aljazeerah-intervju/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer nog snart. Pressen kan inte släppa detta. Oavsett färg.
   När sociala media lyft det tillräckligt högt kommer MSM tvingas agera och lyfta det för att inte få skuld för att agera efter agenda.
   Hade då Ulvskog haft ett förtroendeuppdrag i Sverige hade hon varit rökt. Men som EU parlamentariker företräder man inte Sverige utan bara sin politiska agenda...

   Radera
  2. Det kommer att tystas ner. Det finns massor med kvinnliga begåvningsutarmade företrädare av samma sort. Bl a Margareta Vinberg, Mona Sahlin. Det ingår i den klubben.

   Radera
 3. Den socialdemokratiska Palestina politiken syftar till en enstatslösning. Ett Palestina utan judar. Dessa kommer att dödas eller fördrivas till något annat land. Är Sverige förberett for att ta emot miljoner judiska flyktingar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Deras militära personal hade ju kunnat visa oss hur ett försvar ska fungera.

   Radera
  2. Inte om de just förlorat och utrotats...

   Radera
  3. Nä..men då är det väl inte många kvar som kan komma hit. Tänkte mer att det var nån politisk lösning som upplöste Israel och sen lämnade befolkningen vind för våg ihop med de som hatar alla.

   Radera
  4. Typ det som händer här, vilken nytt har vi av vårt försvar just nu?

   Radera
 4. Inte lönt att rationellt försöka analysera en socialdemokrat. Det är ungefär lika givande som att fundera på vad nyttan med böldpest är. Bättre att lägga krutet på att försöka utplåna bådadera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böldpest var alltså inte brunråttornas fel?

   Radera
  2. Nej, numera säger forskarna att det förmodligen inte var råttor som spred pesten:
   Länk

   Radera
 5. Tja, i Sverige har väl alla utmaningar lika värde....

  SvaraRadera
 6. Och vad gör oppositionen? Solklart läge för misstroendevotum mot Margot Wallström. Margot lägger upp straffspark efter straffspark men oppositionen försöker inte ens tåfjutta in bollen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då bli kanske "oppositionen" tvungna att regera och det vill de absolut inte!

   Radera
 7. Treblinka class of 45...

  De flesta är lättlurade får. Det är för att de är naiva och tror och vill att alla ska vara snälla mot varandra. Ingen skulle väl lura eller sätta dit någon med flit.

  SvaraRadera
 8. Ingen slump alls och bra media har S fått också (bilden sprids, kommentaren läser ingen). Syftet är förstås att få ett gillande av de stora väljargrupper i Sverige som knappast lär rösta på KD.

  SvaraRadera
 9. Smakfullt av Ulvskog. Tyvärr är det inte bara dumhet bakom. Det här kommer ju just efter att Sverige röstat med ett antal jättetrevliga länder mot att Israel ska kunna ha några som helst anspråk i Jerusalem.

  Mentalt befinner ju sig Ulvskog fortfarande i maj 1968, i något suspekt vänsterförbund. Så politiskt är hon givetvis totalt imbecill, men det här är nog inget naivt misstag tyvärr, utan helt ärligt. Ett försök att göra någon slags politisk gest av en person som i decennier inte har haft några som helst aktuella idéer.

  SvaraRadera
 10. Trevligt att du äntligen kommit fram till att många i regeringen är efterblivna, något jag påpekat flera gånger här på bloggen.

  SvaraRadera
 11. Begåvningsutmanad är nu ett ord i min vokabulär. Så klockrent :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast bästa vännen sa att ett alternativ är begåvningsutarmad....

   Radera
 12. Det rimliga bör vara att dra in hennes pass och att alla världens flygbolag svartlistar henne.

  SvaraRadera
 13. Tänk tanken att någon i Sverige poserade med en bild på breivik? Vad hade reaktionerna blivit då?

  SvaraRadera