Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2017-05-23 09:22

22 döda och 59 skadade i självmordsbomb mot konsert i Manchester

En självmordbombare dödade 22 och skadade 59 i ett självmordsattentat i Manchester igår kväll bekräftar Manchesterpolisen. Det råder alltså ingen tvekan om att det handlar om ett terrordåd.
Greater Manchester Police skriver i sitt senaste uttalande (ca 40 minuter sedan):
"Our thoughts are with those 22 victims we now know have dies, the 59 people who have been injured  and their loved ones. [...] [T]he attack last night was conducted by one man. [...] The attacker I can confirm died at the arena. We believe the attacker was carrying an improvised explosive device which he detonated causing this atrocity."
Man kan alltså avfärda allt snack om att detta skulle vara en olycka eller något annat än terrorism. Det hela tituleras lämpligen terrordådet i Manchester och inte som händelsen.

Huruvida terroristen räknas in i de 22 offren är oklart. Dödssiffrorna var tidigare 19, och kan komma att stiga.

Många av offren var flickor och barn, som varit på den angripna popkonserten.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

90 kommentarer:

 1. Sveriges konstanta räddning tycks helt klart vara en viss brist på kompetens på våra terrorister.

  Annars verkar det, av rapporteringen att döma, precis lika förvirrat borta i Manchester som det var i Stockholm efter drottninggatan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så är det bara, precis som här, en ovilja att tala om elefanten i rummet.

   Radera
  2. Vilken förvirring?
   Det är väl ganska klart vad som skett.

   Radera
 2. Det är nog ingen som blir särskilt förvånad att detta sker tror jag, och det är oerhört sorgligt att det händer. Tyvärr finns det flertalet politiska krafter som gynnas av detta.

  Jag tror att det krävs ganska mycket övertalning och indoktrinering för att övertyga någon om att spränga sig själv och döda en massa andra människor på det här viset. Lösningen är att eliminera de krafter som står bakom propagandan och indoktrineringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har vi någonsin genom hela historien varit fria från extremistiska krafter?

   Det låter utopiskt att tro att vi kan eliminera "de krafter som står bakom propagandan", åtminstone utan rent nordkoreanska metoder.

   Radera
  2. Vet inte hur många Nazister som finns kvar i Tyskland, men tycker att man utrotade den extremismen ganska effektivt efter Hitlers död - utan nordkoreanska metoder.

   Radera
  3. Nä, men de har aldrig varit så målmedvetna i att skada och förstöra det samhälle det bjudits in till med politikernas goda minne...

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. @Ben Dover

   Mmm... du har rätt, men vi har tidigare haft perioder med betydligt mindre extremism än vi har nu. Det borde inte vara omöjligt att komma tillbaka till tidigare nivåer. Men det kommer förstås ta tid.

   Radera
  6. @Marcus Lind
   När det gäller Nazisterna så flydde de väl ofta till andra ställen, som Sydamerika. Osäker på hur mycket de ställde till med där, men det var ju ganska oroligt under långa perioder.

   Radera
  7. Vilka vi? Sverige, Europa eller världen?

   Radera
  8. @Besserwisser
   Om du inte genomskådar terrorismens syfte så blir du dess offer.

   Radera
  9. Nazismen var ju ingen terroriströrelse till att börja med. Sen lever den ju kvar och har ju motiverat/inspirerat en del terrordåd under vår europeiska historia.

   Så det illustrerar väl utmärkt min poäng, nazismen är verkligen inte utrotad efter 80 års kamp så vad får folk att tro att det går att utrota våldsideologier?

   Radera
  10. @Ben Dover
   Tänkte på Sverige i första hand, men det gäller även flera andra delar av Europa och resten av världen.

   Radera
  11. RAF och IRA "besegrades" väl f ö, de begår åtminstone inga terroristdåd längre (RAF är formellt upplöst, SPK finns det däremot nån spillra kvar av), men det berodde ju inte på att ideologerna gjorde avbön eller att deras propaganda stoppades. Vi kan för all del diskutera hur dessa besegrades och vad som var en vinnande taktik där. Samma sak med Italiens "år av bly" för övrigt.

   Radera
  12. Jag kan tipsa om "Hakkorset och halvmånen" för de som inte läst den.

   Radera
  13. @iblandekonomi
   Italien verkar ha fattat det här till skillnad från Sverige m.fl. länders politiker. Eller för att uttrycka det annorlunda: italienska politiker tillåter inte att terrordåd genomförs.

   Ursäkta följande långa citat från nätet.

   "According to Luttwak, the so-called Islamic State has not successfully attacked Italy because the Italians are much more competent at counter-terrorism than other Europeans:
   … the Italians differ drastically from the French or Belgians or British, who keep monitoring suspects, filling ample files with lots of reports, photographs, videos, and intercept print-outs, as if they were biographers of the most encyclopedic kind.
   The Italians by contrast take action the moment the very first indication comes in. This is sometimes a phone or e-mail intercept, and sometimes a tip-off from an agent (Italy invests modestly but steadily in the foreigners it recruits). But more often it is a friend who reports someone for speaking of jihad, for swearing that he will kill for Hamas, join the Islamic State or do something else.
   What follows is an expert interrogation. Many are soon sent home, classified as mere boasters if they turn meek. Those who are proud to be militant are held, and their records are minutely examined to find any criminal infraction for which they can be arrested, tried and imprisoned (unlike the French who treat militant petty thieves as petty thieves, not as militants). If any faults are found in the immigration paperwork, they are deported -- even if they have become Italian citizens -- a measure applied to several vehement imams (181 more imams are currently in prison).
   With these methods, the number to be followed 24/7 falls to manageable levels -- the key to the success of the entire system.
   Source:
   * Edward N. Luttwak, Doing counterterrorism right, Nikkei Asian Review, November 30, 2015.

   Radera
  14. https://www.google.se/amp/asia.nikkei.com/amp/Viewpoints-archive/Viewpoints/Doing-counterterrorism-right

   Radera
  15. @Ben Dover
   När det gäller Italien så tar svenska Wikipedia upp fängslande, angiveri och brist på folkligt stöd som skäl till slutet på våldet. Säkert relevant även i Sverige, men dessutom behövs nog:

   - Bekämpa finansiering, både inhemsk och utifrån, tex Ryssland och Mellanöstern.

   - Lagföra inte bara terroristerna, utan även de som manar till terrorism och förtryck. Borde kunna hanteras med lagstiftningen för hets-mot-folkgrupp, men jag är inte så insatt i hur den funkar så det är inte säkert.

   Självklart ska man sätta terrorister i fängelse, men det är nog bara möjligt när man identifierar medlemmar som organiserat sig. Det verkar inte som att alla dåd utförs av organiserade medlemmar så det är inte en komplett lösning. Men visst finns det ett antal organisationer i Sverige som det skulle vara bra att oskadliggöra.

   Radera
  16. @Besserwisser
   Ja, nyckeln är information. Det gäller att ha utredare som kan skilja på en skrytmåns och en farlig terrorist. Sen har jag inte info om hur väl Italien lyckas, och om det beror på deras metoder eller tur, men kanske är det delvis rester av deras angiverisystem från 70-talet då man kom till rätta med "åren av bly".

   Radera
  17. @ibland
   Det är en kombination av erfarenheterna av dels organiserad brottslighet, dels den utländska finansieringen av terrorn under "gli anni di piombo", men även, vill jag påstå, en mera realistisk syn på världen...
   Angiverisystem, de som berättade brukar kallas för "pentiti" ångerfyllda, vilket är mera talande. Dvs ingen waterboarding utan samtal

   Radera
  18. "Jag tror att det krävs ganska mycket övertalning och indoktrinering för att övertyga någon om att spränga sig själv och döda en massa andra människor på det här viset. Lösningen är att eliminera de krafter som står bakom propagandan och indoktrineringen."

   Jag tror det hä rär fröet, och det vore inte fel att göra det man kan för att minska chansen att de sprids men det borde även gå at se hur man kan minska att myllan som fröet faller I är mindre gynnsam. Många av de som tidigare utfört dessa dåd verkar ju ha varit fd småbrottslingar utan speciellt lysande framtidsutsikter, som plötsligt blivit frälsta. (Detta stärks väl av att om man kollar bland IS-krigare så består en oproportionell stor del av dem av konvertiter). Det finns ju förresten likheter med "the troubles" på Nordirland som började med protester från den katolska befolkningen mot diskriminering från den protestantiska majoriteten.

   Radera
  19. Jag vet inte om italienarna är så jävla duktiga, de lät ju Anwar Shaaban driva träningsläger utanför Milano, samla in pengar, predika och veckopendla till Bosnienkriget i fyra år tills han fick en välförtjänt kula i ryggen av nån kroat. Och då hade ju karln varit med i typ islamiska jihad sen 70-talet eller nåt i sitt hemland Egypten.

   Radera
  20. Tillvägagångssättet är dock rätt enligt min uppfattning, den som börjar med eller fortsätter med våldsbejakande extremism efter att ha kommit från främmande land ska naturligtvis få sitt uppehållstillstånd makulerat fortare än en bingotant avverkar ett paket Gul Blend. Placeras i förvar och returneras till hemlandet.

   Radera
  21. Precis ben,men vimåste nog ha en strategi till också då det ju bland en inte oförsumlig del finns de där Sverige är deras hemland t.ex Charlie Hebdo-killarna.

   Radera
  22. Eller t.ex. Khalid Masood (Westminster-attacken) som föddes Adrian Russell Elms.

   Radera
  23. I Sverige kan vi i alla fall som motvikt till extrem religionsindoktrinering tvinga barnen att gå i sekulär skola, nej visst ja så är det ju inte...

   Radera
  24. @Ben Dover
   Jag tycker det är dumt att skicka svenskspråkiga terrorister till godtyckligt land för fortsatt verksamhet. Bättre att hålla dem under uppsikt.

   Radera
  25. Under uppsikt??? Herregud.

   Radera
  26. @Carmania
   Vad är det egentligen du inte förstår?

   Radera
  27. @iblandekonomi:

   Nu argumenterar du ju mot nåt jag inte skrev. Men är man utlänning och gör sig skyldig till allvarliga brott så är en vanlig åtgärd att man lämnar landet. Det är en rätt etablerad princip.

   Det kan så klart finnas en och annan med svenskt pass också, men dels så skapas terrorister inte i ett vakuum och dels finns det så klart andra åtgärder att vidta mot dessa.

   Radera
  28. Om man inte kan identifiera problemet, så kan man inte heller lösa det. Framgår tydligt av en del kommentarer i den här tråden. Mångkulturen och det mångetniska samhället är ett systemfel. Punkt. Terrorn är resultatet av etniskt och kulturellt/religiöst hat. Inget annat. Innan ni har identifierat och utvisat alla terrorister, så har ni hunnit dö av terrorn. Den terror vi nu ser kommer ske igen och igen till tidens ände med den nuvarande inställningen alltför många europeer.

   Ju fler terrorister ni identifierar och ju fler "demokratiska" åtgärder ni vidtar mot det muslimska segregerade samhället i form av övervakning, (upplevt) godtycklig husrannsakan mot individer etc., desto mer ökar motsättningarna. Dagens "moderata" muslimer föder barn, varav en del blir radikala i nästa eller framtida generationer. Det kallas att söka sig till sina rötter.

   Vi ser det här redan i dag i bl. a. "rör inte min slöja-debatten". Väldigt många muslimer vill inte bli räddade av er. De har inte kommit hit för att bli räddade från sin kultur och religion. Fatta det någon gång.

   Men visst, vill ni ha fler och mer omfattande, tidsödande flygplatskontroller, inpasseringskontroller i varenda varuhus, sjukhus och skola, inpasseringskontroller i varenda gathörn på shoppingstråken, inpasseringskontroller och visitering av tunnelbane-, tåg-, och bussresenärer och allt deras bagage, vägkontroller och genomsökning av alla fordon i varenda större ort, övervakningskameror i varenda gathörn, lokal, trappuppgång, så varsågod. Ni kommer trots det ändå inte kunna stoppa terrorn.

   Radera
  29. @Ben Dover
   Jag tänker såhär:

   1) Hemland för människor som kommer hit utan att visa papper har ett inslag av godtycklighet.

   2) Människor som lever i Sverige lär sig ofta svenska.

   3) När man skickar ut personer ur landet tappar man kontrollen över dem och kan inte säkerställa att de inte fortsätter med sin verksamhet på annan ort.

   För övrigt är utvisning en etablerad och ålderdomlig praxis som får mig att tänka på inslag i gamla landskapslagar. De allra flesta tycker nog att det skulle vara absurt att skicka tillbaka brottslingar till födelseorten som ett del av straffet.

   "Men har Norrköping fostrat denna missanpassade individ så får staden faktiskt stå ut med den skickas dit. Och begår man brott utanför sin hemstad får man faktiskt finna sig i att tvingas flytta tillbaka hem." - typ

   Radera
  30. @Doktor Syn
   "Väldigt många muslimer vill inte bli räddade av er."

   Nej, och det behövs heller inte. Du har låtit dig färgas av dina fördomar och gör en enögd analys. Börja med att lära dig att skilja på en muslim och en terrorist.

   Radera
  31. @Doktor Syn:

   Jaså, mångkultur är ett systemfel? Det är därför t ex Singapore är ett terrorinferno där folk dör som flugor?

   Ja, det känns verkligen som att du kan sitta på en hög häst och orera om att identifiera problemet.

   Radera
  32. @iblandekonomi:

   Du kan ju tycka så. För egen del ser jag inga möjligheter att rädda världen. Hade vi skickat hem Akilov för nån förbrytelse tidigare (han saknade väl bl a nödvändiga papper) hade nog färre svenskar dött. Det är, för min egen del, ett fullgott mål. Terrordåden i Kazakstan är inte mitt, ditt eller svenska polisens problem.

   Radera
  33. @Ben Dover
   Det kan mycket väl bli ett direkt problem för svenskar om det finns terrorister i utlandet, med kunskaper i svenska och om hur det svenska samhället fungerar, som kan styra terroristoperationer i Sverige. Och det är inte så att det går att hindra människor som vill att åter ta sig hit.

   Radera
  34. Ben,

   Mångkulturens systemfel ligger i att förr eller senare så uppstår etniskt, kulturellt och religiöst motiverat våld i mångkulturer. Så, svar Ja, jag sitter på en hög häst och har identifierat problemet.

   "Regeringen i Singapore har ansträngt sig att upprätthålla etnisk harmoni efter att etniskt motiverade upplopp utbröt under 1960-talet." [källa Wikipedia]

   Notera att regeringen har ansträngt sig.

   Jag kan lista betydligt fler länder där mångkulturen inte fungerar, vilka flera av dem genererar stora flyktingströmmar. Det är mångkulturen som orsakar flyktingar, både inrikes och utrikes, där "white flight" är inkluderad.

   Radera
  35. @ibland,

   Varför skulle det inte gå att hindra människor som är utvisade från att återvända till Sverige? Du menar kanske att du inte har några idéer om saken, eller inte vill ha några?

   Radera
  36. @Doktor Syn
   Det känns som du är ute efter en spekulativ diskussion. Jag nöjer mig med att konstatera att alla skyddsmetoder har brister som kan utnyttjas. Det betyder inte att jag vet vilka metoder du kan tänkas föreslå eller precis hur man kommer runt dem.

   Radera
  37. @Doktor Syn:

   Så, ditt stringenta resonemang lyder alltså som följer:

   1. Du är synsk som Saida och har skådat in i en ospecificerad framtid där det går illa för Singapore.

   2. Singapores regering har ansträngt sig?

   Du får ursäkta, men du låter som en 12-åring som inte vill gå till skolan. "Dä kommer suga, dä ä jobbigt".

   Radera
  38. Ska väl f ö tilläggas att mångkulturella Singapore har högst BNP per capita i hela världen. Men, eftersom Doktor Syn är synsk så vet vi ju att det är en falsk framgång - i framtiden kommer Singapore att ligga långt efter de monokulturella paradisen som t ex Nordkorea och Jemen.

   Radera
  39. Ben,

   Om en regering måste anstränga sig för att stävja motsättningar mellan etniska och religiösa grupper, så är det inte ett speciellt lyckat samhällskoncept. F.ö. så består Singapore av en stor majoritet (nästan 78%) etniska kineser.

   I alla länder som skapar flyktingkriser, så är det mångkulturen som problemet med religiösa och etniska motsättningar. Det är heller inte speciellt svårt att identifiera orsak och verkan. Det räcker med sunt förnuft. I samband med raskravallerna i USA, så sa Erlander att svenskarna var lyckligt lottade som hade en homogen befolkning. Det har nu gått ett halvt sekel sedan vi hade en statsminister som begrep en så självklar och enkel sak.

   Radera
  40. Europa har tidigare framgångsrikt krossat terrorrörelser : Nazismen RAF, IRA, ETA. Medlen var fysisk repession och skoningslös ideologisk kamp mot teroristernas , deras ideologer och deras apologeter. Varför skulle det inte funka idga också. Varfr skulle just extrem islamismen inte kunna krossas i Europa?

   Radera
  41. Singapore är ett dåligt exempel på att multikultur skulle vara lyckat, det är knappast kausalt. Singapore lockar till sig människor med en mängd olika bakgrunder, vilket är positivt, men de delar i stort sett samma värderingar. Singapore har väl ingen flyktinginvandring från M*NA att tala om?

   Samma mönster går igen i Sverige där vissa delar av Stockholm gynnas av kosmopolitisk rörlighet medan stora delar av landet tyngs av lågutbildad flyktinginvandring, t ex Malmö med 30% i statsbidrag.

   Radera
  42. @Doktor Syn:
   En regering måste anstränga sig för att stävja en del annat också. Är det själva ansträngningen som innebär misslyckandet eller varför är mångkulturalismen i Singapore ett misslyckande? Dina resonemang är så osammanhängande att jag gärna ser att du förklarar det i detalj.

   @Somebody:
   Så du menar att framgång/misslyckande och mångkultur inte är kausalt sammanhängande alltså? Grattis, det var precis det jag ville säga.

   Radera
  43. Ang mångkultur så det måste nog finnas någon sorts minsta gemensamma nämnare, men en total assimilation är nog knappast möjlig eller ens önskvärd. Dessutom så ska man ju ha klart för sig att den Svenska identiten, som gör att en Skåning som Ben Dover och en Norrlänning som jag kan betrakta sig som samma folk, trots att det kan finnas ganska betydande lokala skillnader inte kom helt naturligt utan krävde en hel del jobb från Statsmakten.

   Radera
  44. gbd crvx

   Ja, eller snarare en eller flera STÖRSTA gemensamma nämnare. Den första och främsta/viktigaste är etniciteten. Den andra är kulturen/religionen. Den tredje är språket. Därför känner vi samhörighet med engelsmän, holländare och även östeuropeer. Vad avser Sverige, så hade det aldrig gått att ena landskapen med totalt tvång och utan dessa starka samhörighetsfaktorer. Dessutom så var ju enandet under lång tid bara på papperet. Norrlänningar och skåningar levde fortfarande i sina respektive landsändar ända fram till 1900-talet. Assimilation är aldrig möjlig utan etnisk samhörighet och någorlunda lika kulturell bakgrund. Titta på de grupper som finns i Sverige i dag och invandrat under århundradena.

   Ben Dover,

   Ditt enda exempel på vad du hävdar är en fungerande mångkultur, är en asiatisk stad och stat, ett lågskatteparadis, där det sammanhållande kittet och motorn i ekonomin är 77% är etniska kineser? Resten består av 14% malajer och 8% indier. Övriga folkgrupper inkl. västerlänningar är mindre än 1%.

   Många utländska bedömare hävdar att Singapore de facto är en enpartistat. Yttrandefriheten är begränsad. Singapore rankas på 140:e av 167 länder i Reportrar utan gränsers "tryckfrihetsindex".

   Singapores styrande parti PAP också genomgående avvisat liberala demokratiska värden, som det klassar som västliga, och hävdar att det inte finns en likadan modell för en demokrati över hela världen.

   En regering som uttalar sig nedlåtande om västlig demokrati? Lyckad mångkultur, Ben?

   "Lagar som begränsar yttrandefriheten rättfärdigas av att man hävdar att de ska hejda uttalanden som kan skapa osämja inom Singapores multietniska och mångreligiösa samhälle."

   Lyckad mångkultur, Ben? Känns igen i Sverige? Hur länge kan en regering med lagar undertrycka ovilja och osämja mellan olika folkslag? Är Sverige en lyckad mångkultur, Ben? Det går ju hyfsat bra för Sverige, eller?

   Radera
  45. Singapores regering måste alltså mena att asiater är alldeles för annorlunda för att ha västlig demokrati. Eller är det mångkulturen som är för jobbig att hantera?

   Radera
  46. Fast nu flyttar du ju målstolparna för miljonte gången, dessutom utan att besvara min fråga.

   Så här skrev du tidigare:

   Mångkulturens systemfel ligger i att förr eller senare så uppstår etniskt, kulturellt och religiöst motiverat våld i mångkulturer. Så, svar Ja, jag sitter på en hög häst och har identifierat problemet.

   För det första har det ju inte förekommit nåt nämnbart våld i Singapore av det slaget på typ 55 år eller se.

   För det andra klagar du nu på bristande demokrati eftersom våldet har uteblivit. Du hade alltså inte identifierat det där problemet, uppenbarligen, eftersom du nu anför ett helt annat problem.

   Jag har frågat dig gång på gång vad misslyckandet består i och fått olika svar: Gamla kravaller från 60-talet, att nånting kommer hända i framtiden (vilket du antagligen vet eftersom du är synsk då), att regeringen "ansträngt sig" och nu bristen på demokrati.

   Jag får citera Tegnér: Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta.

   Man kan anta att det är den där ansträngningen som framstår som ett misslyckande. Uppenbarligen lyckades du med skolan, eftersom du aldrig verkar ha varit där och därmed slapp anstränga dig.

   Radera
  47. Du kör halmgubbe-argument Ben. Det ligger ingen motsägelse eller inkonsekvens i mitt resonemang, och då antar jag att du förstår vad systemfel betyder. Felet ligger i att överhuvudtaget blanda alltför olika etniciteter och kulturer, dvs de som inte känner någon samhörighet med varandra.

   Det är du som är inkonsekvent. Du hävdar att Singapore är en lyckad mångkultur, därför att ekonomin går bra och inga våldsamheter brutit ut på 40-50 år. Att deras regering själva säger att de stiftat lagar i syfte att stävja etniska och religiösa motsättningar, lagar som dessutom måste tillämpas, på vilket sätt är det en lyckad mångkultur?

   Du fokuserar på ett enda land som valt att profilera sig som lågskatteparadis och nått ekonomisk framgång, när hela världen är fylld av etniska och religiösa konflikter. Vill du diskutera Syrien, stamkrig i Afrika, kurder-turkar, judar-muslimer, muslimer-kristna, Kosovo, Jugoslavien, Sydafrika, USA, Sverige, Europa?

   En lyckad mångkultur skulle vara en frivillig statsbildning där det råder harmoni mellan folkslag och kulturer, och där eventuella konflikter begränsar sig till individ- eller ideologisk nivå, som i etniskt homogena samhällen, där ras-, kultur- och religionsskillnader vore ickefrågor i folks medvetanden. Något sådant mångkulturellt samhälle finns inte, och kommer aldrig att finnas, eftersom samhörighetsgränsen dras skarpt vid främst etniciteten/hudfärg/yttre (rasrelaterade) attribut.

   Radera
  48. @Doktor Syn:

   Jaha, nu ändrade du dig en gång till:

   Felet ligger i att överhuvudtaget blanda alltför olika etniciteter och kulturer, dvs de som inte känner någon samhörighet med varandra.

   Det är alltså a priori fel att blanda raser och kulturer oavsett konsekvenserna. Tidigare skrev du så här:

   Mångkulturens systemfel ligger i att förr eller senare så uppstår etniskt, kulturellt och religiöst motiverat våld i mångkulturer.

   Du har alltså ändrat dig igen. Tidigare handlade det om konsekvenserna, sen tig jag upp ett (1) exempel där våldet saknades. Ditt första argument var då att det skulle ske nån gång i framtiden, fast sen ändrade du dig en gång till och argumenterade för att det oavsett konsekvenserna var fel. Eftersom du blev överbevisad. Det är uppenbart oärligt att diskutera på det viset.

   Jag har aldrig hävdat att Singapore är "lyckat". Det är du som gjort generella uttalanden om att mångkultur är ett misslyckande, se ovan, att det t ex leder till våld. Och då får du ju underbygga det påståendet genom att t ex demonstrera var våldet är, i en mångkultur som t ex Singapore. Du har ju inte ens kunnat definiera vad ett lyckande eller ett misslyckande innebär. Däremot tog jag upp BNP eftersom det väl av en del kan anses som en framgång att ha hög BNP - men egentligen är det ju DU som ska definiera vad som är framgång.

   Eftersom du uppenbarligen ändrar din uppfattning en gång i kvarten blir ju hela diskussionen rätt löjlig. Ska du stå fast vid din nuvarande uppfattning till slut, att det a priori är fel att blanda kulturer och raser? Eller ska du ändra dig en gång till?


   Radera
  49. Och - det här glömde jag tillägga - det festliga med det här är ju för övrigt så klart att du lallade om att du satt på ett klart definierat problem, och sen ändrade dig 1000 ggr.

   Radera
  50. @Doktor Syn
   "Den första och främsta/viktigaste är etniciteten. Den andra är kulturen/religionen. Den tredje är språket."

   Jag, så här rörigt kan de bli. Antar att du definierar etnicitet med inslag av primordialism eftersom du listar kulturen separat, och då blir slutsatsen att en normalsvensk ska känna mer samhörighet med en tysk, än en same eller ett adoptivbarn från Thailand som talar svenska. Kan du inte ändra dig igen så att det i alla fall vid en första anblick verkar vettigt.

   Radera
  51. Ben

   Dina inlägg är nu rent haveristiska eftersom du sakar argument, eller är det så att du nu vill säga, att du inte förstår ordet systemfel samt orsak och samband? Etniskt våld i mindre skala finns konstant i alla mångkulturer och uppstår förr eller senare även i större skala, och kommer göra det igen i Singapore också. Nu får du chansen att visa upp din paradgren på nytt, nämligen haverism, och kalla mig synsk. Mångkulturen blir inte bättre för det.

   Iblandekonomi

   Inte alls rörigt. Det blir rörigt hos dig eftersom du inte förstår. Låt mig då förklara för dig. Ja, du är inne på rätt spår. En etnisk "normalsvensk" känner mer samhörighet med en etnisk "normaltysk", än med ett adoptivbarn från Thailand som pratar svenska. Så är det, även om det smärtar dig. Etniciteten är den främsta och överordnade samhörighetsfaktorn. Så är det även för asiater och afrikaner. Kulturen är av betydelse, och av stor betydelse i vissa fall. Det finns gränsfall. En etnisk svensk som konverterar till Islam och börjar klä sig som en muhammedan, tappar väldigt mycket i samhörighetspoäng hos andra svenskar.

   Radera
  52. Nu är det ju så att jag inte gör några påståenden, och då behöver jag ju faktiskt inga argument heller. Jag har däremot bett dig komma med argument och stöd för de påståenden du kommer med, vilket du kapitalt misslyckats med. Eftersom du är så efterbliven att du inte begriper hur en diskussion går till eller vad ett argument är eller hur det används, är det dock inte förvånansvärt. Det är inte "haverism" att ifrågasätta andras påståenden. Och man behöver inte argument för det heller. Särskilt inte i ditt fall, du brottar liksom ner dig själv. Lite som att kolla på nåt slags special olympics.

   Radera
  53. Du svarade förresten inte på frågan om du slutligen bestämt dig för varför mångkultur är dåligt? Kanske kan du komma med en anledning nummer 746? Kom igen, du vet att du vill.

   Radera
  54. Att enbart tjafsa emot är inte att ifrågasätta. Det var visst Cornu som skrev det i ett inlägg för nå't år sedan. Haverist kallar jag dig, eftersom du säkerligen förstår de mekanismer som skapar samhörighet mellan folk och vad som splittrar, skapar konflikter och hat, men ändå väljer att medvetet misstolka och tjafsa in absurdum.

   Jag har redogjort för min syn på mångkulturen. Bomben i Manchester i förrgår är bara ett tydligt exempel. Det finns ingen anledning att avsiktligt bygga ett mångkulturellt samhälle, när de konflikter i världen som genererar flyktingar, är resultatet av etniska och religiösa konflikter, dvs mångkultur.

   Samla dina inlägg från Cornus blogg och printa ut, och du kommer få en hel bok i internet-trollande och haverism, lika tjock som Carl XII:s bibel.

   På sistone har jag börjat undra om du numera raggar på bibliotekstanter med glasögon?

   Radera
  55. Jaså, haverist? Vi kör med epitet? OK, som du vill.

   Om du inte var en sån satans efterbliven pederast hade du kanske insett att du mellan cp-vrålen och de neurologiska ryckningarna faktiskt tjafsar emot dig själv; alla kan nog se det ovan, utom möjligtvis du då, men det beror antagligen mest på att sikten skyms av en terminalpatients sladdriga, stinkande bakdel.

   Jag behöver således inte egentligen ifrågasätta nåt av dina osammanhängande mongoutbrott, din smutsiga krigsförbrytare, eftersom det egentligen inte finns nåt att ifrågasätta. Ta nu permobilen, rikta in den på närmsta vattendrag och spärra spaken i framåtläge. Du vet att du vill. Kanske kommer det äntligen att utplåna minnena av alla övergreppen, ditt sorgliga incestoffer.

   Radera
 3. Sorgligt. Barn och unga människor som dör och skadas plus alla deras anhöriga. Djupt tragiskt att någon/några vill skada och lemlästa sina medmänniskor.
  En märklig tolkning av en religion som inte bör få fäste i Europa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Människor begår dessa dåd mot andra människor, för att de inte känner någon samhörighet med dem.

   Radera
  2. Jag hoppas at inga europeer känner någon som helst samhörighet mot dessa onda människor.

   Radera
 4. Vem påstår att det skulle vara en "händelse" och inte ett terroristdåd?
  Eller försöker du med ditt citat påstå att manchester-polisen försöker mörka eftersom de kallar terroristdådet för en "attack" / "atrocity" och terroristen för en "attacker" (flera gånger till och med! oh my gaaaawd!!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte, men kanske delar av regeringen skulle kunna beteckna det som en "olycka" eller hur det nu var...

   Radera
 5. Lite mer kött på benen kanske man kan finna här.
  https://www.gatestoneinstitute.org

  SvaraRadera
 6. Kanske denna kan vara tänkvärd,kan vi starta en liten kyrka i Qatar😂
  https://www.gatestoneinstitute.org/10373/sweden-qatar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar vara en typisk ljugartikel. Påstår tex att man inte rapporterat om öppnandet i media, vilket är totalt fel.

   Radera
  2. Exempel: http://www.sydsvenskan.se/2017-05-17/qatar-bygger-jattemoske-i-malmo

   Ganska bra artikel när man kommer förbi det inledande dravlet.

   Radera
  3. @ibland

   Alternativ media hade redan rapporterat om detta långt innan MSM skrev något.
   Så det är inte så "totalt fel" som du påstår.

   Jag kan dock inte läsa hela Sydsvenskans artikel men det verkar som att de "kommit ut ur garderoben" när det gäller att beskriva verkligheten, baserat på det som syns. Antar att det är det du menar med "inledande dravel".

   Radera
  4. @ka
   Jag har läst Sydsvenskan i många år och jag tycker det verkar som vanligt. Garderober är bara hittepå.

   Radera
  5. Sist jag läste Sydsvenskan så var de absolut för den utveckling som leder till att terrorister frodas inom landets gränser, precis som du. Så jag förstår att du gillar dem.

   Radera
  6. Och varför yrar du då om garderober?

   Radera
  7. För att de skrev:
   "Men investeringen är ett led i emiratets globala plan för att sprida sin salafistiska och extremt konservativa variant av islam."

   Vilket då för en gångs skull är ren sanning och och sätter fingret på ett stort problem de annars brukar bortse helt ifrån.

   Antar att du hoppade över den delen av artikeln och plöjde in längre ner där de sannolikt lovsjunger och prisar investeringen som ett välkommet integrationsprojekt.

   Radera
  8. Ähum, nej. De nämner det inte varje artikel de skriver, tex de om de nya farthindren saknar denna information, men det är inte samma sak som att bortse helt.

   Radera
  9. Fortsättning följer.

   https://www.gatestoneinstitute.org/10408/manchester-bombing-shock

   Radera
 7. Helt jävla ofattbart hur EU kan vanstyras på detta viset, år ut och år in. Hur länge ska sånt här bara "tolereras"?
  ÄR det nåt som göder de här pajasarna så är det ju den här missriktade toleransen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brexitväljarna kan känna sig stolta nu.

   Radera
  2. Hur då, nu vet vi ju inte nationaliteten på gärningsmannen men de flesta tidigare har ju varit från det forna imperiet och inte EU.

   Radera
  3. Eu bör göra följande. 1 Stänga gränserna, JA på riktigt. 2 Sluta dela ut PUT och medborgarskap till utomeuropeer (förutom ev högkvalificerade) 3 Överväga att diskvalificera Islam som religion. Bör rimligen hamna i grupp med sekter och mcgäng.
   4 Eu bör avskaffa den nuvarande asylrätten då den är totalt förlegad.
   5 Man bör PÅ ALLVAR ta itu med terroristerna, deras sympatisörer och vänligt men bestämt avvisa dessa tillbaka till hemländerna.
   Dagens tolerans ses troligen mest som ett svaghetstecken.

   Radera
  4. Vad väntade du dig av en organisation som på fyrtio år inte orkat bestämma sig för den enkla procedurfrågan var de ska ha sina möten.

   Radera
 8. Jag vill ha hämd. Minst 22 st. Inte så noga med att de som dödas är så jätteskyldiga. Är man nazist då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att döda oskyldiga brukar klassas som terrorism. Kan vara bra att hålla dig under uppsikt.

   Radera
  2. Nej, du är inte Nazist, du är nog bara helt normal. Det viktig är att kunna vifta ut den tanken ur skallen och inte göra något våldsamt dumt. Bra att kunna skriva av sig en del av ilskan i öppna kommentarsfält. Sen får man göra något annat, som att bli politiskt aktiv eller nåt tex, kanalisera det till nåt bättre.

   Radera
  3. re. Iblandekonomi
   Skrev jag oskyldiga?

   Radera
 9. En kultur sprider sig i Europa, en kultur där individers värde är noll och kampen mot de 'otrogna' är allt. Senast det skedde var för hundra år sedan när kommunismen bredde ut sig och förintade tiotals miljoner européer innan anfallet till slut ebbade ut.

  Uppenbarligen lärde sig européerna ingenting av den erfarenheten.

  SvaraRadera
 10. det spekuleras bland kommentatorerna här angående varför Italien inte ännu drabbats av terrorattentat. Ibland ser man inte skogen för alla träden:
  Grekland och Italien är de primära portarna in i Europa från Mellanöstern.
  Skulle terrorn drabba dessa nationer skulle de stänga gränserna definitivt, alltså gör man inte det. Vissa imamer förespråkar att kolonisera Europa
  upp till den nivån att demografisk obalans uppkommer.
  Först därefter kommer Europa att kunna gå samma väg som länderna i Mellanöstern. Det vi nu ser hända i Västeuropa är bara en litet smakprov på vad som kommer att ske i större skala inom några decennier.
  By the way: rykten från Qatars press gör gällande att Muslimska Brödraskapet kommer att inrätta sitt internationella huvudkontor i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt. Man skiter inte där man äter.

   Radera
  2. Fel de tillåts inte äta... Mera läsning https://www.google.se/amp/www.politico.eu/article/operation-expulsion-italys-controversial-counterterrorism-strategy-tunisian-imam-civil-liberties/amp/

   Radera
 11. Kommer aldrig hända i Polen, Ungern eller Tjeckien där muhammedaner är portade.

  SvaraRadera
 12. Terrordådet är nog en iscensatt händelse.
  Kolla bilderna och information som enligt mig inte är trovärdiga.
  Vi är alla lurade att tro att IS kommer närmare och ska förstöra hela världen.
  Media är med på det och svenska journalister kopierar bara text som de köpt.
  Finns inte så många ställen att köpa nyheter ifrån.
  Alla tidningar köper säkert nyheterna från samma ställe så det är lätt att styra
  budskapet.
  Mig lurar de inte.
  Ni som vill tro på det kommer kanske en dag vakna upp och då kommer ni förstå.
  Eliten styr oss dit de vill.

  SvaraRadera