Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2017-04-28 09:34

Vilken bank använder du som nätmäklare?

Så vilken bank använder du som nätmäklare? Avanza, Nordnet, Aktieinvest? Eller håller du dig till en traditionell bank? Svara nedan.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

20 kommentarer:

 1. Har Nordnet sen "teletrade"-tiden, men Avanza verkar alldeles utmärkt också. Har dock inte sett något motiv till att byta. NN har bra bolånealternativ om det skulle bli aktuellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nordnet är ju lite av klubben för inbördes beundran med sitt Shareville där kunder delar sina portföljer och visar hur fantastiskt duktiga de är.
   Så jag föredrar Avanza trots att deras forum också bemannas av allehanda tokhaussare.
   Sen har vi ju Degiro som Börspodden håller på tjata ihjäl sig om. Fattar verkligen inte vitsen att "tjäna" några kronor i courtage för en tjänst med tvivelaktigt rykte.

   Radera
  2. Även LF och Nordea har gett sig in i matchen på sistone, aldrig fel.

   Hurdana är belåningsmöjligheterna på Avanza? Ser vid snabb surf att de verkar ta 1,75% i dagens läge. Hos Nordnet lånar jag till 0,99% just nu. Det är rätt viktigt för mig...

   Radera
  3. LF vet jag ingenting om.
   Nordea däremot har släppt en plattform som är ungefär lika dålig som förväntat.

   Radera
  4. Jag har belåningsförbud så inte en aning om detaljerna där.

   Radera
  5. LF har dyra courtage och en plattform som är bortom hemsk.

   Radera
 2. Alla tre faktiskt för olika saker, borde gått att välja flera alternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att använda en utesluter ju verkligen inte någon annan...

   Radera
  2. Själv använder jag både Avanza och Nordnet.

   Radera
  3. "Vilken är din huvudsakliga nätmäklare för aktier/fonder/värdepapper?"

   Radera
 3. Avanza för det lilla jag håller på med.

  SvaraRadera
 4. Avanza har lugnt den bästa användarupplevelsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tveklöst...
   Oftast brukar jag sitta och döma ut nya funktioner i plattformen som "löjligt jävla trams", rätt som det är sitter jag och leker nöjt med dessa. :)

   Radera
 5. Avanza p.g.a. det coola namnet och loggan. Vart helt såld när jag såg det :)

  SvaraRadera
 6. Med min blygsamma aktieverksamhet har jag nöjt mig med att använda den traditionella bankens tjänster. Men när jag för något år sedan ville köpa aktier på USA-börsen valde jag att starta ett konto på Avanza, eftersom det var den för mig mest kända nätmäklaren.

  SvaraRadera
 7. De fyller olika funktioner i tillvaron. Hur då huvudsakliga ? Störst engagemang eller störst kapital ? Störst netto-kapital ? Eller den man loggar in hos ?

  SvaraRadera
 8. Nordnet. Har nuvarande arbetsgivares tjänstepension och löneväxling där så jag flyttade även dit alla mina gamla tjänstepensioner och min ISK från Avanza och nyligen även bolånet.

  Jag använder dock fortfarande Avanza 90% av tiden eftersom jag gillar deras sajt bättre. Där använder jag aktieforum, börsskärmar och aktie/fond-info. Hos Nordnet lägger jag sedan ordrar och kollar utvecklingen. Kollar också Shareville ibland.

  Det senaste året har jag dock placerat mina pengar nästan uteslutande i billiga (max 0,2%) indexfonder. Ett lågt courtage i både % och minimibelopp (som Nordea och Degiro) skulle få mig att intressera mig för enskilda aktier igen.

  SvaraRadera
 9. Det blev Nordnet, kan inte med fånen som är chef på Avanza.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du slipper honom i deras eminenta kundtjänst!

   Radera