Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2017-04-02 10:11

Vem ligger bakom skrämselkontot "SVT Nyheter" på Twitter?

Skrämselkontot "SVT Nyheter" postar anonymt skrämsellänkar på Twitter. Vem gör dessa postningar? Vad har vederbörande för politisk hemvist? Vems ärenden går denna person? Senast i morse försöker man skrämma svenska folket om terrorhot.
Postningarna som "SVT Nyheter" gör på Twitter (och även på Facebook) har ingen namngiven person bakom postningarna, som ofta har en destabiliserande och oroande karaktär. Det verkar som att denna eller dessa anonyma personer försöker måla upp en bild av ett Sverige i förfall, ett Sverige som ständigt utsätts för katastrofer eller hot.

Senast idag har man redan postat om bussolyckor och terrorism, vilket skrämmer svenska folket.

Vad för politisk hemvist har dessa personer? Vems ärenden går de när de postar länkar till SVT, precis som "Rädda Vården" har gjort, vilket ledde till offentlig uthängning av personen bakom? Är det främmande makt?

Och vem är bildredaktör? Vem väljer bilderna till dessa postningar? Och vad har vederbörande för politisk bakgrund? Inte heller det skrivs ut.

Så många frågor, men inga svar. Det duger inte att gömma sig bakom ett Twitterkontos namn, svenska folket vill veta namnet och tidigare politiska engagemang på den som gör varje enskild post. SVT själva har visat att det inte finns något viktigare än att veta detta. 

69 kommentarer:

 1. Snyggt. På dom bara och vänd deras retorik i retur. Holier than thou skall bara ha skit. Och i synnerhet på SvT/SR.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Med 80% sannolikhet så är det hennar som sympatiserar med de rödgröna, det säger vetenskapen och Kent Asp.

   Hennarna har antagligen också gigantiska bjälkar i de egna ögonen eftersom de och endast de tror sig sitta inne med den absoluta sanningen och därför ska bara hennar som delar hennarnas värdegrund få rapportera om och avgöra vad som är den absoluta sanningen. Inga andra hennar göre sig besvär får då kan en bli uthängd.

   (Redigerade en tidigare kommentar som innehöll en mening om bussolyckan och som skrevs innan jag kände till omfattningen av tragedin. Bättre att ta bort det än att någon avsiktligt missförstår och eftersom det hela kan uppfattas som osmakligt.)

   Radera
 2. Är det inte bra att svenska folket är lite på tårna?
  Annars tyckes vi ju invaggas i sömn genom att allt är lugnt?
  Tja, vilket är nu bäst?

  SvaraRadera
 3. Det ligger lite i nyheters natur att det är "skrämsel", det är s.a.s. SVT/SR affärsidé. Att de sedan pekar ut andra som "skrämsel"-konton följer logiskt av att försvara sitt marknadssegment mot konkurrerande "skrämselspridare" som Antonsson et al, även om de bara påpekar den bistra sanningen i syfte att någon skall åtgärda något problem.

  Bara SVT/SR är kvalificerade nog att officiellt skrämmas. Andra måste förgöras med skrämselpropaganda. Att åtgärda problem är inte intressant, för när SVT/SR har skrämts har informationen redan fyllt sitt syfte, att skrämmas, sen kan man glömma och gå vidare till nästa rubrik. Åtgärd och uppföljning är bara så gammaldags.

  Nästa steg är förstås att tillverka nyheterna från scratch så att man säkert uppnår kvalitetsmålet. En förebild i det marknadssegmentet är förstås Fox-news som under Trumps "nyhets"-såpal-ledning tagit nyheter till helt nya skrämselnivåer. Det handlar ju trots allt om underhållning, vilket är viktigt.

  Ser fram emot att SVT/SR tar sitt såpa-ansvar fullt ut. Jag betalar faktiskt och vill ha underhållning, inte verklighet, åtgärd och uppföljning. Att utkräva ansvar är bara så gammaldags.

  *Måste springa, ser en Pokémon på altanen...*

  SvaraRadera
 4. Apropå nyheter, dessvärre verklig, tydligen.
  Buss från bloggarens hemtrakter- Marks kommun - i diket meddelas nu i understödstidning på nätet.
  Verkligheten tar över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns underligt att dra in den där bussolyckan i denna artikel om "skrämselpropaganda". Osmakligt.

   Twitterkontot postar förresten nyheter från svt.se. Varje avdelning på svt.se har en ansvarig utgivare som ansvarar för det som läggs ut.

   Även Fox News har rapporterat om olyckan i Härjedalen. Skrämselpropaganda? Givetvis inte. Det är en stor och tragisk händelse som det givetvis ska rapporteras om.

   Mina tankar går givetvis till de anhöriga, till klasskamraterna, vännerna och till skolpersonalen.

   Vilken oerhörd sorg dessa människor måste genomlida.

   Radera
  2. Det framgår inte vem som postar för Twitterkontot. Vilket är vad SVT klagade på när det gäller Rädda Vården.

   Modern till ditt spädbarn har mailat mig och hälsar att hon tar bebisen och flyttar nu, efter att du suttit framför datorn och kommenterat på bloggen hela dagen.

   Radera
  3. Måste det sitta nån och manuellt posta varje nyhet som läggs upp på svt.se? Nåt i stil med IFTTT bör väl kunna fixa sånt åt SVT?

   Jasså. Har hon mailat. Äh, frugan kommer snart tillbaka hem igen. Men visst har hon rätt. Lite väl mycket kommenterande har det blivit. Men det finns ju så mycket okunskap där ute. Du får nog försöka styra upp skutan lite bättre så jag kan få slappna av lite.

   Radera
  4. Diagnos: narcissism, megalomani och skrumplever. Vanliga åkommor på vänsterkanten.

   Radera
  5. medimixus;

   Lika vanligt förekommande även på högerkanten.

   Cornucopia;

   Allt har sin tid och min tid här är nu över. Jag lägger från och med nu ner mitt kommenterande på din blogg och går vidare.

   Ha det gott. Tack och hej!

   Radera
  6. @Medimixus
   Jag som ren amatör ställde också exakt den diagnosen för nån dag sedan på samma patient. Märkligt sammanträffande.

   Radera
  7. Medimixus: Har Doktor Karsudden från VCW återvänt?

   Radera
  8. Cornu: Det vet jag inget om men Peter Teleborian försöker visst ta sig in på Hinseberg.

   Radera
  9. Dr Karsudden var en profil på VCW efter IT-kraschen, som pricksäkert ställde omfattande och väldigt humoristiska och träffsäkra diagnoser (och förslag till behandling) på diverse pseudonymer. Good times.

   Radera
  10. Ok! Låter festligt. Det gäller bara att man tål lite själv också så blir det ännu bättre.

   Radera
  11. Skulle gärna ( tror jag)hamna som patient hos denne "doktor" Karsudden.
   Möjligt?

   Radera
 5. "Här postar vi länkar från http://www.svt.se/nyheter" står det att läsa. Således är det SVT som först postar skrämselnyheterna.

  Problemet är att "Värdegrunden" kommer före våra grundlagar och lagar. "Värdegrunden" kommer således före åsiktsfriheten och därför måste avsändaren var anonym. Avsändarna kan idag bli avskedade eller på annat sätt få sina liv förstörda.

  "Värdegrunden" säger just nu att allt är Rysslands fel att allt går åt helvete. Men det är knappast Ryssland som har fattat besluten i Riksdagen eller i Kongressen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, de som fattat besluten är ju lobbytomerade politiker, styrda av MSM..

   Radera
 6. Rubriksättarens makt är stor. Med endast ett litet värdeord som "skrämsel" kan hen sätta ingången för hur en hel artikel skall tolkas.

  SvaraRadera
 7. Ja, det är fult att skrämmas! Jag undrar när SVT slutar skrämma oss med klimatförändringar? Och när de och andra media slutar skrämma oss med hemska högerextremister, rasister och SD:are?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch. Du skrämmer mig med ditt hetsiga tonfall. Ta nu och lugna ner dig lite. Du riskerar ju även att skrämma bort bloggens eventuella annonsörer från seriösa företag.

   Radera
 8. Jag har sett en del skräckfilmer. De har skrämt mig ordentligt. Ta shining till exempel. Jag har funderat på att sluta åka till skidhotell.

  Kan man inte bara förbjuda skrämmande skräckfilmer? Det skulle bli så mycket roligare då.

  De som gör skräckfilmer skulle behöva gå en kurs och få ett intyg på att de kan göra oskrämmande skräckfilmer och en oberoende panel av humorregisörer skulle garantera innehållet på kursen. Nu har jag inte bara gör utan kommit med ett konstruktivt förslag också. Nu skall jag gå och fånga en gullig Pokémon. Förresten, varför ser en del av dem så arga ut?...

  SvaraRadera
 9. Utmana inte det statliga och liberala skrämselmonopolet! Makten vet vilka saker det är okej att skrämmas med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Klassiskt totalitär / fascistisk propaganda-teknik. Utmåla landet och folket som angripet av lögnare, fobiker, Sverigefiender (som Erik Helmersson DN kallar alla som inte håller med Löfven /staten/msm), "hatare", "putinister", Illojala etc. Bussa sedan fascistiska extremister mot alla som vågar demonstrera en fri tanke.

   Radera
  3. Försök tex inte säga att muslimer (många av dem) är farliga, för då är det plötsligt du som är farlig. Det har makten bestämt.

   Radera
  4. Typ, fast i detta fall handlar det om att Sverigebilden som ett utopiskt paradis inte får solkas av verklighetens no-go-zoner, poliseskortetad räddningstjänst, hyllandet av religio-nazistiska krigsförbrytare, handgranater i brevinkastet osv osv

   Radera
  5. Det är märkligt hur ofta jag skriver något och sedan verkar vara den första som använt ett visst ord. Som ordet "skrämselmonopol". Detta självklart viktiga ord har aldrig förut använts, om man skall tro Google. Den här sidan dyker nu i alla fall upp som enda träff. Tack Cornu för inspirationen till ännu en konceptuell nyskapelse! Jag får snart ge ut en Kuckeliku-ordbok...

   Radera
  6. Sockra ( salta?) med Strix även...

   Radera
  7. Ta och skriv ett inlägg om statens och etablerade medias skrämselmonopol om du klarar det, Cornu! Det förefaller mig som ett minst lika viktigt begrepp som de om "problemformuleringsprivilegium" och "åsiktskorridor".

   Radera
  8. Strix kan stå för en rad olika saker. Du får försöka vara lite tydligare när du skriver saker för annars begriper ingen vad du vill säga.

   Radera
  9. Islam är den enda stora religion som förespråkar våld mot de som har fel tro, och där utövarna blir mer våldsbenägna ju religiösare de blir. Och det är därför det är så mycket problem i de länder som domineras av dessa utövare. Så att påstå att Islam är en farlig religion är fakta. Däremot är inte ens de flesta muslimer farliga, för de flesta muslimer tar religionen med en nypa salt, precis som de flesta kristna eller hinduer kan skilja fantasi från verklighet.

   Radera

  10. @qwerty
   Problemet nu består ju i att skilja dem åt, särskilt när tidigare ofarliga till synes ofarliga muslimer plötsligt kan radikaliseras.
   Ansvarsfulla ledare hade såklart använt försiktighetsprincipen och inte släppt in den religionen eller dess anhängare alls.

   Men inte i Sverige, där har man inte haft någon koll alls på åratal och dessutom med bla bidrag sett till att den religionen fått ett ordentligt fäste.

   Fastän alla med ögon och 2 hjärnceller kan se vad som hänt i länder som tex Iran, där den tagit över helt.

   Radera
  11. Strix för mig Uggla-Albert Engström.
   Sedan må man associera fritt!
   Jag drar från höften liksom den där killen i the Wild
   West..
   (troligen helt tålös med tiden ...)

   Radera
  12. Kalle7, jo ibland kan man tänka, att många politiker förläst sig på Fantomen och speciellt fäst sig vid tanken på hans ö Eden, där hjortarna betade intill lejonen, som bara åt fisk.

   Radera
  13. Kuckeliku;

   "Försök tex inte säga att muslimer (många av dem) är farliga, för då är det plötsligt du som är farlig. Det har makten bestämt."

   Om just muslimer är farligare för att de är muslimer? Det finns 1,6 miljarder muslimer så självklar finns det en del farliga muslimer. Men att hålla på och hesa mot folkgrupper kallas för "hets mot folkgrupp" och är straffbart. Lagarna gäller även på denna blogg.

   Bara en liten påminnelse!

   Radera
  14. Kallle7;

   "Problemet nu består ju i att skilja dem åt, särskilt när tidigare ofarliga till synes ofarliga muslimer plötsligt kan radikaliseras."

   Så är det väl med alla extremister som får för sig att utföra terrordåd. Inte bara muslimer. Breivik var väl inte direkt någon muslim?

   Radera
  15. # Frihet

   Du får börja läsa bloggen Det Goda Samhället för att få bort de stora, vita fläckarna i din världskarta. Yttrandefrihetsfientlig som du är kan du sedan försöka anmäla dem för hets mot folkgrupp. Om sådana som du fått bestämma skulle det varit förbjudit att varna för kommunister och nazister för åttio år sedan.

   Kolla även ledarsidorna.se så kan du säkert finna ännu mer objekt för ditt åsiktsförtryckande patos.

   Radera

  16. @Frihet
   Även om jag vet att det inte lönar sig:
   Breivik var en riktigt sjuk person, det inser man lätt om man läser hans "Manifest".

   Men de flesta Terrorister är tyvärr helt normala jämfört med andra Muslimer.

   Radera
  17. Nu yrar Löfven om att hela landet är i sorg.
   För helvete, det är 3 som dött, inte 30. Vad med alla som blir skjutna och alla som får sina liv förstörda pga dålig eller utebliven vård? Varför blir det inte sorg i landet för dessa? Räknas inte de?

   Strix är en serie grafikkort från Asus för mig. Det är även ett medieproduktionsbolag.

   Tråkigt att tråden ska utvecklas till islamsvammel. Jag säger bara "korstågen".

   Radera
  18. Korstågen var ett svar mot Islamsk invasion. Ska man dra upp historien får man titta på det som skedde före också.

   Radera
  19. @Snetmot
   Glöm inte den uteblivna reaktionen vid IKEA morden i Västerås!
   Ändå var Metall killen i stort sätt på plats...

   Radera
 10. Varför måste man veta namn och politisk hemvist på den som länkar till nyheter på svt.se ?
  Känns som bloggaren vill försöka sig på någon typ av "häxjakt".

  De som skrivs i tidningarna har ett namn satt efter artiklarna okej, men inte politisk hemvist, varför behövs politisk hemvist i detta fall?

  Ibland resonerar människor konstigt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör som SVT som hängde ut Fredrik Antonsson f att postat länkar t SVT. Han har tidigare varit aktiv moderat.

   Radera
  2. "Genom attt sprida artiklar, bilder och videomaterial och genom att organisera sina följare i externa kommentarsattacker förmedlar de just nu skrämselbilder av Sverige"
   Karin Ekman, SVT
   SVT på statens sida mot folket

   Radera
  3. Alla vet ju att det är vänsterextremister på SVT och SR. Den politiska mångfalden är obefintlig.

   Radera
  4. Staten är väl alltid mot folket? Att statens propagandakanal SvT också är emot folket är näppeligen förvånande.

   Radera
 11. Måste ju vara SD. Eller hur Cornu?

  SvaraRadera
 12. Det var ju SVT som började med att hänga ut Fredrik som fd moderat
  Tydligen så menar de att det var viktigt att han var fd moderat, som att det skulle vara en del av förklaringen, att han har en agenda på grund av det.
  Och inte bara önskar en lösning på vårdens problem.

  Kul att det vänds mot dem, de känner andra som de känner sig själv?

  DE har ju däremot oftast en agenda i sin egen rapportering, det vet ju alla, men de låtsas att det inte är så. Och alla vet att de till större delen består av MP och V sympatisörer vilket då speglas i deras rapportering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Milda Webben
   skulle det vara

   Radera
 13. Hörrni.. nu tycker jag att vi tillsammans i detta forum sjunger "We shall vara värdegrunden trogna..."

  SvaraRadera
 14. Jag tror Gåsleverkommunisten från Aftonbladet ligger bakom propagandaministeriets "demokrati" satsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gåsleverkommunisten? Det var ett nytt begrepp.

   Radera
 15. SVT:s personal har ju gått på journalisthögskola, eller åtminstone folkhögskola. Därmed överblickar de svår frågor bättre än vad sjukvårdspersonal, poliser, statistiker, ingenjörer, nationalekonomer eller liknande. Det säger väl sig själv?
  /s

  SvaraRadera
 16. Ursäkta en av oss som inte har iq145, men är det här ett konto som ej har koppling till SVT?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo. Det är SVT:s riktiga konto.

   Radera
 17. Att använda andra företags logotyper kallas för "rennomesnyltning" och är än mer straffbart i USA, där Twitters hemvist finns än vad det är i Sverige...

  Det verkar inte de finniga radhusynglingarna från något propagandaministerium på Sveavägen ha greppat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bengt;

   Du har kanske inte greppat det hela..? För nu är det ingen finnig radhusyngel som snott SVT:s logotyp. Det är SVT som står bakom sitt twitter-konto.

   Vad jag vet så finns det ej några radhus på sveavägen. Men jag är sällan i Stockholm så jag kan ha fel.

   Radera
 18. Svar
  1. Eller liten hjärnkapacitet.

   Radera
  2. Du får trösta dig med att du har stor skrivkapacitet.

   Radera
 19. STASI (SVT/SR) hänger bara ut opinionsbildare och kritiker som synliggör de katastrofala konsekvenserna av 20 års ohejdad invandring. Där bär SVT/SR själva ett mycket stor ansvar som dom tydligen inte VILL bära.

  Att uppmärksamma korruption, miljöförstöring diskriminering är helt OK. Att uppmärksamma konsekvenserna av massinvandringen vilket överbelastar vård, skola, polis och skapar enorm kapacitetsbrist är förbjudet. Vilket vidrigt hyckleri.

  Jakten på sanningssägare blir alltmer absurd vilket är bra, då vaknar till och med verklighetsförnekarna upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad mumlar du om? Skriver du i sömnen?

   Verkligheten i det riktiga livey anropar - Hallå.

   Radera
 20. Fråga dina alt-right-jag-vet-att-han-är-facist-men-det-låter-bättre-att-säga-jag-håller-inte-med-om-allt kompisar, de vet ju att det är Rockefeller och Soros som ligger bakom MSM. Och att Valdimir Putin är globalisternas fiende och nationalisternas beskyddare. Slut, frågor på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och EU. Glöm inte juntan i Bryssel.

   Nulli secundus

   Radera
 21. Vem fan baserar sin verklighetsuppfattning och omvärldssyn på tweetisar?

  Oops! Demokraturens kreatur.

  SvaraRadera
 22. SR och SVT är väl en del av Psyops

  SvaraRadera