Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-04-14 20:34

Trump fortsätter att inte bomba andra länder - släpper MOAB i Afghanistan

Donald Trump fortsätter att uppfylla trumpeternas våta drömmar om USA:s tillbakadragande från världen. Inte bara skickade han 59 kryssningsrobotar mot Syrien och två hangarfartygsgrupper mot Nordkorea, utan nu har USA för första gången släppt sin största konventionella bomb, GBU 43/B MOAB - Massive Ordnance Air Blast.
Trumpeternas retorik om hur Trump skulle rensa träsket (eng drain the swap), bryta med det militärindustriella komplexet, kramas med Putindiktaturen och få USA att sluta agera världspolis och lägga sig i alla världens konflikter militärt är alltså uppfylld.

Inte bara anställde han en bunt Wall Street-gubbfläsk, ökar försvarsbudgeten massivt för att göda det militärindustriella komplexet, skickar in amerikansk trupp i Syrien, bombar Syrien och Assaddiktaturen med 59 kryssnignsrobotar, skickar två hangarfartygsgrupper mot Nordkorea och säger sig förbereda ett förebyggande angrepp mot Nordkorea, konstaterat att USA:s och diktaturen i Kremls relationer är de sämsta, rent av sämre än under kalla kriget, utan har nu också för första gången satt in GBU 43/B MOAB skarpt. 

Det handlar om USA:s största konventionella bomb, som man satte in mot IS i Afghanistan. Bomben kostade runt 130 miljoner SEK, eller 3.6 miljoner per av bomben dödad terrorist. Nu gödde det förstås inte det militärindustriella komplexet, som redan fått betalt för bomben sedan tidigare, men vem vet, kanske beställer man nya nu när den visat sig fungera mot hårdgjorda mål som grottor i berg.

Vi gratulerar trumpeterna för att ha fått sina drömmar uppfyllda.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

59 kommentarer:

 1. Hmm ska du inte säga att allt är ett spel för gallerierna för att avleda från att han är Putins marionett ?

  För övrigt levererar Trump inrikes med jobb tillväxt och ekonomi.

  Ska bli kul att se Trump krossa det sista av MSM = Fake News. När han talar om att infon om Assads attack inte var äkta utan en false flag som bland annat Assad, Rand Paul och Putin redan sagt att det är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag läser din kommentar auto-översätts den i realtid av min anti-bullshit inställda hjärna till att låta ungefär som när Swedish Chef-muppen pratar om sitt senaste matprojekt: "Blurbiblurd diblur blirdu blurdi blurbu blrardi blurdi chocolate moose blordi blurdi".

   Radera
  2. När jag läser din kommentar översättas den till:

   Att du vet att egentligen borde du låta bli att kommentera för du vet att du inte kan bevisa att jag jag har fel, förutom att du tror jag har fel, men ditt uppblåsta ego tillåter inte att du inte säger emot och då gör du det med något helt oläsligt tagit ur luften ur något som jag antar är en tecknad serie. Bra jobbat

   Radera
  3. Berätta gärna mer hur Trump levererat i förhållande till jobb, tillväxt och ekonomi. Tänker du på den budget Trump lagt som nu är i effekt? Hmm, njet antagligen inte då den lär dröja

   Radera
 2. Hmm ska du inte säga att allt är ett spel för gallerierna för att avleda från att han är Putins marionett ?

  För övrigt levererar Trump inrikes med jobb tillväxt och ekonomi.

  Ska bli kul att se Trump krossa det sista av MSM = Fake News. När han talar om att infon om Assads attack inte var äkta utan en false flag som bland annat Assad, Rand Paul och Putin redan sagt att det är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nu har du missuppfattat. Sluta läs Wikileaks och kolla på Youtube! De är ju MSM. Putin är ju tillsatt av nazijudarna i CIA och Soros för att gynna Washington posts upplagesiffror. Gräv på rätt ställe, så inser du det!

   Radera
  2. Ja det är sant! Givetvis kan ett land med en BNP i storlek med Italien (Ryssland) styra värden. Putin med sanktioner och lågt pris på olja (Rysslands bästa export vara) som inte ens kan invadera Ukraina ordentligt kan lätt manövrera ut USA:s demokrati! Så uppenbart.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Det är ju naturligtvis därför Soros är med i laguppställningen... Fiat lux!

   Radera
  5. Ja Soros ordnade SEK krisen på 90-talet för att skrämma Sverige in i EU och tyvärr fungerade det. Se vad Soros gjorde i Asien !

   Radera
 3. Att det var en false flag är ganska uppenbart som du säger, Trump vet sanningen också, men har inte lyckats göra sig av med krigshökarna i pentagon än. Det pågår mycket bakom kulisserna som vi inte har en aning om.

  SvaraRadera
 4. Som ryska presidenten i filmatiseringen av Tom Clancys "The sum of all fears" sa : "These days, better to appear guilty than impotent."

  SvaraRadera
 5. Allt är en omelett som heter Nordkorea.

  Syftet är att skrämma skiten ur nordkoreanerna och tvinga dem till eftergifter genom att ställa Kina inför ett ultimatum, deal with them or we bomb.

  Poängen är att Trump är en idiot, och lättlurad så nu passar alla på att utnyttja läget medans hela hans kabinett försöker komma på vad de skall göra och var de arbetar (med några få undantag)

  USA har rätt tydlogt markerat att man kommer ge sig på alla bad guys som sabbar affärerna.

  SvaraRadera
 6. Han sa ju i sina tal det var precis det han skulle göra. Så det verkar som han gör precis det han sa han skulle göra.

  https://www.youtube.com/watch?v=OES7kbWZ70Y

  https://www.youtube.com/watch?v=aWejiXvd-P8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu så vet vi ju inte vem han bombade... den stora bomben vet vi ju va i afghansitan så det lär ju vara långt ifrån det du sa... Men ja jag förstår vad du menar... menar bara ha sa han skulle bomba is/isil/isis whatever they call it....
   o sen gjorde vad han sa...

   Radera
  2. Bombningen av Assad var enligt min åsikt både ett misstag och oväntat..
   Men jag hoppas att IS stödet stoppas vid det, jag tror dock att inflödet av vapen till de "moderata" rebellerna har stoppas eller iaf minskats jämför med när Obama satt vid rodret..

   Radera
 7. Det var något resonemang om att man skulle minimera de civila förluster genom att ta den allra största bomben, fick inte riktigt ihop det.

  SvaraRadera
 8. Trump gör bara sånt som är bra för Trump. Att nu media för Trump blåser på med Mother of all bombs är bara ett led i hans mediaframträdande, The Trump president show.

  I praktiken så betyder en jättebomb absolut ingenting. Ja, några IS dog, än sen, det finns massor kvar, inga problem är lösta. Det handlar bara om mediaprofilering, Trumps egotripp i världen.

  Nästa steg är förstås att använda kärnvapen. Och nu är det Nordkoreas tur.

  *orkar inte inreda jordkällaren, springer ned när det behövs*

  SvaraRadera
 9. Jag brukar vara ganska duktig på att koppla ihop punkter som sitter brett isär och kunna se en helhet.

  Just nu är jag HELT ställd när det gäller Trump, han lovade att blir rebellen som skulle städa upp i den korrupta administrationen men har istället gått ut stenhårt, sannolikt hårdare än Clinton hade gjort om Obama är en hyfsad måttstock.

  Är de rysk maskirovka som syftar till att ta död på putin loves trump ryktet så är den riktigt välgjord, har lurat mig.

  Har han fått ett ultimatum av deep state, eller vad det nu kallas, att han och hela hans familj kommer skjutas eller dras i smutsen eller ruineras om han inte gör som han blivit tillsagd och han går med på det - känns inte som Trump.

  Är allt detta bara för att vinstmaximera för sig själv och sin familj, finns väl enklare sätt att vinstamximera än att starta 3 världskriget, Clinton och Bush gick ju rejält lugnare fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske så har krigshetsarnas lobby lyckats slå i honom att detta är det bästa för USA. Sätta ner foten överallt och dra lite gränser, skrämma och avsluta utdragna kostsamma konflikter som ändå bara är en tidsfråga innan de eskaleras, för att sedan kunna dra sig tillbaka med motståndarna skrämda till respekt och underkastelse?

   Eller så är det Putin som tillåter och uppmuntrar vissa saker för att Trump ska befrias från anklagelser om att styras av Ryssland.

   Eller så är han bara glad över att ha fått tag i lite bra vapen efter att ha stört sig på de mesiga insatserna ha sett på TV och nu jäklar ska det bli ordning på torpet

   Radera
  2. Trump har gett militären fria händer. Samma militär som i stort sett bara kan ett språk och därmed har nära noll chanser att lyckas.

   Radera
 10. Trump har ett behov av att visa sig tuff. Vilket är farligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. You're fired! Kommer han säga när han atombombat Pyonyang.

   Radera
 11. Problemet löses inte genom bombning. Ca 25% av människorna i världen hänger sig åt Islam. Det går inte att bomba bort dem. Problemet är komplext och innefattar många nivåer.

  Ja, många av dem är inte extremister, men deras heliga skrift tolkas förmodligen mest rätt av extremisterna. http://www.thereligionofpeace.com

  Islam är en puckad religion. Det tar inte mer än någon timmes studie för att inse det. Men det är inte hela problemrymden.

  Låt oss ta ett hypotetiskt exempel. Antag att det finns en bok som förespråkar dödande och lemlästande av alla som inte har en speciell tro, nedskriven i en bok. Antag vidare att barns enda anledning att lära sig läsa är att läsa denna bok. Antag vidare att det är den enda verklighet de exponeras för under sina mest formbara år, kanske fram till puberteten. Voila, nu har vi helt användbara extremister som kan deployas varhelst vi vill.

  Det handlar således mer än om religion. Det handlar även om att se till att alla barn får tillgång och utbildning i vetenskap och sund förståelse om hur världen fungerar. En kraft som motverkar extermism i sin grund genom att ta plats i hjärnan där annars extremismen skulle frodas.

  Man kan notera att världen nu är i en transitionsfas, från 1300-talet till 2000-talet. 1300-talarna kommer att spjärna emot, inget konstigt. Så, kontentan är att vi nog får leva med terrorhandlingar i kanske 100 år till. Några generationer tar det innan alla är på samma sida.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Det blir ännu mer obehagligt när man kommer på att vi fullkomligt öser ut skattepengar så den "religionen" kan sprida sig här. Och det har vi gjort i många år. Vi bereder plats genom undfallenhet istället för att inse vad den religionen gör med ett samhälle. Moskeér ploppar upp som svampar ur gjorden, Imamer från Turkiet, pengar från Saudi. Förorterna Sharialagiseras.
   Olika nyanser av den har redan fortsatt sitt interna inbördeskrig på Svensk mark.

   Men nädå, inget problem här inte, bara låt den sprida sig.

   Radera
  2. Äh, glömde ju deras "friskolor" Undras vad de får lära sig där?
   Mycket läsa den enda boken antar jag

   Radera
  3. Det är därför vi måste se till att skolan i Sverige är ickekonfesionell. Alltså noll tolerans mot religiösa friskolor, eller annan religiös inblandning i det gemensamma. Religion är något som måste motarbetas på alla nivåer. Noll tolerans mot religiöst inflytande. Vad folk gör på sin fritid däremot kan man inte göra något åt.

   Radera
  4. Precis, Men vi skulle ju kunna göra lite mer radikala saker, vad hade hänt om Nazisterna hade hyrt en kåk i staden och haft stormöte där varje Fredag efter jobb med armbindlar o grejor? Hrm, får man ens skoja om såna saker?

   och vi kan ju göra en massa insatser på bidrags och självförsörjningskravs-fronten också. Generöst Återvändandebidrag till alla som gillar en religion som börjar på bokstaven i.

   Radera
  5. Jag har ingen politisk agenda utan intresserar mig mest om saker för att förstå hur något fungerar. I det här fallet har jag identifierat religion som det generella problemet och Islam som problemet i synnerhet. Dina nazistsympatier bidrar inte till min förståelse alls. Om du vill diskutera vidare föreslår jag att du kommer med någon slags slutsats baserad på fakta eller något slags intressant resonemang.

   Radera
  6. Du tror jag sympatiserar med nassarna, ge dig.
   Vad jag menar är att två ideologier som har identiskt lika sätt att hantera folk de inte gillar på, behandlas helt olika. Den ena är tillåten och spridd, den andra helt förbjuden.

   Radera
  7. Vilka två ideologier talar du om?

   Radera
  8. Om man skall ha ett meningsfullt meningsutbyte bör man definiera ingångsparametrarna, som Landsfader Stefan ju brukar tala om.

   Radera

  9. @qwerty
   Landsfader Stefan?
   Han som poserar på bild ihop med en Muhammed som släpade iväg och våldtog en 80-årig förståndshandikappad kvinna, han släpptes efter 8 månader.
   Stefan får gärna vara din landsfader, inte min.

   Hur kan du inte förstå vilka ingångsparametrar som avses, skojar du med mig?

   Radera
  10. Kanske trollade lite, men du gillar det , eller hur? Landsfadern. :-)

   Radera
  11. Ah din rackare, lyckades få mig lite där. Jo det är skönt att piggna till lite :)

   Radera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 13. Följande tidslinje är även av visst intresse:
  Drumpf deklarerar med stor emfas hur föråldrat och meningslöst NATO är.
  Drumpf spelar lite golf och äter en jättegod chokladtårta.
  Plötsligt bombar Drumpfen Syrien och presenterar planer på att gå in med trupp i landet.
  Drumpf deklarerar att NATO inte alls är föråldrat och dåligt, nej i själva verket är NATO riktigt bra och det har han minsann alltid tyckt.

  Gå och lägg dig Drumpf, du är full.

  SvaraRadera
 14. Det har i dagarna kommit mer uppgifter om de ryska inflytelseagenterna i Trumps valorganisation. Tydligen var det SIGINT från medlemmar i five eyes (och gissningsvis också FRA) som upptäckte kopplingarna. Och nu är det en pågående spionutredning i USA efter att nödvändiga domslut tagits som gör det möjligt. Detta är nog en delförklaring till omsvängningen, individer i presidentens administration som velat så split mellan USA och dess vanliga allierade måste ligga lågt nu och kongress och senat har visat sig vara en egen maktfaktor som inte på något sätt besegrades i valet.

  SvaraRadera
 15. Måste ge en eloge till milöpartiet. Har länge förespråkat fotboja för utvisningshotade personer, och nu har självaste Fridolin gått i bräschen för idéen.

  Kudos Fridolin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.svd.se/mp-krav-infor-terrorsamtal-fotbojor/om/terrordadet-i-stockholm

   Radera
  2. såklart kommer alla laglydiga ha sin fotboja och alla som vill avvika avlägsna sin fotboja. Retards strikes again.

   Radera
  3. Ungefär lika smart som att ge asylsökande och flyktingar med flera identiteter bidrag av sorter. Undrar vad rikshycklaren ska säga om det...

   Radera
 16. "Bomben kostade runt 130 miljoner SEK"

  Tjaaa, låt oss diskutera om detta ...
  http://dailycaller.com/2017/04/14/heres-how-much-mother-of-all-bombs-actually-cost-according-to-the-air-force/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt beror på om man räknar in socialaavgifter, exportskatt, skrotskatt etc. Sedan kan det kosta en del i terrorism från islamisterna som är svårare att rälna på. Vad är kostnaden för en lastbilskapare som tror på Allah..?

   Radera
 17. Fool me once shame on you, fool me twice shame on me.

  2008 trodde jag att Obama skulle uppfylla sina vallöften om fred. På samma sätt trodde jag att Trump skulle uppfylla sina 9 år senare. Shame on me.

  Enda trösten är att allmänheten också får stå i skamvrån. För andra gången i rad verkar de gå på att Assad använt kemiska vapen mot sitt eget folk. I det senare fallet i ett läge då han dessutom var på väg att vinna kriget mot IS.

  SvaraRadera
 18. Äntligen en politiker som har kurage nog att ändra åsikt.
  Frågan man bör ställa till de som kritiserar Trump är:
  Vad är alternativet? Mer av samma som vi haft det senaste årtiondet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte hur du tänker nu?
   Detta är ju mer av samma. En politiker som lovar att stoppa FED från att förstöra ekonomin och militären från att bomba sönder andra länder. Tog inte lång tid innan han "ändrade åsikt" på i princip allt han lovade i valkampanjen. Som jag skrivit innan här: Spelar ingen roll om Trump eller Clinton skulle vinna valet, slutresultatet beror inte på vilken marionett som representerar.

   Radera
  2. Nej. Det är inte mer av samma.
   Är det inte bra att någon äntligen sätter ner foten gällande Syrien?

   Radera
 19. Det kan inte vara så att denna MOAB legat på hyllan lite för länge och behövde förverkas innan bäst-före-datum?

  SvaraRadera
 20. Att se Trumpeternas våndor har faktiskt stort underhållningsvärde. Ingen kan erkänna att det tidigare Trump-kramandet berodde på bristande förståelse för hur världen fungerar (eller kanske på bristande analytisk begåvning) utan nu ska det uppfinnas det ena mer krystade resonemanget efter det andra att Trump egentligen gör precis vad han lovat; bara det att vi skeptiker är för korkade för att begripa det. Kreativiteten härvidlag är det inget fel på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det faktiskt så att spelplanen förändrades med nervgasen.
   Detta handlar inte om Trump som alla i pk-eliten tycks tro utan om en president (oavsett namn) som faktiskt agerar. Nu får Trump kritik för att han heter Trump.

   Radera
  2. Precis . Till skillnad från Obama som inte agerade trots att Assad använde kemvapen agerade Trump och markerade tydligt. Vilket är bra.

   Radera
 21. Jag tycker nog mest att det är fascinerande att gammelmedia verkar veta exakt hur många som dog och skadades i tunnlarna femhundra meter under marken i bergen i Långtbortistan - men inte har en aning ens på tusendet när hur många som uppehåller sig illegalt i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har utdrag på vilka som befinner sig i Långtbortistan och fick Socbidrag av Sverige men inte cashat in stålarna efter smällen?

   Radera
 22. Iom att Trump inte visar sig stå för sina vallöften får man antingen se honom som en svag numera knäckt president knäckt av det vanliga maktetablissemanget i Usa.

  Alternativet är ju att se demokratin i USA som en stor stor fars. Runt 40% av befolkningen bemödar sig inte ens med att rösta.

  SvaraRadera
 23. För det första kan alltså några av mina kompisar kring 25-35 års ålder, utan arv, gå ihop och köpa en så där bomb för egna pengar. Det låter snarare anmärkningsvärt billigt.

  För det andra hittar du på massa historier om hur Trump ska bete sig, och sedan gör du plötsligt aggressiva inlägg om att dina historier inte stämde med hur han beter sig. Det är ju fortfarande dina historier.

  SvaraRadera
 24. Fast Trump har sagt från dag 1 av sin kampanj "bomb the shit out of ISIS", "cut the head of ISIS and take their oil". Däremot är bombningarna mot Assads regim ett stort svek, men det återstår ännu att se om det bara var en symbolhandling för att tillfredsställa alla putinparanoida, krigsrunkande cucks som har lagt en död hand över Trumps reformagenda på hemmaplan.

  SvaraRadera
 25. 1. Priset är ca 170 000 USD styck, inte 16 000 000.
  2. Det var inte Trump som beordrade eller godkände i förväg bombningen utan den lokala befälhavaren har tillstånd att använda alla vapen under sitt befäl.

  Det börjar gå lite troll i att Trump personligen gör ditten och datten likt en orange Kim Jung Un.

  SvaraRadera