Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-04-10 18:20

Riktig prepperbostad till salu på Österlen

Ännu en läsare med god litterär smak (om än svårt att urskilja på bild) har nu sitt hus till salu i form av en riktigt bra prepperbostad i Banjosödern, för mindre än vad den egna insatsen behöver vara för en villa i Stockholm. Missa inte heller tjänsten Vem budar, där en bloggläsare ger dig möjligheten att kommentera objekt till salu.
Banjosödern.
Prepperbostaden hittas ute på naturfagra Österlen, på behörigt avstånd från varje tänktbart kärnvapenmål i Skåne, inklusive 7:e Södra Skånska Regementet eller för den delen Hästveda.

För endast 850 000:- SEK, eller den egna femtonprocentiga insatsen på en Stockholmslya för 5.7 MSEK, så får man en närmst perfekt prepperbostad (eller kanske en bug out location värd namnet?). 85 m2 boyta, plus rikligt med ekonomibyggnader och växthus för allehanda bruk.

Flera vedkaminer för uppvärmning och vedeldad bakugn åt surdegsbrödet. Bara det räcker väl som innehållsdeklaration.

Därtill en oinredd vind, en nybyggd atelje och en ekonomibyggnad stor nog för i princip alla normala preppingbehov.

Så styr din läsare och ditt framtida boende till Banjosödern. Du kan nästan bli granne med inte bara Ulf Lundell, utan också med Björn Ranelid, som bägge har den goda smaken att hittas på Österlen. Kanske för att man får vara ifred där nere?

En annan bloggläsare har dragit igång tjänsten Vem budar, som ger möjlighet att lämna kommentarer till olika objekt till salu. Kan alltid vara kul, även om kommentarerna än så länge mest handlar om Göteborg.

Skulle egentligen publicerat ytterligare en läsarlägenhet, med mina böcker exponerade, men den blev såld innan det ens blev visning och det till högre än begärt pris. Läsaren flyttar nu från Stockholm till en pendlingskommun där man får en villa för mindre än vad den lilla lägenheten såldes för. Vi gratulerar läsaren för att ha cashat hem från Stockholms bostadsbubbla.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Lät bra tills Ulf Lundell nämndes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är uppe i avfolkningsbygden på Linderödsåsen, dvs det avfolkades för ett par generatioer sedan. Finns massor av mer eller mindre öde smågårdar. Uffe vill ha öppna landskap och nära havet. Mao han bor tillrådigt långt bort. Jag hade varit mera oroligt för Gudrun och vad hon hittar på ute på österlenet ...

   Radera
  2. Alltså, detta är närmare mitt-Skåne än äkta Österlen. Säljaren tycker nog inte så.

   Men bokskogarna i omgivningen är trevligare än blåsiga fält ute på österlenet. Trots allt har Sverige skitväder 11,5 månader om året...

   Radera
  3. Äsch, det där är väl visst Österlen.

   Radera
 2. Någon har lagt en del pengar på renoveringar under 2014-2016 och vill nu sälja med friskrivningsklausul...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och. Det är ett skånskt bonnaboende i lertegel från början av 1900 talet. Rivv ut golvet, byt allt trä o isolera på insidan så fixar du även atomvintern. Som i varma södern blir ganska kort.
   Lär du dig bara fåraskötsel o litta annat så låt dom bara gå på , vi klarar oss noe ändau.


   Radera
  2. Ta pau tollorna och gau ut och skyffla bort möget med rullebören så att panntofflorna kan växa.. !

   Radera
 3. För formaliteten, jag har ingen aning om vem som säljer. Men jag har bekanta som härör från trakterna och som har sommarhus, ungefär som i annonsen där och det är ett trevligt område.
  Trevligare än Rosengård...

  SvaraRadera
 4. Ser ju fantastiskt ut, om jag inte väntade på rea kanske man skulle slå till.

  SvaraRadera
 5. Riktigt fint. Hade jag varit lite närmare pensionen så skulle jag antagligen gått på visningen även om jag vet att jag skulle känna mig förvirrad när jag inte längre ser granskog.

  SvaraRadera
 6. Priset hade säkert kunna höjts en hel del om annonsen även funnits på tyska och med begrepp som "Ostpreussengefühl" etc. infogat...
  ;-)

  SvaraRadera
 7. Hellre Banjosödern än Fjollträsk.

  SvaraRadera