Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-04-25 14:40

Regeringen vägrar kritisera Saudi-Arabien - kan röstat in dem i FN:s kvinnokommision

Saudi-Arabien - i stort sett IS om de vore internationellt erkända - har röstats in i FN:s kvinnokommision. Den svenska "feministiska" regeringen vägrar kritisera denna en av världens grymmaste diktaturer och kan den svenska regeringen kan ha röstat för att diktaturen ska in i kommissionen. Sedan tidigare sitter man i FN:s kommission för mänskliga rättigheter.
Sveriges feministiska utrikesminister Margot Wallström (s), som anser att bära slöja vid besök till den kvinnoförtryckande diktaturen Iran och att rösta in Saudi-Arabien i FN:s kvinnorättskommission är feministiskt.
Saudi-Arabien toppar nu sin plats i FN:s kommission för mänskliga rättigheter med en plats i FN:s kvinnokommission. Sveriges feministiska regering vägrar ta avstånd och vägrar berätta hur man röstade. Utifrån antalet röster finns Sverige på listan av möjliga länder som röstade för detta men inte vill erkänna.

Till Aftonbladet skriver Sveriges jämställdhetsminister Åsa Regnér (s) endast följande icke-svar:
"Vi noterar att Saudiarabien har nominerats och valts in som representant för sin geografiska grupp, i enlighet med procedurerna för kvinnokommissionen. FN är en organisation som består av medlemsstater, där alla har lika rätt att delta i organisationens arbete. Val till kvinnokommissionen görs i de regionala grupper som varje medlemsstat tillhör."
Regeringen vågar alltså inte ens kritisera det hela och böjer sig för en av världens grymmaste diktaturer. Något förenklat så är systemet i Saudi-Arabien i princip IS, fast internationellt erkända och utan ambitioner att utöka sina gränser. Vissa mindre skillnader finns, då man redan etniskt rensat ut det mesta av avvikande folkgrupper eller religioner, och alltså inte har tillgång till kvinnor att använda som slavar eller män att massmörda.

Vad Saudi-Arabien förstås har är olja, och med det inkomster som man använder till import från Sverige. Under 2016 exporterade Sverige varor för 9.3 miljarder kronor till diktaturen Saudi-Arabien.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

73 kommentarer:

 1. Fast det där med att expandera "sina" gränser är ju inte riktigt relevant. Fundamentalistisk islam som sådan erkänner ju inte nationsgränser öht.

  Men vissa steg tas ju - slaveriet avskaffades ju 1962 t ex, åtminstone officiellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De sk "gästarbetarna" jobbar under slavlika förhållanden, utan rättigheter, och med löner som ligger på slavnivå - knappt nog att överleva på.

   Radera
  2. Glöm för all del inte heller att en ansenlig del är barn, t ex kameljockeys ska tydligen vara barn eftersom de så klart väger mindre.

   Radera
  3. Saudierna finansierar moskebyggen och diverse wahabistiska organisationer lite varstans i världen. Det är en synnerligen missionerande religionsinriktning.

   Huset Saud vill inte utöka nationen, utam arbetar med att sprida sin vantro.

   Radera
  4. De muslimska länderna skulle troligen inte gjort ett enda framsteg i fråga om mänskliga och medborgerliga rättigheter om det inte hade varit för det etiska trycket från omvärlden.

   Radera
  5. Finns det exempel på ett muslimskt land som i verkligheten gjort framsteg?

   Radera
  6. Tunisien, men annars är det rätt tunnsått.

   Radera
  7. Albanien går väl inte skitdåligt de heller, men de har ju startat från en låg nivå.

   Radera
  8. Bäst på HBTQ, https://www.amnesty.se/vad-gor-vi/diskriminering/hbtqi/tunisien/

   Radera
  9. Du frågade om framsteg, inte om de är hemma, dessutom just i HPQT-fallet så finns de sådana lagar i ganska många icke-muslimska länder också.
   Men jag tror att oavsett hur Sverige röstat, så har de intresse av att hålla tyst. Om de röstat för så är det pinsamt för de egna väljarna, om de röstat mot kanske det inte är så smidigt att erkänna det inför en viktig exportkund. Loose-loose.

   Radera
  10. Sverige borde givetvis inte strävat efter att bli med i det gänget överhuvud taget!
   Smidigaste lösningen.

   Radera
  11. Libyen har äntligen öppen slavhandel igen, har jag hört.
   Skall försöka hitta källan igen

   Radera
  12. Lyckade muslimska länder (håller ej med om Albanien, förutom turistorterna är det ett riktigt rövhål):

   Turkiet (som dock är på väg att förstöras av Erdogan)
   Bosnien
   Malaysia
   Indonesien

   Radera
  13. @magnus persson: https://www.theguardian.com/world/2017/apr/10/libya-public-slave-auctions-un-migration

   kan även rekommendera: http://www.dailymail.co.uk/debate/article-3548868/PETER-OBORNE-Rush-Libya-Mr-Cameron-ll-dragged-bloody-fiasco.html
   Oborne är världens absolut bästa journalist.

   Radera
 2. Saudi är väl ett föregångsland enligt vår regering ?
  Är inte ett dugg förvånad. Ligger helt i linje med vänsterns ( S+V+MP) åsikter och vurmande för Islam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. S+V+MP är de största hycklarna vi har!

   Det säger sig vara feminister men sen Ääälllsssskar de allt som har att göra med muslimer och deras religion!

   Radera
  2. Du glömde det andra tok-vänster-skrik-"feminist-partiet!!

   F!

   :p

   Radera
 3. De kanske har lovat motprestation i form av kamelköp från centret i Angered?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske ska de köpa några av de 40 miljoner toaletter för kvinnor som Stefan lovade i FN.

   Radera
  2. Sätter sig er Riksdag på dessa faciliteter lovar jag att spola dem!

   Radera
 4. Sällan blir det så här tydligt, att inget svar är också ett svar.

  SvaraRadera
 5. Kanske är jag naiv men borde inte dessa omröstningar vara transparenta. Har vi medborgare som är med och finansierar inte rätt att veta hur våra förtroendevalda röstar?
  Urrrk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du att FN är en demokratisk institution?

   Radera
  2. Röstandet sker slutet men försiggår av intensiv kohandel och ömsesidiga diskreta avtal om andra gåvor och motgåvor. Som Feministregeringens mutresor åt diverse diktaturer före valet till säkerhetsrådet.

   Radera
  3. Röstandet sker slutet men försiggår av intensiv kohandel och ömsesidiga diskreta avtal om andra gåvor och motgåvor. Som Feministregeringens mutresor åt diverse diktaturer före valet till säkerhetsrådet.

   Radera
  4. FN är en sluten icketransparent organisation med en majoritet av korrupta diktaturer.

   Radera
  5. FN är en sluten icketransparent organisation med en majoritet av korrupta diktaturer.

   Radera
  6. Enligt Kairodeklarationen står sharia över FN:s deklarationer om mänskliga rättigheter.

   57 nationer har undertecknat detta dokument, bl a Saudi, så den feministiska svenska regeringen har en del att förklara.

   Radera
 6. Att FN är en organisation som karaktäriseras av inkompetens, slutenhet och korruption kunde Inga-Britt Ahlenius konstatera under sitt uppdrag som chef för FN:s internrevision. Framstående bedömare i västliga demokratier anser organisationen vara främst en lekstuga för diktatorer. Nyligen blev den biträdande generalsekreteraren - socialdemokraternas wonderboy - Jan Eliason avslöjad som simpel hycklare i turerna kring Anders Kompass visselblåsning om FN-soldaters sexuella övergrepp på barn.
  Krigsförbrytardiktauren i Kreml åsidosätter dagligen och ogenerat FN-stadgan och den internationella rätten till förmån för nationella intressen.
  Ändå är FN den institution som svenskar enligt SOM har störst förtroende för. Den rödgröna regeringskoalitionen fortsätter oförtrutet att sätta organisationen i centrum för sin utrikespolitik. Det beror sannolikt på att svensk politik bygger på en önskedröm om hur FN borde fungera, som om alla andra länder var som Sverige. Det är djupt naivt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenskarna låtsas att FN står för "allas lika värde" och skiter fullständigt i att FN aldrig formulerat någon sådan fras.

   Radera
  2. Problemet är ju att de har det. Saxat från officiell FN-källa:

   "Artikel 1.
   Alla människor äro födda fria och lika i värde och rättigheter. De äro utrustade med förnuft och samvete och böra handla gentemot varandra i en anda av broderskap"

   Undrar just vad det står i arabiska översättningen? Det kanske står att alla män...

   Med lite kreativ översättning kan man kanske få lite större acceptans för mänskliga rättigheterna även hos diktaturer...

   Radera
  3. Ja, kreativ översättning är ju vad man ägnat sig åt i Sverige. Det är alldeles oförlåtligt att radikalisera en formulering på det extrema sätt som svenska översättare och politiker ägnat sig åt. Jag har nu på morgonen skrivit en ganska lång kommentar om det hos Det Goda Samhället, som torde bli läsbar någon gång under dagen. Under inlägget om "Sveriges extrema förhållande till risker".

   Radera
  4. Det jag påpekade var att det inte är frågan om någon tredjepartsöversätning utan det är från officiell FN-källa. Att FN inte formulerat någon sådan grad är alltså inte en helt riktig observation.

   Det intressanta är alltså att man kan ha kommit överens om olika saker genom kreativ översättning. Med sådana fasoner är det inte svårt att komma till en "konsensus".

   Radera
 7. Ändå kommer mer än 30% rösta på hycklarna i nästa val...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall man döma av hur det gått i Holland och Frankrike kan väl sossarna vara nere i källaren efter nästa val - ensiffrigt!

   Radera
  2. Mmm, men dom har inte SVT, SR, TV4, Metro, DN osv som har rätt värdegrund att förmedla till skattebetalarna.

   Radera
  3. Har snarare att göra med att de har andra vänsterpartier att gå till om väljarna är missnöjda.

   Radera
 8. Vad hände ? Har ett svagt minne av att Wallström nyligen började sin karriär som utrikes-minister med feministisk politik, genom att förolämpa Saudi för medeltida värderingar, blev stoppad från att medverka på Arabförbundets möten, och att Saudi tog sen hem Ambassadören.

  https://www.svd.se/tidslinje-sa-forolampade-wallstrom-saudiarabien  SvaraRadera
 9. Det måste vara någon sort inofficiellt världsrekord i hyckleri...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte när det gäller Sverige!
   När det gäller sådant strävar S med skrämmande febrilitet att vara värst!

   Radera
  2. Ja, de har lyckats tillsammans med MP att vinna både 1:a,2:a & 3:e pris i hyckleri. V står iallafall fast i vad de säger oaktat vad jag anser om dom.

   Radera
 10. Vilka länder ingår i regionen och vilket land skulle vara den mest lämpliga representanten?

  SvaraRadera
 11. Bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken. Hm, Wallenbergarna?

  SvaraRadera
 12. Men kan vara upprörd.
  Eller så väljer man att vara glad för att FN visar vad dom står för medan S-feministerna visar att dom inte står för någonting.
  Varför gråta när man kan skratta?

  SvaraRadera
 13. Har jag fattat det hela rätt ? Swe utrikespolitik (Wallström) har alltså gått från feministisk utrikespolitik (2015) och att kritisera Saudi för medeltida värderingar osv ---- till att promota ett gäng av världens värsta kvinnoförtryckare till FNs Kvinno-kommision ??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika beslutsfast som en vindflöjel. Tyvärr åker vi med på deras irrfärder ett tag till.

   Radera
 14. Vad än Margot Wallström gör är det fel. Kritiserar hon dem (minns hennes uttalande om medeltida metoder) är det fel. Kritiserar hon dem inte är det också fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet blir väl när man sätter sig på en hög häst och deklarerar för hela världen att man driver en feministisk politik och sedan inte lever upp till det.

   Jag har egentligen inget stort problem med att Sverige röstar för Saudi i detta fallet, det är så spelet ser ut. Man jag stör mig rejält på hyckleriet.

   Radera
  2. Gör hon någonsin rätt?

   Radera
 15. Var det var islam eller saudier i allmänhet som hon kritserade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Margot har vid mer än ett tillfälle uttalat sig kritiskt mot saudiarabien, och blivit kritiserad för det, bland annat av cornu.

   "Uttalandet de hänvisar till gjordes under den utrikespolitiska debatten i riksdagen den 11 februari då Margot Wallström bland annat sa att Saudiarabien är långt ifrån en feministisk politik när kvinnors rättigheter kränks i och med att de inte ens får köra bil.

   ”Man piskar bloggare och man har en kungafamilj med absolut makt. Då är det klart att vi inte kan använda något annat ord än diktatur”, skriver Svenska Dagbladet att Margot Wallström sa då.

   Tidigare har det framkommit att Margot Wallströms uttalande om att Saudiarabien använder sig av medeltida metoder i och med piskningen av den fängslade bloggaren Raif Badawi också är en orsak."

   Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20486068.ab

   Radera
 16. Ni missförstår det hela, kvinnokommisionen syfte är att återskapa som det var i ett bättre förr och här passar Saudierna in perfekt.
  En rad förbättringar som att kvinnor inte får köra bil eller prova kläder när de shoppar kommer göra livet bättre för alla män.
  (viss ironi kan förekomma)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer ej!
   Hustrun vill köra!
   Det får hon. Då kan jag fotografera.
   Att navigering till lands är mer komplicerat än till sjöss visste jag ej, men på det viset är det.
   Då kör vi givetvis ej Peage vägar...

   Radera
  2. Så du överlåter alltså även navigerandet till hustrun? Även till sjöss?

   Radera
  3. Nej!
   Bilen går ju onekligen fortare än ett fartyg.
   Vi åker med flit småvägar. Trevligare vyer. Obetydlig trafik.
   Men sämre skyltning.
   Nekar att skaffa GPS. Fusk!

   Radera
 17. Världen blir nog trots allt bättre när Saudis olja tar slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir jobbigt om dom måste börja arbeta själva.

   Radera
  2. Blir "jobbigt" när avsaltningsanläggningarna stannar, när luftkonditionering stannar och ALL västerländsk expertis som varit anställda för att underhålla denna och all annan infrastruktur "drar"...
   ;-)

   Radera
 18. Det var rätt och konsekvent att rösta in Saudiarabien, är man för mångkultur så är man.

  SvaraRadera
 19. Har sagt det förut (och fått mothugg), men...

  "FN tycks bara vara en byråkratisk koloss vars främsta insats i världen är att bygga flyktingläger, vaccinera barn och dela ut mat. Samt att tillhandahålla ett litet mötesrum åt USA när det ska krigas.

  Och visst ja, glömde nämna det närmast parodiska rådet för mänskliga rättigheter, vars medlemmar verkar vara en who´s who över de som ignorerar konventionen mest av alla."

  Men glömde visst att kvinnokommisionen är lika parodisk som människorättskommisionen...

  SvaraRadera
 20. Har de röstat för Saudi-Arabien så är det en praktskandal.

  Huvuden måste rulla. Wallströms så klart, men kanske även Löfven. Han gick ju till val på alla människors lika värde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När du skrev att huvuden måste rulla tänkte jag på chop-chop square i Riyad. Sen läste jag vidare.
   Mycket obehaglig stat det där SaudISarabien.

   Radera
 21. Handelsfördelar betyder alltid mer, jämfört mänskliga värderingar.

  SvaraRadera
 22. Svensk identitetspolitik är bara avsedd till att användas mot och söndra egen befolkning.

  SvaraRadera
 23. Den "feministiska" regeringen LEVERERAR !!
  Och "Spyman" tittar på på som en menlös apa som ingenting sett, ingenting hört och ingenting sagt...
  ;-))

  SvaraRadera
 24. "..Under 2016 exporterade Sverige varor för 9.3 miljarder kronor till diktaturen Saudi-Arabien. .."

  Äsch !! 9,3 MILJARDER är en "piss i Mississippi" i jämförelse med vad en EVENTUELL VÄSTLÄNK skulle kosta... Minst 65 MILJARDER enligt RRV

  För 9;3 får man inte många meter Västlänk...
  ;-)
  SvaraRadera
 25. Muslimer trumfar kvinnor i den intersektionalistiska offerhierarkin. Därför röstade Sverige ja. Det är alltså i detta sammanhang mer rätt att kalla regeringen islamistisk än feministisk.

  SvaraRadera
 26. FN är väl det närmaste det offentliga Sverige kommer en statsreligion? Passar hycklarMargot bra, kaka söker maka, eller hen söker hen kanske är bättre.

  SvaraRadera
 27. Om detta är det "moraliska alternativet" till att sluta driva en neutralitetsinriktad utrikespolitik så är det fan inget och ha !

  SvaraRadera