Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-04-23 16:16

Populisterna Liberalerna - skoj med skattepengar utan finansiering

De så kallade "Liberalerna", ett djupt populistiskt parti, har nu gjort ett utspel om att de vill ha en miljard kronor till skolan. Likt deras överbudspolitik inom försvar så nämner man förstås inte varifrån pengarna ska komma. Det ska vara både skoj och enkelt att vara populister i opposition, men under åtta år som utbildningsminister lyckades inte partiledaren Björklund med egentligen något i skolan.
Det är skoj att vara i opposition!
Som oppositionsparti är det alltid skoj och roligt. Allt åt alla gäller och man kan lova mer miljarder än alla andra partier, utan att någonsin behöva stå för sina utspel.

Jag saknar fortfarande beskedet om varifrån de där 28 miljarderna man skulle satsa på försvaret skulle komma ifrån. Det skulle komma nu i vår. Fast det är klart, det är fortfarande april så huruvida det är vår eller er är lite svårt att avgöra.

Istället häver man nu ut sig att man vill satsa en miljard på skolan. Det var väl fint. Dock tidigast 2019, på den första höstbudgeten man i teorin kan lägga efter regeringsskifte i valet 2018, eftersom man inte vill avsätta sittande regering.

Jan Björklund (l) var utbildningsminister i åtta år. Hans kompetens på området må endast underträffats av Gustav "Kappvändaren" Fridolin (mp), men man kan kanske säga att Björklund och Liberalerna är inte trovärdiga i utbildningsfrågor.

Men skoj har man i opposition.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Fridolin - Vars insatser och tyckanden är lättviktiga som just Frigolit

  SvaraRadera
 2. Är det någon som tar major Jan "runka upp stridskuken ordentligt" Björklund på allvar?

  SvaraRadera
 3. Där har du fel Lars. Han lyckades faktiskt skaffa skäggstubb och byta ut partiets logga mot en dildo. Eller vänta, var det i opposition?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det visar rätt bra hur långsamma de är, själv skaffar jag skäggstubb på bara några dagar!

   Radera
 4. Skulle nog vilja påstå att L axlar oppositionsrollen precis lika bra (eller dåligt) som motståndarlagen. Björklund borde fundera på att ta ner yxan som partiledare. Hans skepp har seglat och L behöver förnyelse.

  Dock, i NATO frågan har de enormt rätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsikter är subjektiva som du kanske vet.

   Radera
  2. Jag är emot nato bara av den anledningen att jag ser ryssland som en arg och skrämd björn, omringad av hundratals saxfällor utsatta av nato. Låter vi dom vara ifred så kommer dom inte atombomba oss. Dom är ett fattigt folk som jag tycker synd om. Problemt idag är att hökarna i Washington vill få igång ett tredje väldskrig och västmedia spelar med och pumpar ut propaganda som inte stämmer. Men visst, om Sverige och Finland går med i nato (vilket de sannolikt kommer göra samtidigt) och sätter ut fler fällor ännu närmare ryssland så kommer ryssland agera förebyggande då dom anser sig inte ha råd att vänta tills en ev motståndare gör sitt första drag.

   Så visst, om du vill ha ett tredje världskrig så är absolut en nato-expansion med Sverige och Finland ett snabbspår till det.

   Krim-anexeringen är en helt annan debatt.

   Radera
  3. Rysslands gräns är strax över 20 000 km lång. Av detta går 1200 km, alltså långt under 10%, mot ett nato-land.

   Det är ingen utom mentalpatienter som kan påstå att Ryssland är omringat. NATO ser inte heller Ryssland som omringat.

   "Propaganda som inte stämmer" var det ja...

   Hur NATO kommer närmare Ryssland om Sverige går med är antagligen också en övning som "lämnas åt läsaren" så att säga?

   Radera
  4. @Ben
   Men ändå har dom majoriteten av sin hårdvara och personal i det västra distriktet. Givetvis är nato motståndaren #1. Omringat behöver inte betyda att dom är fysiskt omringade, utan mer strategiskt omringade; men det vet ju du redan, du spelar bara dum nu.

   Radera
  5. Snarare fantomsmärtor I imperiet än verklig inringning.

   Radera
  6. @Kirderf: Definiera för all del "strategiskt omringad" så kan vi diskutera huruvida Ryssland är det.

   Samt, berätta hur NATO kommer närmare Ryssland med Sverige som medlem, eftersom baltstaterna + Polen, Turkiet etc redan är medlemmar.

   Radera
 5. Ben har helt rätt. Dessutom så har de styrkor i den västra delen eftersom de inom kort avser lägga vantarna på Ukraina, Vitryssland, Est, Let, Lit.

  SvaraRadera
 6. Det är viktigt att Björklund får hjälp att klamra sig fast vid partiledarposten - så länge han sitter där håller han Birgitta Ohlsson borta och förhindrar att hon slår driver sin egen agenda att slå ihop liberalerna med FI - vilket skulle bli den skogstokigaste koalitionen i svensk historia!

  SvaraRadera
 7. Jag har inte ens lästa hans utspel, men minst lika intressant är hur de tror att en miljard ska pytsas ut för att något ska bli bättre. Och framför allt - vad är det som ska bli bättre?

  SvaraRadera