Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-04-16 14:28

Orädda flickan på Wall Street - en reklamkampanj för ett mångmiljardbolag

Flickan på Wall Street, som orädd står mitt emot marknadens rasande tjur, är en reklamkampanj för ett mångmiljardbolag. Som sådan är den extremt lyckad, men Greg Fallis påtalar att dess fortsatta existens inte är svart vit.
Den rasande tjuren (eng raging bull) på Wall Street är faktiskt sk gerillakonst, som ägs av konstnären och efter att ursprungligen avlägsnats numera på nåder tillåts plats på Wall Street. Den nya statyn på en orädd flicka, som utmanar tjuren är dock inte gerillakonst, utan ett beställningsarbete.

"And that brings us to March 7th of this year, the day before International Women’s Day. Fearless Girl appeared, standing in front of Charging Bull. On the surface, it appears to be another work of guerrilla art — but it’s not. Unlike Di Modica’s work, Fearless Girl was commissioned. Commissioned not by an individual, but by an investment fund called State Street Global Advisors, which has assets in excess of US$2.4 trillion. That’s serious money. It was commissioned as part of an advertising campaign developed by McCann, a global advertising corporation."
Det hela är reklam för en fond som investerar i jämställda företag.

Så frågan om dess fortsatta existens handlar inte om huruvida man sympatiserar med budskapet om att synliggöra kvinnor inom affärslivet, rent av utmana patriarkatet, utan huruvida State Street Global Advisors (SSGA) gratis ska få ställa ut gerillareklam på kanske en av världens mest attraktiva reklamplatser?

Oavsett är det en extremt lyckad reklamkampanj. Men man bör fundera på vems ärenden man går.

SSGA:s managmentteam består av 28 personer, varav fem är kvinnor. Man får anta att deras jämställdhetsfond inte investerar i det egna bolaget (vilket rent tekniskt inte är tillåtet tror jag).

Läs hela storyn hos Greg Fallis.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. Intressant! Ja, fearless girl är boring. Något mindre utmanande med en mindre komplex personlighet än Kulla-Gulla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fröken Sylvesters personlighet och smak i fråga om lämpligt sällskap är nog värt en eget inlägg om man frågar mig. Man vad gäller flickan på Wall Street så kan man misstänka att det är Soros som ligger bakom.

   Radera
 2. Kan nog hålla med konstnären... Om jag hade målat Mona-Lisa så vill jag ju såklart inte att någon monterar upp en Kuk 5 meter bort.

  SvaraRadera
 3. OT : Sultanen av Turkiet tycks bli verklighet..
  Kommer påverka EU och således även Sverige mycket negativt är jag rädd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att hålla Turkiet i hälsosamt avstånd från EU och Sverige, vi kan inte mer än vädja till Erdogan att demokrati är bättre än förtryck, våld och islamisering.

   Radera
 4. 5 är bättre än 0 som i Byggnads styrelse men jag slår vad om att de i SSGA inte har pussyhats.

  SvaraRadera
 5. Lite OT men förklaringen till varför priserna för BR stigit kraftigt i Malmö och liknande order samt varför det inte kommer fortsätta. Vet inte vem som representerar den rasande tjuren riktigt i detta upplägg.

  http://www.sydsvenskan.se/2017-04-15/malmo-stad-slutar-kopa-bostadsratter-till-nyanlanda?ref=yfp

  SvaraRadera
 6. Orädd flicka med mycket dåligt omdöme. Påminner på något vis om moderna politiska strömningar...

  SvaraRadera