Cornucopia?

Aktuellt

Är med i SVT Babel ikväll

Lena och jag är med i SVT:s litteraturprogram Babel ikväll. I och för sig inte första gången, men alltid kan det intressera någon. Intervjun...

2017-04-25 08:54

Nytt årshögsta på Stockholmsbörsen

På beskedet kring det franska presidentvalet steg börserna under gårdagen. Det innebar bland annat att det blev nytt årshögsta på Stockholmsbörsen.
Veckochart OMXS30.
För storbolagsindexet OMXS30 handlar det dock inte om all time high, då börsen fortfarande låg avsevärt högre i början av 2015, den ekonomiska S90:n till trots.
Veckochart OMXS30 tillbaka till 2012.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

23 kommentarer:

 1. Inkl utdelningar, vilket ofta är mer relevant, ligger börsen nu klart över toppen 2015. Dvs All Time High.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vad du säger är att du återinvesterar dina utdelningar?

   Radera
  2. Även en indexportfölj där man inte återinvesterat utdelningar är värd mer idag än vid toppen 2015. Vad din graf visar är att en portfölj som man gjort uttag ifrån har sjungit i värde.

   De flesta investerare ser till total avkastning inkl utdelning.

   Radera
  3. Learch har rätt. Och självklart återinvesterar man sina utdelningar om man är inne på börsen.

   Radera
  4. Jag är rysligt intresserad av hur en indexportfölj utan återinvesteringar kan gå bättre än index. Berätta gäran mer.

   Radera
  5. Indexfonder nu för tiden ger ingen utdelning till andelsägarna utan återinvesterar automatiskt de utdelningar som underliggande företag ger (och blir därmed "värda mer" än underliggande prisindex över tiden).

   Radera
  6. Sluta tjafsa nu.
   Alla riktiga Göteborgare blir ju rika som troll en dag som denna.
   Grattis till dom!

   Radera
  7. Onekligen en bra dag. Igen. Jag har bara en liten skärva via Industrivärden men det är en plusdag i alla fall. Gårdagen var löjligt bra.

   Radera
  8. @Cornucopia:
   En indexportfölj går bättre än ett index (som inte inkluderar utdelningar, typ OMXS30) av den enkla anledningen att du får utdelningar.

   Att inte utdelningarna återinvesteras medför inte att utdelningarna försvinner. Om man däremot gör uttag motsvarande utdelningarna går portföljen givetvis exakt som index.

   Radera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. 2015 var Svensk ekonomi en Tesla nu är det bara en fossil Volvo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja stackars de som sitter med Volvo-aktier!

   Radera
  2. Menar du Volvo lastvagnar eller Geely?

   Radera
  3. Volvo (lastvagnar) kom med rapport idag.
   Upp 7.5%.

   Radera
  4. Utan att äga Volvoaktier: kul att anläggningsmaskiner går så bra.
   Tidigare grannen jobbar där...
   Också ett skäl att vara glad!

   Radera
  5. Ja nu är det uppåt i både GBG och Gävle.
   Heja Brynäs!

   Radera
 3. Man underskattar ofta börsen, en uppgång varar längre än man tror och en nergång varar längre än man tror. En nedgång kommer som en överraskning, likaså en uppgång. Dessutom missar de flesta minst halva uppgången. T.o.m stora tunga investerare köper inte när det är som värst.

  För min egen del börjar jag växla ner idag. Jag är nöjd med resultatet för min egen del, en vinst är en vinst. Dock behåller jag en del HM, men säljer SSAB och Norsk Hydro (inköpta nyligen) samt allt övrigt. Jag sålde Volvo på 120 kr för ett tag sedan. Men se vad som händer nu! Men det räcker att vara nöjd, det vinner man på i längden. Ligger kvar i Ratos, svagt minus för egen del men på plus med utdelning.

  Hoppas nu på en volatil marknad längre fram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu börjar det kännas dyrt, men visst, det kan alltid öka mer om vi nu vågar öka värderingarna ...

   +8% _plus_ utdelningar på fyra månader. Det är brutalt bra.

   Radera
  2. Det kan ju faktiskt vara så att vi är på väg in i en högkonjunktur så osvuret är som alltid bäst vad gäller värderingarna.

   Radera
 4. Jo, fast går vi in en högkonjunktur får vi räkna med lite högre räntor vilket slår tillbaka på bolagen. Även om jag tror att man överskattar kraftiga räntehöjningar.

  SvaraRadera
 5. Efter en lite trevande breakeven-period är Ethereum upp klart godkända 500% hittills under året. Stackars Bitcoin som inte fungerar ordentligt har fått nöja sig med knappa 300% upp för samma period. Nästan så att den där ryska pengen du så ivrigt bloggade om som segrare kommer ikapp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera