Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2017-04-09 19:39

"Nu ljuger Ygeman igen" - avvisningarna har inte ökat

"Nu ljög Ygeman i teve igen, när han säger att avvisningarna ökat med 25%" - källa
Enligt uppgifter till bloggen står inrikesminister Anders Ygeman (s) och ljuger om att avvisningar av illegala1. från landet skulle ökat. Enligt bloggens källor2. ligger tvångsgenomförda avvisningar kvar på 2 500 i årstakt, att fler lämnat sker helt frivilligt och är snarare kopplat till antalet som kommit till landet och inte någon myndighetsutövning eller något regeringsbeslut.
Ljuger enligt källor insatta i avvisningsverksamheten.
Inrikesminister Anders Ygeman (s) försöker försvara sig och regeringen och att man inte lyckats avvisa illegala som vistas i landet, dit den på högsta misstankegraden sannolika skäl häktade misstänkte terroristen räknas. Ygeman påstod nu i teve att avvisningarna ökat, vilket ska påskina att regeringen och Ygeman gjort något.

Enligt de som jobbar med tvångsmässiga avvisningar, så är så inte fallet. Årstakten på dessa ligger kvar på cirka 2 500 personer om året och personalen sliter på precis som vanligt, dvs går på knäna.

Att fler illegala lämnar landet beror helt enkelt på att fler har kommit till landet och den procentuella frivilliga återvändandegraden förblir ungefär den samma.

Man är inte ens i närheten av att avvisa de 80 000 illegala som enligt Ygeman väntas behöva avvisas efter 2015 års asylsökandekris. Enligt insatta handlar det dock om totalt cirka 160 000 illegala som genom åren valt att stanna kvar i Sverige utan risk för repressalier eller tvångsmässig avvisning. Myndigheterna får som bekant inte samarbeta med polisen för att dessa illegala ska kunna gripas, sättas i förvar och sedan avvisas av Kriminalvården. 

Kanske lika gott så?

Det finns varken personal, förvar eller ekonomiska anslag för att avvisa mer än 2 500 om året.

Notera att man försöker avvisa fler än 2 500 om året, men när mottagande land vägrar ta emot och släppa in sin medborgare på flygplatsens passkontroll, så flyger man hem igen och släpper personen fri i Sverige. Man får ej lämna dessa ovälkomna på den utländska flygplatsens limbo.

Relaterat kring tidigare fundering kring socialdemokratins framtid, så ser det än så länge ut som man fortsätter prata stort, men inte leverera i verkligheten. 

1. Illegala kallades tidigare för papperslösa. Men papper har de, det är deras vistelse i landet som är illegal.
2. Det här är källor jag träffat i verkligheten, och inte någon anonym person på Internet.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

95 kommentarer:

 1. "Han borde tjacka spikskor och listigt dra iväg" -Blomman

  (https://www.youtube.com/watch?v=2xo59d-JYX0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att han har dragit tjack och snart får dojan...

   Radera
 2. Är det säkert att papperslös har blivit illegal igen? Jag tror inte SVT och SR vet det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar råda en del begreppsförvirring ja. Rent tekniskt är förmodligen en hel del av avvisningarna egentligen utvisningar.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. En hel del av de 80000 finns å andra sisdan förmodligen inte kvar i Sverige kan man gissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. GIssa ja, finns det någon statistic på avvisade, avisanden som misslyckats, vilka lander som mest vägrar ta emot avvisade.

   Radera
 5. Granskning Sverige ringer socialdemokraterna. https://www.youtube.com/watch?v=9HNjNKxepxk

  SvaraRadera
 6. Man kan införa ett malus-bonus system, gynna de skötsamma på bekostnad av de illegala, säg 10.000 kr i premie för varje tips som leder till avvisning. 1 miljon i böter till de som anställer illegal arbetskraft.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte det som är problemet. Vill vi hitta fler papperslösa är det bara att återinföra REVA.

   Problemet verkar ju snarare vara att, när man väl har dom, få ut dem ur landet. Om t ex förvaren är fulla, hur ska man se till att nån lämnar landet då? Med katapult?

   Radera
  2. Slut ett avtal med valfritt land t ex i Afrika som tar emot dessa individer mot en viss summa pengar (100 000 USD?), ge dem startbidrag och följ upp så att de inte utsätts för repressalier.

   Varför är det så viktigt att de återvänder till sina hemländer? De hade väl få/inga band till Sverige när de kom hit?

   Radera
  3. Malus-bonus d.v.s. individen får ett antal obligationer utställda av staten som kan lösas in direkt, 1 år, 2 år upp till år 10 men bara på en svensk beskickning utomlands och bara personligen (biometri, bild/fingeravtryck/dna). Har man olagligen vistats i Sverige under perioden så förfaller samtliga obligationer.
   Individen får svenskt respass och får själv lösa resan. Har man lyckats ta sig runt halva jordklotet, försörja sig på svartarbete så saknas inte initiativ-förmåga och driftighet. Detta finansieras med dels dryga böter för de som anställer illegal arbetskraft, besparing av sjukvård, frigör bostäder, frigör myndighetsresurser, minskad lönsamhet på illegal/svarta tjänster/trafficing samt besparing av myndigheternas väldigt ineffektiva hantering av utvisningar.

   https://www.svd.se/orimligt-att-hyra-flygplan-for-avvisning
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article22588386.ab

   Radera
  4. Det är vänstern och MP som är militanta motståndare till REVA....mer behöver inte sägas. Skall man söka de politisk ansvariga är det de samhällsfarliga partierna.

   Radera
 7. Bara nu inte Cecilia Wikström får gehör för den svenska migrations linjen på EU nivå och lyckas skapa en än värre katastrof för Europas folk, men i det fallet litar jag på det bättre förståndet i övriga EU länder som lär stoppa galenskapen.

  SvaraRadera
 8. Ygeman verkar fara med osanning i SVT igen om avvisningarna. Tror inte han är så sugen på Jimmies krav på ansvar...

  SvaraRadera
 9. 55% tyckte jag mig höra den gode Ygeman just framlägga i Agenda....bra jobbat på ett par timmar!....

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och ingen påpekar att han är full och borde gå hem?

   Radera
 10. Ja, vad ska man säga. De där nationsgränserna är allt bra krångliga. Tur att det inte är lika byrokratiskt med länsgränser. Hade varit jobbigt om man inte kunde flytta från Stockholm om man känner för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju välfärden som ställer till det. Alla kan inte flytta hit så fort de blir arbetslösa och vill ha så bra med bidrag som det bara går.

   De tär inte helt lätt att flytta kommun heller m man är bidragstagare, din nya kommun är inte så sugna på att ge dig bidrag direkt utan hänvisar gärna till din gamla kommun och ifrågasätter varför du flyttade till just deras kommun. Särskilt om du inte har boende ordnat vilket du givetvis inte har i din nya kommun men gärna ser att kommunen fixar.

   Så ditt argument är inte så lämpligt.

   men om vi leker med tanken att ditt argument var rimligt, hade du då gärna sett all världen fattiga flytta hit imorgon i from förhoppning om att de säkert kommer jobba snart och inte kosta oss skjortan eller ska vi ta bort alla bidrag antingen bara för nyanlända eller för samtliga?

   Radera
  2. Fast det funkar ju inte så som du skriver. Jag är fortfarande glad att jag kan välja att flytta till så många olika ställen, även i andra länder.

   Radera
  3. Det gör det visst. Du kan inte som arbetslös socialbidragstagare flytta vart du vill i Sverige imorgon och förvänta dig samhällets stöd från dag 1 för din flytt.

   Det här gäller även invandrare som blivit placerade i glesbygd och fått boende ordnat av den kommunen men som sedan väljer att flytta in hos släktingar i storstad och trillar ner till socialen. Även i dessa fall hänvisas det till deras gamla kommun.

   Flytta kan man i stort göra vart man vill, det är också rimligt att man kan det, så länge man kan försörja sig. Det är när man inte kan försörja sig och när man vill att andra ska försörja en som problemen uppstår.

   Radera
  4. Faktum kvarstår, ingen kommer att hindra dig från att flytta inom Sverige. Att det kan få vissa konsekvenser är inget konstigt. Så är det att flytta. Men man får!

   Radera
  5. Ja och då är vi tillbaka till mitt ursprungliga påstående om att det är välfärden som ställer till det.

   Om alla får flytta fritt var de vill och åtnjuta de förmåner som som finns på den plats de väljer så har man ett problem att hantera. Alltså behöver man ställa krav på när, var och hur man får flytta för att människor inte ska kunna maximera sin profit genom andra människors slit.

   Det finns ju en anledning till att många människor söker asyl snarare än att skaffa sig ett jobb och en försörjning eller visa att de har medel till sin försörjning och sedan flytta precis var de vill. Det är lättast och kravlösast så.

   Se tex Ganna vars dotter ihärdigt hävdade att hon skulle ha asyl så att hon själv skulle slippa ta hand om och försörja sin gamla släkting, detta trots att inga egentliga asylskäl fanns. Däremot fanns en förhoppning om kravlös försörjning på skattebetalarnas bekostnad. Ganna struntade nog i hur hon blev försörjd eller bodde men för barnbarnet var det viktigt att hon skulle slippa försörja sin åldrande släkting.

   Radera
 11. https://mobile.twitter.com/undefined/status/851149557903839233/photo/1

  SvaraRadera
 12. terrroristen fick utvisningsbeslutet i höstas har det informerats om. Det säga också at avvisningen skulle ha blivit nu i Mars i År. Varför tar det 6 månader från beslut till aktivitet ? Är svenska myndigheter verkligen så fruktansvärt ineffektiva ?
  det är ju sämre än man t.o.m. trott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda de är effektiva på är att kräva in skatt, allt annat sköts med vänsterhanden.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Finns de som levt illegalt med betald bostad samt kontinuerliga bidrag i 10 år som utvisas, framförallt till Balkan

   Radera
 13. Löfven sa 50% på kongressen. Antar att han får sina siffror från Ygerman.

  Men det behövs nog inte utvisas 80 000 nu när aktivistiska tjänstemän på MigV godkänner fler ansökningar än någonsin.

  SvaraRadera
 14. Ta exemplet Afghanistan. Vägrar detta land att ta emot sina medborgare skall de veta att en knapp miljard i bistånd omgående uteblir. Detta sätt är den enda förhandling som fungerar mot styrande i korrupta länder. Hamna inte i limbo, försätt motparten i limbo och ge denne ett val.

  SvaraRadera
 15. Rimligen borde återvändandet betalas av flyktingen själv. Eller att de själva iscensätter ett återvändande. Men det kommer inte ske, för de har inget att vinna på att acceptera svenska myndigheters beslut. Istället vinner de allt på att obstruera och förhala, det är ett inbyggt fel i själva processen som borde rättas till.
  Ett sätt vore att avkräva en pant för påbörjad asylprocess som sedan återfås om flyktingen får asyl eller har återvänt. Men det skulle leda till att väldigt få fattiga någonsin skulle kunna ha råd att ens söka.
  Ett annat sätt vore att inte acceptera sökanden från länder som inte tar emot sina medborgare, men det skulle leda till att länderna börjar agera därefter.
  Ett tredje sätt vore att vid misslyckad transport ge dem möjlighet att hamna i ett tredje land - men det fungerar inte för alla.
  Så problemet kvarstår.
  Någon med bättre förslag ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Ställ dom på Öresundsbron och vinka adjö, trots allt därifrån de flesta kom

   Radera
  3. Nu ar ditt glas halvtomt:)

   Finns manga lander som skulle acceptera att vara transitland for cash och varfor inte dra in ALLT bidrag till afghanistan nu nar dom kranglar?

   Det ar ett konstruerat problem

   Radera
 16. Och kan man som illegal hålla sig undan några år så är avvisningsbeslutet preskriberat och det går fint att ansöka om asyl igen. Och nu har ju personen vistats så länge i Sverige att det blir en fördel då anknytningen är starkare.

  SvaraRadera
 17. Papperslös är ju bara en förskönande PK-omskrivning av den juridiskt riktiga termen - illegal invandrare!

  Illegala invandrare/papperslösa åtnjuter enligt beslut av Femtekolonnen (=Alliansen + MP), omfattande välfärdsförmåner medan de håller sig gömda. Alla illegala sunnimuslimska invandrare, oberoende av tandstatus, har rätt till skattefinansierad sjuk- och tandvård till det facila priset av 50 kronor. Dessutom är dessa vårdinrättningar enligt Femtekolonnens beslut belagda med munkavle och får inte informera om sina vårdsökande illegala invandrare till rättsvårdande myndigheter, som är ålagda att verkställa utvisningsbesluten.

  Man kan ju förstå varför PK-botarna och MSM undviker att använda termen illegal invandrare. Med användningen av ”papperslös” är det inte lika uppenbart att rättsstaten torpederas.

  Men det är vad Sjuklövern gör, torpederar rättsstaten!

  Så varför skulle den sunnimuslimske terroristen lämna Sverige, när Femtekolonnen är så mån om att hen ska få förstklassig sjuk- och tandvård nästan gratis, särskilt om hen gör förberedelser i Allahs namn mot otrogna på svensk bottten?

  Att den sunnimuslimske terroristen höll sig undan utvisningsbeslutet som en en illegal invandrare, är ett ansvar Femtekolonnen får ta på sig. Femtekolonnen vaskar hellre rättsstaten än utvisar illegala invandrare, vilket märktes 7/4 i Stockholm!

  Vidare anser Sjuklövern att det är viktigare att ge illegala sunnimuslimska invandrare, som gömmer sig undan rättsvårdande myndigheter, skattefinansierad tandvård för 50 kronor. Samma tandvård kostar ca 10000 – 20000 kronor för vanliga svenskar!

  Schweden erwache!”
  https://www.1177.se/Stockholm/Regler-och-rattigheter/Vard-i-Sverige-om-man-ar-asylsokande/?ar=True

  SvaraRadera
  Svar
  1. Papperslös har jag aldrig fattat, är det något de har så är det ett papper - med asylbeslutet: avslag!

   Radera
  2. Folk som uppehåller sig illegalt i landet har inte alls rätt till tandvård "oberoende av tandstatus". Däremot så fixar man akutvård som inte kan anstå.

   Härliga vibbar också med "Schweden Erwache", vi som kan vår historia vet ju att "Deutschland Erwache" var brunskjortornas marschsång.

   (Senare ersattes Deutschland Erwache med Horst-Wessel-lied, efter den småkriminelle sutenören Horst Wessel som utsågs till "martyr" för rörelsen)

   Fräscht, verkligen.

   Radera
  3. Iofs är ofta inte tandstatus så fräsch -> tandvård kan ej anstå. Det är hursomhelst motbjudande att svenska skattebetalare ska bjuda illegala invandrare som ej betalar skatt på en förmån, de inte ens själva får. I vissa kommuner har detta lett till att folktandvården haft extrema väntetider för månader för svenskar med icke-akut tandvårdsbehov.

   Radera
  4. Nej, men då är det ju just för att det finns vissa specifika akuta problem vilket i princip är raka motsatsen till "oberoende av tandstatus". Eller hur?

   Dessutom är det ju upp till den enskilde tandläkaren att bedöma i de flesta fall. Lagen säger absolut ingenting om vad som ska anses som akut.

   Tandvård har, åtminstone i Skåne, haft långa väntetider långt innan lagen trädde i kraft. Tremånadersregeln gäller inte tandvård, käkkirurgi och relaterat.

   Man kan gärna diskutera det här, men då ska det vara utifrån fakta, inte lögner. Därför är det viktigt att korrigera sådana uppenbara felaktigheter som Gruelse (som vanligt) kommer med. Håller du inte med om det?

   Radera
  5. Tror http://uvell.se/ har ganska bra koll på illegala och vad som gäller. Det är väl fräscht?

   Radera
  6. @ Ben

   Min sista mening beskriver hur det ser ut i många kommuner. Vill minnas att Hultsfred har nämnts som exempel på en kommun där kommuninvånare fått vänta 18+ månader för vanligt besök.

   Att Skåne har haft långa väntetider sedan förut, so what? Tremånadersregel, so what?

   Modellen att skattebetalare ska finansiera illegala utlänningars vård SAMT därtill ställas sist i kön torde vara tämligen ovanlig internationellt, kanske inte minst därför att det i de flesta länder är politiskt självmord.

   Radera
  7. Kanske olycklig formulering från min sida! Om man kan göra gällande att någon tandåkomma kan klassas som akut tandvård så har alla illegala invandrare, oberoende tandstatus, rätt till motsvarande tandvård för 50 kronor, vilket framgår av länken. För oss vanliga svenska skattebetalare kan motsvarande tandvård kosta ca 20000 kr.

   I sammanhanget kan nämnas att bland flyktingsmugglare och flyktingar är Sverige känt för sin förstklassiga och billiga tandvård som ges till asylsökanden. Noterbart är att Alan Kurdis far avsåg att söka asyl i Sverige av tandvårdsskäl, efter att han och hans familj inte togs emot i Kanada. Någon/några i den familjen hade uppenbarligen en dålig tandstatus. Alan Kurdi var den treårige pojken, som det sägs, drunknade och sedan spolades upp och fotades på en strand i Turkiet. Bilderna användes sedan mycket skickligt som ett dragplåster för att öka flyktingströmmen till Europa hösten 2015. Uppenbarligen blev Stefan ”Refugee welcome” duperad av bilderna.

   ”Schweden erwache!” betyder ”Sverige vakna!”, och är en uppmaning till svenskar som inte inser att Sverige håller på att förstöras av fosterlandsförrädare och deras destruktiva massinvandringspolitik. Eventuella naziassociationer får stå för andra. Obs, liten begynnelsebokstav i erwache, om man gör anspråk på att citera rätt!

   Radera
  8. @ Hamid

   Tack för länken! Rekommenderar alla som vill veta mer om detta att kolla uvell.se

   Radera
  9. Nej, gruelse, ditt bruk av "Schweden erwache" följer bara den vanliga nazistiska retorik du brukar använda. Du har ju kört med "lügenpresse" mfl tidigare.

   Skäms du inte över att inte våga erkänna att du är nazist? Står du inte för dina åsikter? Eller upprepar du bara nazistisk retorik och nazistiska begrepp utan egna kunskaper?

   Radera
  10. Det finns ingen anledning i världen för dig att skriva "Schweden erwache!" om du inte är nazist. Då hade du skrivit "Sverige vakna!".

   Ban inom 3 ... 2 ...

   Radera
  11. Är det inte lite patetiskt att en "Sverigevän" som du, som yrar om fosterlandsförrädare inte kan använda svenska språket utan måste använda nazistiska citat?

   Radera
  12. @6-10:

   1. Poängen är givetvis att tandvården även tidigare haft långa handläggningstider. Om nu Hultsfred är så hårt drabbat, hur stor andel av tandvårdstiderna tas i anspråk av illegala? Jag skulle tro att huvuddelen av tandvårdstiderna tas i anspråk av (helt lagliga) asylsökande eller migranter som fått uppehållstillstånd. Eller ligger det papperslösa och trycker ute i Hultsfreds granskogar i stora klasar?

   Inte så att det inte är ett problem, men det är ju två helt skilda saker som man inte ska blanda ihop om man ska ha en chans att diskutera på rätt premisser.

   Vidare blandar du ihop akut och icke-akut vård. Jag tror inte någon, svensk eller invandrare, fått vänta 18 månader för att få hjälp med ett akut problem. Däremot är det just bara akuta problem som illegala har rätt att få hjälp med.

   @Gruelse:

   Enligt högeroraklet Breitbart:

   http://www.breitbart.com/london/2015/09/08/the-5-awkward-questions-they-wont-answer-about-the-drowned-boy-syria-and-our-moral-duty/

   Så var de på väg till Kanada för att få tandvård. I del fall Sverige nämns, nämns å andra sidan inte tandvård. Åtminstone enligt artikeln. Men du kanske har andra källor, ännu längre ut på högerkanten?

   Formuleringen om tandstatus var ett tvärsäkert faktauttalande. Som var felaktigt. Dvs en lögn. Men det är ju att förvänta av en mytoman lögnare som du.

   Radera
  13. @ Ben

   Det är naturligtvis så att det även förekommer asylsökande som ännu inte fått avvisningsbeslut, och då är de defintionsmässigt inte illegala, det håller jag med om. Undanträngningseffekten för Hultsfredsborna med tandvårdsbehov som kan anstå blir dock densamma.

   Tycker du att en seriös debatt är betjänt av uttryck som "ligger det papperslösa och trycker ute i Hultsfreds granskogar i stora klasar"? Det är ju ett faktum att undanträngningseffekter i form av kapsejsande vård (och annat, som mobilnät) förekommer. Och det är alltså de skattebetalare som finansierar detta som får stå tillbaka.

   Uvell (uvell.se) skriver:

   "Får jag påminna att gratis tandvård som inte kan anstå inte är en rättighet medborgare i Sverige har? Just tandproblem är ofta just av karaktären ”vård som inte kan anstå”, till exempel rotfyllningar av tänder med djupa hål, kronor till tänder som måste tas bort, operation av visdomständer som är inflammerade eller liknande. Detta får alla medborgare betala själva och betala dyrt. Medan illegala alltså får vården gratis. Det är upp till varje tandläkare att bedöma vad som inte kan anstå."

   Detta är motbjudande, men på sätt och vis bra då det så tydligt visar att skattebetalande invånare är ett slags andra klassens medborgare. Här står, såvitt jag förstår, Sverige ensamt. Finns det något annat land som levererar motsvarande spottloskor till sina skattebetalare?

   Radera
  14. Jaha, så det du vill ha sagt är att illegala egentligen är nåt särskilt problem utan det är asylsökande i allmänhet? Eller vad vill du ha sagt egentligen? Svårt att reda ut eftersom du blandar friskt utan att komma med några egentliga definitioner.

   Jag ser inte att debatten påverkas av lite sarkasm. Rena lögner och felaktigheter däremot.

   Jag tror du får fundera lite på din problembeskrivning innan du kan debattera frågan.

   Radera
  15. Ben, jag tror att du får öva på läsförståelsen:

   "Undanträngningseffekten för Hultsfredsborna med tandvårdsbehov som kan anstå blir dock densamma" Båda grupperna belastar naturligtvis.   Radera
  16. Mja, fast det där stämmer ju bara om båda grupperna är lika stora och lika vårdkrävande. vilket de förmodligen inte är, men du vill gärna fortsätta blanda äpplen och päron.

   Dessutom tror jag nog de flesta länder erbjuder asylsökande akut vård. Det vore ju liksom märkligt annars. Finland gör det t ex på flyktingförläggningarna. Den s k artikel 23 kräver det i Belgien. Franrike gör det via det s k PUMA-systemet. Osv, etc.

   Radera
  17. @Cornu
   Jag står för det jag har skrivit. Mitt hjärta klappar för mitt fosterland – Sverige. Min identitet är således svensk. Därför är jag starkt kritisk till den förda destruktiva massinvandringspolitiken, eftersom den förstör mitt fina Sverige och min identitet. Låter detta inte rimligt?

   Att jag sedan på grund av denna min ståndpunkt får en massa tillmälen, rasist, Putinkramare, lögnare, nazist et cetera, på denna blogg av främst två mer eller mindre psykiskt instabila personer, är något jag kan fördraga. Jag tar inte åt mig, och undviker av sakfrågeskäl att polemisera runt dessa påklistrade tillmälen och deras argumentationsfel - ”skyldig via association”.

   Ibland använder jag tyska uttryck, dels för att krydda språket eller framhäva något (t.ex. Krieg ist Krieg), dels för att provocera, och dels för att visa på att det finns andra utländska språk utöver engelskan. Dock har jag, mig veterligt, inte använt Lügenpresse. Källa på det!

   Till förtret för många MSM-indoktrinerade svenska Nato-botar, har jag också länkat till och citerat tyskspråkiga Der Spiegel, och spräckt det i västerländsk MSM så omhuldade narrativet om ett förment ”demokratiskt” maktskifte i Ukraina i feb 2014. Det uppenbarligen USA-orkestrerade maktskiftet, som resulterade i en ny regering med 4 nazistiska ministrar, har fallit Cornu väl på läppen. Hur är det med dig själv, Cornu, är du nazist?

   Radera
  18. @ Ben

   Varför skulle de behöva vara lika stora? Det är ju summan av belastningen som ger effekten, det gör lika ont i hultfredsbons tand om han får ge prioritet till en asylsökande vare sig vederbörande har eller saknar avvisningsbesked..

   Hur kom akut sjukvård in i bilden? Det erbjuder, såvitt jag förstår även amerikanska sjukhus, om än motvilligt. I Thailand kan du förvisso riskera att förblöda innan du fiskat upp ett bra kreditkort, så det varierar förstås.

   Men nu blandade du just korten rätt friskt själv. Ren akutvård tror jag få menar att sjukhusen inte skall erbjuda utan att ha säkrat betalningen. Däremot är det väl rimligt att utlänningar som inte betalar skatt i Sverige får en faktura? Det får ju utskrivna svenskar.

   Det jag diskuterar är "tandvård som ej kan anstå". Det vet du mycket väl att ingen svensk skattebetalare får gratis. Menar du att det är rimligt att ge det till utlänningar, på svenska skattebetalares nota? Tycker du att det är ett rimligt (och hållbart) upplägg? Håller du med mig när jag kallar det en spottloska i ansiktet på den svenske skattebetalaren.

   Det vore intressant att veta vad du anser. Att hela tiden diskutera påvens skägg tycker jag blir lite långtråkigt.

   Radera
  19. @ gruelse

   En bra regel säger att om man trampat i klaveret ska man stå still. Det du skrev ger nog många (inkl mig) otrevliga associationer.

   Radera
  20. 6-10

   Har det inte förekommit att kommuner betalat ut socialbidrag till illegalt vistandes barnfamiljer? I Stockholm har det i alla fall diskuterats:

   http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ekonomiskt-bistand-till-pappaerslosa-barn

   Två myndighetsbeslut som krockar med varandra.

   Radera
  21. Gruelse, hur kan ditt hjärta klappa för Sverige? Det är ju ett land du avskyr - du avskyr de 87% som inte röstade på SD. Du är alltså i själva verket en Sverigefiende, eftersom du avskyr människorna som lever här och deras åsikter. Eller vill du koncentrera dessa 87% i speciella läger och kanske omskola dem?

   Radera
  22. Svara på vad det är du älskar med Sverige? Naturen? Den är det inte du som sköter, utan till åtminstone 87% människor du avskyr. Och så fortsätter det med allt som är svenskt.

   Radera
  23. @ Somebody

   Jag vill minnas att det har förekommit. Lagligheten i det är oklar och om jag fattat rätt är ett avgörande från HFD att vänta. Någon annan kanske kan fylla i, jag måste sätta streck här.

   Radera
  24. Ben

   "Folk som uppehåller sig illegalt i landet har inte alls rätt till tandvård "oberoende av tandstatus""

   De som är under 18 år har rätt till regelbunden fullständig tandvård.

   https://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/papperslosa/

   6-10

   "Flera städer har gått längre och betraktar illegala som fullvärdiga medborgare trots att de inte har rätt att vistas här. De som har barn. Såväl Stockholm, Göteborg som Malmö ger idag socialbidrag och även bostad till illegala. Besluten är inte från 2011 utan mycket nyare. Stockholm fattade sitt beslut 2016, alltså knappt ett år före terrordådet på Drottninggatan."

   Från uvell.se

   Radera
  25. @Cornu 20:37
   I fosterlandskärleken till Sverige ingår den vördnad och harmoni man känner inför det ackumulerade resultatet av tidigare generationers strävsamma arbete, glädjeämnen, svårigheter och uppoffringar på företrädesvis svensk botten, men också de långa kontinuiteterna, rötterna, det kollektiva minnet, frihetskänslan, traditionerna, fornminnena, hembygden och den alltid närvarande historien, som mer än i andra länder har fått ta plats i högsätet.

   Dessutom ingår också känslan av att den generation man självtillhör ingår i en viktig länk, som man måste vårda och förvalta, i en längre kedja, som sträcker sig både båkat och framåt i tiden. Denna länk är nu utsatt för stora påfrestningar pga den destruktiva massinvandringspolitiken och riskera att spricka, med resultat att kedjan går sönder med efterföljande kontinuitetsbrott.

   Jag gillar också svensk natur i symbios med årstidsväxlingar samt Sveriges geografiska läge.

   Har du fosterlandskärlek och vad är ditt Sverige?

   Radera
  26. @gruelse:

   Lögnare blir du kallad därför att du kommer med lögner. Nu senast i den här tråden.

   Att du sedan försöker kleta medicinska diagnoser på de som synar dig blir jätteroligt när det samtidigt har framgått att du inte kan lösa en enkel räkneuppgift på svenska språket. Det finns ju bara tre möjliga skäl till det, du är förståndshandikappad, utlänning eller båda. Vilket är det?

   Radera
 18. O.T. Kanske,Ja nu ska jag säga något riktigt politiskt inkorrekt. Jag ska gruppera folk efter nationalitet hur de uppför sig i Sverige. Känner massor med folk som jobbar på migrationsboenden och affärsägare som finns på orter med stort migrationsboende.
  "Ryssar" eller folk från f.d.sovjetrepubliker, varför släpps dessa in i landet överhuvudtaget? Kan det vara så illa att Putin med berått mot skickar dessa kriminella element västerut likt Kuba gjorde då de skickade med kriminella,som bonus, tillsammans med de politiska fångarna då de togs emot av Amerika?
  Om vi har 1000 asylsökande som bor på en ort i Sverige, kanske 10 pers är "ryssar". Av dessa är minst hälften, men ofta 8-10 grovt yrkeskriminella och bara djävlas då de kommer hit. Butiksrån,stölder,skadegörelse,mordbränder mm. Dessa ryssar är oftast svåra att "artbestämma". Är de turkmener eller tadziker? Eller kanske tjetjener eller kazaker? Tydligen är det sport bland dessa att inte ha en aning om var de kommer ifrån. Därför avvisas de inte heller.Man vet ej vart man ska returnera dem.
  Många klagar på somalier, syrier, mm här men det är till minst 99% bra folk som får oförtjänt mycket negativ kritik. Vägra ryssarna asylprövning, de är så få, och så utpräglat kriminella. Tyvärr. Dessa upptar möjligen 50-80 % av polisens resurser gällande brott, vore skönt slippa dessa.

  SvaraRadera
 19. Någon som kan ryska?
  https://www.facebook.com/samir.kjakji.5/videos/291000401319881/

  SvaraRadera
 20. Skrämmande att se alla Sveriges rasister krypa fram ur sina hålor på samma gång. Känslan när jag gick hem genom Stockholm efter jobbet i fredags har tyvärr besannats. Många i det här landet som nu hoppas att dammluckorna för okunnighet, xenofobi och vardagsrasism har öppnats på vid gavel och det nu är fritt fram att yra om sina personliga nojor och problem. Skärp er nu för i helvete.

  Gärningsmannen i detta fallet förtjänar givetvis inget mindre än att hackas i småbitar och matas till grisarna.

  Det är dock inte samma sak som att "alla invandrare" är det ena och det andra. Gruppen invandrade sköter sig bättre än de som haft turen att födas i detta landet på många områden. Kanske där skon klämmer, den gamla hederliga "de vill inte jobba / de tar våra jobb" (beroende på om de lyckats integrera och skaffa sig en sysselsättning eller inte).

  Jag blev för övrigt nästan påkörd av en volvogubbe på gärdet i fredags, som rivstartade 0.5 sekunder efter att jag passerat övergångsstället samtidigt som han gormade nåt om hur förbannad han var. Idioter finns det gott om men de lockas tydligen ut samtidigt vid vissa händelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har inte fattat vad det handlar om egentligen?
   Islam är bland de största hoten mot Sverige och Europa.

   Radera
  2. Väldigt praktiskt att kunna ta fram och vifta med rasistkortet så fort den föra politiken kritiseras. Varför inte dra till med en uträkning om hur mycket vi tjänar på att ta dessa grupper som hamnar i livslångt bidragsberoende och utanförskap? Och om det kostar något så är det väldigt lite, bara några fanta och en hämtpizza.

   Att en gubbe i volvo inte kan köra bil innebär inte att personer som saknar asylskäl skall få stanna i landet, jämförelsen är bara korkad.

   Radera
  3. Den extremistiska volvoreligionen har alltså lagt i en högre växel?

   Radera
  4. @Stoffe
   Men då kan väl du berätta vilka invandrare som är säkra att ta emot och vilka som inte är det.

   Radera
  5. "Islam är bland de största hoten mot Sverige och Europa."

   Du får gärna utveckla. Om vi tittar på vad folk dör av i väst så är åldrande den vanligaste dödsorsaken (90%). Det är dock ytterst få som vill göra något åt saken (tillskillnad mot radikal islam).

   Om vi får lika många terroristdåd resten av året som vi fick de första dryga fyra månaderna, så kommer 0.01% dö av terrorism.

   Om den tekniska utvecklingen fortsätter, som den gjort de senaste 100 åren, så kommer en vanlig dator inom ett årtionde ha samma beräkningskapacitet som en människohjärna. Lägg till ett årtionde och vår hjärna kommer vara som en råtta i en jämförelse. Ett årtionde till och vi är en insekt. Vad säger att datorer då öht. kommer bry sig om vad vi människor vill?

   Radera
  6. I princip alla invandrare är säkra att ta emot. Siffran ligger väldigt nära 100%, baserat på senaste tidens händelser.

   De flesta tänkande människor förstår detta. Samtidigt som de förstår att västvärlden av olika skäl är under konstant terrorhot. Det finns ingen motsättning här, det går att hålla två tankar i huvudet eftersom alla som rör sig i verkligheten förstår att verkligheten inte är svartvit.

   Svenska hotnivån är oförändrad efter fredagen. Det är lika sannolikt eller osannolikt att ett liknande dåd händer nu efter den 7 april som det var sannolikt eller osannolikt att det skulle hända innan den 7 april. Att tex massdeportera alla Uzbeker ur Sverige denna veckan skulle inte ändra på hotnivån.

   Och ja, att dra alla invandrare över en kam eller alla muslimer över en kam ÄR RASISM. Det är ingen tvekan om det. Jag drar inget "bekvämt rasistkort" utan påpekar bara fakta. Om du känner dig utpekad är du tyvärr en rasist.

   Radera
  7. Svårt att taga in verkligheten?

   Radera
  8. Stoffe, vilka är det som påstår att "alla invandrare" är det ena och det andra? Vilka är det som drar alla invandrare över en kam? Jag upplever nämligen inte att det är så. Jag tycker tvärtom att diskussionen här hos Cornucopia och på andra ställen oftast är väldigt konstruktiv och faktabaserad.

   Du skriver själv att "gruppen invandrare sköter sig bättre än de som haft turen att födas i detta landet på många områden." Vad har du för belägg för det? Är det inte så att du själv just drog alla invandrare över en kam, i din iver att framstå som en präktig antirasist?

   Radera
  9. @Skatt är stöld

   Har lunch nu så det blir ju en kort utveckling.

   Med "bland de största hoten" så menar jag inte risken för direkta dödsfall
   som om Ryssland skickar kärnvapen osv. Utan snarare om den förändring som redan börjat i våra förorter, en verkligen radikal förändring av vårt land till det sämre, där kvinnornas värde halveras, de kan inte vistas ute själv längre, inte klä sig som de vill. och om någon blir våldtagen så får hon skylla sig själv, i förlängningen så kommer HON bli anklagad för äktenskapsbrott. För det är just så det ser ut i de länder som domineras av Islam.

   Vi Kristna och icketroende betraktas som sekundära varelser, i bästa fall får vi leva om vi konverterar eller betalar skatt till Muslimerna.

   Egentligen är det ju bara se hur det ser ut i länder där det finns för mycket Islam: Afghanistan, Saudi, Somalia, Iran, mfl. Åt det håller kommer vi att förändras, hur mycket beror på hur starka våra styrande är och vilka åtgärder som vidtas, men det i Fredags var tyvärr inte det sista Terrordådet.

   Rädslan och otryggheten går inte att komma undan, visst kan man vara modig och visst bleknar minnena, men de finns kvar och vi kommer tyvärr att bli påminda stup i ett.

   Radera
  10. Ni som yrar om rasism kan med fördel läsa detta, skrivit Mohamed Omar som tidigare var Muslim men lämnat.

   detgodasamhallet.com/2017/04/09/sverige-har-blivit-attackerat/

   Han har skrivet väldigt många artiklar om faran ni inte inser.
   https://detgodasamhallet.com/category/mohamed-omar/

   Radera
  11. Gemensamt för den där typen av artiklar liksom alla andra moralpaniker är att de aldrig kan svara riktigt på HUR det här utgör ett reellt hot mot Sverige.

   Det är klart att det är djupt tragiskt att en handfull människor dödas av en förvirrad fanatiker i vår huvudstad, men skulle det hota hela Sverige, låt vara Europa? Hur då?

   Radera
  12. @Ben
   Om du inte själv kan lösa den rebusen just nu, så kommer du säker förstå bättre och bättre efter hand som tiden går. Du kommer få se en massa handfallna politiker fortsätta föra ungefär samma politik som lett oss hit. Man kommer bara göra ett antal mesiga halvmesyrer som blåses upp stort i media samtidigt som förfallet fortsätter.

   "Utmaningarna" i förorten kommer sprida sig även till andra områden av städerna, polisen kommer få obetydligt mer resurser, den samlade välfärden kommer försämras sakta men säkert, samtidigt som parasiterna hittar nya vägar att slanga resurser från vårt samhälle.

   Färden mot botten kommer fortsätta, det är jag säker på.
   Och den utvecklingen betraktar jag som ett verkligt hot mot landet.

   Men det gör inte du?
   Radera
  13. Aha, så du kan inte förklara det, utan drar den gamla "du är för dum för att fatta"-grejen istället för att erkänna det.

   Radera
  14. Stoffe borde kanske göra ett studiebesök det som i media poulärt kallas för "Spånga". Jag har passerat genom denna misär några ggr för mycket och tycker nog att det är där Svetsministern skall försöka riva några murar.

   Radera
  15. Ah Ben

   Jag tror inte att du är dum, bara lite väl optimistisk.

   Förklara vad? Om vi ens hamnar på nivå i närheten av de länderna jag räknade upp innan så betraktar jag det som en total katastrof för landets invånare.

   Ingen politiker, inte ens Jimmy kommer kunna göra det som behöver göras innan det är för sent. SD tåget gick för några år sedan egentligen, det enda SD kan göra nu, är att bromsa förfallet, men hoppet är ju som bekant det sista som överger oss. Kanske det händer något jag inte inte räknat med.

   Radera
  16. Ungefär på samma sätt tänker jag om global uppvärmning, jag tror vi är körda men hoppas att jag har fel och att något dramatiskt händer innan dess.

   Radera
  17. Jag har en kollega som bor i Spånga som är mycket nöjd med det. Har blivit ett par aw på Caledonian. Bra ställe.

   Radera
 21. Så länge våra politiker driver "arbetslinjen" hårt för svenska medborgare likväl som för nykomlingar så innebär det att vi medborgare skall slava åt alla nykomlingar, som synnerligen ofta har en djupt osympatisk religion och anser att vi skall omvändas till den.

  Śer man till att "arbetslinjen" främst gäller för nykomlingar och att medborgare kan få medborgarlön så avtar invandringsnegativiteten ganska avsevärt. Och fler av nykomlingarna kan få jobb. Jag undrar hur lång tid det tar innan våra förståndssvaga politiker begriper detta?

  SvaraRadera
 22. Jag tycker vi glidit lite.

  Importerad brottslighet SKALL vara 0% och det far staten baske mig se till pa det satt som funkar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför får inte "importerad brottslighet" vara samma som "inhemsk"? Vill du förklara varför andelen kriminella skulle vara lägre i vissa grupper än andra? Ska vi ha SD:s riksdagsgrupp som måttstock (som ju ändå för en på pappret riktigt hård anti-brott linje) så kan vi ju vara riktigt generösa visavi övriga grupper!

   Radera
  2. Det är väl ändå det minsta man kan begära av sina gäster, att de uppför sig ordentligt nu när vi varit så snälla och tagit in dem?

   Hur skulle du reagera om jag som inbjuden gäst hos dig tog mig samma friheter som du gör? Typ ställde mig och åt ur ditt kylskåp?

   Radera
  3. Kalle7, ofta kan de som bott hela sitt liv här betraktas som "gäster" fortfrande av vissa.

   Radera
  4. SD är ett gäng barbarer, svårt att se dem som något annat.
   Att de sedan råkar ha rätt i vissa frågor gör de inte att det går att rösta på dem.

   Bara för att det finns infödda kriminella så finns det ingen som helst anledning att acceptera importerad brottslighet, där har TS helt rätt. Kommer man som gäst eller skydds-sökande till ett land och lönar gästfriheten så illa att man begår bott finns bara en rimlig reaktion - permanent utvisning!

   Radera
  5. Mnils

   Ändå så blir SD:s förslag regeringspolitik inom en rad områden efter ett par år. Att utsätta nationen för terrorister som inte bara vid ett tillfälle har mördat oskyldiga trots att de skulle utvisats för länge sedan är synnerligen barbariskt. Men du kanske inte är medveten om vilka partier som har fört den politiken?

   PS. En barbar är någon som pratar ett språk som grekerna inte förstår (dvs de flesta i Sverige), kanske vore ett gäng hunner mer passande pga vissa SD:ares vurm för Ungern som delvis är ursprunget för hunnerna?

   Radera
  6. @gbd crvx
   Kan ju bero på att "man" sedan länge slutat tycka att vi borde släppa in fler "gäster", de som kommer är alltså objudna, oönskade, och någon annan får ta ansvar för dem. Vilket de ansvariga varken kan eller gör oavsett vad de än påstår.

   Radera
 23. Vore det inte mycket enklare att notera OM en polis, politiker eller annat av den sorten skulle tala sant.
  Har det överhuvudtaget hänt?

  SvaraRadera
 24. Internet strejkade igår...
  Såg först idag utfallet av offren fördelade på land.
  Lite märkligt att det var 50% utlänningar döda.
  Svenskar jobbar en fredag klockan tre, eller vad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ska få ett allvarligt menat svar. 4st är ett för litet provuttag för att ge en rättvis bild av folksamlingens etniska sammansättning. Antagligen bättre att kolla på dödaplus skadade, även om det inte säkert heller behöver ge en sann bild pga även det ett litet antal.

   Radera
  2. Tack för ärliga svaret!
   Hoppas vi inte osynliggöres som sist...
   Kan ju vara på det viset att det är ett turiststråk?
   Rätt angående skadade där.
   Ger ju ett bättre underlag.

   Radera
 25. Jag njuter av ditt ständiga nafsande efter Ygeman. Det behövs - tröttna inte - jag lovar att klicka och kommentera varenda gång! En som klarat sig alldeles för lindrigt undan är Margot W - Göran hade rätt om henne hela tiden.

  SvaraRadera