Aktuellt

Allt är inte en politisk handling

Allting här i livet är inte en politisk handling. Proffs kan faktiskt ha en personlig åsikt, som på inget sätt påverkar deras yrkesutövnin...

2017-04-11 10:01

Löfvens tomma ord höll två dagar - inga extra medel till polisen

Socialdemokraternas och statsminister Stefan Löfvens stora ord om att bekämpningen av terrorism som landets allra viktigaste fråga och att alla illegala ska lämna landet höll i två dagar. Beskedet är nu att varken polisen eller avvisningsverksamheten får ett enda öre till än redan beslutat. Hela retoriken var alltså helt tomma ord.
Inga mer pengar.
I söndags stod Stefan Löfven och sade följande:
"Först och främst måste det blocköverskridande arbetet mot terrorismen fortsätta.Detta är en nationell uppgift, som ska stå över allt annat. [...] Alla som fått avslag ska återvända hem. "
Detta visade sig vara inget annat än populism.

Nu går finansminister Magdalena Andersson (s) ut och säger att det inte går att ändra anslagen till polisen. Expressen skriver:
"Det förslaget vi har från regeringens sida är fastslaget. Jag ska presentera det här på tisdag nästa vecka så det går inte att ändra."
Ej heller ska det bli några extra pengar eller riktade anslag till polisen för att jobba med utvisningar och avvisningar.

Kort sagt får inte polisen eller ens avvisningsverksamheten ett öre till. Istället anser Magdalena Andersson (s) att verksamheter som redan går på knäna ska lösa uppgiften inom den sk ramen genom att prioritera.

Stefan Löfvens regisserade agerande i samband med terrordådet fungerade dock. Svenska folket är nöjda rapporterar SVT och förtroendet för både regeringen och Löfven ökar.

I senaste Sentio, som just publicerades, är Sverigedemokraterna fortsatt största parti och går framåt från 26.0% till 27.2%, medan Socialdemokraterna backar från 24.0% till 23.3%. Moderaterna ligger på 15.8% och Miljöpartiet får åter plats i riksdagen när de stiger från 3.4% till 4.8%. Eftersom Sentios stickprov kommer från en självrekryterad panel (istället för från uppringda personer som väljer om de vill svara), så avfärdas förstås alltid deras opinionsundersökningar. Ändå låg de och tillika självrekryterande YouGov närmast verkligheten vad gäller valresultatet för MP och SD hösten 2014.

Nu återstår att se när det går upp för svenska folket att Stefan Löfvens ageranden och uttalanden bara var tomma ord och populism och om det är slutet för socialdemokratin som statsbärande parti vi kommer uppleva. Man ska vara medveten om att det kan ske ytterligare terrordåd innan valet, och då kommer folkets dom bli stenhård.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

78 kommentarer:

 1. Underskatta inte den samlande kraften av de insatser som gjorts av civila och fotfolket inom blåljusyrkena.

  Tyvärr kommer ledningen schabbla bort detta av PK skäl och då blir motreaktionen ännu kraftigare hos de anställda inom blåljusyrkena.
  Det är NU man har utrymme att agera kraftfullt mot ex gängen. Inte sen. Nu kommer folk acceptera det mesta för att skapa "trygghet".

  Bli inte förvånade om det blir ännu flera avhopp om sex månader eller ett år när poliser mfl upplever folkets stöd men ledningen och politiker SVIKER och allt rullar på.

  Lägger du på ett terrordåd till kam det vara början tillnågot rintigt radikalt som ex förtroendet för staten faller radikalt. Det kan bli oroligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer fullständigt.
   Deras reaktioner ligger helt i linje med hur de agerat ett bra tag nu, kanske de på fullt allvar vill att SD ska vinna nästa val.

   Radera
  2. S verkar ju mer bekymrade över att de kan förknippas med SD än att föra en politik som tilltalar deras väljare. Patetiskt.

   M, C, KD, FP är iofs likadana, fast kanske än mer patetiska då de förutom att inte lyssna på sina väljare, lyssnar mer på "vänsterjurnalisterna" i media som dessutom inte röstar på dem. Extra patetiskt när kommunisten och ryssagenten Åsa Linderborg kan skriva en krönika som får M att backa från en politik som lägger dem lite närmare SD.

   Radera
 2. OT
  KPI samt KPIF sjönk 0.5%-enheter från föregående månad.
  Det som sticker ut på årsbasis är boende +2.4% samt restaurang och logi +3.4%.
  http://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/priser-och-konsumtion/konsumentprisindex/konsumentprisindex-kpi/pong/statistiknyhet/konsumentprisindex-kpi-mars-2017/

  SvaraRadera
 3. Jag blev verkligen enormt chockerad...
  Satte knäckebrödet i halsen!

  SvaraRadera
 4. Stefan Löfvéns patriotiska framtoning under hans tal, handlade alltså inte om något annat än så kallad "damage control". Han ville minimera terrorns effekt på opinionsundersökningarna. Jag trodde faktiskt för ett ögonblick efter terrordådet, att Löfvén hade ett samvete. Han lurade t.o.m. mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Jag vart lite imponerad av att han skötte sig så väl. Men det var alltså bara en välregisserad föreställning.

   Jag tror tyvärr att folkets förtroende för politiker börjar rinna ut i sanden allt fortare. Det är bilden jag får av vänner och kollegor. Sjabblande i otydliga frågor, eller i varje fall frågor som inte har tydliga ja/nej-svar, kan accepteras. Men sjabblande i så tydliga och landsviktiga frågor som "terrorismbekämpning-ja/nej" tolereras betydligt mindre.

   Radera
  2. Det är självklart att Socialdemokraterna kommer att ändra policy men kul för Expressen att koka soppa på en spik.

   Radera
  3. Hur många gånger ska ni låta er luras? Inse att Löfven och hans regering/parti är ett stort skämt som är på väg bort från politiken.

   Radera
  4. Nej, de är inte på väg bort förutom i fantasin.
   För att folk ska rösta på ett annat parti måste det finnas vettiga alternativ. Är ju lite si och så med den biten.

   Radera
  5. Det är bara snömos. Med förvåning och bestörtning om hur avvisade personer finns kvar i Sverige "12500 st" och den misstänkte var en av dem.
   All den rabalder som var angående REVA och när polisen bara försöka utföra sitt och verkställa utvisningarna. Att man inte kan genomföra utvisningsbeslut om den det gäller inte går med på det.

   Så här var vissa kommentarer:

   ”Det här är Sverige. I Sverige ska inte polisen kontrollera folk på grund av hud- eller hårfärg. Punkt slut” Centerledare och dåvarande näringsminister Annie Lööf och fick en lång applåd.

   ”Det är inte acceptabelt att särbehandla människor för att de utländska ut. Rikspolisstyrelsen bör mot bakgrund av detta analysera lagligheten i de metoder som man använder sig av i t-banan.” Morgan Johansson, socialdemokrat

   ”Det skapar en väldig oro om det är så att människor med mörk hudfärg eller utländskt utseende uppfattar att man kan bli stoppad för ID-kontroll, så är det en situation vi inte ska ha i Stockholms tunnelbana.” Erik Ullenhag, Liberalerna

   Man vänder kappan efter vinden. Hela tiden.

   Radera
  6. Det är ju just alternativen som saknas, sitter ju bara olika sorters sossepartier i riksdagen. Ja förutom kommunisterna då förstås men det är inte riktigt det alternativet jag söker :-)

   Alla är rörande eniga om att politiker skall bestämma så mycket som öht är möjligt och invånarnas inkomster skall till största delen samlas in och fördelas enligt dessa politikers gottfinnande. Naturligtvis så försvinner en del av resurserna på vägen ner i diverse fickor men det kan man ju tala tyst om, det är bara illvilja att påpeka det när alla vill så mycket gott!

   Radera
  7. Nils
   Exakt vad är felaktigt i de där kommentarerna?

   Radera
  8. Om man nu vill genomföra utvisningar av personer som befinner sig i landet olagligt så måste väl polisen få kontrollera ID på de som kan tänkas misstänkta.
   Jag tror inte att dem de gäller går fram självmant till polisen och talar om att de befinner sig i landet olagligt.

   Radera
  9. Och exakt hur många utvisningar har dessa id-kontroller medfört?
   Det finns ju bevisligen 12500 personer kvar i landet på ogiltig grund.
   Sen är det naturligtvis ett systemfel som du är inne på.

   Radera
  10. Dom som fällde dom där komentarerna, kanske inte tillhör partier som är vettiga alternativ att leda landet?

   Radera
  11. Vilka är då vettiga att leda landet?
   M med Europas kanske sämsta "finansminister" samt en historik som öppnade vår hjärtan.
   V och MP med skattehöjningar.
   SD toppstyrt Nordkorea-style.
   KD under 4%
   Fi under 4%

   Radera
  12. Ja då blir det nog inga partier kvar alls. Ny Demokrati kom tillbaka, ni är saknade.

   Radera
  13. @Stefan

   "Under 2012 verkställdes avvisning av 2 154 personer i Stockholms län inom projektet, vilket är en ökning med 19 procent jämfört med 2011 och 47 procent jämfört med 2010.[5] En del av anledningarna till ökningen var förbättrat samarbete med Kriminalvården och Migrationsverket, ökad användning av specialchartrade plan samt förbättrade kontakter med ambassader men även kategorisering av ärenden utifrån tillgång och kvalitet på identitetsdokument[5]." [källa Wikipedia]

   Radera
  14. Vi får heller inte glömma socialdemokraternas rasistiska historia. Med rasbiologiska institutet, och Brandts nominering av Adolf Hitler till Nobelpriset 1939. Även om det sistnämnda var gjort med ett stort mått av ironi.

   Radera
  15. Doktor Syn
   Det var som fan! (om nu Wikipedia stämmer).
   Den största anledningen till de ökade avvisningarna måste väl rimligtvis vara att det finns många fler att avvisa?

   Radera
  16. Inga partier kvar låter som ett drömscenario. Man får helt enkelt stänga det mesta av vad staten sysslar med och tillsätta en rikshovmästare som sköter försvar och utrikespolitik.

   Radera
  17. @Mnils

   Det är klart att det bara finns socialistpartier i dag i Sverige, då politikerklassen som utformats under tid, upptäckt att höga skatter är det bästa sättet för den att behålla makten.
   Höga skatter --›› mycket pengar att fördela --›› stor makt för politikerna.
   Invandring --›› mångkultur --›› splittrat samhälle --›› politikerklassen kan styra som de vill, eftersom undersåtarna, dvs folket, är upptagna att hata varandra och aldrig kommer att resa sig i gemensam aktion.

   Radera
  18. Och hur skulle den rikshovmästaren utses?

   Radera
  19. Ett stort ruttet  med andra ord.

   Radera
  20. gbd crvx

   Genom tornéspel i vattnet vid Slätta damm.

   Radera
  21. I vattnet? Är det så att sjöfrun inte ska behove fara så långt med Excalibur till vinnaren?

   Radera
  22. Nä, det är så klart för att få till ett snabbt avgörande. Trillar man i vattnet med 30 kg kroppspansar drunknar man ju.

   Radera
  23. Poniatowski
   Leipzig 19/10 1813.
   Fast utan "pansar".

   Radera
 5. Socialdemokraterna är dödsdömda om de inte kastar dravlet om "allas lika värde" överbord eller åtminstone ändrar det till "alla medborgares lika värde". Ett parti som deklarerar att svenska medborgare inte är viktigare än vilken lågutbildad islamist som helst har givetvis ingen parlamentarisk framtid.

  SvaraRadera
 6. Lösningen är ju förstås att sluta dela ut avslag vid asylansökningar och inte meddela några utvisningsbeslut alls. Både vid IKEA-morden och Lastbilsattacken så har mördarna fått avslagsbesked, om de inte hade fått det hade de förstås inte mördat någon, de har helt enkelt blivit djupt orättvist behandlade och agerade därefter. Givetvis en överreaktion men ändock en reaktion på ett av svenska samhället fattat orättfärdigt beslut.

  Så nu öppnar vi gränsen igen och bjuder in alla till tårtkalas så slipper vi sådana här tråkiga skeenden och händelser för alla framtid.

  Typ så kommer nog många avskärmade politiker och förstå-sig-påare att resonera. Även om de skulle resonera annorlunda så anses det inte finnas några pengar trots världens högsta (?) skatter.

  Förtroendet för politikerkadern är lika bortblåst som det var förra året och året innan dess. Samtidigt stå AKB och ska avkräva svar från polisen hur det här kunde ske och varför han ,minsann inte blivit utvisad. Samtidigt som man i riktlinjerna själva beslutat att inga tvångsmässiga avvisningar till Uzbekistan får ske utan endast frivilliga hemvändanden används.

  Om någon någonsin tror på en politiker så har man mest troligt en skruv lös.

  SvaraRadera
 7. Nja - det som händer nu är vad jag förstått att förhandlingar sker mellan regering och opposition minus SD och VP. Kommer nästan säkert att ge några resultat om dessa förhandlingar sker skyndsamt. Lätta billiga förändringar av typ att utbildade poliser inte ensamma ska hantera pass och att diverse kontroller och bevakning i än större omfattning kan ske med väktare.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inom ramen alltså, som sagt... Tur att svensk polis är en sån välsmord maskin nu att en sån här förändring inte kommer påverka övrig brottsbekämpning negativt...

   Radera
  2. Ramen ökas i första mer konkreta utspelet idag:

   "GÖTEBORG (Direkt) Socialdemokraternas partiledning vill se 10.000 fler polisanställda till 2024, två nya lärosäten för polisutbildningar och en plan för att göra polisyrket mer attraktivt. Kostnaderna blir 6-8 miljarder kronor.

   Det sade finansminister Magdalena Andersson vid en pressträff vid Socialdemokraternas kongress i Göteborg på tisdagen tillsammans med inrikesminister Anders Ygeman."

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 8. Politiker vräker ut pengar på bidrag och offentlig verksamhet, men när det kommer till polisen verkar det vara stört omöjligt att få ihop en enda krona, trots att kostnaden för hela rättsväsendet bara är ca 1% av BNP. Att öka till säg 1.4% av BNP skulle innebära en 40% ökningen av resurserna till poliser, åklagare, fängelser mm. och fullt möjligt inom ramen för en statsbudget.

  Man skulle också kunna låta kommuner själva få bidra med extrapengar till den poliskår som verkar i deras region. Kanske skulle man även kunna ordna pengar via försäkringsbolagen, istället för att betala för hundra brinnande bilar så kan man ha en polis som kan spana och ingripa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snarare 0.5% av BNP. 1% av BNP är försvaret.

   Radera
  2. Statsbudgeten utgifter var år 2016: 917 miljarder.
   Utgifterna år 2015 för rättsväsendet var 40.4 miljarder.
   För själva polisväsendet var utgifterna år 2015: 20.8 miljarder.
   http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsbudgetens-utgifter/

   Radera
  3. Migrationsverket 74 miljarder, arbetsförmedlingen (integrationsverket) ca 85 miljarder.

   Keep calm and carry on, skatteboskap.

   Radera
  4. Bättre att prata om statsbudgeten, för det är bara dom pengarna som regeringen har att leka med.

   Radera
  5. Jo det var därför jag la ut de siffrorna istället för BNP.
   Migrationsverket svart på vitt för den som orkar:
   https://www.migrationsverket.se/download/18.4100dc0b159d67dc6142a4e/1487775100129/%C3%85rsredovisning+2016.pdf

   Radera
  6. Kirderf 76: Sossarna och kommunisterna anser ju att alla pengar tillhör staten dvs dem så det är mest passande att räkna på BNP.

   Radera
  7. BNP är mer intressant, en sosseregering tittar på tillväxten och sen bestämmer de hur mkt de kan ta.

   Radera
 9. Skulle vi inte kunna kärleksbomba mer? Också kärleksbomber mot de som sprider gasbomber i Syrien? Jag tror det kommer hjälpa, elelr hur?

  SvaraRadera
 10. http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/1aQvW/politikerns-varning-blev-verklighet

  Man kan förbereda sig på många sätt för ganska lite pengar.

  SvaraRadera
 11. BREAKING NEWS: "Insert politiskt parti" lovar 250 000 fler poliser till 2025. Och världsfred så klart men det visst ni ju redan.

  SvaraRadera
 12. Det är sorgligt att dessa politiker tycks sakna heder. Och intresse för annat än makt. Bara vilka politiska poäng man kan räkna in för att behålla makten. Floskler och patetiska uttalanden står som spön i backen men handling och krafttag saknas. Man blir frustrerad och besviken. Deras inlärda, barnsliga käbbel är bara patetiskt. Aldrig har väl Sverige haft så dåliga politiker som nu! Skrämmande! Jag har väl tur som tillhör en äldre generation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det politiska systemet tilltar en viss sorts människor - de som borde hållas så långt från makten som möjligt. Var likadant i antikens Grekland och Rom, varför skulle det vara annorlunda nu? Enda vettiga är att ge politiker så lite makt som möjligt!

   Radera
 13. Socialdemokraterna i Nederländerna 2012 24,9%, 2017 5,7%. Är inte detta något som skrämmer de svenska socialdemokraterna? En så glasklar signal från ett land som liknar Sverige och ingen reaktion? De förtjänar att utraderas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Partistrategerna på S vet nog inte riktigt vad de håller på med.

   Först behåller de den inkompetenta Dan Eliasson som rikspolischef, och nu stänger de SD ute från antiterrorsamtalen.

   Händer ett till dåd innan valet kommer de få äta upp detta många gånger om.

   5.7% är inte en helt omöjlig siffra under de omständigheterna.

   Radera
 14. Om riksdagslivet är socialdemokraterna kärt bör de byta identitet till (eko)social(liberal)demokratiska Medborgar- och Arbetarepartiet. Och begripa att jobb åt nykomlingarna fixar man bäst genom att erbjuda medborgarna medborgarinkomst, så blir det snart ganska mycket jobb lediga när hyfsat mycket svenskar säger upp sina löneanställningar. Det är alldeles säkert inte dyrare att ha en svensk på medborgarinkomst än att ha en nykomling på socialbidrag. Många som äntligen vågar säga upp sina löneanställningar kommer vara mycket nyttigare när de kan ägna sig åt det som de själva tror på.

  SvaraRadera
 15. Det har visat sig vara en övervikt med vänsterfolk i.a.f i Yougovs panel, men systemmedia säger precis tvärtom att det är mest sd-folk.

  SvaraRadera
 16. Ni tycks ha problem i Sverige.

  SvaraRadera
 17. Tja, det finns ett enkelt sätt att få fram 2-3000 nya poliser över en natt: Ta bort narkotikastrafflagens punkt 6, den om förbud mot eget bruk. Finns inget annat EU-land som har en liknande lag så vi skulle nog klara oss utan den. Dessutom skulle belastningen på domstolar och fängelser minska mätbart, liksom skjutningarna.

  SvaraRadera
 18. Nåja, nu kanske man inte ska ändra den typen av budgeten på två dagars varsel. Det är ju inte veckopeng vi pratar om direkt

  SvaraRadera
 19. Sexköpslagen är en konstruerad lag som känns något överdriven; att lägga resurser på "torskar" är ju att högprioritera något som inte känns som ett brott av dignitet. Bättre att lägga resurserna på något annat, men då får väl feministerna hjärnblödning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var då ett sanslöst gnäll på feministerna som står för en försvinnande liten del av brottsligheten i samhället.

   Radera
  2. Sen att de är lite blåsta mellan varven får vi stå ut med. De är i gott sällskap.

   Radera
  3. Brottsbalkens 3:e kapitel (brott mot liv och hälsa) är en konstruerad lag som känns något överdriven; att lägga resurserna på "mördare" är ju att högprioritera något som inte känns som ett brott av högre dignitet. Bättre att lägga resurserna på nåt annat, men då får väl SD-högern hjärnblödning.

   Radera
  4. Såja Ben Dover, Qvintus har en poäng. Ska staten ägna sig åt morallagar eller faktiska övergrepp på människor och egendom?

   F.ö. så försvårar sexköpslagen arbetet mot trafficking, innan den kom till så var det faktiskt ofta torskar som tipsade polisen om misstänkt verksamhet. Dvs, fler kvinnor råkar numera illa ut än förr.

   Radera
  5. Greenious
   Och vilka är det då som till övervägande delen står för dessa övergrepp.
   Män eller kvinnor?

   Radera
  6. Vilka övergrepp talar vi om? Den där när man byter en dyr middag med drinkar (alt. betalar en slant rakt av) mot lite hålligång i sänghalmen, eller med våld (eller hot om våld) tvingar någon att sälja sex i sin verksamhet, eller där man faktiskt har ihjäl någon?

   Själv har jag ingen statistik att tala om, men rent logiskt bör ju män dominera. Även om jag ett par gånger i min ungdom fått drinkar betalda av kvinnor ute efter min kropp.

   Radera
  7. Intressant info. Ett par drinkar. Själv kräver jag åtminstone ett dussin drinkar, en guldtacka samt en paradvåning på Sveavägen.

   Radera
  8. Låt mig gissa, du har varken en guldtacka eller en paradvåning på Sveavägen?

   Radera
  9. (Fick du ens några drinkar medans du förhandlade?)

   Radera
  10. För att få din kropp? Var det srf:s kvinnnoavdelning som hade fest?

   Radera
  11. gbd, trot eller ej, men trots min numera svältkatastrofsäkrade kropp, hade jag i min ungdom en mer... attraktiv profil. Och ja, en av damerna som bjöd på drinkar blev också så småningom min exfru. :D

   Radera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  13. Poängen är så klart att alla lagar är morallagar i slutändan. Vad som är ett "faktiskt övergrepp" styrs helt och hållet av vilken moral man har.

   Radera
  14. Skitsnack Bend Over. Finns det ett brottsoffer är det ett riktigt brott. Annars är det ett moralbrott. Rattfylleri är gråzon men eftersom fylla går över av sig självt på mindre än 24 timmar kan jag leva med en sådan morallag.

   Radera
  15. Jaha, det finns alltså en helt objektiv definition på vad ett brottsoffer är? Spännande! Hur har du definierat det utan att först definiera vad ett brott är?

   Radera
  16. @Ben
   Om jag vill att du ska köpa sex av mig så blir jag väl inte ett brottsoffer om du gör det? Borde jag inte själv få avgöra den saken?

   Radera
  17. Kallle7
   Och det tänkte du deklarera för i ditt aktiebolag?

   Radera
  18. "Milking Massage" Står det på menyn och då ingår det kokosmjölk istället för olja i behandlingen. Vill du ha en kölapp? Handskrivet kvitto kan fås om så önskas.

   Radera
 20. [Stefan Löfvens regisserade agerande i samband med terrordådet fungerade dock. Svenska folket är nöjda rapporterar SVT och förtroendet för både regeringen och Löfven ökar.]

  SvT är mest "fake news" och dessutom så finansieras ju verksamheten av regeringen, så klart de säger att folket är nöjda med den store ledaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo kortsiktigt kommer nog förtroendet öka. Likaså för Dan Eliasson. Nu fick ju även han synas lite fint i ramljuset och när man kunde gripa gärningsmannen så fantastiskt snabbt. Hela polisen nu fått rättvis uppmuntran för sitt arbete.

   Politiskt undrar jag hur länge det dock kommer att hålla i sig.
   Det är ju bra om den ena handen vet vad den andra handen gör.
   Vad skapad politik kan leda till.

   Radera
 21. Ja det är för jävligt men eftersom vi nu är så många som tycker att det saknas bra alternativ till de etablerade politiska partierna här så har jag ett förslag: Bilda Cornupartiet (CP) Lars har väl tillräckligt med följare och fans för att komma upp i tllräckligt antal medlemar? Kan tyvärr inte själv bidra så mycket eftersom jag saknar rösträtt, ekonomiska resurser och ej har något stort intresse av att vara politiskt aktiv i Sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har ingen anknytning till Sverige bara allmänt intresserad :)

   Radera