Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2017-04-16 19:51

Höstsol färdigredigerad

Så var jag färdig med min egen redigering av Höstsol. Boken kommer i månadsskiftet augusti-september, och blir min längsta roman än så länge på ungefär 460 sidor och 133 000 ord.
Höstsol släpps alltså i månadsskiftet augusti-september och kommer då finnas på inbunden, E-bok och ljudbok för nedladdning eller strömning. Boken blir tjockare än Midvintermörker, som tidigare var min tjockaste bok.

Omslaget, faktamässigt
godkänt av herr författaren
Slutredigeringen innefattar av förlaget föreslaget ett och ett halvt extra kapitel, så det har inte blivit några strykningar utöver det jag strukit på eget initiativ.

Lite utdrag från Höstsol hittas för övrigt ibland på min officiella Facebook-sida.

Höstsol är en säkerhetspolitisk/militär thriller med betydligt mer internationella inslag1. än mina tidigare romaner, baserad i verkligheten, och tar sitt avstamp i dagens säkerhetspolitiska situation och utspelar sig några år efter nästa svenska val. Beskrivning i form av baksidestext dyker upp så småningom. Boken är den första i en ny serie och har inget med Midvintermörker-serien att göra.

Nu är klockan 19:50 på söndag och det är dags att avsluta arbetsveckans sju arbetsdagar med några timmar välbehövligt ledigt.

Jag bjuder damerna och herrarna en fortsatt angenäm söndag.

1. Det finns skildringar från minst sju länder i boken. Eventuellt fler. På grund av möjliga spoilers listar jag dem förstås inte. Okej, då. Sverige är med.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

14 kommentarer:

 1. Vad kul, ser verkligen fram emot Höstsol! Jag har sträckläst dina tidigare böcker, du har orsakat sömnbrist några nätter.. Ett mycket bra betyg!

  SvaraRadera
 2. Vad säger man, Grattis? Hur som helst ser jag fram mot att läsa Höstsol! Har läst alla dina tidigare böcker med stor behållning. Vad får oss människor att fascineras så av böcker som beskriver det vi allra minst av allt vill uppleva? Hoppas nu att du unnar dig lite ledigt och njuter av våren och sommaren!

  SvaraRadera
 3. Inte ens en Mbyte alltså.

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte det var lite knepigt att hänga med bland alla personnamn i dina tidigare böcker men med 824 637 karaktärer kommer det bli en helt ny dimension av förvirring ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkar jobbigt!
   360 räcker för mig!
   Det vill säga horisonten runt...
   Fast ett grattis till herr författaren är han värd!
   Grattis även till kommatecknet efter "Okej".
   Herrn kan ju!

   Radera
  2. Men kanske blir namnen på sju olika språk så lite lättare att hålla isär dem?

   Radera
 5. Tre av länderna bör vara G... I... U... Passar på att föreslå en intressant bok som jag just läst de första 100 sidorna av totalt 399. Elon Musk Tesla, SpaceX och jakten på en fantastisk framtid. Ashlee Vance är författaren och boken är 2015 års bästa bok enligt Wall Street Journal.

  Ja jag ser fram mot Höstsol och hoppas jag kan köpa den tidigt.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Georgien med sitt vin.
   Island med sina långsinta sago flickor.
   Uganda - du fria? ( Povel Ramel) Idi Amin. Lektyr?

   Radera
 6. Väntar på att Stefan Sauk läser den..?

  SvaraRadera
 7. En fråga, hur kommer det sig att du inte släpper boken innan sommaren? Tänkte fler läsare pga semestrar etc. Kanske mer passande till hösten pga namnet? Eller blev inte klart förrens nu helt enkelt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlagsfråga. Har med anpassning till andra titlar i samma segment att göra.

   Radera
 8. Härligt. Då blir augusti ngt extra att se fram emot!

  SvaraRadera