Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2017-04-04 19:03

Alla ska få lika dålig jämlik vård - sjukvårdsförsäkringar beskattas

"[I] praktiken erkänner att [regeringen och V] behöver sjukvårdsförsäkring för om det är onödigt så är det ju ingen förmån [att beskattas]" - läsaren Dan
Regeringen och Vänsterpartiet har gjort upp och från juli nästa år kommer 450 000 svenskar beskattas för att ha tecknat en privat sjukvårdsförsäkring via arbetsgivaren. Arbetsgivarna ska också betala arbetsgivaravgifter ovanpå detta. Regeringen räknar med en miljard i skatteintäkter.

Statstelevisionen SVT rapporterar om det hela, som förstås kallas jämlikt. Det är den socialistiska definitionen av jämlikt, dvs att alla ska ha det lika dåligt. Så de som avlastar den offentliga vården genom att betala för sin vård själva via sjukvårdsförsäkringar ska nu beskattas.

Totalt ca 650 000 betalar idag för sjukvårdsförsäkringar, varav ca 450 000 får det betalt via arbetsgivaren. Den förmånen upphör från 1:a juli 2018, och beläggs alltså med skatt (t ex 50% marginalskatt) plus arbetsgivaravgifter.

Däremot ska man inte drabbas om man har en sjukvårdsgruppförsäkring via facket.

Artikeln kryllar av floskler och socialistiska lögner som jämlik och rättvis. Nej, kära socialister - rättvis betyder att alla får det de själva betalar för. Rättvisa är att var och en får vad de själva slitit ihop. Den som betalar högre skatt får bättre vård, det är rättvisa. Det ni menar är solidaritet. Solidaritet betyder att man får saker av andra. Solidaritet må vara behjärtansvärt, men det är inte rättvist. Svensk solidaritet innebär att man via tvång får solidaritet från andra och är förtryck, riktig solidaritet sker frivilligt.

Om de privata sjukvårdsförsäkringarna nu kommer minska så kommer den offentliga vården tvärt om belastas mer - köer kommer öka, tillgänglighet minska och kostnader öka. Privata sjukvårdsförsäkringar avlastar, med privata pengar, den offentliga vården.

Sedan kommer detta alltså börja gälla precis när valrörelsen tar riktig fart i samband med Almedalsveckan. Man får väl förmoda att bidragssocialisterna utgår från att ingen av dessa 450 000 svenskar ändå röstar på bidragsvänstern.

Kommunistledaren Jonas Sjöstedt (v) säger att avdrag gynnar de som betalar mest skatt och att de därför ska tas bort. Att betala mycket skatt kallas att gynnas.
"Vi har i dag ett skattesystem som gynnar de som har mycket förmåner och som ofta också gynnar de som har höga inkomster."
Häpp!

Skattehöjningen drabbar fler än vad som röstade på kommunistpartiet, som fick 356 331 röster i valet 2014.

Och var är utredningarna och remisserna? Så fort man ska göra något som är väsentligt för landet, så ska det till år av utredningar och remisser, men nu sker detta bara rakt av. Det är ju positivt - då kan vi förbjuda handgranater, religiösa friskolor, utvisa IS-anhängare mm omgående, bara att klubba utan utredning och remiss.

Har du sjukvårdsförsäkring?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

37 kommentarer:

 1. Ganska lägligt då en miljard nästan täcker hälften av advokaternas kostnadsersättningar för migrantmålen. Det ska vara balans i finanserna.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är mycket gnäll på vården. Det finns massor av myndigheter där personalen skulle behöva granskas minst lika hårt som dagens vårdpersonal. Svensk sjukvård kanske skulle kunna bli bättre, det kan allt, men den är relativt bra och att få en allvarlig sjukdom kan man inte alltid hjälpa. Är det någonting jag gärna skulle betala mer skatt för så är det sjukvården. och den som får tex en allvarlig cancerdiagnos ska enligt mig självklart ha bästa möjliga vård oavsett plånbok. Kom ihåg att alla som har feta plånböcker inte alltid har förtjänat det, likväl som den som blir allvarligt sjuk inte alltid gjort sig förtjänt av det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gnälls det på vården? Sluta gnäll då, okänd skit.

   Radera
  2. Ändå tycker +650000 svenskar eller personer som lever i Sverige att man behöver en extra försäkring trots den fina vården som finns. Märkligt inflation i förtroende...

   Radera
  3. "Jag tycker det är mycket gnäll på vården. Det finns massor av myndigheter där personalen skulle behöva granskas minst lika hårt som dagens vårdpersonal"

   Det är inte personalen det klankas på. Dom sliter nog och försöker göra ett så gott jobb de kan för det mesta. Det är systemet och politiker i landsting och kommun som bestämmer i offentlig sjukvård. Byråkrati och överhopande administration som gör Sverige sämst av alla länder inom OECD. Jämförbar läkare i Sverige har 900 patientbesök/år där genomsnittet inom OECD är 2400 patientbesök/år. Mätt för några år sen. 34 länder.

   Det skulle inte behöva vara någon läkarbrist i Sverige om om vi bara skulle komma upp i medelmåttighet.

   Radera
  4. Dom gör ett toppenjobb och inte ska det klankas på personalen. Däremot finns det åtskilliga tjänstemän utanför sjukvården som skulle behöva granskas, inte klankas på.

   Det är knappast bevis på läkarbrist och säger inget alls om kvalitén på vården att jämföra antal vårdade per doktor. Man kan vända på det också:
   Om varje Svensk läkare bara har 900 patienter per år så har vi ju nästan 3 ggr så mycket läkartid per skaft genomfört med övriga OECD.

   Radera
  5. Om tiden med patienter dessutom bara är 20-30% av arbetstiden och resten är administration så blir nog inte heller 3 ggr så mycket tid åt patienten heller.
   Ineffektivitet in absurdum.

   Radera
  6. Om man antar 40h arbetsvecka 11 månader om året. 1760h. Om 25% är effektiv tid med patienter är det 440h/900 patienter. =30 min/besök. Inte orimligt.
   Men jäkligt dyrt och ineffektivt för oss skattebetalare.

   Radera
  7. Och hur ser samma ekvation ut i OECD? Vem villa ha en läkare som inte har tid att sätta sig in i sina patienter och journaler.

   Förresten: 440h/ 2400 patienter = 10 min effektiv tid/besök. Inte alls bättre.

   Radera
  8. Du verkar inte förstå vad jag skriver. Problemet är administrativ tid.
   Totalt finns 1760h/år Slår man ut den tiden på 2400 patienter blir det nära 45 min och inte 10 min/patient. När problemet är förhållandet är 75/25% admin/batient.
   Jag jobbar också i ett privat vårdyrke där förhållandet är det motsatta. Minst.
   Om arbetsdagens 8h består av 2h patientbesök och resten administration kommer det aldrig att få bukt med läkarbristen.

   Radera
 3. Precis, som jag just skrev.. MP/S vänder på alla stenar för att mjölka ut mer stålar ur Svenskar, för att betala för alla muslimska fattiga i världen...

  " Yes, det kostar några hundra miljarder att betala för alla outbildade som släpps in, Höj alla tänkbara skatter och skyll på något annat .. !! "  SvaraRadera
  Svar
  1. Svaret finns i den glömda rapporten från riksdagens utredningstjänst om bidrag och ersättningar till nya svenskar. Det kostar på att vara en humanitär stormakt.

   Radera
 4. Jag hade privat sjukförsäkring i mitt eget bolag i många år och då var kostnaden inte avdragsgill. Det verkar märkligt att inget sägs om det i det här förslaget. Inför man förmånsbeskattning bör väl kostnaden åtminstone vara avdragsgill. Så ser ju t.ex. reglerna för tjänstebil ut.

  Annars är det inte många timmar mellan förslagen på höjda skatter från regeringen nu. Det är alla utredningar de tillsatte i början (eftersom de inte hade förberett sig för att regerandet) som nu blir klara. Göran Persson gick ut härom dagen och tyckte det var märkligt att man blåste till strid om höjda skatter när ekonomin var stark. Samtidigt har alliansen gaskat upp sig till den milda grad att det blir svårt för dem nu att släppa igenom några stora skattehöjningar utan att fullständigt tappa ansiktet. Får man gissa att det slutar med någon form av kompromiss där regeringen drar tillbaka sina skatteförslag mot att alliansen lovar att släppa igenom budgeten. Jag tror ingen vill ha en regeringskris nu.

  Mvh Mattias

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stefan "hotade" med extraval IGEN nu för några dagar sedan; trodde det var ett aprikskämt först.

   Radera
 5. Skall bli intressant att se vad Alliansen (eller vad som nu är Alliansen nu för tiden) skall hitta på. Någonstans på vägen måste det ju vara stopp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom kommer och köra tillbaka brandbilarna från riksgälden till Riksbanken. Det andra fortsätter tills det rasar...

   Radera
 6. Bra förslag från regeringen. Förmåner skall naturligtvis beskattas minst lika hårt som vanlig lön. Förhoppningsvis skärps förmånsbeskattningen kraftigt även för tjänstebilar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur kan den skärpas mer? Man betalar redan förmån på ett värde som är större än inköpspriset.

   Radera
 7. Kan de inte höja skatten till 100% på en gång så det är gjort?
  Nu håller de ju bara på med en massa olika halvmesyrer som kommer kräva en förfärlig massa administration både ute i företagen och på skatteverket.

  Vän av ordning frågar sig hur gör man upp med v om en ny skatt? De är ju för alla nya och höjda skatter.

  SvaraRadera
 8. Jag tror att gå in i rättvisedebatten är ett misstag. Visst var Sovjet rättvist (om vi bortser från elitens utlevelser. Alla hade det helt enkelt ungefär lika jävligt där. Bättre att luta sig mot effektivitet och naturligtvis: lycka. Man var tex förmodligen överlag ganska olycklig i Sovjet när man stod i kö till den tomma matbutiken. Bättre då att inse att (ultimat) rättvisa inte är att föredra framför exempelvis allmän lyckonivå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns väl egentligen inga belägg för att man var mindre lycklig i Sovjet, det beror antagligen mest på hur man räknar. Många tycker ju att det var dåliga tider rent ekonomiskt men att det var bra sammanhållning och gemenskap, antagligen mycket för att man hade en gemensam "fiende" i partiet som man kunde, det varierade ju säkert inte riktigt samma under Stalin som Gorbatjov

   Radera
  2. Ja människa är sannerligen erbarmelig...

   Radera
 9. Trots en mycket bubblig högkonjunktur och svenskens allt ökande belåning så måste de rödgröna höja skatterna. Inte minst för att finansiera de enorma statsbidragen till kommunerna som krävs 2018 och framåt.

  PS. För er som lever uppe i det blå kan jag påminna om att en tvåbarnsfamilj betalar ca 64 000 i skatt per som enbart går till MigV+Arbetsförmedlingen.

  SvaraRadera
 10. Men principiellt så är det ju inte fel att beskatta förmåner som lön. Vilket väl antagligen redan är fallet om det tex är hemförsäkring? Vad det betyder är ju att de i praktiken erkänner att man behöver sjukvårdsförsäkring för om det är onödigt så är det ju ingen förmån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är så bra så jag parafraserar dig på Twitter.

   "Läsare: Om man ska beskatta sjukvård som förmån, så erkänner regeringen att offentlig vård inte duger. Annars är det ju ej en förmån."

   Radera
 11. I det socialistiska Sverige förmånsbeskattas man om man har en sjukförsäkring som gör att man kan återgå till det högt beskattade arbetet lite snabbare än om man måste göra hela rundan av köer i den socialistiskt organiserade sjukvården, lika usel för alla, kunder, skattebetalare, anställda.
  Kom igen Alliansen, sluta backa upp socialismen! Våga bedriva verklig opposition.

  SvaraRadera
 12. Inse dårskapen - och flytta om möjligt. Sverige har passerat sitt bäst före - är på väg mot Ulands status.

  SvaraRadera
 13. Det tycks som att det behövs mer pengar till statens utgifter och att även allianspartierna inser detta då de "riskerar" att få makten om ett år. Ingen säger vad vi kan/bör/skall dra ner på?

  SvaraRadera
 14. Om det är rättvist att man får det man själv slitit för så borde vi ha 100% arvsskatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och för att hindra att någon ger bort någonting innan det ärvs så blir det som en konsekvens 100% gåvoskatt också. Den där femhundringen till barnen ryker direkt i skatt.

   Här ska man inte tro att man kan hålla på och förskottera arv bara för att det är julafton.

   Radera
 15. Huvudsaken, enligt kognitivt utmanande men tyvärr beslutsfattande Sjuklöverpolitiker, är att alla illegala vuxna invandrare har rätt till skattefinansierad sjuk- och tandvård till det facila priset av 50 kronor. Dessutom är dessa vårdinrättningar belagda med munkavle och får inte avslöja för rättsvårdande myndigheter, som är ålagda att verkställa utvisningsbesluten, att dessa illegala invandrare söker vård. De illegala invandrarbarnen har självfallet gratis vård, och dessutom gratis skolgång. Sjuklövern, med sina storvulna humanitära stormaktsambitioner, vaskar således rättsstaten, för att uppfylla sitt mål!

  Sedan är det ytterst viktigt att svensk skattefinansierad sjukvård prioriterar, framför vård av äldre svenskar, rituell könsstympning åt den importerade växande muselmanska skaran som ska ta över Sverige. Deras rätt till sin muslimska identitet måste ju stärkas i den humanitära stormakten på majoritetens bekostnad enligt den av Sjuklövern genomtrumfade grundlagsändring 2010*.

  Vi som har oturen att vara inrikesfödda med två inrikesfödda föräldrar i den nu framväxande humanitära stormakten, måste teckna privata sjukförsäkringar samt betala i storleksordningen 10000 - 20000 kronor för samma tandvård, som de illegala invandrarna åtnjuter för 50 kronor!


  *)Sjuklövern stadfäste Multikulti i Regeringsformen 1 kap. 2 § genom grundlagsändringen 2010:
  ”Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas.”

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snacket om multikultur i grundlagsändringen 2010 är en ren myt och bara alternative facts-svammel. Bland Axpixlats läsare verkar det dock ha blivit en stor grej och sanning. I själva verket så fanns i princip exakt samma formuleringar redan tidigare, och den största förändringen 2010 var att samernas rättigheter och position som ursprungsbefolkning stärktes.

   Underlaget till grundlagsförändringen kan läsas här: http://www.regeringen.se/49bb5e/contentassets/095135b9032c46afacf5e0a8a55389e1/en-reformerad-grundlag-prop.-20091080

   Där finns både den gamla lagtexten samt det nya förslaget (som beslutades om 2010) att läsa. Tar man paragrafen som du plockar upp som stöd för att "Sjuklövern stadfäste Multikulti" så var den gamla formuleringen:

   "Etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att
   behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv bör främjas."

   vilket nu alltså är:

   "Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas."

   Hjälp!! Vilken kupp av riksdagen! Samerna kommer med och ett "bör" har blivit ett "ska". Sanningen är att hela snacket om multikultur i regeringsformen är rent svammel. Multikultur nämns inte i grundlagen och formuleringsförändringarna som gjordes 2010 är relativt små. Bortsett från samerna så tas vissa formuleringar kring barns rätt in. Och "skall" har blivit "ska".

   Radera
 16. Rekommenderar lördagsintervjun i lördagens P1 med Stefan Löfven, där man får ännu lite mer inblick i hur (S)ocialister och annat löst folk är funtade. Lyssnas med något lugnande tillhands.

  -"Det går väldigt bra för Sverige"
  -"Vi Förstärkte budgeten" ang när S bröt ut en budgetpost för alliansens budget för att vilja höja skatten.

  Finns många fler floskler och alternativa fakta under intervjun.

  SvaraRadera
 17. Men är det inte redan beskattat? Jag har för mig man får betala förmånenatt på försäkringen. Den del som företaget kan dra av för får man betala förmånenatt på och den del man slipper är inte avdragsgill kostnad för företaget.

  Eller är det så att man tänker sig att man skall göra detta av till en slags löneförmåner som inte är avdragsgill för företaget? Isf vad är nästa steg? Att lön skall betalas med beskattad vinst?

  SvaraRadera
 18. Varför inte beskatta moralpoliserna som nu agerar i förorterna. Trodde olovlig kårverksamhet var olagligt men tydligen inte i detta fall.

  SvaraRadera
 19. När det inte är avdragsgillt, man kan inte dra moms och man skall betala arbetsgivaravgift och förmånsskatt på sjukvårdsförsäkringar så kan man lika gärna teckna den privat.

  Ser någon någon anledning att fortsätta ha detta genom företaget?

  SvaraRadera