Cornucopia?

Aktuellt

Sämsta inköpschefssiffrorna i eurozonen sedan 2012

En lång rad industriindikatorer föll hårt när de rapporterades in idag. Bland annat visar inköpschefsindex (PMI) för tillverkningsindustri...

2017-03-23 14:05

Vår i luften - eskalering på gång i kriget i Ukraina?

I luften hänger våren. Samtidigt nås vi av oroväckande signaler på en eskalering av det ukrainska försvarskriget mot de invaderande ryska trupperna i sydöstra Ukraina. Bland annat har en stor ammunitionsdepå sprängts i närheten av det ännu fria Kharkiv där Ryssland tidigare misslyckats dra igång en konflikt.
Förutom sabotaget mot den massiva ammunitionsdepån utanför Kharkiv, där Ryssland tidigare misslyckades dra igång en konflikt efter att kuppmakarna och terroristerna gripits vid försöket 2014, så har ett nyckelvittne i rättegången mot landsförrädaren och fd presidenten Janukovich avrättats på öppen gata.
Striderna i sydöstra Ukraina har också ökat i intensitet och det återstår nu att se om vi står inför en våroffensiv.

Ryssland har också direkt brutit mot Minskavtalet genom att godkänna pass från de ockuperade delarna av sydöstra Ukraina. Kremls anser alltså att de av Ryssland ockuperade delarna är ett eget land och inte tillhör Ukraina.

Sedan kommer Rysslands bidrag till den sk "Mellofestivalen" inte släppas in i Ukraina eftersom vederbörande besökt det ockuperade Krim.

Mellooffensiven 2017?

Kom som vanligt ihåg: Det pågår ett mellanstatligt krig mellan två suveräna stater i Europa, där den av diktaturen i Kreml styrda Ryssland är anfallande part och har invaderat ett grannland.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

24 kommentarer:

 1. Beträffande omständigheterna kring Rysslands bidrag till ESC och SVT:s bisarra rapportering om dessa, se gärna grannbloggarens Johan Kylander inlägg i frågan:
  https://goupillon.wordpress.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förkastligt att SVT nu går Kremls ärenden. Men det är väl iof inget nytt...

   Radera
  2. Mycket intressant länk, tackar för den.

   Radera
 2. Inte för att jag vill verka sjuk, men tävlade inte T Ledin med "Det ligger i luften" i ESC arla i urtid?

  SvaraRadera
 3. Nu väntar jag bara att det skall komma "troll" hit.

  SvaraRadera
 4. @Cornu
  Varför är Janukovytj landsförrädare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att han beordrade soldater skjuta på ccivila, han var totalt genomkorrupt och agerade i sitt eget intresse för Ukrainas?

   Radera
  2. Rickard 23:08
   Om det är definitionen, så blir också president Porosjenko landsförrädare. Han beordrar skjutningar mot civila.

   Samma dag i augusti 2014 när separatisterna var extra framgångsrika gentemot regeringsstyrkorna i östra Ukraina, öppnade han ett brevlådeföretag i Karibien. Man kan fråga sig, var det viktigare för Porosjenko att säkra pengar för egen vinning än att koncentrera sig på hur det gick för regeringsstyrkorna i inbördeskriget i östra Ukraina?

   Radera
  3. Ehm, exakt vilka skjutningar mot civila har Poroshenko beordrat?

   Radera
  4. De i Bowling Green kanske?

   Radera
  5. det är inte relevant med relativistiska argument i detta sammanhanget och andra trolltaktiker för att kleta ner skit på de som inte går Gremlins ärenden.
   Janukovytj ville ligga med Gremlin, folket ville ha en icke korrupt ledning och var västvänliga vilket inte tolererades av Gremlin, som instigerade kaos. Tyvärr är väl status den att man måste välja minst onda ting och då är ett närmande till EU/väst att föredra att närma sig Ryssland, det inser alla som inte behöver medicin för att fungera i vardagen.

   Ryssland är en diktatur/kleptokrati som hotar fredliga grannländer med kärnvapen bara därför att de kan. Punkt slut.

   Radera
  6. Det är värre än att han agerade i egen vinning. Han agerade för Rysslands räkning - så att Ukraina skulle leverera unga smarta människor till Rysslands universitet, leverera kvalificerad krigsmaterial och andra förnödenheter. Helt enkelt fungera som en lydig satellit till Ryssland. Majdan-rörelsen ville närma sig EU...

   Radera
 5. Skönt att instigatörerna med soros i spetsen (Cornus kompisar) get bet i Ukraina. Nu hoppas jag på en bra demokrati och att cia ger fan i att förstöra den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det ska Ryssland fixa?

   Radera
  2. Ehm, exakt hur har de s k "instigatörerna" gått bet?

   Radera
  3. Soros, är det en ny eufemism för den judiska världskonspriationen?

   Radera
  4. Nytt och nytt, Soros är ju judiskättad så det är ju mer av samma gamla.

   Radera
  5. Jo, han är väl tom så gammal att han är förintelseöverlevare. Jag funderade mest om att nämna Soros eller globalister var ett nytt sätt att saga judar eller kosmopoliter,utan det starka stigma som finns anknytet till de orden.

   Radera
 6. Man kan ju dessutom med det val av artist (märk väl att hon utsågs av kanalen, ingen omröstning), sätter Ukraina I en "damned if you do, damned if you don't"-situation. Om hon får uppträda så kan Ryssland visa att de är starka och Ukraina kan inte stoppa henna trots att hon uppträttpå Krim efter annekteringen, om hon inte får vara med så kan man hävda att gayropa är dumma mot Ryssland och alla vill alltid komma åt dem.

  Att hon sen sitter I rullstol gör ju att om publiken skulle bua åt henne så får Ryssland ännu mer vatten på sin kvarn. Så win-win för Ryssland.

  SvaraRadera
 7. Det är väl av den anledningen hon inte får komma - att det kan bara bli dåligt utfall. Bättre då ropa "Krim" och se till att det inte blir utfall enligt Rysslands scenarion.

  SvaraRadera