Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2017-03-29 09:09

Taktiserande - "Liberalerna" låtsas vilja fälla regeringen över skatterna

Enligt Dagens Industri vill "Liberalerna" fälla regeringen med ett misstroendevotum om man inte stryker inkomstskattehöjningarna, de nya 3:12-reglerna och flygskatten från budgeten. Det är förstås likt försvarspolitiken bara ett populistiskt taktiserande från Liberalerna, väl medvetna om att de aldrig kommer få igenom ett misstroendevotum på grund av att Centern inte vill samarbeta med SD.
"Liberalernas" Jan Björklund
I försvarsuppgörelsen valde "Liberalerna", dåvarande Folkpartiet, att stå utanför när de väl insåg att uppgörelsen hade ett majoritetssstöd även utan dem. På det viset kunde man slippa ansvar och kunna föreslå vilken försvarspolitik som helst - senast en försvarspolitik man inte vill berätta hur den ska finansieras.

Nu ser man ut att göra samma taktiserande kring de höjda inkomstskatterna, de förhatliga kraftiga skattehöjningarna för småföretagare och flygskatterna. Dagens Industri "avslöjar" att Jan Björklund nu kan tänka sig fälla regeringen om man går emot riksdagsmajoriteten i dessa frågor. 

Björklund är förstås fullt medveten om att ett misstroendevotum inte kommer gå igenom, då de övriga partierna inte vill få regeringsfrågan på sitt bord ett år innan valet och då Centerpartiet ändå inte tänker samarbeta med SD och fälla regeringen. C står som bekant milsvida från SD i frågan om invandring och har hellre en MP-regering.

Nu är första tanken att ett gemensamt majoritetsuttalande från riksdagen ska få regeringen att dra tillbaka skattehöjningarna så inget misstroendevotum behöver röstas, men så kommer det inte bli. Regeringen har fullständigt struntat i att de bara hade mindre än 40% av väljarstödet i valet 2014 och hela tiden kört över majoriteten av riksdagen. De kommer inte ändra sig nu, när de till hösten kör sin valårsbudget - den de tänker vinna valet på.

Allt detta är Björklund och "Liberalerna" fullt medvetna om. Likt försvarspolitiken agerar man istället populistiskt för att vinna i opinionen och förhoppningsvis inte åka ut ur riksdagen i valet 2018

Det är lätt att låtsas när man vet att det ändå inte blir något av det. Dessvärre finns det väl väljare som blir blåsta av "Liberalernas" cyniska lek med opinionen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

30 kommentarer:

 1. Politiker... som försöker luras...?!
  Nä nu har jag hört allt!

  SvaraRadera
 2. Lite OT:
  Dom senaste dagarna har jag och min fru haft lite diskussioner ang. politik.
  Hon läste på FB om att "dom" vill höja CO² skatten på bilarna.
  Jag räknade snabbt ut att för våra bilar skulle det innebära 17k till per år i fordonsskatt.
  Detta gjorde min fru väldigt upprörd även om det inte går någon nöd på oss.

  Dock är min fru anställd inom ett LO förbund (Anställd, inte förtroendevald)
  Där är det socialdemokratin som gäller men (V)vänsterpartiet är helt accepterat.
  På något sätt så är denna skatt nu högerns fel efter att dom fört "vilda" diskussioner på jobbet.

  Jag upplever hjärntvätten eller förnekandet som oerhört stort på den vänstra sidan (notera att det är min egna upplevda uppfattning)

  Själv är jag (M)oderat och även jag måste skämmas många gånger när AKB uttalar sig eller när det läggs fram något förslag så är det i det stora hela deras politik som tilltalar mig mest, och då även vi inte är helt överens om allt men det är inget jag förnekar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket fel i texten ovan men alla har ju IQ över 145 här så det borde gå att tyda ändå.

   :)

   Radera
  2. Nu är ju jag den ende här som inte når upp till IQ 145 så du får ha överseende med min bristfälliga analysförmåga.

   "Jag upplever hjärntvätten eller förnekandet som oerhört stort på den vänstra sidan (notera att det är min egna upplevda uppfattning)"

   Byt ut vänstra mot högra så märker du att meningen är lika relevant oavsett.

   Radera
  3. Vi är manipulerade allihop, men inte alla inser att de är det.

   Radera
 3. Allt detta visar hur långsiktigt bra det var av Anna Kinberg Batra att inte längre låta C och L blockera all offensiv borgerlig politik och dessutom låta Moderaterna ta kritiken för passiviteten. Nu får de ta ansvaret själva - därav dessa desperata och ogenomtänkta utspel från C och L.
  Förhoppningsvis tar de sitt förnuft tillfånga och inser att en alliansbudget med chans att få stöd av SD är det bästa för landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det går ju bra för M nu.
   Verkligen.

   Radera
  2. Håller med Peter, långsiktigt var det nödvändigt för M att tydliggöra att C och L är stödpartier till S, för ni tror väl inte de kommer ändra beteende efter valet?

   Sen att det finns massa livsstilsliberaler som inte förstår att C/L måste välja mellan S och SD är sorgligt. Alternativt så förstår de detta och föredrar S.

   Sedan har M lyckats med konststycket att skrämma bort både livsstilsliberalerna och de konservativa.

   Radera
  3. Håller också med Peter. Batra har fått mycket stryk i opinionsundersökningar, men min respekt för henne har ökat. Sen skulle jag aldrig rösta på henne då hon är en alltför stor sosse.

   Radera
 4. Politikerna "tror" det är politiska genidrag. Tyvärr tror jag det bara spär på politikerföraktet. Att man inte kan förstå orsak/verkan. Sen ser man med förtvivlan på när SD ökar i opinionsundersökningarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns ju inga gränser för Björklunds uselhet.
   Fascinerande att han sitter kvar år efter år till ingen som helst nytta.

   Radera
  2. Så fort jag ser honom får jag känslan:

   Denna person vill jag inte köpa en begagnad bil av!

   Radera
 5. Jag blir så trött på alla jävla människor som inte kan bete sig vettigt. När tar vi oss samman och beter oss som Homo Sapiens - på riktigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du politiker eller oss här i kommentarsfältet...?

   Radera
  2. Du menar att vi skall banka skiten ur politikerna och andra vi inte gillar med knölpåkar när de hittar på något dumt? Det är väl ändå så mänskligheten fungerat under större delen av sin tid på jorden...

   Radera
  3. Jag tänkte på alla människor men i synnerhet på politikerna. Homo Sapiens betyder som bekant den visa människan. Vi gör inte mycket skäl för det epitetet för närvarande.

   Kom nyss fram till att vi måste skippa fyraprocentsgränsen till riksdagen för att få in lite ny intelligens i ankdammen. Fyraprocentsspärren är anti-demokratisk och fyller ingen funktion nu när riksdagen hur som helst bara rymmer idiotpartier.

   Radera
  4. Demokrati är ju egentligen bara ett sätt för de styrande att låtsas att de tjänar folket och att de står på vår sida. Ett sorts diaboliskt system för att lura folk att självmant lämna in större delen av resultat ev sitt slit. På något sätt så verkar staten konstant växa i demokratier...

   En furste vet man var man har, han är alltid mot folket, inte lönt att låtsas att han är god. Så länge han inte är alltför ond så får han hållas och sköta sitt, blir det för uselt kastar man helt enkelt ut honom.

   Radera
  5. Det skulle ge ett ökat inslag av personval i riksdagen om det bara krävdes 1/349 av rösterna för att ta sig in i riksdagen. Det skulle till och med jag klara, om jag lät EkoSoLiD/Medborgardemokraterna vara ett enmansparti tills vidare.

   Radera
  6. Lars Wilderäng kunde nog också lätt ta sig in i riksdagen med enmanspartiet Prepperpartiet/Möp. Ta och skriv om det här Cornu, så kan vi ses i riksdagen sådär år 2022!

   Radera
  7. Att vara politiker är att ha makt och utöva förtryck (tvång med hot om våldsmonopol om man inte lyder) mot andra. Det har jag inte det minsta intresse av.

   Radera
  8. Det behövs ledarskap. Du kommer alltid ha någon idiot som bestämmer över dig. Enda möjligheten att undvika det är att själv sitta vid makten. Självfallet med folkets bästa för ögonen.

   Radera
  9. Internet har skapat utmärkta förutsättningar för enmanspartier. Vissa kändisar kunde kanske klara fyraprocentsspärren, men då är frågan hur man gör med det tjog riksdagsplatser som man vunnit!

   Radera
  10. Du kan förespråka den här reformen även om du själv inte vill sitta på Helgeandsholmen. Så ta och tänk på saken! Vi behöver verkligen förnyelse i svensk politik! Skiten fungerar ju erbarmligt dåligt nu för tiden!

   Radera
  11. Om inte annat så kommer du få många läsare av ett blogginlägg i ämnet. 😊

   Radera
  12. @Kukeliku
   Men då skulle vi antagligen inte få läsa de här sköna artiklarna där han sliter ut trollen i ljuset. Även om han hatar SD så känns det ju inte som att han favoriserar något annat parti och låter dom komma undan.

   Radera
  13. Jag tror att Wilden skulle kunna sköta bloggen från riksdagen. Det är först när han hamnar i regeringen som det blir svårt att hinna med bloggen.

   Radera
 6. Det finns ett engelskt talesätt om att generaler generellt jobbar med att planera för det föregående kriget, om det skulle komma i repris.

  Detsamma tycks numera gälla för svenska partiledare, det känns som att taktikiserar som om det var valet 2002 eller 2006 som är på väg att komma i repris.

  Till exempel verkar det bara finnas en enda svensk politiker som har förstått att regelbundet twittrande, helst varje dag, gärna med en rolig twist då och då, får en politiker att framstå som en riktig människa och inte bara en soundbite-robot som aktiveras på presskonferens eller i studio.

  Populärkulturell referens: Silverchair var en generation före sin tid!

  https://www.youtube.com/watch?v=ShiShrR_nh8

  SvaraRadera
 7. Det går åt helvete alltihopa.

  SvaraRadera
 8. Det rimliga vore att Alliansen lägger fram en egen budget. Vinner den så är det upp till Löfven att avgöra om han vill regera vidare på den eller ej.

  Att sparka finansministern, bryta sönder budgeten eller ha misstroendevotum mot regeringen (utan att ha alternativ) är inte seriöst.

  Många gnäller på Batra, och hon är dålig på att kommunicera, men hon är den enda som har en hållbar linje, om budget/regering och SD.

  SvaraRadera

 9. crack Facebook password new real program hacking Facebook ==========► {Hacker Facebook|pirate Facebook|hack Facebook|http://piratercomptefacebook.com/


  Hack Facebook password new real program hacking Facebook ==========► {Hacker Facebook|pirate Facebook|hack Facebook|http://piratercomptefacebook.com/

  SvaraRadera