Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2017-03-09 18:37

Svensk stat och kommun finansierar terrorism

Svenska staten och svenska kommuner har enligt en studie från Försvarshögskolan gjort på uppdrag av Finansinspektionen finansierat terrorism. I enlighet med terrorlagarna bör alltså svenska statens myndigheters och berörda kommuners konton omedelbart frysas.

Den statliga finansieringen av terrorister har bland annat skett genom CSN och Försäkringskassan, som alltså i enlighet med terrorlagarna nu omedelbart bör beläggas med frysta tillgångar och konton. Det finns även andra bidrag som utgått för att resa och mörda, våldta, etniskt rensa och begå brott mot mänskligheten.

Åtminstone Örebro kommun har till och med anställt en terrorist, som sedan åkte ner igen.

"Runt 300 personer har rest från Sverige till Irak och Syrien för att ansluta sig till terrororganisationer. Ett 20-tal kommer från Örebro. I en rapport som gjorts på uppdrag av finansinspektionen framkommer det att nästan alla som rest har fått någon form av statligt bidrag som kan ha finansierat resan."
Förutom studiemedel har bostadsbidrag, barnbidrag mm använts och betalats till terroristerna. Pengar har fortsatt betalas ut fast terroristerna varit iväg och begått terrorism.

Finansiering av terrorism är som bekant olagligt och man ska bland annat få sina tillgångar och konton frysta för detta. Jag ser fram emot att detta omedelbart sker med Försäkringskassan och CSN.

I relaterade nyheter har hundratals amerikanska marinkårssoldater nu satts in i Syrien och siffran kan komma att stiga till upp till 1 000 man. Frågan är vad USA tycker om att svenska staten och åtminstone Örebro kommun finansierar terroristerna i IS som USA strider mot. Har någon frågat amerikanska ambassaden?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

100 kommentarer:

 1. Eftersom det är troligt att jänkarna inte gått i svensk skola finns det ju ett visst hopp att de är läskunniga.
  Annars kan du ju sända ett tips med post.
  Höll jag på att skriva.
  E- mail nog bättre, med lite eftertanke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wallström får väl ringa till USA en gång till för att återigen justera "sverigebilden"...

   Radera
  2. Skepparn, det räcker du skriver e-mailet. Du behöver inte ens skicka det till dem, det kommer bli läst ändå :D

   Radera
  3. Visst är det lite smickrande...
   Men hinner de skilja agnar från vetet?
   Stasi hade ju hekatomber av insamlade data .
   Vi vet ju hur det gick!

   Visste ni förresten att Benjamin Franklin var chef för USA postväsen?
   Härlig grabb.

   Radera
  4. Det var på den tiden som Postman var ett av de farligaste man kunde vara. Posten skulle fram över berg och även om det var full storm.

   Nu kommer där en tanig ljusskygg 18-åring på cykel som kanske lägger breven rätt om du har turen att hen inte rökade på dagen innan.

   Radera
  5. Lite imponerad av Thurn & Taxis, faktiskt.
   Den Persiska posten skulle visst på sin tid ha varit ypperlig.

   Radera
 2. Svenska journalister har alltså nu på senare tider blivit tvungna att rapportera lite sanning, men så har det inte alltid varit. Generellt kan man säga att journalister är Sverigehatande kommunister och det syns i deras förtroendesiffror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, dessa "alternativa fakta" har ju "hatsajter" presenterat som "fake news" för länge sedan, så bara för att PK-media nu plötsligt tar upp dessa "gammelheter" förändrar det ju inte att de har dolt eller fördröjt sanningen så länge de kunde.

   Dock har de kanske börjat inse att allmänhetens egna erfarenheter och information från andra källor tvingar dem att ta upp liknande nyheter för att överhuvudtaget verka relevanta.

   Radera
  2. SVT har i mina ögon ett relativt högt förtroende inom de flesta frågor, förutom inom migration/integration, där det iofs sker en snabb tillnyktring. De är också ganska svaga när det gäller makroekonomi.

   Men under alltför lång tid ställdes mycket få frågor kring migranternas utbildningsnivå, internationella konventioner, långsiktiga kostnader, vissa gruppers kraftiga överrepresentation vid grova vålds/sexbrott, osv. Detta har skadat SVTs förtroende.

   Men det skedde en förändring hösten 2015 och som av en händelse så sammanföll denna ändrade kurs med att regeringen la om sin politik vilket bara visar på åsiktskorridorens förekomst.

   Radera
  3. Det är intressant att studera MSM:s fixering vid Nils Bildts uttalanden jämfört med deras icke-reaktion när Ylva Johansson (fd kommunist) ljög i BBC:s intervju med henne. Journalisterna var inte direkt på hugget med sin faktakoll och det är tydligen skillnad på vem som ljuger och om vad.

   Radera
  4. Två dagsfärska exempel från Tim Pool som tydligt visar att man inte kan lita på media och SVT i vissa frågor eftersom de vinklar och förvränger:

   https://www.youtube.com/watch?v=v0p7Oyvql9s

   6:35 in i inslaget.

   Att påstå att SVT inte sysslar med dylikt är extremt naivt, eller mer troligt en medveten lögn.

   Radera
  5. SVT har börjat skriva det som de sett ändå skrivs i alternativ media.
   De hade fan aldrig skrivit nåt sådant om de inte vetat att de kommer skrivas på Avpixlat och läsas av alla

   Radera
  6. @Kallle7 "De hade fan aldrig skrivit nåt sådant om de inte vetat att de kommer skrivas på Avpixlat och läsas av alla"

   Och detta vet du hur?

   Radera

  7. @Mattias
   Helt säker, för de alternativa medierna uppstod ju av en enda anledning.
   Vilken anledning tror du att det var?

   Bästa är ju om vi har några få riktigt pålitliga och kontrollerade informationsförmedlare, det har vi inte haft tidigare, men alternativmedia har ju fungerat som "kontrollanter" av MSM ett bra tag nu.

   Och för inte särskilt länge sedan så började censurfiltret lösas upp, alternativmedia har visat MSM att det inte lönar sig.

   Men det är ju fortfarande samma personal, samma ledning, och de flesta av dem har jag verkligen inget förtroende kvar för med tanke på vad de ställt till med.
   (Fråga inte vad de har ställt till med är du snäll)

   Radera
  8. Två tomtar på morgonnyheterna nyss. En heter Philip O'Connor och bor där morden skedde igår.. "Inga problem här lugnt område, vi hade bara ett mord en km härifrån för ett år sedan". Den andra tomten jobbar på fritidsgården intill. "Det har redan vänt, Stockholms stad satsar stora pengar på parkleken". Noll insikt, var hittar SvT dessa människor?

   Radera
  9. Det lät inte likadant i SVD papper när de pratade med personal på förskola i området.
   "Jag vet inte vad jag hade gjort om jag var förälder i det här området".

   Radera
  10. Taskig biologiundervisning?

   Radera
 3. Enligt DN påverkas inte Sverigebilden
  http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/darfor-har-inte-trump-lyckats-rubba-den-ljusa-bilden-av-sverige/
  Hurra Hurra vad vi är bra. Eller i alla fall bilden av oss.
  Den kan aldrig rubbas. Utlänningarna fortsätter att beundra oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste du artikeln eller bara rubriken?

   Radera
 4. Sätt in denna kille så löser han problemet en gång för alla.

  http://www.expressen.se/gt/jesper-att-jag-inte-dog-i-gar-ar-ett-mirakel/

  SvaraRadera
 5. Till saken hör förstås att terrorturisterna i hög grad lurat till sig pengarna. Svenska myndigheter gör nog oftast vad de kan för att förhindra fusk. Trots att våra programmatiskt naiva politiker knappast vill tro på fusk. Utom från vita, medelålders, heterosexuella män förstås, som antas fuska genom sin blotta existens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst tror det på fusk, men som sagt då bara inom vissa grupper. Ligger man i koma kan ju FK få för sig att lite arbetsförmåga kanske ändå finns. Är man däremot nere och härjar med IS kan man ändock få assistanstimmar (kanske de resonerar så att någon med de vanföreställningar som religiösa fundamentalister har måste vara mentalt efterbliven?).

   Radera
  2. Klart du kan jobba när du ligger i koma, var nu inte så fördomsfull. De kan t ex agera pappersvikt eller varför inte tina lax i ljumsken? Eventuellt kan man tom kombinera dessa.

   Radera
  3. Jodå, socialtjänsterna och myndigheterna vet mycket väl hur det fuskas, men de kan inget säga annat än till vita, heterosexuella medelålders män. Allt annat är rasism och enskilda medarbetare riskerar att frysas- och hängas ut, utan support från sin arbetsgivare. Tragiskt men sant. Dock som tidigare konstaterats så är det ju på väg att vända(?).

   Radera
 6. Den svenska och europeiska massinvandringen av muslimer är i sig ett enormt indirekt stöd till islam (som betyder underkastelse). Det leder förstås till att stödet också går till muslimska extremister. Islam är en intolerant religion och över hela världen där den slagit rot pågår krig, gerillakrig eller terrorism i islams namn. Att vi har en enorm muslimsk kris i Mellanöstern och medföljande emigration därifrån är USA/Israels/Storbritanniens fel, med stöd från de politiskt korrekta i flera europeiska länder. Detta kommer att fortsätta och kanske kommer Egyptens miljoner att börja röra på sig. Då blir det roligt på riktigt. Det kommer det bli ändå i Sverige även om främlingsinvandringen stoppades helt och hållet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl bra för bostadspriserna

   Radera
  2. I princip all religion är intolerant. Det hänger helt på hur folket väljer att tolka skiten.

   Kristendomen, t ex, är också en extremt intolerant religion där inte ens synskadade får gå i kyrkan och kassörerna på ICA ska stenas till döds för att vi kan handla mjölk där på söndagar...

   Samtliga världsreligioner är skit om du verkligen sätter dig ner och studerar dem. Det är kulturen som avgör hur mycket av tjurskiten som implementeras i vardagen. Dvs om en person uppvuxen i t ex svensk kultur börjar praktisera Islam så kommer denna att vara lika fredlig som om samma person hade praktiserat Kristendom. Detta pga att personen hade valt att skippa de mer intoleranta delarna av texterna i båda fallen.

   Radera
  3. Jepp. I den mån det är sant att folk i andra kulturer är våldsammare i någon mening har det förmodligen rätt mycket sekulära skäl. Man ska inte glömma att stora delar av världen är korrupt och "blodshämnd" och liknande förmodligen finns till stor del för att polisen i dessa länder suger eller är mutad och inte kommer att utdela ett normalt straff till den som våldtagit din syrra.

   Radera
  4. Buddhister är väl ändå bland de värsta?

   Radera
  5. Islam är en totalitär religion där de mest intoleranta hela tiden tar makten över de övriga. Det funkar inte riktigt likadant i kristendomen, där dygder som saktmodighet och ödmjukhet predikas.

   Radera
  6. Alla världsreligioner är ju så pass motsägelsefulla, utdaterade och luddiga att de kan tolkas lite som man vill. De är liksom inga naturlagar.

   Radera
  7. Det är fan ingen mening att samtala med folk som häver ur sig sådant som "Kristendomen, t ex, är också en extremt intolerant religion där inte ens synskadade får gå i kyrkan och kassörerna på ICA ska stenas till döds för att vi kan handla mjölk där på söndagar..." Snacka om alterntiva fakta.

   Radera
  8. Fråga katarerna om kyrkan var så tolerant eller ej. Islam har ett allvarligt problem med våld, ingen tvekan om det och det måste hanteras, men att pasta att kristendomen inte kan vara extremt intolerant emellanåt är okunnigt eller oärligt.

   Radera
  9. En betydelsefull sak som flertalet verkar för klenbegåvade för att uppmärksamma är religionen före och efter tryckpressen och mer allmänt spridd läsförmåga. När folk själva börjar läsa de förmodat heliga skrifterna så gör det en jävla skillnad vad det står i dem.

   Radera
  10. Trettioåriga kriget framstår inte som något under av tolerans ej heller Sverige på 1600-talet då man hänvisade till den Mosaiska lagen för lagstiftandet. Tryckfriheten gör mer att fler kan vara med på det.

   Radera
  11. Jo, allmän läskunnighet ligger till grund för mycket social omvälvning. Det är en teori som framförts av t ex Emmanuel Todd. Och vi ser så klart exakt samma omvälvning i utvecklingsländerna. Nativiteten i nordafrikanska länder t ex är numera i många fall på europeisk nivå.

   Vilket ju talar emot exakt vad Kuckeliku påstår, att religionen skulle vara nån oföränderlig naturkraft som återskapas generation efter generation. Läskunnigheten bland vuxna i Mellanöstern och Afrika ligger i genomsnitt på 80%, typ.

   Radera
  12. Det brukar talas om "läsare", vilket alltså är kristna som har egna biblar som de läser själva. Det fanns givetvis inte många sådana innan vi fick allmän skola 1840. Läsarna har kanske funnits i något större antal i 150 år. De har inte varit särskilt destruktiva för samhället vad det verkar. Tvärtom är de vanligen rena dygdemönster, som även arbetar hårt med näringslivsverksamheter. Tänk bibelbältet i Småland.

   Nu får vi sannolikt en massa muslimska "läsare" och än så länge tyder föga på att de blir fridsamma och flitiga av sitt läsande. Snarare tvärtom, kan man befara. Den muslimska aggressiviteten förefaller ju tilltagit ganska kraftigt de senaste årtiondena.

   Radera
  13. Ett exempel:

   http://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.TFRT.IN?locations=MA

   Radera
  14. Detta följer exakt samma mönster som vårt eget 1800-tal.

   Du kan t ex läsa Emmanuel Todds "Convergence of civilizations" för mer info.

   I praktiken innebär ju det dramatiska fallet i födslar att kvinnor har mer makt att bestämma än förut. Det motsäger ju som sagt att befolkningens tolkning av islam skulle vara helt oföränderlig.

   Radera
  15. I korthet: Det finns oerhört tydliga tecken på att vissa värderingar förändras. Återstår för dig att bevisa att andra värderingar på nåt magiskt sätt är helt oföränderliga. Lycka till!

   Radera
  16. Lyckligtvis kommer läskunniga muslimer läsa mycket annat än Koranen, vilket ger vissa framtidsutsikter. Det är också sannolikt att folk som läser Koranen hittar mycket som de finner konstigt i den, vilket kan förhindra att de radikaliseras.

   Radera
  17. Bertrand Russels bok "Varför jag inte är kristen" är välkänd och har sannolikt gjort en hel del för att avkristna Sverige. Precis som Hedenius "Tro och vetande" mm. Det finns sedan mer än tjugo år en bok som heter "Why I am not a muslim", men ännu har ingen översatt den till svenska. Möjligen delvis för att den inte är bra nog. Vi måste dock se till att det finns sådana böcker och att de får stor spridning. Men "Humanisterna" verkar bara vilja banka på kristendomen. En organsation för idioter, uppenbarligen.

   Radera
  18. I det mentalsjuka djävulslandet Sverige blir man ju betraktad som rasist om man säger osnälla saker om islam...

   Radera
  19. "I praktiken innebär ju det dramatiska fallet i födslar att kvinnor har mer makt att bestämma än förut. " Menar du att för att de föder färre barn så har de mer att saga till om eller att de har mer att saga till om manifesterar sig I att färre barn föds?

   Radera
  20. Empiriska samband visar ju inte alltid på vad som är hönan och ägget men ett par vanliga teorier är:

   -Är man literat så utbildar man sig, kanske länge/ytterligare, varvid förstfödsloåldern stiger och då hinner man helt enkelt inte skaffa lika många barn.
   -Literata kvinnor är bättre på att få sina barn att överleva, och då skaffar man inte lika många barn.

   Radera
  21. @Kuckeliku:

   Ja, nu verkar du ha övergått till nån slags allmän religionskritik. Att det är sagobäcker är vi överens om. Däremot är sagoböckernas dåliga inflytande inte evigt, vare sig sagoboken heter bibeln, koranen eller Kalle Anka. Vilket ganska mycket var min poäng.

   Radera
  22. Mina åsikter om religion och kristendom är för komplexa för den här tråden. Jag lutar åt att den där super-AIn som de säger snart kommer finnas redan har existerat sedan eoner. Det är inte särskilt troligt att det är här på Jorden den uppstår för första gången! 😎

   Radera
  23. -Literata kvinnor är bättre på att få sina barn att överleva, och då skaffar man inte lika många barn.

   Är du säker, jag har hört från visa källor att det är för att de alla är rabiata dödsfeministiska batikhäxor som ingen heterosexuell man skulle ta I med tång?

   Radera
 7. Jaha, så vänsterliberalerna har varit naiva nu igen och fört en Sverigefientlig politik. Vem hade kunnat ana? Kan vi sluta med att vara naiva? För att inte tala om alla de oskyldiga offer som de små vidriga terroristerna har på sitt samvetet. Finansierar man detta är man en Sverigefiende.

  Men tanke på hur många terrorister Sverige har och hur hundratusentals pass är på drift så undrar man hur länge USA kommer att ha visumfrihet för svenskar under Trump-administrationen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liberaler tycker ändå att Trump och Putin är obehadliga bad guys och vill ändå inte resa till varken det ena eller andra landet så vad spelar det för roll. Ryssland har redan visumkrav med all rätt. Hoppas USA också inför det.

   Radera
  2. 500000 borttappade pass sedan 2008
   Det är långt bortom naivt, alla pass skulle självklart gå att genast spärra till obrukbarhet när de tappas.

   Radera
  3. Samtliga svenska pass borde spärras och man får ansöka om nya. Att flatheten inom myndigheten gått så långt...

   Radera

  4. @Rickard
   Precis, att de inte ens verkar fundera på vad de ska göra åt saken liksom.

   Och alla de som "tappat" ett stort antal pass bildar ju en fin lång lista på folk som inte har här att göra öht.

   Radera
  5. Du menar skåningar Kalle?

   Radera
  6. Sannolikt "Malmöbor", precis som alla bilmålvakterna.

   Radera
  7. Var inte så blygsam Kalle, hela skåne kan gärna få Skå instämplat I passet.

   Radera
  8. Skå-Edeby?
   Barnbyn.
   Tja...

   Radera
 8. FLASH
  Verkar som om REPSOL har funnit olja i Alaska
  1,2 miljarder ton om jag fattade rätt.
  Start 2021.
  Ett litet tillskott för mänskligheten men mycket att konsumera för min familj...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåja, tavelträff!
   Skulle vara fat.

   Påminner mig om att det är the dags!

   Radera
  2. Oljeaktierna sjönk kraftigt enl senaste rapporten idag. Låga bensin-/dieselpriser framåt i tiden; undrar vad miljöpartiet kommer med för skatteförslag nu...

   Radera
  3. ..suga upp oljan naturligtvis. Inte borra.

   Radera
 9. Pendeln svänger alltid och efter 2018 kommer SD svansen visa sig vara lika goda kålsupare som vänsterpacket...

  Jag förstår vad det är man vill undvika, I amerikanska södern på 60-talet var det inte kul att vara svart och judarna hade det inte superkul med obligatorisk dusch under andra världskriget.

  Vi har en enorm guilt trip i västeuropa just nu som utnyttjas hänsynslöst av MENA (finansiella) migranter.

  Tyvärr är det så att de som kommit senaste 4-5 åren kommer förstöra för alla nästkommande 20-30 år de som misskött sig.

  Festung Europa är nog bara ett par år bort och mpnga kommer byta namn från mohammad och ali framöver är mitt stalltips...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 10. Sen så gör man det även mer direkt via direkta bidrag till terrororganisationer, tänker då främst på palestinierna som årligen inkasserar 345 miljoner kr. En hel del av de där pengarna går till PA som belönar terrordömda mer än en halv miljon kronor i lön efter genomförda terrordåd mot civila. Det är visst synd om vissa människor, men just gruppen dömda terrorister är det inte speciellt synd om. Om något så borde Sverige hjälpa terrorns offer.

  SvaraRadera
 11. Hihihi, alla di bruna på parad!

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Tysk terror,undrar vem som tar på sig skulden.
  Ska vi gissa?
  http://www.bild.de/regional/duesseldorf/amoklauf/am-hauptbahnhof-duesseldorf-50782024.bild.html

  SvaraRadera
 14. Så när spärras skatteverkets konton på grund av misstänkt penningtvätt och stöd till terrororganisationer?

  Dags att köpa hem en rejäl tunna tjära och en säck fjädrar, någon mer som vill vara med och leka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men gärna "läka" ett trasigt samhälle!

   Demoskop idag nya siffror.
   Vad det nu kommer att innebära.

   Radera
 15. Det är så enkelt igen. Ta en ung man som lever i ett ordnat familjeförhållande med en kvinna och två barn. Han har inte tid eller socialt utrymme att vara IS, revolutionär eller något annat. Han måste jobba och dra in stålar. OM han inte gör detta så är det något fel på honom. Oavsett bakgrund. Det handlar om social kontroll. Unga män som inte kontrolleras av sin mor, sin flickvän, sin fru eller sin syster är i farozonen. Det är de som är grunden till alla vansinnigheter som händer i Europa. Inför någon form av kvinno-intyg så är alla problem (nåja - säg 75% ) fixade. Poliser skall regelmässigt söka rätt på närmaste kvinna och prata med henne. Finns ingen sådan så låser man in personen....

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Det handlar om social kontroll. Unga män som inte kontrolleras av sin mor, sin flickvän, sin fru eller sin syster är i farozonen."

   Den feminazistiska ideologin i ett nötskal!

   Radera
  2. Så nytt är det väl inte, de flesta samhällen sedan anno dazumal har handlat om att försöka tygla unga mäns energi i en riktning som ej är skadlig för samhället.

   Radera
  3. "OM han inte gör detta så är det något fel på honom."

   Det är något fel på mig visst :´(

   Radera
  4. https://theconversation.com/what-makes-a-terrorist-stop-being-a-terrorist-33119

   Så pass skilda länder som Danmark och Pakistan fokuserar på ungefär samma sak, nämligen att han nån slags jobb att gå till och försörja sig på.

   Radera
  5. Härligt att se fd militanta individer vid symaskinen.
   Mer sånt!

   Radera
  6. Drunknade nästan en gång i en sömmerskas nackgrop...
   Inget ont om symaskiner, således.

   Radera
  7. Första korståget initierades väl i stort för att hålla grabbarna hemifrån.
   Märkligt nog lyckades man intaga ( och mörda ) sig fram till Jerusalem.
   ( Läste man om den lemmen i biologin?)

   Radera
  8. Näe, första korstågen stratades när kejsaren I Konstantinopel bönföll om hjälp mot en invasion I Anatolien men fick väl senare ett eget liv

   Radera
  9. Troligen blandar du samman århundradena.
   Det var väl runt 1204?
   Eller var det "barnens korståg"?

   Radera
 16. Egentligen inget nytt. Vårt asylsystem är ju ett indirekt stöd till IS. Ett asylsystem där de asylsökande måste smugglas in för att kunna söka asyl har bara en vinnare: människosmugglarna (och ett är väl känt att IS bedriver bl.a. den verksamheten).

  Det minsta man borde göra är att laga detta system så att vi iaf inte så tydligt stödjer människosmuggling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett mer effektivt sätt att sköta asylsystemet vore dels att samordna det internationellt och att man gör ansökan där man lämnar området man flyr från (och INTE vid svenska gränsen, ja såvida det inte är Ryssland man flyr från).

   Vid asylansökan så skulle deltagande länder antingen bevilja eller avslå asyl(*). Därefter fördelar man flyktingarna som fått asyl beviljad (någonstans) till ett land där de har asyl. Att man får asyl beviljad i flera länder skulle då inte tolkas som att de kan välja fritt vilket land de vill flytta till, det betyder bara att man av det landet är erkänd som flykting och man kan antas kunna besöka det landet utan risk (att besöka ett annat land skulle kunna vara fog för att återkalla asylen - om du flyr får du ju antas att du inte frivilligt återvänder).

   Radera
  2. Du menar ungefär så som Cecilia Malmström försökt få det till i EU?

   Radera
  3. ISIS driver ingen flyktingsmuggling , det är kurder och iranier som driver den , t o m afganska flyktingar anlitar dem.
   ISIS tvärtom uppmuntrar till flytt till MÖ.

   Radera
  4. Unknown: varför tror du inte att de gör det? Det går ju att dra in pengar på verksamheten och de har ju finansieringsbehov.

   IS ligger ju bakom terrordåd i Europa, det är iaf det de påstår och säkerhetstjänster håller med. Med ett intresse av att göra terrordåd i väst så borde det ju finnas intresse i att ha folk i väst. Dessutom kan man ju tydligen mjölka vissa länder på pengar.

   Att tro att de är väldigt rättrogna muslimer och använda det som argument för att de inte skulle göra vissa saker tycker jag inte håller. Det finns ju de som hävdar att deras övergrepp strider mot islamska värderingar...

   Radera
  5. Ben: har inte studerat vad hon försökt, men jag menar att man bör få till det i ett globalt perspektiv, eller åtminstone en större mängd länder.

   Det behöver heller inte vara så att samma länder står för kulorna som de som tar emot flyktingarna. Det kanske trots allt är bättre att flyktingar bosätter sig i länder med liknande språk och liknande kultur...

   Radera
 17. Die dumme Schweden !!

  Ett mycket enkelt sätt att stoppa dessa stölder - Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket (Gustav Möller (S) ) - torde vara att varje bidragsberättigad var 3:e - 4:e vecka PERSONLIGEN var tvungen att inställa sig på "bidragskontoret".

  OM den bidragsberättigade inte gör detta klickar tjänstemannen enkelt på knappen - "kill-switchen" - och SAMTLIGA bidrag stoppas! Inte bara till den bidragsberättigade utan även till dennes anhöriga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kollektiva straff, way to go. Ställ dig frågan, skulle du själv vilja drabbas av det t.ex. förlora ditt körkort om din bror/syster kört för fort?

   Radera
 18. Antagligen så känner tjänstemän på olika "bidragsmyndigheter" till detta grova fusk och skulle enkelt även idag kunna stoppa dessa stölder...

  Men VÅGAR ängsligt INTE eftersom de är rädda för att hängas ut som "RASISTER "!!!

  SvaraRadera
 19. Nu är ju passens giltighetstid begränsad till fem år, så äldre "försvunna" pass likviderar sig själv. Vad man sedan kan göra förfalskningsmässigt med dem är en annan sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oavsett de så kan man ju kanske med fallet tappade pass att ett tappat pass kan ersättas utan kostnad så bör det om det blir fler att avgift kan börja tas ut och kanske man kan utreda varför de försvinner.

   Radera
  2. Finnarna tycks ju hantera detta mycket bättre....
   någon som är förvånad?

   Radera
  3. Hur sköter de saken annorlunda? Har de straffavgift på tappade pass?

   Radera
  4. Nej, men om man tappar ett finskt pass så kommer ju nån att lämna tillbaka det. Det är ju ingen som vill ha det, liksom.

   Radera
  5. I Finland så släpper man inte någon jävul över bron...

   Radera
  6. Från finlandsfärjorna däremot...

   Radera
 20. Man kan alltså ansöka om bidrag för att "resa och mörda, våldta, etniskt rensa och begå brott mot mänskligheten"?
  För det är ju så du skriver, att bidrag utgått för just detta.
  "Det finns även andra bidrag som utgått för att resa och mörda, våldta, etniskt rensa och begå brott mot mänskligheten"

  Populistiskt värre.

  SvaraRadera
 21. Som diskuterats innan har nu även Tim Pool fattat att svensk msm inte alltid levererar direkt sanningsenligt.

  http://nyheteridag.se/tim-pool-lita-inte-pa-svensk-media/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pool är ett bra exempel på en nod/curator:

   http://cornucopia.cornubot.se/2017/02/bard-inflytelserika-noder-och-kuratorer.html

   Intressant också hur MSM uppmärksammade honom när han sa rätt saker, men hur de sedan blev allt tystare.

   Radera
 22. I hela denna karisell så undrar jag hur detta kan fortsätta utan att det bromsar där det borde bromsa....
  Det stora problemmet måste vara Migrationsverket som, i likhet med andra myndigheter, blivit infiltrerade av aktivister.
  "I likhet med andra myndigheter"....
  Jo, det finns flera sådana fenomen i svensk administration som tydligt uppstått sedan 1995....
  (Är det en effekt av EU-medlemsskapet? Att man inte insett hur EU, som byråkratisk koloss, funkar utan att aktivister kan med lätthet infiltera och driva egna politiska agendor under EU-täcket?)
  I så fall ligger EUropeiska Unionens fall inbyggt i systemet redan från början.....

  SvaraRadera