Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2017-03-25 21:01

Sommartid - trailern

I natt ska vi ställa om till sommartid. Klockan ska alltså ställas fram och du förlorar en timme.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Ja, fullkomligt vansinne är vad det är. Sjukt att vi fortfarande år 2017 håller på med idiotin...

  SvaraRadera
 2. Stör mig som fan att de ska på och skruva en hel timme på klockan.
  Denna gången ska jag bara flytta fram väckarklockan 30 minuter och sen får den stå kvar där tills vidare, nu får det vara nog!

  SvaraRadera
 3. "Sommartid innebär att lokal tid justeras fram en timme under en del av året i syfte att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet under sommaren genom att människor följer klockan vid uppstigning." - wikipedia

  I Sverige är det bara någon vecka per år då detta gäller, sedan är det antingen helt ljust på sommaren, eller helt mörkt. Vem bryr sig om ljuset annat än kossor? Varför skall vi hålla på med detta när bara 1-2% av befolkningen kanske eventuellt har nytta av det? Helt bisarrt påbud som mer liknar ett religiöst påbud än ett väl logiskt underbyggt beslut.

  Men nu spelar det ju inte någon roll egentligen, men bara att hålla på med idiotgrejer är så jävla korkat så man kan bara skratta! Och media har något att skriva om, och lalala, så efterblivet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ne, qwerty, nu är du för pessimistisk!
   "helt mörkt" är det väl inte i alla fall. I Jakobstad är det snarast för ljust under sommaren.
   Våra sommarnätter i norden kan du väl unna oss!

   Radera
 4. Alltså, då man vaknar imorrn kommer man på att man gick inte och lade sig då man lade sig . . . igår ??

  SvaraRadera
 5. Tycker att Sverige kunde haft UTC+2 året runt. Inte för för någon efterbliven "blööh, det är jobbigt att bytaaaa wuuääää"-anledning utan helt enkelt för att det ger bäst unytjjande av solljuset i denna del av världen förutsatt att samma tider enligt klockan gäller.

  Problemet är att alla andra som bryr sig om tiderna inte bryr sig ett dyft om varför tidsomställningar existerar från första början, utan vill bara bli av med det, och eftersom det kallas normaltid och sommartid är ju risken överhängande att normaltiden blir det som blir det alenarådande om någon reform sker.

  Vem fan är betjänt av sol klockan 6 på morgonen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med dagens avancerade datorer/klockor vore det väl inget konstigt med ett tvärtomsystem? Låt kl 06 ALLTID infalla vid soluppgången och justera löpande/dagligen resten av dygnets klocktid därefter!

   Evolutionärt/Historiskt är det ju mer korrekt att alltid låta folk vakna med soluppgången - det här med minuter och timmar är ju ett föråldrat industriålderspåhitt som borde avskaffas så fort som möjligt nu när vi lever i den digitala åldern.

   Radera
  2. Felet med oss nutidsmänniskor tycks vara att vi blivit för bortskämda!
   Kunna haka upp er på detta lilla!
   Törs jag be Eder om besinning?

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Hah.. kul att föreställa sig faktiskt. vi är så fundamentalt sammanbundna med en - för oss - jämn och exakt enhetslängd i tideräkningen, att det skulle ge helt omöjliga situationer.
   Vi skulle få det väldigt svårt med mätningar av diverse slag :D

   Radera
 6. Hela idiotin bygger på ett antal tankevurpor. För det första så blir det inte bättre nyttjande av soltimmar när för att man ställer fram respektive tillbaks klockorna stup i kvarten. Det skulle blivit i princip lika bra att köra med UTC+2 året om.

  För det andra så verkar det inte vara önskvärt med bättre utnyttjande av soltimmarna. Hade folk velat gå upp tidigare för att få fler soltimmar på kvällen så hade de gjort det. Istället verkar ju trenden vara den omvända, man har ju tenderat att skjuta arbetsdagen framåt. Folk vill tydligen hellre har sovmorgon än att sluta tidigare.

  Frågan är vilka rationella skäl som egentligen finns för sommartid-normaltid-omställningarna? Jag har inte sett ett enda som egentligen håller.

  Ställer man dessutom detta mot argumenten mot så är det märkligt att vi har kvar detta påfund. Ett par argument mot är att t.ex. bönder tvingas rucka på sitt schema, djuren lever ju fortfarande i normaltid. Ett annat är att det beräknas ske ett antal dödsfall pga omställningarna. Ett tredje är kostnaderna för omställningen.

  SvaraRadera