Cornucopia?

Aktuellt

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 ...

2017-03-30 10:52

SD backar - vill inte genomföra sin försvarspolitik

Sverigedemokraterna vill som jag påtalat upprepade gånger inte genomföra sin försvarspolitik. Partiets populistiska försvarspolitik är bara för att lura försvarspositiva att rösta på partiet, så partiet kan få genomföra sin invandringspolitik. Detta bekräftas nu av partiledaren Jimmie Åkesson pga diskussionerna med Moderaterna.
SD:s försvarspolitik är lika tom som tomhylsor från stridsvagn 122.
Den sk SD-svansen brukar framhålla Sverigedemokraternas försvarspolitik som den bästa. Men alla som inte är helt naiva vet att den politiken inte är värd pappret den är skriven på, utan bara är ett sätt att lura till sig godtrogna röster, så SD kan genomföra den politik man helt fokuserar på - invandringspolitiken.

Detta medger nu SD:s partiledare Jimmie Åkesson (sd) till Expressen angående diskussionera med att stöda Moderaterna och Anna Kinberg Batra som regeringsalternativ. Åkesson i Expressen:
"Vi tänker inte sälja oss gratis, säger han, och listar de fyra viktigaste politikområdena där partiet kräver inflytande, i utbyte mot stöd för en alliansregering.– Invandringspolitiken, kriminalpolitiken, hälso- och sjukvården, pensionärerna. Det är de fyra områden som jag ser som viktigast"
Kort sagt kan man framöver helt strunta i alla SD:s försvarspolitiska utspel. SD:s försvarspolitik kommer inte genomföras och verkar inte ens ligga på förhandlingsbordet. Ni som röstat på eller stöder partiet pga deras försvarspolitik kan känna er blåsta.

I övrigt har SD återigen visat att man är diktaturen i Kremls och Putins representanter i Sverige. Ordföranden i SD Nacka har skrivit att han vill att Putin kommer hit och avsätter den demokratiskt tillsatte statsministern. SD Nackas ordförande vill alltså att Sverige ska få en invandringsström på några 100 000 unga ryska män i gröna kläder och låta diktaturen i Kreml ta över. Att vilja se Sverige invaderas av diktaturen i Kreml är väl det som kallas att vara Sverigevän och Sverigedemokrat.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

52 kommentarer:

 1. Är det någon skillmad mot övriga partier? Är det någon som tror att FP kommer realisera vad de har lovat, dvs ansluta sig till Nato och dubbla försvarsbudgeten till 90 GSEK om de fick bestämma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett hårt vinklat halmgubbeinlägg från Cornu.

   Ingenstans ser jag ett citat där Åkesson säger det som Cornu hävdar "att SD backar - vill inte genomföra sin försvarspolitik", dvs en stor klassisk halmgubbe.

   De slutsatser som är rimliga att dra är att SD väljer att prioritera fyra andra områden i ev förhandlingar med M, slutsatser kring försvarspolitiken är svåra att dra. Att invandringen är SD:s absoluta kärnfråga är inte heller någon nyhet så att SD skulle lura till sig röster pga försvarsfrågan känns också långsökt.

   Att tala om "sk SD-svansen" istället för t ex väljare eller sympatisörer är väl ett sätt av avhumanisera dessa, eller? Vilka andra partiers väljare betecknas som en "svans"?

   Radera
  2. Rickard; is wrong...;

   Nej, det tror jag inte. FP lovar det ena och det andra. Det är alltid lätt när man sitter i opposition. Man ska inte tro allt på vad politiker säger. Tro på vad de gör istället.

   SD svansen, det är alla gnällkärringar som bara gnäller på samhället framför sina skärmar istället för att ta tag i sina egna miserabla liv. Men så fort någon stampar ner foten så faller de ner på knäna och bönar och ber om att bli förskonade med uttryck "Ta han om mig!!" Sen när man vänder ryggen till så hör man någon väsande kommentar. Tittar man åt dem så säger "va? Sa jag nåt? Nej jag? Jag är tyst jag."

   När man konfronterat dem så låter det snart nåt i stil med "Det var invandrarna som lurade mig att jag skulle viska det. Men vadå? Jag säger ju bara som det är. Jag är ingen rasist... men".

   De svansar runt som små huggormar de där gnällkärringarna som cornu beskriver som "svansar". Tar aldrig ansvar för nånting.

   Gnällkärringar, SD-svansar... kalla dem vad du vill. De är förvisso människor. Det har du helt rätt i.

   Men det är ju alla "invandrare" och alla de med annat utseende (som ofta alltid betraktas som "invandrare") än oss infödingar med blekansikten också. De är människor som du och jag.

   Radera
  3. @Frihet
   Eftersom du inte förstår det själv så måste jag berätta det för dig:
   Du är en del av problemet.

   Radera
  4. Kallle7år; Tack. Att en rasistisk stjärtgosse som du ser mig som ett problem tar jag bara som en komplimang. Tack tack.

   Radera
  5. Nivån på det du skriver speglar ditt förstånd på ett vackert vis..
   Jag skulle kunna sänka mig dit, men det är du inte värd.

   Radera
  6. Ja, jag tror på det, framförallt om Fp växer så de kan bestämma detta.

   Radera
 2. Som sagt, så är det ju alltid. Den som röstar på Liberalerna i tron att major Björklunds försvarspolitik kommer att genomföras kan också känna sig blåsta.

  Så länge S och M är störst är det i praktiken deras försvarspolitik vi kommer att få, eftersom försvarspolitiken tenderar att vara blocköverskridande.

  Å andra sidan, SD är numera näst störst så helt omöjligt är det inte att de kommer att få genomslag i försvarspolitiken också vad det lider. SD vill som bekant inte att Sverige skall gå med i Nato, och den frågan är det ganska troligt att S och SD kan få majoritet för i riksdagen efter nästa val.

  SvaraRadera
 3. Har man bara 25% av rösterna kommer man aldrig få igenom 100% av sin politik. Är det en nyhet?
  De kommer troligtvis inte få igenom allt de vill på de fyra områdena de prioriterar heller. Skandal?

  SvaraRadera
 4. Vilka andra partier sätter försvarspolitiken högre än plats 5 på en sådan här lista? Det måste bloggaren rimligen veta innan han skriver ihop sitt inlägg.

  Åkesson är för övrigt inte dum. Han vet att försvarspolitik är mycket känsligt ur ett signalperspektiv. Det finns förvisso ingen saklig grund att misstänkliggöra partiet på detta område men Åkesson vet att ur ett svenskt säkerhetsperspektiv är det inte lämpligt att blanda in strider om Sd:s pålitlighet på banan i regeringsförhandlingar och därför undviker han att nämna försvarspolitiken.

  SvaraRadera
 5. Hej

  "Ni som röstat på eller stöder partiet pga deras ...politik kan känna er blåsta."

  Hurså känner jag igen mig i detta?

  Politik, så som den förs i bla Sverige, går ut på att "blåsa" alla andra, inklusive, eller kanske framförallt, folket.

  Och Lars, försvaret som du vurmar för av det allt mera sammanfallande riket Svea framförallt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur faller riket samman?

   Radera
  2. I delar av Malmö, Göteborg och Stockholm har inte längre polisen ett våldsmonopol. Främst Malmö har stora problem.....

   Radera
  3. Nej riket faller inte samman men mycket fungerar suboptimalt. Stabsläge på många av landets sjukhus, t ex ställde Sahlgrenska nyligen in 100 planerade operationer trots att det inte är storhelg eller semesterperioder. Patientsäkerheten är lidande pga plats- och personalbrist.

   Radera
  4. http://www.svt.se/nyheter/inrikes/matilda-10-och-lava-8-darfor-vill-vi-kallas-hen?cmpid=del%3Apd%3Any%3A20170330%3Amatilda-10-och-lava-8-darfor-vill-vi-kallas-hen%3Anyh

   Radera
 6. Om man trodde att SD hade försvaret som en av sina topp 4 viktigaste frågor så har man inte riktigt förstått deras politik.

  Sen har jag för mig att de var det partiet som ville satsa mest på försvaret i sitt budget förslag men det är skillnad.

  Prio 1 ett är invandringen vilket är grunden till om vi skall ha råd att satsa på andra delar av samhället eller inte i framtiden.

  SvaraRadera
 7. Den absolut viktigaste och effektivaste åtgärden till fromma för sveriges och svenska folkets försvar är att stoppa invandringsvansinnet och starta repatrieringen.

  Den som inte begriper att Sverige redan är invaderat av fientlig makt har noll trovärdighet i försvarsfrågor.

  SvaraRadera
 8. Det här är bara "flame bait". Lars vill göra SD-anhängare upprörda så att dom tittar fram och avslöjar sig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han vet redan vilka vi är, antar att han missunnar pensionärerna välfärd eftersom han inte själv är pensionär. Jimmy är säkert bara taktisk som valde pensionärerna sist istället för att blidka krigsivrarna

   Radera
 9. Cornu har inte samma ordningsföljd på sin lista och verkar inte förstå att pengarna till försvaret kommer från en förändrad invandringspolitik och utan den förändringen så har vi inte heller pengar över till någon av de andra havererade samhällsfunktionerna.

  Personligen är jag mer intresserad av att Kriminalvård och sjukvård börjar fungera lite snabbt än försvaret som dessutom tar årtionden att rusta upp ordentligt.

  SvaraRadera
 10. De enda partier man kan lita på kommer genomföra sin försvarspolitik, om de får makten att realisera det är FiMPV

  SvaraRadera
 11. Perfekt, då kör vi vidare med den så framgångsrika socialist/kommunist/mp politiken oavsett om alliansen sitter vid rodret nästa period.

  SvaraRadera
 12. Vem kommer ö.h.t. försvara ett SVERIGE som inte är svenskt? En stor del av befolkningen har sympatier till andra länder/religonerenklaver eller är så kallade "världsmedborgare". Det finns snart ingenting att försvara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är förskräckligt med alla dessa som bor i Stockholm men hejar på Leksand. Vad har de för anledning att försvara Stockholm, de bara bor ju där?

   Radera
  2. Leksand?
   Alla håller ju på Brynäs av förklarliga skäl.

   Radera
  3. Att Gevalia sätter sinnesförändrande droger i sitt kaffe?

   Radera
  4. I just det fallet är jag en riktig quisling.
   Föredrar Zoegas och Arvid Nordquist.

   Radera
  5. Fast Löfbergs lila är ju i en klass för sig.
   Lika uselt som de där pajaserna i deras bollklubb.

   Radera
  6. De tar igen på läkerolen vad de förlorar på kaffet. Eller går det till Cloetta?

   Radera
  7. Ja. Vi plockade ner "L"skylten på Gavlerinken i ren protest efter Baronens framfart i Ahlgrens bilar.

   Radera
  8. Här kan du beställa riktig öl som en hyllning till Bocken typ.
   https://www.systembolaget.se/sok-dryck/?searchquery=geflebocken

   Radera
  9. Sorry. Ser nu att det bara går att beställa inom Gävleborg.

   Radera
  10. Kul att du hejar på rätt ishockeylag, Stefan. #NuTarVi-14

   Radera
  11. Stefan!
   Ett lästips.
   Hittade urklippet vid flyttstädning: Alf Uddholm: Tokrektorn. Till minnet av Höglärde Herr Johan Unonius i Gefle stad.
   Gävle under 1600-talet.

   Radera
  12. Jo jag minns Alf, har dock ej läst boken. Nedan ett klipp från Arbetarbladet:
   "1982 avgick han som rektor då han ansåg att det fanns tydliga tendenser till förflackning och överbyråkratisering av skolan i den nya gymnasieutredning"

   Radera
 13. En tanke är att låta alla dessa ensamkommande göra en militär karriär; de har ju redan en väldigt stor erfarenhet av bomber och granater. Och, de är ju många som har kunskap, så det skulle gå fort att utbilda dem. Två flugor på smällen, som Refaat El-Sayed skulle ha sagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att inte tala om gravade hundar...
   "Fermenterade", månne?

   Radera
  2. Eller göra det ända vettiga och låtar deras föräldrar flyga hit och ta hand om sina barn.

   Radera
  3. Flyga? Men klimatet då? Du är fundamentalt likgiltig både för ekologi och ekonomi och förjänar förstås bara fördömelse för det.

   Radera
  4. Eller göra det ända rätta och sätta dom på ett flygplan hem så de kan återförenas med sin mamma och pappa!

   Radera
 14. Den inbyggda intressekonflikten mellan den egna politiska karriären och rikets styre borde ge vid handen att det inte är någon idé att rösta på något politiskt parti överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 15. SD,L,S och KD har precis samma tänkande och politik. Ingen vet vad deras ev. löften om försvarspolitiken betyder.Det är bara samarbetet med V och S, som Löfven pga maktbegär blivit tvingad till, gör att han låtsas stå lite mer till vänster. T.o.m S har med värnpliktens införande visat att man är orolig för det inre hotet. Tokpartierna C, V och Mp lever i sin lilla värld, därom vet vi intet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta "samarbete med V och Mp" skall det stå vilket alla fattar men annars anmärker på...

   Radera
 16. Att stoppa den pågående migrantinvasionen är i allra högsta grad försvarspolitik. Dessutom kostar den försvarspolitiken ingen, det SPARAR enorma belopp hos stat, kommun och landsting. Svenska folket blir tryggare och staten rikare.

  SvaraRadera
 17. Apropå edert gullande med ishockey.
  1987 Wien Sverige utslaget Diverse rättsliga hot Sverige vidare till Finlands förtvivlan...
  Det var då jag fick upp ögonen för den där Gotlänningen.
  Givetvis från APCK...
  Trodde inte folk från den delen av nuvarande Sverige spelade dylika
  spel.

  SvaraRadera
 18. Ishockey, klimat och Hockeystick, herr Michael Mann.
  Där har vi ju allt i ett.
  Där kan det ju hetta till...

  SvaraRadera
 19. Vilket parti håller du själv på Cornu?
  Svårt att vara trovärdig utan egen ståndpunkt politiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är väl som de flesta av oss andra ,politiska ståndpunkter men som inte sammanfaller med något parti?

   Radera
  2. Thomas Andersson;

   Vart står du själv politiskt?

   Radera
 20. Trump hade varit perfekt för Sverige !

  SvaraRadera
 21. Men då är frågan: Vilket parti är bäst för försvaret? Traditionellt har ju FP och M ansetts vara det, men FP:s bud är ren populism som de aldrig kommer behöva stå för, och M slaktade den guldkalven under Reinfeldt. S? Jo, tjena. Som borgerlig väljare är jag lite desillusionerad.

  SvaraRadera