Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-03-13 10:45

Savelend breddar och erbjuder företagslån

Detta inlägg är sponsrat av Savelend.

Crowdfundingplattformen Savelende breddar nu sin plattform från konsumentlån och kommer från första april att erbjuda långivare att investera i företagslån.

Savelend låter dig via crowdfunding sedan tidigare som långivare investera i konsumentlån till attraktiva räntor och med möjlighet till riskspridning. Nu kommer också möjligheten att låna ut till företag.

Det första företagslånet på plattformen kommer erbjuda bra villkor.

Först ut som låntagare är ett företag med högsta kreditvärdighet - AAA. Företaget har ökat sin omsättning sex år på raken och hela tiden bibehållit sin lönsamhet, för att idag omsätta över 100 MSEK om året med en vinstmarginal på 5 %.

Man har även positivt kassaflöde och det lånade kapitalet kommer användas i rörelsen.

Lånet kommer ge 6 % i årlig ränta och täcks av 100 % borgen via bolagsägaren. Total summa är en miljon kronor.

Låneplattformen som Savelend erbjuder är automatiserad och en långivare kan få bra riskspridning och avkastning genom att låna ut till flera låntagare. Under 2016 var avkastningen 13.42 % efter kreditförluster och avgifter.

Som intresserad långivare skapar du ditt konto här hos Savelend, där du också kan läsa mer.

Detta inlägg är sponsrat av Savelend.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. "Lånet kommer ge 6 % i årlig ränta och täcks av 100 % borgen via bolagsägaren. Total summa är en miljon kronor.

    Låneplattformen som Savelend erbjuder är automatiserad och en långivare kan få bra riskspridning och avkastning genom att låna ut till flera låntagare. Under 2016 var avkastningen 13.42 % efter kreditförluster och avgifter."

    Låter lite märkligt/missledande. Det kan ju inte varit till en ränta på 6% som man fick den avkastningen.

    Rimligen jämför man här äpplen och apelsiner. Från det sista kan man ju inte skaffa sig en vettig uppfattning om vad avkastningen efter kreditförluster kan förväntas bli.

    SvaraRadera