Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2017-03-06 15:12

Ryssland: "Var stolt över dina blåmärken!"

"Bjot - znatjit ljubit: Om han slår dig älskar han dig!" - ryskt talesätt, ordagrannt "slår - betyder älskar"
En rysk tidning har nu skrivit att ryska kvinnor ska vara stolta över sina blåmärken och att deras män misshandlar dem. Det väcker en del frågetecken kring om det är någon skillnad mellan Ryssland och ett islamistiskt land.
En rysk tidning har nu framhållit att ryska kvinnor ska vara stolta över sina blåmärken, nu när misshandel är avkriminaliserat och endast belagt med administrativ påföljd. Det handlar om traditionella värderingar, vilket också sätter fingret på att det inte är någon skillnad på ett islamistiskt land och Ryssland. Skillnaden är möjligen förekomsten av vodka i det senare fallet.

Misshandel av sina barn ("barnuppfostran" som det kallas i Ryssland) och sina fruar är faktiskt inget annat än hederskultur. I Ryssland behöver kvinnor skyla håret i kyrkan, bära kjol och täcka hår och axlar. Man får inte visa hud. En god religiös kvinna visar inte hud till vardags heller. 

Man ska som kvinna följa fasteperioder, dels varje vecka, men också längre religiösa fasteperioder. Detta är i princip samma sak som Ramadan.

Ingen blir i princip fälld för våldtäkt i Ryssland. Det är kvinnans eget fel, för att hon antingen hade för utmanande klädsel eller för den delen visade sig utomhus utan sällskap av en man. Våldtäkt inom familj existerar inte, utan det ingår enligt traditionella ortodoxa värderingar att kvinnan ska bjuda till. Oavsett vad lagarna säger, så blir man utskrattad om kvinnan anmäler att ens man våldtagit kvinnan.

Som kvinna har man inga karriärmöjligheter om man inte har en betydelsefull make eller far.

Att tusentals ryska kvinnor slås ihjäl av sina män årligen är inget annat än att likna vid hedersmord - en kvinna som hedrar sin man blir bara måttligt misshandlad.

Kopplingen mellan den ortodoxa kyrkliga ledaren patriarken och president Putin är hård, vilket alla vet, och Kreml och kyrkan samsas i korruptionen. 

Det påstås att det råder religionsfrihet i landet, men sedan 2016 är det förbjudet för kyrkor (annat i praktiken ortodoxa kyrkan) att bedriva missionärsarbete i landet. Man får inte heller bedriva religiösa ritualer i hemmet, annat än förstås ortodoxa kyrkans ritualer - men givetvis ska man gå till kyrkan. Detta hittas i de senaste terroristlagarna. 
"The anti-evangelism provisions of the legislation prompted an outcry of concern and opposition from Russia's Protestant minority, which makes up about 1% of Russia's population.[11] According to experts, the law is likely to be interpreted in a way so as to block churches other than the Russian Orthodox Church was evangelizing to ethnic Russians.[11]" - Wikipedia
Just nu kör staten en reklamkampanj där kända ryska skådespelare och stjärnor uttalar sig mot abort - är du gravid, behåll barnet?

Det blir väldigt fascinerande när sk "Sverigevänner" hyllar Ryssland men fördömer islamister för kvinnoförtryck. I princip samma förtryck finns i just Ryssland och då inte bara i islamistiska delar av landet.

Det finns en annan aspekt på detta och det är den pennalism, misshandelskultur och regelrätta mord ("olyckor") som sker i värnpliktsutbildningen i Ryssland.

Unga ryska män kommer hemifrån för första gången och har bara lärt sig från sin far hur man hanterar personer som inte lyder eller fogar sig till "familjens" vilja. Fast nu kollektivt. Kort sagt - misshandel. Även "storebror" - de som redan legat inne ett år - misshandlar förstås nykomlingarna tills de lärt sig sin plats och den egna viljan är nedbruten. Och att bli misshandlad av sina befäl är också helt naturligt, eftersom det bara är en ny fadersfigur som gör precis som den egna fadern gjorde hemma - misshandlar och bestraffar dig om du gör fel. Säkrast att inte göra något annat än det man blir tillsagd, så har man inte gjort fel.

Moralen hos de ryska värnpliktiga är usel. Ryska soldater strider inte för att undvika att bli dödad av motståndaren - man strider för att undvika att bli dödad av sina befäl eller "kamrater". Som tidigare nämnt söker hundratals ryska värnpliktiga asyl i Sverige årligen, de som har haft ekonomisk möjlighet att fly.

Misshandelskulturen från barnsbenen följer med upp i den ryska armén. Kan för övrigt vara värt att ha i åtanke i händelse av att man blir krigsfånge hos Ryssland. Misshandel, tortyr och likt i sydöstra Ukraina regelrätta avrättningar utlagda på LiveLeak etc, tillhör kulturen. Så ge dig inte.

Enligt dansk media har rysk media nu erbjudit pengar till ungdomar i Rinkeby för att göra upplopp. Midvintermörker, någon?
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

73 kommentarer:

 1. Precis.
  Men nu sätter Soros och bilderbergarna in stöten mot den konservativa ryska kulturen med sin nya gayiga Disneyfilm, som för att göra extra stor åverkan släpps när ungarna har skollov.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annars är väl de 7 små dvärgarna i snövit högst suspekta? Delar sovrum hela högen och verkar inte ett skit intresserade av Snövit när hon hälsar på.

   Radera
  2. Skönheten och odjuret? Där kvinnan hålls fången tills hon gifter sig med sin tillfångatagare

   Radera
  3. För att inte tala om prinsrn i snövit, lite lätt nekrofil

   Radera
  4. Det låter som stockholmsyndromet.

   Radera
 2. Håll nu truten och låt patriark Kirill importera mera skattefria cigaretter så att han kan köpa lite fler 100 000-kr klockor i ett land där typ en fjärdedel lever i svår fattigdom. Fattar du inte att det är den kristna grejen att göra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här kan f ö alla landsförrädiska "Sverigevänner" få sig sanningen till livs om den ortodoxa kyrkan av Breitbart, denna oförvitliga källa till visdom:

   http://www.breitbart.com/national-security/2016/01/11/kgb-christians-putin-stalin-kgbs-history-manipulating-orthodox-church/

   Radera
  2. Förklara igen varför någon skulle bry sig om det?
   Eller kanske mer varför DU TROR att någon skulle bry sig.

   Radera
  3. Det handlar ju om motsvarigheten till påven, dvs en världsledare med långt mer ideologiskt inflytande än t ex Jimmie Åkesson globalt sett. Dessutom är ju Ryssland ett grannland och ortodoxa kyrkan har följare i t ex de baltiska länderna.

   hur kan det INTE vara intressant?

   Radera
  4. Det är inte intressant för att det handlar om:
   Ortodoxa Kyrkan, som tydligen är lika zombifierad som den Svenska kyrkan, dvs ännu ett vänster-partiorgan.
   Att Putin spelar kristen, so what? Han har ju gjort en massa saker genom åren, men i mina ögon så är han fortfarande en Maffialedare, kvittar vad han gör.

   Och det handlar om Ryssland, pff SÅ ointressant, det enda landet som egentligen är intressant för en äkta Sverigevän är självklart Sverige.

   Och du triggar fram mina dåliga sidor när du insinuerar att vi skulle ha något särskilt stort intresse av Ryssland eller Putin.

   Det som jag tycker är mycket mer intressant just för att det faktiskt HAR anknytning till Sverige är ju isåfall de kristna i Mellanöstern, tex Kopterna som slaktas i bla Egypten.

   Vem slaktar dem?
   Gissa!

   Vi har importerat 100-tusentals av dem och dess anhängare och därför är det mycket mer relevant att faktiskt bry sig och följa den utvecklingen.

   Radera
 3. Sverigevänner som hyllar Ryssland?

  Enstaka förvirrade stackare som nästlat sig in i SD är verkligen inga "Sverigevänner".

  Vänligen sluta försöka klistra Putin på SD.

  SD består av röstberättigade medborgare i Sverige som vill att samhället tar en annan väg än den vi varit på alltför länge nu.

  Du vill säkert också att landet tar en annan väg, det förstår man av dina artiklar, men du har ingen att rösta på eftersom du inbillar dig att SD stödjer Putin eller var det kanske tvärtom. SD är tyvärr vår enda chans, eller rättare sagt VAR vår enda chans framtill förra valet.

  Nu krävs det ännu strängare politik om vi ska klara oss, frågan är om SD kan driva den politiken innan det är helkört. (Ingen annan kommer nämligen göra det)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen är det väl inte så konstigt om ingen fördömer det Ryska kvinnoförtrycket, jag har bara läst om det på din blogg..

   Ryssarna är ju sannolikt väldigt sällan här och praktiserar sin övertygelse och jag har aldrig hört talas om att de får några bidrag för att sprida den i vårt land.

   Det är däremot det Islamistiska förtrycket där slöjtvånget är en av de synliga ingredienserna. Men det är nästan bara utlandsfödda Islam-avhoppare som vågar kritisera detta, förutom riktiga sverigevänner

   Radera
  2. Beror det kanske på att du annars bara läser Kalle Anka?

   Radera
  3. Men behöver Mena grabbar mutas att djävlas?
   Trodde det var inlagt i deras DNA ( eller motsvarande, vad det nu kan vara där nere (bokstavligt och bildlikt...))

   Radera
  4. Ja nog är det få som fördömer det ryska kvinnoförtrycket, eller är det? Kanske vi kan få se några länkar till svenska fördömanden. Finns de?

   Radera
  5. Kallle

   Det har nämnts inom MSM ett antal gånger, men Cornu var nog först? Ryska kvinnors behandling är bara ännu ett exempel på hur lågt man värderar mänskliga rättigheter i Ryssland.

   Radera
  6. Vad menar du med "att klara oss". Vi kommer alltid att överleva på ett eller annat sätt. Även om det blir krig och upplopp så kommer samhället respondera på lömpligt sätt. Se bara vad som hände med flyktingströmmen - när det kommit 150 000 personer tvingade polischefen i Malmöhus regeringen att stänga gränsen - annars hade han gjort det. Sen ca 3-4 månader senare så driver en S-regeringen med stöd av MP genom ren SD-politik. Stänger gränserna. Det kommer alltid vara så att det parti som sitter vid makten kommer göra det som krävs även om det är emot deras ideologi.

   Radera

  7. @Niklas
   Nej gränsen är inte stängd, du är medvetet manipulerad av MSM.
   Man släpper fortfarande in kreti och pleti som antingen haft råd med ett äkta Syriskt pass eller faktiskt har någon annan giltig ID handlig.

   Och snart kommer alla anhöriginvandrarna och glöm inte alla de som borde lämnat landet men inte vill, som vi inte har kapacitet att skicka tillbaka ändå.

   Ja förutom nästa våg som kommer strax, det har redan högat sig på Lesbos och snart öppnar Turkiet luckorna igen men media mörkar tydligen det för dig.

   Antar att det är därför du är så optimistisk? :)

   Radera
  8. SVD skriver om det. SVD är väl neutral i artikeln, men de som kommer till tals (slagna kvinnor och aktivister) är kritiska till lagändringen.

   https://www.svd.se/vald-i-hemmen-de-far-ett-frikort-for-att-fortsatta-sla-bakom-stangda-dorrar

   Radera
 4. Var inbjuden till personalfest hos ett stort Ryskt företag för längesen. En kvälls-tur på floden genom Moskva, nice flodbåt, stora mängder god vodka, snygga tjejer, kanske lite snacks oxå. Ryssland har sina fördelar...

  Gillade folk där, dom jag jobbade med var coola, ödmjuka och mkt smarta. Kände mig lite som dom faktiskt, same spirit as me !!

  Behövs nog lite moteld på den här bloggen .... All true.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också jobbat både i St Petersburg och Moskva. Det är som två världar - landet som helhet, inklusive alla hotell under 5 stars, ser ut som svenskt 70-tal. Men inne på huvudkontoren på internationellt säljande bolag så är det Siemens IP-telefoner, modern videokonferensutrustning, 100-tusen kronors Sony videoprojektor och Lenovos senaste skärmar och arbetsstationer, inkulsive kontorsinredning av toppklass och gardiner från Paris. Den internationella affärskulturen är cool faktiskt, undrar om de tittar på filmer som Wall Street eller Wolf of Wall Street.

   Radera
  2. Gammal rysk tradition?

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Potemkinkuliss

   Radera
 5. I Ryssland går den muslimska delen av befolkningen amok och dödar alla hundar efter att en flicka blivit dödad av vildhundar.
  Man har inte haft råd att hålla nere antalet vildhundar men nu löses problemet av de lokala förmågorna.
  DN

  Bara i Moskva finns 35 000 vildhundar(!?) Shit liksom, man verkar ha noll koll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom där äckliga jävla hundarna ska utrotas ja. Fast det är ju bra om man gräver ner kadavren och inte gör skada på privat egendom eller vådaskjuter nån.

   Radera
  2. Gräva ned hundliken? Varför det? Har de inga kinarestauranger i Moskva?

   Radera
  3. Ryssarna är entreprenörer i grunden efter 50 år av svart marknad - hundarna mals, krydas och blandas väl in i lämplig pirog och får en stämpel att det är prima kött från Polen. Landet där allt är möjligt.

   Radera
 6. Var snälla mot W D månaden ut!
  Sedan kör vi igen ( 313?)
  Märkliga sammanträffanden i sanning...

  SvaraRadera
 7. Sammanträffande, ja!
  Se klockslaget.
  1815.

  SvaraRadera
 8. De som yrar om sk Sverigevänner sitter ofta djupt fast i identitetspolitik och socialistisk maktanalys, dvs rangordning av "utsatta grupper".

  Dessa sk Sverigefiender var/är väldigt tysta när det gäller sexövergreppen på barn på We are Stockholm, när det gäller shariapoliser i förorten och när det gäller klaners förtryck/misshandel/mord på unga personer som lider under hedersförtryck. Varför?

  Om det var ryska unga män som i grupp sextrakasserade flickor så unga som 12-13 år så hade MSM exploderat i indignation, men nu valde MSM och de sk Sverigefienderna att mörka och titta åt ett annat håll. Hur tror ni det kändes för de utsatta flickorna och deras familjer att MSM inte slöt upp på deras sida?

  Sverigefiender är naturligtvis ett infantilt ord men det är viktigt att ta kampen med vänsterliberalerna på samma låga skolgårdsmobbarnivå som de som gärna använder ordet Sverigevän i nedsättande syfte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sämsta analysen nånsin. Man kan alltså inte kritisera 2 saker samtidigt?

   Radera
  2. Självklart kan man det och det är det man ska göra, det är ju det mitt inlägg handlar om.

   Varför tror du DN mörkade övergreppen? Jo, de gjorde en maktanalys och kom fram till att de inte ville hänga ut en "utsatt grupp". Att skydda denna grupp är viktigare än att kritisera själva handlingen.

   Kvinnovåld ska kategoriskt fördömas oavsett vilka som utför det, men de sk Sverigefienderna är tysta om det beroende på vilka som är förövare. Eller hur?

   Radera
  3. Lite svårt att hänga med i inlägget här får man säga.

   Du börjar med att karakterisera "de som yrar om Sverigevänner". Här kan kanske Cornu och jag själv ingå, så väl som en del SD:are mm.

   Dessa har tydligen varit tysta angående nån skandal på We are Sthlm.

   Sen nämner du DN. Spännande, men inte helt solklart vad de har i sammanhanget att göra.

   Dick Abrahamsson är väl ett utmärkt exempel på en Putin-vänlig "Sverigevän", tycker du inte?

   Radera
  4. @Ben

   Om du har svårt med den egna identifikationen så ska jag hjälpa dig:
   Du är ingen av Sveriges vänner, du tror i bästa fall att du är det, men är tyvärr grovt vilseledd.

   Och blir därför en Sverigefiende istället, precis som Cornu som också sannolikt vill landet väl egentligen, men är helt ute o cyklar.

   Oavsiktligt så hjälper hans påhopp och förtryck av oss SD anhängare istället SD eftersom ingen gillar mobbare. Precis som MSMS påhopp skapat många SD anhängare

   Radera
  5. Ben

   Jag håller med om att mitt första inlägg var otydligt men om du noga läser vad jag faktiskt skriver så står det att MSM och specifikt DN mörkade, vilket är väl belagt och fakta. Cornu har inte mörkat något och det skriver jag inte heller. Eller hur?

   Varför tog jag då upp det? Eftersom inlägget handlar om övergrepp mot kvinnor och hur det kan sättas in i ett större kulturellt sammanhang så är det väldigt fascinerande att se vilka övergrepp som begås i Sverige som MSM diskuterar och vilka de inte diskuterar. De som yrar om Sverigevänner brukar väldigt sällan ta upp t ex shariapoliser i förorten eller hedersvåld, dessa är i mina ögon Sverigefiender om man inte tar konsekvent avstånd.

   Många av dessa som yrar kallar säkert Ann Heberlein för "Sverigevän" och ledarsidorna.se för en främlingsfientlig blogg (som P1 gjorde), när hon ställer sig på den våldtagna flickans sida medan de som yrar fortsätter att yra.

   Jag googlade DA och har svårt att kommentera honom eftersom jag inte har djupare kännedom, men det du påstår kan mycket väl vara sant och i så fall är DA ingen vän av Sverige utan en fiende till landet.

   Radera

  6. @Ben
   Dick blev ju dessutom sparkad förra året, alltså ett typexempel på någon som nästlat sig in i SD (För att det är så lätt när det är så stigmatiserande och socialt korsfästande) för att försöka driva en annan agenda än SD´s politik.

   Radera
  7. Så det är en härlig tävling alltså, vem som är mest patriotisk? Och jag är tydligen ingen Sverigevän utan vilseledd för att, tja, vetefan varför egentligen.

   Intressant att notera att du tycker att SD är ett parti som inte stärks av debatt och kritik. Det brukar annars demokratiska partier göra.

   Vilken annan agenda drev Dick Abrahamsson menar du? Ge konkreta exempel på när han försökte driva igenom en politik som inte stämde överens med partiprogrammet.

   Samt: Tror du Dick Abrahamsson slutat kalla sig Sverigevän efter att han fått kicken ur SD?

   Radera

  8. @Ben
   Hittar inga belägg för att infiltratören faktiskt hann driva igenom något.
   Men han fick ju SD att säga: "Den här personen har gjort en del uttalanden som är helt och hållet oförenliga med SD:s hållning i vissa frågor" Och det räcker ju.

   Vilket visar att medias extrema granskning och tryck på SD att utesluta alla som säger fel saker fungerar fint. De hade nog önskat att de kunde läsa deras tankar också..

   Han får kalla sig precis vad han vill men det innebär inte att jag håller med.
   Ser väl ut som att han blivit vilseledd åt andra hållet, jämfört med dig då.

   Radera
  9. @Ben
   Saklig debatt med riktiga argument stärker såklart. Men det är inte ofta de diskussionerna pågår mer än några meningar innan de övergår i ren mobbing och förklenande insinuationer istället för fakta.

   Radera
  10. kalle7 så om man försöker hävda att man hävda att man vill ha saklig debatt men sedan sager: "Du är ingen av Sveriges vänner, du tror i bästa fall att du är det, men är tyvärr grovt vilseledd.

   Och blir därför en Sverigefiende istället, precis som Cornu som också sannolikt vill landet väl egentligen, men är helt ute o cyklar." dvs bara om man tycker précis som SD så gillar man Sverige, så öpnnar man inte upp för en saklig debatt, det är mer ett "Antingen är man med mig eller mot mig"-typ argument.

   Radera
  11. Yeah, what he said. Hur tycker du man öppnar för en saklig debatt om man öppnar med att säga "du är korkad/grundlurad"?

   Även lite motsägelsefullt att du tycker illa om mobbning och "förklenande insinuationer" men inleder med att kalla mig Sverigefiende.

   När det gäller Abrahamsson så var det alltså medias fel att han fick avgå. Annars borde man (du?) ju som SD:are tycka att det var en bra sak att få nån du själv kallar infiltratör utesluten. Och kanske klantigt av SD själva att inte notera att en avlönad tjänsteman inom partiet helt öppet postar grejer på facebook som går stick i stäv med partiets uppfattning.

   Radera

  12. @gbd crvx
   Va?
   Antingen så kan man ta till sig fakta eller så kan man inte det.
   Saker blir ju inte sant bara för att jag råkar tro det, eller för att Ben tror det.

   Om det tex handlar om att Ben tror att SD är avlönade av Putin och försöker påskina det stup i ett precis som Cornu, och använder det som bevis för att vi i SD stödjer Putin, så vill jag se mer bevis än att de röstat på en försiktigare linje mot Ryssland i någon EU omröstning. Eller presenterar en önskan att gå ur EU.

   Eller att det slunkit in någon Putinvänlig person bland SD´s representanter, som sedan dessutom blivit kickad.

   @Ben

   Denna gången var det du som började med förklenande hånfull stil och jag bara mötte dig där liksom: "Beror det kanske på att du annars bara läser Kalle Anka?" och "Här kan f ö alla landsförrädiska "Sverigevänner osv""

   Vilket då ger mig rätt att kalla dig för det du är, men inte själv inser just nu.
   Egentligen ren service, du ser inte bjälken i ditt eget öga helt enkelt och jag visar dig den. Precis som jag själv säkert inte heller gör ibland.

   Just i Abrahamssons fall var det ju bra att någon upptäckte vad han höll på med.
   I andra fall så har det mer känts som att någon gått mot röd gubbe och SD kickat personen på grund av att media tyckte det vore det rätta. (orkar inte leta upp länkar till de fallen just nu) Media ska ju inte få bestämma vem som ska kickas, det är ju helt galet.
   Där tycker jag SD skulle stå på sig lite bättre, tänk om alla blev så noggrant granskade i de andra partierna..

   Radera
  13. Fast Kalle Anka kommentaren kom ju sig av att du använde icke-argument - hade inte du läst om det i de tidningar eller bloggar just du råkar läsa så fanns problemet inte. Eller var åtminstone inte värt att beakta.

   Tycker du att det är ett rimligt argument? "Invandringen kan inte vara ett problem för jag bor under en sten vid treriksröset utan TV eller radio och jag har då inte sett eller hört nåt om nån som blir våldtagen".

   Du kan besvara den frågan med ett enkelt ja eller nej, huruvida du tycker din argumentation var rimlig och meningsfull där.

   Så, vem var det som sänkte ingångsnivån på debatten?

   Sen när det gäller kommentaren om Sverigevänner så var det satt inom citationstecken och det var väl rätt uppenbart att det riktade sig emot Putinvänliga sådana. Som t ex Abrahamsson. Spännande att du tog åt dig dock. Det säger kanske mer om dig än mig?

   Radera
  14. Tur det finns några vettiga Malmöbor som ser verkligheten för vad den är.

   Ja, min argumentation var helt rimlig eftersom jag vet att jag läser åtskilliga nättidningar varenda dag och inte sett någon annanstans mer än en kort notis om att en lagändring gjorts utan längre beskrivningar av konsekvenser.

   Hursomhelst är det väl heller ingen av Feministerna eller någon i regeringen som beklagat sig eller protesterat mot hur det går till i Ryssland. De om någon måste ju vara informerade om sådana saker.

   Du missbrukar ordet Sverigevänner, när du skriver det så låter det t.o.m fult.
   Hade jag fått bestämma så skulle varken du eller Cornu fått använda det ordet alls.

   Radera
  15. Tja, med tanke på att du hyllar och dyrkar en diktatur är det ju inte så underligt att du är för censur och förbud för folk att uttala sig.

   Radera
  16. Ah..Lite allvar och lite skoj :)

   Radera
 9. Det som är bättre med ryssarna är att dom i huvudsak håller sig på hemmaplan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäst vore om de fortsatte med det, hatar ryssar på semester är värre än tyskar på 80-talet.
   Nä tillbaka med muren och stoppa alla ryssar från att åka på semester utanför landet!

   Radera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Så vad du säger är alltså att islamsk kultur är lika låg och förkastlig som rysk kultur. Då borde du följaktligen förorda att vi omedelbart och med alla medel försvarar oss mot den de facto pågående islamska invasionen av Sverige, och tjata mindre om den potentiella ryska invasionen som vi hittills i världshistorien aldrig sett röken av. Nåja, dom tog den finska rikshalvan på order av Napoleon men sen dess har det varit väldigt lugnt.

  OK?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typisk snöflingspropaganda a.k.a. fake news.

   Det länkas inte till någon rysk tidning, varken i falskartikeln på vänsterliberala 2NEX eller i falskartikeln avfattad av Carl Bildts horunge Cornuboten...

   Radera
  2. Propagandan har ingen ände! De skriver om det I välkända kommunistmedia som fox news också: http://www.foxnews.com/world/2017/02/08/putin-signs-law-decriminalizing-many-domestic-violence-cases.html

   Radera
 12. Varför heter boken med Putin till häst Nas ne dogonyat?. Det var väl de rara flickornas i Tatu genombrott. Den engelska versionen hette f.ö. Not gonna get us.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han menade generellt att USA och Väst, med världsbanken och EU-pengar som brytjärn, försökte långsamt infiltrera och ta över det ryska samhället, påverka Duman och amerikanisera kulturen. Han verkade inte gilla det....därav boken och därmed problemen vi ser idag. Pendeln slår. Vi räddade dem från total kollaps och inbördeskrig och nu kan de klara sig själva.

   Radera
 13. om jag har förstått det rätt : ryssarna ligger bakom att Trump blev vald till president och att det blir upplopp i förorterna. Dessutom är de värsta sortens kvinnoförtryckare.
  När Putin ockuperar Sverige kommer vi att få en statsminister som är som Trump, ständiga upplopp och kvinnorna kommer att få stryk av sina män.
  Alternativet är annars att Sverige istället blir ett kalifat, upplopp i förorterna och kvinnorna kommer att få stryk.
  Jag lutar åt det tredje alternativet, packa väskan och emigrera innan jag hinner få stryk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tydligen gäller : Ej röra alls -
   Eller stryk.
   Andefattigt!
   För däremellan kommer väl på god svenska: smisk...

   Radera
 14. Verkar som att det är nåt dödligt virus på gång som bara drabbar ryska politiker och diplomater. http://www.gq.com/story/russia-diplomat-deaths

  SvaraRadera
 15. https://www.youtube.com/watch?v=1Xn5p6fVzWI

  SvaraRadera
 16. Då förstår jag inte hur en så pass demoraliserad hop med ryska soldater, karaktärsbeskriven enligt detta blogginlägg, kunde utöka baseringsområdet i Sevastopol till att gälla hela Krimhalvön. Basutökningen gjordes dessutom närmast utan blodspillan mitt framför näsan på CIA och den amerikanska marionettregimen i Kiev.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "och den amerikanska marionettregimen i Kiev"
   På vilket sätt menar du att det är en amerikansk marionettregim?

   Radera
  2. Det var marininfanteri och influgna Spetznaz - specialtrupper - som gjorde övertagandet. De räknas som lite bättre än armén generellt. Och Krim-borna hade väl ingen lust att göra motstånd - av erfarenhet vet de då att situationen eskalerar med "sämre" trupper och fler pansarfordon. En överlevnadstaktik är att kapitulera till "rätt" fiende. Det beslutet tog delar av 9e armen i slutet av WW2 i slaget om Berlin.

   Radera
  3. @Teknik i kubik 08:52
   Finns det inte ett avlyssnat telefonsamtal mellan USA:s biträdande utrikesminister för europeiska och euroasiatiska frågor – Victoria Nuland och USA:s Ukrainaambassadör Geoffrey Pyatt i början avfebruari 2014 (halvannan vecka före regeringsbildningen), där de säger, med avsikt att lämna EU utanför, vilka partiledare som ska ingå i den ukrainska regeringen och vilka partiledare som inte ska ingå i regeringen?

   https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2612647377&feature=iv&src_vid=CL_GShyGv3o&v=KIvRljAaNgg

   Radera
  4. Snälla gruelse, du måste kolla dina källor. I vems intresse kom den informationen fram på nätet.. :-)

   Radera
  5. Om ni tittar på bilderna från Krim-kuppen så ser ni handeldvapen. Det fanns två typer - en modell som marininfanteri använder. Och de mera vältränade grabbarna hade spetsnäsevapen med tillbehör. Fordonen hade registreringsnummer från marinbasen...etc.

   Radera
  6. @Niklas 00:33

   Typiskt! När hens sakargument tryter så försöker hen döda budbäraren! Hen ger ett extremt normalbegåvat intryck avseende hens argumentation! OBS! Svensk MSM vill inte kännas vid det avlyssnade telefonsamtalet. Därför är det så svårt för en MSM-indoktrinerad stackars sate som hen att vilja greppa verkligheten, och istället hemfaller åt intelligensbefriad argumentationsteknik. Varför presenterar hen inga bevis på att det avlyssnade samtalet är ett falsarium?

   I dyningarna efter det avslöjade telefonsamtalet blev Angela Merkel och många inom EU förbannade på USA för att USA körde ett eget race i samband den ukrainska regeringsbildning. Ministerposterna i den ukrainska regeringen avseende partiledarna, blev precis så som det drogs upp i telefonsamtalet vid regeringsbildning efter statskuppen i Ukraina 21-23 februari 2014. T.ex. fick inte Svobodaledaren någon ministerportfölj, i enlighet med telefonsamtalet. Däremot blev Svoboda belönade med 4 ministerposter, varav försvarministerposten var en.

   Att det avlyssnade samtalet är äkta bekräftas av att Victoria Nuland har bett Angela Merkel och EU-kollegorna om ursäkt för sitt vulgära uttalande:
   "Fuck the EU!"

   ”Reaktion auf US-Diplomatin: Merkel findet "Fuck the EU"-Beleidigung inakzeptabel

   Angela Merkel ist empört über die US-Diplomatin Victoria Nuland. Deren abfällige Äußerung "Fuck the EU" im Zusammenhang mit der europäischen Ukraine-Politik verurteilt die Kanzlerin scharf. Gleichzeitig verteidigt sie die EU-Außenbeauftragte Ashton.

   Berlin - Im Sprachgebrauch der Kanzlerin ist das wohl die stärkste Form der Missbilligung: Die Beleidigung der EU durch die US-Diplomatin Victoria Nuland sei "absolut inakzeptabel", sagte Christiane Wirtz, stellvertretende Regierungssprecherin von Angela Merkel, in Berlin.”

   ….

   ” "Natürlich hat Frau Nuland mit ihren europäischen Partnern gesprochen und sich für die Bemerkungen entschuldigt", erklärte Jennifer Psaki, Sprecherin des Außenministeriums in Washington.”

   http://www.spiegel.de/politik/deutschland/angela-merkel-findet-fuck-the-eu-von-nuland-voellig-inakzeptabel-a-952092.html

   http://www.spiegel.de/politik/ausland/us-diplomatin-victoria-nuland-entschuldigt-sich-fuer-fuck-the-eu-a-952016.html

   Radera
  7. @Niklas 00:33

   Typiskt! När hens sakargument tryter så försöker hen döda budbäraren! Hen ger ett extremt normalbegåvat intryck avseende hens argumentation! OBS! Svensk MSM vill inte kännas vid det avlyssnade telefonsamtalet. Därför är det så svårt för en MSM-indoktrinerad stackars sate som hen att vilja greppa verkligheten, och istället hemfaller åt intelligensbefriad argumentationsteknik. Varför presenterar hen inga bevis på att det avlyssnade samtalet är ett falsarium?

   I dyningarna efter det avslöjade telefonsamtalet blev Angela Merkel och många inom EU förbannade på USA för att USA körde ett eget race i samband den ukrainska regeringsbildning. Ministerposterna i den ukrainska regeringen avseende partiledarna, blev precis så som det drogs upp i telefonsamtalet vid regeringsbildning efter statskuppen i Ukraina 21-23 februari 2014. T.ex. fick inte Svobodaledaren någon ministerportfölj, i enlighet med telefonsamtalet. Däremot blev Svoboda belönade med 4 ministerposter, varav försvarministerposten var en.

   Att det avlyssnade samtalet är äkta bekräftas av att Victoria Nuland har bett Angela Merkel och EU-kollegorna om ursäkt för sitt vulgära uttalande:
   "Fuck the EU!"

   ”Reaktion auf US-Diplomatin: Merkel findet "Fuck the EU"-Beleidigung inakzeptabel

   Angela Merkel ist empört über die US-Diplomatin Victoria Nuland. Deren abfällige Äußerung "Fuck the EU" im Zusammenhang mit der europäischen Ukraine-Politik verurteilt die Kanzlerin scharf. Gleichzeitig verteidigt sie die EU-Außenbeauftragte Ashton.

   Berlin - Im Sprachgebrauch der Kanzlerin ist das wohl die stärkste Form der Missbilligung: Die Beleidigung der EU durch die US-Diplomatin Victoria Nuland sei "absolut inakzeptabel", sagte Christiane Wirtz, stellvertretende Regierungssprecherin von Angela Merkel, in Berlin.”

   ….

   ” "Natürlich hat Frau Nuland mit ihren europäischen Partnern gesprochen und sich für die Bemerkungen entschuldigt", erklärte Jennifer Psaki, Sprecherin des Außenministeriums in Washington.”

   http://www.spiegel.de/politik/deutschland/angela-merkel-findet-fuck-the-eu-von-nuland-voellig-inakzeptabel-a-952092.html

   http://www.spiegel.de/politik/ausland/us-diplomatin-victoria-nuland-entschuldigt-sich-fuer-fuck-the-eu-a-952016.html

   Radera
 17. Det är absolut hemskt i Ryssland, riktigt trött kultur helt enkelt.

  Men

  Något värre är manspreadningen i Stockholms tunnelbana. Där stödjer jag feministernas riktiga kamp mot det fasansfulla patriarkala förtrycket av den vite svenske mannen. Usch.

  SvaraRadera
 18. Ryssarna har väl tagit över det gamla svenska ordspråket
  "den man älskar den agar man".
  Cornu har bara som vanligt lyckats hitta en antirysk fjäder att bygga en antirysk struts av.

  SvaraRadera
 19. Är inte Lars Wilderäng en vän av Sverige och svenskarna?

  SvaraRadera
 20. Eller för att ta det på ryska:
  Хороша страна Россия!
  Здесь пасется конь в пальто.
  Здесь родился, жил и умер
  Знаменитый дед Пихто!

  SvaraRadera
 21. Den man älskar den agar man- Bibelcitat.Uppenbarelseboken 3:19. Det ryska uttrycket är sannolikt en sammanfattning av denna precis som den svenska. Så vart vill den braskande rubriken och ingressen komma? Att detta har stöd från den tidigare så hyllade kyrkan gör ju inte saken bättre.

  SvaraRadera
 22. När man trodde man läst allt så stöter man på sån här urbota idiotisk rappakalja. Synd att det inte var en artikel i en papperstidning så man kunde torka sig i arslet med den och spola ner den där den hör hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan ju alltid skriva ut artikeln och torka dig med den.

   Radera