Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2017-03-14 18:14

Ryska ambassadören och Ukraina på UD samtidigt

Idag vid lunchtid befann sig den ryska Sverigeambassadören med en delegation på svenska UD, samtidigt som UD flaggar för ukrainskt besök och eventuellt även en ukrainsk delegation var på plats.
Ukrainsk flagga utanför Arvfurstens palats. Samtidigt står ryska ambassadörens DL001A också parkerad utanför UD, tillsammans med ett antal andra diplomatskyltade minibussar. Klockan 12:48 idag.
Officiellt skriver UD att den ukrainske vice premiärministern var på besök, men nämner inte att den ryske ambassadören samtidigt var på departementet och Arvfurstens palats.

Ukraina och Ryssland är som bekant i krig i sydöstra Ukraina, och Ryssland har i strid mot internationell lag och folkrätten annekterat Krim.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Intressant artikel på Zerohedge där det påstås att Ryssland redan i stort sett har vunnit kriget i Ukraina, samt att Sverige är det land som ska stoppa ryssarnas försatta korståg västerut.
  Några kommentarer på det från insatta?
  http://www.zerohedge.com/news/2017-03-13/how-shale-reshaping-world-three-new-wars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedan när har ryssarna använt sitt flygvapen i Ukraina?

   Radera
  2. Sverige stoppa rysk invasion, kommer inte kunna sova inatt inför den utmaningen.

   Radera
  3. Artikeln är naturligtvis trams, resonemangen låter som ett barn skrivit dem:

   You haven’t heard a lot about Ukraine recently because the Russians sent in a few special forces troops to bait the Ukrainians to send out their own best troops –their American-led, American-equipped troops –to the front. Then Russia used regular army and air force to kill all the commanders of all the best units. So all that Ukraine has left now are reservists.

   Är det nån som tror att krig går till på det viset? Att man stormar fiendens skyttegravar med generalen i spetsen så att man kan skjuta ner honom?

   Radera
  4. +1 Ben. Tonårstrams. Varför länkar Markus S till detta ? Låter lite som retoriken från Jûnger och "I stålstormen" som banade väg för rekrytering till SA och SS och bidrog tidigt till Alfod Hilter-tyskland. "De unga männen skulle utan rädsla storma fienden axel mot axel, med bart bröst och svärdet i näven". Vem vet - kanske det fungerar fortfarande på de som knappt kan läsa ??

   Radera
  5. De gamla Ukrainska krigsmaterielfabrikerna går för fullt nu och de är mer förberedda än någonsin. Plus att de nu är förberedda på att ryssen, deras gamla allierade, kommer att fortsätta anfalla dem. Hela landet är mobiliserat och hatar verkligen ryssarna.

   Det kommer bli väldigt dyrt för Putin att anfalla och det kostar varje dag för honom.

   Radera
  6. Det är bara överskottsbefolkning för Putin. Strängt taget är ju de flesta som inte jobbar i petroleumindustrin bara en kostnad för den ryska staten, så varför inte skicka några av dem att dö i nåt grannland?

   Radera
  7. Lol :) jag befann mig nyligen i Ukraina och kan rapportera att det fortfarande existerar och inga ryska stridsvagnar eller spetznas kunde skymtas på Kyivs gator

   Radera
 2. Ingen Svensk flagga hissad?
  Kunde ju ha omringat dem med dylika med tanke på alla tomma flaggstänger.
  På Kalle dussins tid var vi ju kompisar med Ukraina.
  Och med Turkiet jämt, om jag minns rätt.
  Zero artikeln.
  Är det 1 april?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo den svenska flaggan är hissad,i mitten om synen sviker ;)

   Radera
  2. Om farbror tar upp bilden i större format kommer han se den svenska flaggan. Kanske.

   Radera
  3. Många tomma flaggstänger!
   Därav min kommentar: omringa...

   Radera
 3. Ähh, de är väl kära men vågar inte träffas någon annanstans

  Ромео и Джульетта

  SvaraRadera
 4. Lite OT,men Ryssland verkar ha börjat blanda sig I Libyen också


  https://warisboring.com/it-looks-like-russia-gave-a-fighter-jet-to-libyas-warlord-1a564098b223#.tgxqadxxj
  https://www.theguardian.com/world/2017/mar/14/russian-special-forces-deployed-in-egypt-near-libyan-border-report

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera