Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2017-03-08 16:12

PostNord kräver 1.8 miljarder av svenska staten

PostNord kräver nu 1.8 miljarder kronor av svenska staten för att kompensera för förlusterna i Danmark. Med tanke på att Försvarsmakten begärt 6.5 miljarder och polisen 4 miljarder blir det nu intressant att se om PostNord till skillnad mot statens kärnverksamheter får sina pengar.
Svenska staten är som bekant usel på att göra affärer, och danskar är genier på att blåsa svenskar. De sammanslagna postverken för Danmark och Sverige, PostNord, begär nu tre miljarder kronor av sina ägare, danska och svenska staten. Detta på grund av förlusterna i Danmark.

Med 60% ägande landar alltså 1.8 miljarder på svenska staten och svenska skattebetalare som därmed ska säkra postgången i Danmark. Ännu ett resultat av affärsgeniet Maud Olofssons tid på näringsministerposten.

Nu kan förstås danska staten ta hela notan och kommer då få majoritetsägande av PostNord, som rimligtvis inte är värt speciellt mycket som blödande bolag.

Då polisen och Försvarsmakten begärt belopp i likartade storleksklass, fyra respektive 6.5 miljarder, så blir det nu intressant att se hur den svenska regeringen prioriterar. Säkrad postgång i Danmark, eller försvar av svenskt nationellt oberoende och vår frihet, samt att svensk lag och ordning ska säkerställas.

24 kommentarer:

 1. Danmark har ju ca 20 st leo 2a5 som de inte använder. Kanske vi kan få dem i pant? Eller Bornholm 😊

  SvaraRadera
 2. Dags kasta in Skåne i byteshandeln också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska vi buta mot gammeldansk eller ålborgs akvavit?

   Radera
 3. Bornholm är inte så hett nu längre tyvärr, när det kostar lika mycket för turisterna att resa till Thailand... =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunnar Serner häckade där ett tag
   Mellan en våg och en våg.
   På detta tidens smala näs.
   Lundensare.
   Var bestämt den killen som ordnade storhertigens finanser.

   Radera
  2. Ta över Bornholm och placera alla asylsökande där i väntan på besked?

   Radera
  3. Har för mig att fick Bornholm 1658.
   De ville inte Bornholmsborna.
   De vann.
   Ö-bor är stronga.
   Se Åland 1808/9.

   Radera
 4. Klart de kommer att få, för till skillnad från Försvaret och Polisen så påverkas ju politikerna direkt av att de inte får sin platt-tvs och nintendos levererade i tid. Försvaret behövs ju egentligen inte och Polisen, ptja, Sverige är ju så tryggt och bra och allt ondskefullt händet ju "i nån förort nånstans, och där bor ju inte jag".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har en poäng där Birki - påminner mig om när kollega förklarade varför politikerna satsar mycket mer pengar på hög standard i fängelserna jämfört med hög standard i svenska skolor; "när de kommit så högt upp i smöret att de får vara med och bestämma om sådana saker så vet de ju att de själva aldrig någon riskerar att behöva gå i skolan igen...".

   Radera  2. Stor risk att finkan är nästa för en del ja, men de kommer alltid undan.

   Jag är nog väl hård när jag säger att de inte bryr sig om kriminalitet i förorterna, men var och en tenderar ju att rå om "sitt eget hus först", det är enklare att engagera sig i äldrevård när/om man är i direkt kontakt med den, samma sak med skola, kriminalitet etc. Bra med hög standard på fängelser, eftersom det inte är någon vård att tala om så behöver man ju iaf bo bra. "Straff" gör få människor snälla.

   Radera
  3. Hört talas om inkapaciteringsprincipen, den som sitter inlåst begår inga brott, mao längre straff färre brott. Fast då måste ju folk lagföras också:)

   Radera
 5. Om inte verksamhet är lönsam i Danmark kan den väl avvecklas där? Danskarna kan gott nöja sig med postboxar i Malmö.

  SvaraRadera
 6. Försvaret och polisen kan inte gå i konkurs. Om det blir ägartillskott kan vanskötseln fortsätta, låt Postnord gå i konken!

  SvaraRadera
 7. Vad ska polisen med mer pengar till?
  Häromveckan rapporterades det ju om att brottsligheten minskar och det är inte första året det rapporteras om minskad brottslighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det är klart, det kan ju handla om att media ljuger eller kanske alternativa fakta.

   Radera
  2. Jo. Kriminaliteten minskar ju som sagt. Det är bara Nationellt forensiskt centrum. Tidigare SKL som har jobb över öronen. Hur nu det går ihop?

   Radera
  3. Det beror på att det mördas ett par brottslingar per dag nu i Stockholm. Så länge varje skurk tar minst 2 andra så minskar antal brottslingar...

   Radera
 8. Det enda man kan vara säker på är att det beslut som är mest negativt för Sverige är det beslutet som kommer fattas; som alla andra beslut i dårhuset Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I landet tvärtom gör man oftast "fel",men det gagnar väl oftast rätt så att säga.
   Wink wink,tänk lilla muteborg.

   Radera
 9. Til en början var PostNord en bra affär.
  Sverige hade inga problem med att ta hem 60% av vinsterna, tycker inte det är rimligt att klandra Maud Olofsson för dagens problem.

  SvaraRadera
 10. Posten är ju lönsam i sverige och går med förlust i danmark. Kan man inte stycka bolaget igen? Alt sälja den danska verksamheten.

  Ett alternativ skulle ju vara att konkursa verksamheten och förstatliga den i sverige, och göra om den till en slags arbetsmarknadsåtgärd för alla de som inte klarar den vanliga arbetsmarknaden. Att vara brevbärare är ju ett ganska enkelt serviceyrke och det vore säkert bra för många om det fanns en brevbärare som inte var stressad, hade tid att prata med folk och kunde ge bra service.

  SvaraRadera
 11. Slå ut Post Nord, e-handel?
  Allt jag köper över nätet lämnas ut via Utlämningsställen, typ ICA mfl.
  SMS signalerar när det finns att avhämta.
  Det som kommer i lådan är brev från UC där jag delges att kreditupplysning är tagen på internetköpet, detta skulle iofs kunna sändas via mejl.
  Post nord kanske inte behövs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och hur tror du paketen kommer till utlämningsstället på ICA då? Med ica-Stig?

   Radera