Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2017-03-17 11:44

Oscar Properties: "Stort intresse" - tappade nästan 10%

Tydligen var det ett sk stort intresse för aktierna i bostadsbubbleföretaget Oscar Properties (OMX:OP) när storägaren dumpade aktier för ca 300 MSEK. Aktierna ska ha övertecknats, men ändå skedde affären till ca 10% rabatt mot aktiekursen dagen innan.
Dagschart Oscar Properties.
Intresset för storägarens aktier i tisdags kväll var alltså stort och sägs övertecknats flera gånger. Privata Affärer/Direkt skrev:
""Intresset från svenska och internationella investerare var stort och Placeringen övertecknades flera gånger. Kvalitena AB tecknade för en stor andel av placeringen", heter det i pressmeddelandet."
Hittar inte själva pressmeddelandet, men från egen majoritet med ca 52% av rösterna i bolaget har storägaren (och grundaren?) Oscar Engelbert nu bara 42% av rösterna.

Därmed kan vi nog sluta bevaka Oscar Properties för den här gången. Jag är övertygad om att vi kommer få anledningar återvända till aktien längre fram.
Mörk utsikt från Vasagatan och Continental-byggnaden.
Vad gäller riktiga lyxlägenheter, snäppet över det Oscar Properties producerar, så verkar det gå sådär med försäljningen. Mitt emot Centralstationen i Stockholm finns det bostadsrätter för 207 MSEK osålda, som exploatören tydligen betalar avgifterna för tills vederbörande sätter relevant dotterbolag i konkurs. Sedan blir det bostadsrättsföreningens problem. Drabbar antagligen ingen fattig. Eller iaf inte någon fd fattig.

Mer om dessa lägenheter senare, då Hitta.se lanserar en ny intressant tjänst för den som letar bostad.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Vad är nyheten? Det är väldigt normalt att stora försäljningar sker till rabatt mot senast betalda börskurs. Samma sak när tex Reitan-gruppen sålde av sina Axfood-aktier.

    Oscar Properties är idag upp 4,5% till 86 spänn ungefär.

    SvaraRadera
  2. Oscar Properties är ju en av de största risktagarna på marknaden. Inte konstigt att de svänger rejält.

    SvaraRadera