Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2017-03-02 21:51

Läs: Patrik Oksanen exponerar SVR och RISS operationer mot Sverige

Patrik Oksanen har i en massiv tour de force exponerat en av den ryska utländska underrättelsetjänsten SVR och dess informationskrigsdel RISS operationer mot Sverige. Detta är obligatorisk läsning och inkluderar hur Vänsterpartiets ledamot i inte bara försvarsutskottet och försvarsberedningen utan även det svenska kontraspionagets politiska insynsråd anser att SVR har större rätt att finnas i Sverige än Säpo.
Patrik Oksanen.
Det finns inte så mycket att anmärka på Oksanens ledartext, annat än att det är en lång och obligatorisk läsning som skildrar hur SVR/RISS alltså bedriver sk reflexiv kontroll rätt in i försvarsutskottet och även kontraspionaget Säpos politiska insynsråd.

Anmärkningsvärt är att Vänsterpartiets Stig Henriksson (v) alltså anser att Säpo inte får närvara i Sverige, men väl ryska underrättelsetjänsten SVR och dess informationskrigsdel RISS. 

Dessutom är det nu dokumenterat att Stig Henriksson öppet talar om vad som diskuterats i Säpos insynsråd och alltså publikt diskuterar vad svenskt kontraspionage sysslar med.
"Och det är på Sveavägen 41 som Stig Henriksson, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, ledamot i Säpos insynsråd, i en direktsändning bekräftar uppgifterna att den som Säpo syftat på i intervjun med DN är just chefen för RISS:s rådgivargrupp, Vladimir Kozin."
Ni hittar alltså texten här. Obligatorisk läsning!

Under kalla kriget hölls Vänsterpartiet på mils avstånd från försvarsutskott etc. Kanske dags att överväga detta igen. Det är inte så konstigt att Försvarsmakten är ovilliga att informera försvarsutskottet om saker av hemlig natur, vilket gör att utskottet får problem att fatta rätt beslut.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

49 kommentarer:

 1. Och så var det ju en tjänsteman i MP som fick sparken för att han tagit emot gåvor från ryska ambassaden, Uvell skriver vackert om det. Finns även en länk bland kommentarerna där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Expressen hade detta också. Är det verkligen lagligt att mot ersättning främja en annan stats intresse i syfte att underminera den egna statens säkerhet och intresse?

   Radera
  2. Är det verkligen lagligt att hjälpa en offensiv, bevisligen våldsam och förtryckande ideologi att breda ut sig. Vi vet att den planerar ett övertagande längre fram, även i vårt land, ändå ger man stora summor skattepengar till dit.

   Kunskapsbank/Studier/Muslimska_Brodraskapet_i_Sverige_2107-1287.pdf

   Radera
 2. Är någon verkligen förvånad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, så här har det sett ut de senaste 50 åren. (Väntar fortfarande på att namnen offentliggörs på de svenskar som spionerade för DDR:s räkning.)

   Radera
  2. Apropå ingenting, vad gör Maj Wechselmann nuförtiden? Gör hon några filmer?

   Radera
  3. Du menar Margot Wechselgeld va?

   Radera
  4. Hon behöver inte. Hon avlönas ju via skattemedel i sann socialistisk anda

   Radera
  5. Men vilket lands skattepengar?

   Radera
  6. Svenska. Hon uppbär ju s k inkomstgaranti för konstnärer eller vafan det heter.

   Tillsammans med t ex Roy "CIA skapade AIDSviruset" Andersson och Stefan "Mina filmer är så jävla politiska att t o m SVT vägrar visa dem" Jarl.

   Radera
  7. Ingen förstod min populärkulturella referens. Synd.

   Radera
  8. @efraim: tyvärr....
   @bendo: jag tror gbd syftade på sidoinkomsterna ;-) från folkparadiset

   Radera
  9. @bendover: "Apropå ingenting" var ju en rolig kommentar

   Radera
  10. "Anfall mot Sverige" av Sune Andersson, obligatorisk läsning om man gjort lumpen på 80-talet...

   Radera
 3. Tunga Vänsterpartister fortfarande trogna Moskva och vi pratar år 2017, skrämmande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I praktiken bröt ju VPK med Moskva redan på 60-talet under CH Hermansson. Det var svårt att vara Moskvatrogen 68 när Tjeckoslovakien invaderades och ockuperades.

   Man får ju ställa samma krav här som på t ex SD, den som inte är lojal mot partilinjen måste uteslutas, annars är det inte trovärdigt. Stig kan säkert få en kolumn i FIB/K att sprida sin kverulans i istället.

   Radera
  2. Man bröt med Moskva, istället fördjupade man samarbetet med DDR. Vilken reell skillnad det innebar kan man ju tvista om om man inte har något bättre för sig...

   Radera
  3. Många tunga Vänsterpartister har i alla tider varit trogna Moskva oavsett officiell partilinje.

   Jag vill gärna i tråden påminna om att Vänsterpartiets svartbrunröda rötter en gång i tiden hyllade både Hitler och Stalin *samtidigt* en period tidigt 40-tal. Ett svårslaget rekord i svensk politik. Viktigt att minnas.

   Radera
  4. Nja, SKP som dom hette då följde väl Kominterns linje vilket under Molotov-Ribbentrop ganska mycket innebar att hylla Sovjet, inte kritisera Hitler och skylla ev krigshandlingar på typ Storbritannien. Men några vidare Hitlerhyllningar tror jag inte förekom.

   Inte så olikt idag egentligen, när Rysslands invasionskrig skylls på NATO och Bilderberg och lydiga papegojor i vårt land rapar upp dessa talking points direkt ur Kremls lögnsmedjor.

   Radera
  5. Ok, rätt ska vara rätt, rena hyllningar från Vänsterpartiets rötter förekom antagligen inte, däremot uppskattning att Hitler höll borgerligheten på avstånd. Skillnad inom samma riktning.

   Radera
 4. Vänsterpartiet har alltså med en totalsenil idiot i Säpos insynsråd, som dels läcker som ett såll och dels sitter fast i fantasier om att Ryssland fortfarande är kommunistiskt.
  På något vis får de här lite äldre aktivisterna också för sig att Ryssland är deras bundsförvant i kampen mot kärnvapen.
  Men som sagt, de är ju inte helt unga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får väl hoppas att underrättelsetjänsterna använt detta till sin fördel och levererat fabulerade mumsbitar för att vilseleda ryssarna.

   Radera
  2. Ryssland är en bra bundsförvant i kampen mot NATOs kärnvapen, dessa förrädare verkar inte bry sig om Rysslands kärnvapen och militära resurser.

   Radera
  3. Sjunkbomben, möjligtvis är historien om en tysk ubåt en sådan vilseledning. Eller är det ett test för att se vem som läckte.

   http://cornucopia.cornubot.se/2016/07/sveriges-radio-ekot-backar-om-tysk-ubat.html

   Radera
 5. Lars, du har länkat sammartikeltvå ggr I posten. Annnars bra post och den dubbbellänkade artikeln är mycket bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det handlar om ngn artikel jag tycker ni ska läsa brukar jag länka en gång i texten och sedan återigen i slutet.

   Radera
 6. Sparka ut kommunisterna från Försvarsutskotter.

  SvaraRadera
 7. Kan ju inflika att typ halva Greklands regering varit "på kurs" på RISS.

  Tsipras och Kotzias bl a.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du de blev lovade konstantinopel tillbaka? Den har ju historiskt alltid varit grekisk?

   Radera
  2. Dom kanske hade en härligt häng med andra som också hatar bögar, aborter och utlänningar och som också vart på konferens med RISS, t ex Le Pens utrikespolitiska talesman vettvillingen Aymeric Chauprade eller varför inte Ungerns socialminister Veresne Novak?

   Det jag vill framhålla är att det här är illa nog, men det ser mycket värre ut bland populistregimerna ute i Europa. Det är en veritabel ormgrop.

   Radera
  3. Ni har väl inte missat detta fredagsmys?
   https://www.youtube.com/watch?v=mbFbMu_wwTA

   Radera
  4. Förvisso Ben, men det är en klen tröst att det är värre I Europa

   Radera
  5. Fredagsmys, nja,korv med grädde är inte riktigt min grej.

   Radera
 8. Så här har det hållit på - jämt! Det är ALLTID en bunt stormakter inblandade i allt som sker. Det är bara naiva svenskar som kan bli förvånade över sånt. "Sverige - av idioter, för idioter".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem är det som är förvånad? Vilken sten har man bott under om man blir förvånad över Ryssland spionerar på, och försöker skaffa sig inflytande över, Sverige?

   Och som jag skrev ovan, vet man hur det ser ut bland populisterna ute i Europa så är det här småpotatis. Där får partier räntefria lån från ryska banker och sånt.

   Radera
 9. Nu kommer det fram ännu mer om hur V och MP underminerar Sverige. Det verkar helt enkelt inte gilla Sverige.

  "Muslimska brödraskapet har varit aktivt i Sverige sedan 1970-talet.
  Det slås fast i en ny rapport som ges ut av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).
  Enligt rapportförfattarna har delar av vänsterrörelsen och Miljöpartiet ”fungerat som sekulärt stöd” för det islamistiska nätverket.
  Muslimska brödraskapet vill att individen underordnas staten. Slutmålet är en stat baserad på sharia."

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8a9jG/rapport-muslimska-brodraskapet-aktivt-i-sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis ifrågasätter mottagaren av Leninpriset 2009 rapporten.

   Radera
  2. Även Lenins mumie ifrågasätter rapporten. Det har jag från säker källa.

   Lenin var ganska tillåtande mot Sovjets muslimer f ö och tillät parallella rättsystem i form av sharia.

   Radera
  3. Jamen då följer ju Sverige bara Lenins linje.

   Radera
  4. Maos mumie däremot, håller med rapporten.

   Radera
  5. Lenin var ju tillåtande mot stora delar av befolkningen, vilket ju inte hindrade att han beskrev terrorn onh hungern som de mest verksamma delarna i sin politik.
   Väldigt fint pris för övrigt, Maj Wechselmann har ju vunnit det.
   Saknar Frank Baude i samlingen mytomana kommunistdårar, men han kanske får det nästa år.

   Radera
  6. Den festligaste passagen i kritiken mot rapporten är annars:

   De tycker att det är allvarligt att Muslimska brödraskapet framställs ”som en i grunden anti-demokratisk, våldsbejakande och samhällsomstörtande organisation”.

   Näha?

   Radera
  7. https://ledarsidorna.se/notis/flash-akademiskt-upprop-mot-norell-har-tydlig-koppling-till-muslimska-brodraskapet/

   Radera
  8. @Wikstrom:

   Pffft, FKP är det största kommunistpartiet i Norden så det är nog inte i första hand Sverige som har en hardon för Lenin. Och visst har ni ett rejält Leninmuseum därborta i Tammerfors?

   Radera
  9. Men varför anammar ni Lenins linje idag? T.o.m. svenska kyrkan sponsrar bygget av moskéer.

   Radera
 10. Jag fattar inte V(PK)´s och MP´s nutida ideologiska koppling till "Moskva".

  SvaraRadera