Cornucopia?

Aktuellt

Nytt rekord för fossila CO2-utsläpp 2019 - Sveriges utsläpp ökade snabbare än världen och Europa

Miljöpartiets och regeringens banbrytande klimatpolitik fortsatte fira segrar 2019, baserat på BP Statistical Review of World Energy, som sl...

2017-03-15 07:52

Huvudägaren i Oscar Properties säljer aktier för ca 300 MSEK

Oscar Engelbert, huvudägaren i Oscar Properties (OMX:OP), säljer nu aktier för runt 300 MSEK. Förra veckan rapporterades det att ordföranden sålt aktier och jag listade bolaget som en given blankningskandidat när bostadsbubblan spricker. Vi gratulerar Engelbert för timingen att sälja en del av sina aktier mycket nära all time high i bolaget.
Veckochart Oscar Properties.
Exakt snittkurs för försäljningen är inte känd, utan sker genom ett sk placeringsförfarande rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Engelbert äger 52.5% av aktierna i bolaget och 55.1% av rösterna. Avyttringen handlar om att han säljer 23% av sitt innehav och till gårdagens kurs skulle affären dra in ca 330 MSEK. Han kommer inte längre ha en röstmajoritet i bolaget.

Förra veckan rapporterades det att bolagets ordförande sålt aktier för att flytta dem till en annan depå, vilket låter väldigt ihåligt då man kan flytta aktier mellan depåer utan att behöva sälja dem.

Det är förstås fullt möjligt att Oscar Properties fortsätter uppåt, men insideragerandet är rätt tydligt. Man kan ju förmoda att detta är proffs, som mycket väl vet betydligt mer om marknaden för lyxiga nybyggda bostadsrätter än gemene man. Eller åtminstone om riskspridning och om att till skillnad från högbelånade bostadsrättsspekulanter inte lägga alla sina ägg i samma korg.

Nu önskar insidersäljarna lycka till med sina framtida investeringar.

Oscar Properties kommer vara en given förlorare den dag bostadsbubblan kraschar. Även om bolaget kanske överlever, så kommer omsättning och med det börsvärde att krympa ihop, samtidigt som bolaget riskerar bli sittande med belånade fastigheter som snabbt faller i värde.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. Träffade en privatperson i helgen som har OP som kund.
  Hen lät minst sagt förvånad när jag uttryckte min skepsis mot bolaget.
  Aktien ner 10% på gårdagens efter stängning-besked.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbig dag för alla analytiker som har ständigt köp på HM.
   Bolaget visar återigen sin uselhet och faller 4.5% på dagens försäljningssiffror.

   Radera
  2. Det där ursprungliga bolaget med julstjärnor?
   Ur&pen?
   Rasslar lite i cerebrumbrum.

   Radera
  3. Du kan din historia.
   U&P lämnade HM-koncernen 2002. Var väl lika bra det, lövtunna marginaler.

   Radera
 2. Ja, det gäller ju att "casha in" innan det är försent...

  SvaraRadera
 3. Såhär med facit måste man ju säga att det är snyggt jobbat att han inte gjorde det för ett år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.avanza.se/placera/telegram/2017/03/15/oscar-properties-tanker-inte-salja-mer-huvudagare.html

   Radera
 4. Svårare att sälja vissa super-premiumfastigheter? http://www.affarsvarlden.se/bostad-fastighet/lagenheter-for-207-miljoner-osalda-i-contintental-apartments-6832637

  SvaraRadera