Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-03-17 15:19

Fredagsmys: USA kräver att Ryssland återlämnar Krim

Dags för lite härligt fredagsmys. USA backar inte en tum, utan kräver nu att Ryssland återlämnar det olagligt ockuperade Krim till Ukraina. Innan detta sker kommer inga sanktioner att lyftas.
"USA kräver att Ryssland omedelbart återbördar Krimhalvön till Ukraina. Det amerikanska utrikesministeriet försäkrade också att sanktionerna mot Ryssland fortsätter gälla ända tills Ukraina fått Krim tillbaka."
Trumpkins som hyllat Trump för att han ska lätta relationerna mot Ryssland kan diskutera detta i små grupper, tillsammans med det faktum att USA nu har kvalificerade förband inne i Syrien, och alltså invaderat landet, och massivt avser att upprusta, samt står bakom sina Nato-allierade.

Radio Free Europe har en artikel om hur pennalismen och dödandet av värnpliktiga inom den ryska demoraliserade och usla armén fortsätter. Som exempel har tre värnpliktiga dödats av sina "kamrater" på ett ryskt stridsvagnsförband utanför Moskva (förmodligen "eliten" hos 4:e pansargardesdivisionen). Runt tusen ryssar söker asyl årligen till Sverige, enligt uppgifter till bloggen är en stor del av dessa värnpliktiga som flyr för sina liv - dödas de inte av sina kamrater så dödas de i sydöstra Ukraina. Och viljan att hjälpa varandra i fält är inte så stor när "kamratskapet" bygger på fruktan för kamraterna och inte fruktan för fienden. Stridsvärdet är inte speciellt högt om man säger så.

Trumps tidigare nationella säkerhetsrådgivare Flynn fick 30 000 USD, alltså ungefär 250 000:- SEK av Kremls propagandakanal Russia Today, vilket han alltså inte redovisade. Dessutom är det olagligt för fd amerikanska officerare att ta emot pengar från främmande makt, av uppenbara skäl.

Vi andra kan ha ett trevligt fredagsmüs istället medan den kognitiva dissonansen får verka hos kremliner och trumpkins.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

98 kommentarer:

 1. Herr Wilderäng kan diskutera med sig själv om att Trump uppenbarligen inte, i motsats till vad som tidigare hävdats här på bloggen, tar Putins manlighet lutad mot mikrovågsugnen i Trump Tower istället för att kasta skit på andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1 och extra komiskt av C att hänvisa till kognitiv dissonans där Mr Trump Är Galen & Elak!

   Radera
  2. håller med fullständigt.

   Radera
  3. Total schizofreni på bloggen. Putin är farlig, men Trumpadministrationen får inte agera mot honom för de är hemliga kremliner!

   Radera
  4. +1 tråkigt på en annars mycket bra blogg att Cornu så pass ofta har svårt att göra objektiva analyser. Sänker tyvärr trovärdigheten i övrigt när konfirmeringsbiasen är så utpräglad i vissa frågor.

   Radera
  5. Bra skrivit, Lars är dum när han inte tycker som mig.

   Radera
  6. Det tycker jag också!

   Radera
  7. När det gäller kognitiv dissonans så blir det ju knepigt att som bloggare hävda att Kreml styr USAs säkerhetsråd (vilket är ett anmärkningsvärt påstående) och har inflytande över en hel del annat samtidigt som USA inte vill erkänna annekteringen av Krim. Eller ska jag tolka det som att Kreml inte vet vad den andra handen gör?

   Radera
 2. Det är klart att dom ska återlämna det. Det är illegalt invaderat och annekterat territorium.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart de ska. frågan är bara hur länge det tar. Händer det under denna administration? Knappast. De verkar ju ha en del fokus på Korea. Positiva är väl kanske att det kan få Europa att shäjpa upp fjollträsket.

   Radera
  2. Förresten, jag tror vi har hittat viklket förband skepparn tillhörde: Sjunde flottan!

   https://warisboring.com/u-s-navy-officers-allegedly-traded-favors-for-an-orgy-in-gen-macarthurs-room-2aecdc0aca1f#.lsfodcd4u

   Radera
  3. Klart de ska, men det är tyvärr inte särskilt troligt. Vi kan t ex titta på Israels brott mot folkrätten på Västbanken. Ingen bryr sig. (OBS detta är inte whataboutism, bara ett cyniskt konstaterande hur militärt överlägsna stater kan bete sig. Israels brott rättfärdigar sålunda inte Rysslands folkrättsbrott. Båda ska fördömas.)

   Radera
  4. Nej, gbd!

   A. Burke och jag tog avstånd från detta.
   Fick ett, visserligen försenat, erkännande med en ( falsk)
   Orden of the Cincinatti.
   Ja, Fatty var närmast chockad över att det fanns dylika hedersknyfflar.
   Förresten firade jag Burke postumt på S:t Patrick dagen igår.

   Radera
 3. Ganska självklart att Krim återlämnas till Ukraina.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du syftar på omröstningen som var olaglig enligt Ukrainska och internationell lagar? Den där beväpnade soldater fanns inne i vallokalerna för att se till att röstningen "gick bra". Omröstningen där endast de två valen var 1. Gå med Ryssland, eller 2. Bli självständig. Är det den omröstningen du syftar på?

   Den är det bara att glömma. Har lika stort värde som ett använt dasspapper.

   Radera
  2. Då vill jag ordna en folkomröstning i Kaliningrad. Alternativen kan vara självständighet eller återbördande till Tyskland. Folkomröstningen blir såklart övervakad av en grupp nazister, rättshaverister och Sverigedemokrater. Allt enligt föredömet Krim

   Radera
  3. Tatarstan har redan haft en omröstning, som resulterade i självständighet.

   Radera
  4. Tyskland? Staden var huvudstad i Preussen, en Polsk förläning. Den bör gå till Polen (eller Litauen).

   Radera
  5. @Hen Dover 18:21
   Källa på det!

   Radera
  6. Vafalls, är inte HMG bannad? Funkar inte boten?

   Radera
  7. Polen? Dålig historiekoll här uppenbarligen. Preussarna (eller pruserna) var varken polacker eller tyskar utan balter, definitivt inte ryssar. De blev tvångskristnade och förtyskade under medeltiden (googla på Tyska orden).

   Radera
  8. Under polsk överhöghet. Sådana här hedniska härskare erkänner vi ej. Kom igen nu alla sjunger med: "Onward Christian soldiers...."

   Radera
  9. @gruelse:

   Står t ex på Wikipedia.

   Radera
 5. Sannolikheten att det sker torde vara liten...

  SvaraRadera
 6. Gött att Trump står fast mot Putler. Det märkliga kan jag tycka är att om jag nu minns rätt, framlades här på bloggen att Trump var pro rysk osv ? Nu verkar det som tur är inte vara så. Beror det på 1. Fel analys tidigare. 2. Trump är galen.
  Hoppas på alt 1...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trump verkar inte vara riktigt i kontroll.

   Radera
 7. Apropå eskalering...
  http://edition.cnn.com/2017/03/17/middleeast/israel-jets-syria-strikes/index.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men sånt där gör ju israelerna hela tiden samtidigt som de vårdar skadade syrier, ser vare sig problem med det eller anledning till att kalla det eskalering. Måste ju visa sina galna grannar var gränsen går, fullt förståeligt.

   Radera
 8. Samtidigt tänker USA lämna tillbaks Texas och Kalifornien till Mexiko som i sin tur har för avsikt att återbörda områdena till Apacherna och Mayaindianerna.

  Och Sverige ska givetvis lämna tillbaks Skåne, Blekinge och Halland till Danmark.

  Seså, marsch pannkaka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och Hawaii som dom annexerade 1898.

   Radera
  2. Pga av alla krav från Texasborna att få utträda ur US och tillbaka till Mexiko? Nu är du en riktig grinolle.

   Radera
  3. @Skogaholm

   Texas var en av få stater som var egen republik innan dom uppgick i unionen. 1837-1945 tror jag det var. Texas är också den ända staten som har en klausul inskrivet att dom har rätt att lämna unionen om dom så vill.

   Radera
  4. Det är visserligen intressant, MEN visa mig den texasbo som kräver att Texas ska lämna US och gå samman med Mexico. Det finns inte på kartan och exemplet blir meningslöst.

   Radera
  5. Får Sverige återlämna Skåne till Danmark ? Blir tent statistiskt mycket tryggare i Sverige då.

   Ukraina är ett eget land. Ryssland ockuperar delar av detta land.. Jag blir så jävla trött för att använda ett numera känt uttryck,
   Hade min farmor levt hade hon kunnat tala om för er hur Ukraina och specifikt Svenskby mfl behandlades av dessa goda Ryssar...
   En folkomröstning med beväpnade dom tillser vad du ska rösta på ? Känns legitimt...

   Radera
  6. Eftersom den klausulen strider mot den praxis som stablerades iom inbördeskriget så lär det enda sättet de kan försklara sig oberoende om de skaffar en J-a armé med kärnvapen.

   Radera
  7. Som jag skrev så var dom en självständig republik i 9 år innan dom gick med (med tvång) i unionen. Så lämnar dom unionen så blir det som egen republik igen.

   Radera
  8. Glöm inte lex Kosovo, om majoriteten av innevånarna vill lämna så är det bara tack och hej, eller..?

   Radera
  9. Lex Kosovo? Krim är alltså en självståndig republik nu och tillhör inte Ryssland?

   Ett annat hett tips är att Lex Kosovo egentligen är Lex Östtimor. Hade Ryssland några invändningar när Östtimor lämnade Indonesien och blev ett eget land? Är det inte hyckleri att opponera sig om Kosovo bara några år senare bara för att det råkade drabba deras kompisar serberna?

   Radera
  10. Texas var en självständig republik, men när man väl gått upp i USA siom en delstat kan de ej på egen hand lämna (iaf inte konstitutionen, ev fakta på marken skulle ju kanske vid ett sådant scenario säga annat). Däremot så har texas enligt annektionsavtalet rätt att dela upp sig i fem delstater om de skulle vilja.

   Radera
  11. Argument att jämföra nutid med för 100 år sedan är inte relevant. Synen på ägande och den starkes rätt är helt annorlunda nu. Med den typen av argumentation kan man lika gärna hävda att dinosaurerna med efterföljare skall lämna tillbaka sitt lebensarum till bakterierna, eller iaf till trilobiterna.

   Radera
  12. @Hen Dover 18:20
   "Krim är alltså en självståndig republik nu och tillhör inte Ryssland?"
   Vad insinuerar hen med denna märkliga fråga, eller är det ännu ett sinnesjukt svammel från hens sida?

   Radera
  13. Skåne, Blekingen och Halland får jäkligt gärna återgäldas till Danmark. Vi tar förstår all försvarsmateriel med oss, ni bryr ju er ändå itne om sånt, kostar pengar och så. Win-win!

   @gruelse
   Vafalls, du hade ju faktiskt ett vettigt inlägg häromdagen, men nu har du börjat grusa igen. Dags för en jäkel och (din) mamma-samtal.

   Radera
  14. @gruelse:

   Insinuerar? Det är en fråga, som kan besvaras med ja eller nej. Begriper du inte ens det kanske du ska gå tillbaka till att skriva ner dina tafatta homofantasier om arslen istället?

   Radera
 9. Henry Kissinger är lite som en tokhögerns Jan Myrdal, dvs han har aldrig haft ett rätt i hela sitt jävla liv och har han en åsikt kan man bara reflexivt tycka motsatsen och därmed förmodligen vara en anständig människa.

  Och som av en händelse tyckte Kissinger att USA skulle erkänna Krim som en del av Sovj.. jag menar Ryssland nyligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde den positionen hölls av Per Ahlmark?

   Radera
  2. Per Ahlmark är mer som en Greider, båda skriver kassa dikter.

   Radera
  3. Ursäkta att jag blandar mej in i er intellektuella och intiligenta dialog. Ni har i ett slag kopplat ihop fyra av de mest egocentriska personligheterna under de senaste dryga 50 åren. Snyggt!

   Radera
  4. @Trötter:Inte riktigt lika överskattad. Hamnar nog längre ned på listan och definitivt mindre profilerad.

   Radera
  5. Med viss motvilja måste jag protestera och ta Ahlmark i försvar. Han är faktiskt en hyfsad poet. Hans politiska profil omöjliggör förstås ett erkännande av det "kulturella" etablissemanget, som istället hyllar kretiner som Greider.

   Radera
 10. USA var mindre blygsamma med motivet för att ockupera Grenada men motivet är troligen liknande för Rysslands ockupation av Krim.

  Den 25 oktober, 1983 invaderade 7 000 nordamerikanska soldater den lilla ön Grenada. Ronald Reagan förklarade att ön utgjorde en ”fara för USA:s nationella säkerhet” och kväste ”försöket att skapa ett andra Kuba”. Nästan hundra människor dödades av bombflyg och marktrupper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och ett år senare var Grenada anslutet till USA som dess 52:a delstat efter en fejkad folkomröstning.

   Eller så behöll de sin självständighet, höll demokratiska val av en egen regering.

   Vilket var det, kan du påminna mig?

   Radera
  2. Och de hundra som dödades, var de oskyldiga civila eller Kubanska soldater?

   Radera
  3. Ärligt talat förstår jag inte vad Grenada har med nånting att göra, men ditt försök att relativisera en olaglig invasion kring hur många som strukit med verkar högst moraliskt suspekt. En invasion är olaglig även om väldigt få dödas. Hundra omkomna är naturligtvis väldigt lite jämfört med t ex Rysslands olagliga krig i östra Ukraina, men det påverkar inte huruvida USAs invasion var laglig eller ej.

   Radera
  4. Efter invasionen som FN fördömde installerades en USA vänlig regering enligt vissa, andra anser att man försvarade demokratiska värden som stämde överens med främst USA:s värderingar, vad som är rätt och fel kan bedömas utifrån betraktarens värderingar.

   Min huvudpoäng med jämförelsen är den nationella säkerheten som motiv till en invasion, något stormakterna tycker sig vara berättigade eller skyldiga att ta ansvar för.

   Radera
  5. Oj så postmodernt, "allt är upp till bektraktaren".

   Krim annekterades. Ja/nej?

   Grenada annekterades? Ja/nej?

   Radera
  6. Kör JA på båda.. vann jag en gratislunch???

   Radera
  7. Ändrar mig.. kör JA på Krim och NEJ på Grenada.. vann jag en gratislunch nu?

   Radera
 11. Ja det är verkligen fredagshumor när du gör narr av dig själv Cornu!
  Det är ju du, som hela tiden har hävdat att Trump är en Putinkramare.
  Hur orkar du leva med alla lögner?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inga lögner egentligen, bara dålig bedömningsförmåga.
   Ska bli kul när han inser att han gjort samma misstag när det gäller SD.

   Men jag tvivlar på att vi någonsin får se en "Jag hade fel i min analys.." artikel
   varken om Trump eller SD.

   Radera
 12. Så Lars, du erkänner alltså nu att du var 'dess wrong' om Trump. Det är bra.

  SvaraRadera
 13. Varför är det så självklart att Krim skall återlämnas till Ukraina? Bortsett från att folkomröstningen 2014 tydligen inte skedde enligt internationellt godkända regler, är det verkligen säkert att Krims befolkning vill tillhöra Ukraina?

  Vid tiden för Sovjetunionens sönderfall röstade en stor majoritet av Krims befolkning för oberoende från Ukraina. Krim har sedan 1992 varit en autonom självstyrande del av Ukraina, med eget parlament och egen president. Mot denna bakgrund, och med tanke på att befolkningen till största delen består av rysktalande ryssar, ser jag det inte som ett dugg konstigt om Krim skulle tillhöra Ryssland.

  Det bästa vore väl om det helt enkelt anordnades ett nytt val, med observatörer från FN, där befolkningen på Krim får ta ställning till vilket land de vill tillhöra, eller om de kanske vill vara helt självständiga. Skulle det vara så att majoriteten vill tillhöra Ryssland är problemet löst! Sanktionerna kan hävas och alla blir glada och nöjda (ja, alla utom russofoberna förstås).

  Skulle majoriteten välja ett annat alternativ än Ryssland blir det förstås besvärligare, men då har i alla fall befolkningen sagt sitt och vi vet bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast sen folkomröstade de igen 1994, har du glömt det? Och hur blev det då?

   Radera
  2. Det skulle kunna vara en rimlig lösning. Dock så finns det nog ett antal detaljer som kan ställa till det:
   Hur ska man få Ryssland att gå med på det?
   Om Ryssland går med på det, vilka ska övervaka
   Vilka får vara med och rösta? Krimtatarer, Ryssar som flyttat dit efter annekteringen?
   Ska Ryssland sanktioneras för att brutit mot Helsingforsavtalet?

   Radera
  3. @Ben Dover, nej jag kommer inte ihåg någon folkomröstning 1994 och hittar inget när jag googlar heller. Vill du upplysa mig? :)

   @gbd crvx, ja knäckfrågan blir förstås att få Ryssland att gå med på det eftersom de har de facto kontroll över Krim. Men det kan ju också vara ett litet test i sig: om ryssarna är säkra på att Krim-borna vill tillhöra Ryssland borde det ligga i deras intresse att genomföra en ny omröstning. Hur man skall övervaka och "kvalitetssäkra" ett val vet jag inte, men med tanke på hur snabba de flesta utomstående bedömare var att döma ut valet 2014 borde det finnas en del grundläggande kriterier som de går efter. Uppfyller Ryssland de kriterierna borde det vara möjligt att godkänna valet.

   Radera
  4. Det är väl en fullständigt idiotisk lösning! Så då ska vi ha en ordning där det är fritt fram att invadera och annektera annat land, bara man därefter tillser att hålla en en övervakad och fri folkomröstning där de röstande röstar för en fortsatt ockupation/annektering? Och godkänna valet, men vem i hela friden är det som "skall godkänna valet"? Är det Ukraina i detta fall. Dumt, dumt, dumt.

   Radera
  5. @Hen Dover 19:29
   Valutslag på Krim 1994:
   Krim vill ansluta sig till Ryssland! Eller har jag fel?

   "Auf der Halbinsel Krim wurden am 16. und 30. Januar 1994 eigene Präsidentschaftswahlen durchgeführt, bei denen sich Juri Meschkow mit 72,9 % der Stimmen gegen Nikolai Bagrow durchsetzte. Meschkow vom Russischen Block erklärte sich selbst zum Präsidenten und strebte einen Anschluss der Krim an Russland an."
   https://de.wikipedia.org/wiki/Geschichte_der_Ukraine_(seit_1991)#1994

   Radera
  6. Du kan alltså inte skilja på en folkomröstning och ett presidentval? Du kanske ska hålla dig till att skriva ner dina tafatta homoerotiska fantasier om andra debattörers "arslen" då?

   Radera
  7. @abuppsala: Klart att det inte är rätt, men invasionen har redan hänt. Det vore intressant att se hur ett resultat där alla fick rösta i fria och rättvisa val. Någonting säger mig att det inte skulle gå så lätt som RF tror och därför dras motstånd.

   Radera
  8. Ang Tatarstan:


   https://books.google.se/books?id=_RWvJiAZ2rMC&pg=PA35&lpg=PA35&dq=Tatarstani+sovereignty+referendum,+1992&source=bl&ots=hPvfi4D9n8&sig=jDQyrkfqoD6tN7mIinO8WHlDp_M&hl=sv&sa=X&ved=0ahUKEwjLtfSB0d_SAhUFDSwKHTncCPsQ6AEIMjAD#v=onepage&q=Tatarstani%20sovereignty%20referendum%2C%201992&f=false

   https://books.google.se/books?id=1ft6_uqY1n4C&pg=PA272&lpg=PA272&dq=Tatarstani+sovereignty+referendum,+1992&source=bl&ots=2KhFwhwLZ2&sig=ZaHycR_ynbo6OGBeAgDRANOCyco&hl=sv&sa=X&ved=0ahUKEwjLtfSB0d_SAhUFDSwKHTncCPsQ6AEILTAC#v=onepage&q=Tatarstani%20sovereignty%20referendum%2C%201992&f=false

   http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2014/04/remembering-referendums-tatarst-201441791739224343.html

   Radera
  9. @Hen Dover 08:48
   Istället för att hen flashar sina projicerade homosexuella assocationer borde hen komma med sakargument, och då gärna underbyggda med källor!

   När signaturen psevenson 21:17 synar hens förmenta folkomröstning 1994 på Krim, så är det knäpptyst på sakargumentsfronten, bortsett från bruset av hens programenliga sinnessjuka svammel.

   Även jag, och säkert många bloggläsare här, vill veta vad det är för förment folkomröstning 1994, gärna med källhänvisning, som hen yrar om. Och vad blev utfallet av denna folkomröstning?

   Radera
  10. https://www.csi.hei.ulaval.ca/sites/csi.hei.ulaval.ca/files/crimee.pdf

   https://en.wikipedia.org/wiki/Crimean_referendum,_1994

   Radera
  11. @gruelse:

   Så du har inte skrivit några inlägg där du fantiserar om mitt arsle? Homointresse OCH lögnare, lite som när Jakob Dahlin hade... "cancer".

   Annars kan man ju tro att folk kan använda en dator:

   https://www.google.com/search?q=crimea+referendum+1994

   Att man är för efterbliven för att hitta bevis för nånting betyder inte att det inte existerar.

   Radera
  12. @Hen Dover 17:47

   Så egocentrerat! Så fort hen maniskt börjar skriva om sin egna stjärt i sina kommentarer, så har hen uppenbarligen tappat allt intresse av andras mammor, och lämnar dem i sticket!

   Varifrån har hen fått den befängda fixidén att jag skulle fantisera om hens stjärt?

   Folkomröstningen 1994, som hen hänvisar till, gav en övertygande majoritet för att republiken Krim ville:

   * ha utökat självstyre (78,4 %)
   * ge rätten till dubbelt medborgarskap (syftande bl.a. till det ryska) (82,8 %)
   * ge presidenten utökade maktbefogenheter (77,9 %).

   Och då ska man veta att dåvarande presidenten på Krim Jurij Mesjkov, som var ryssvänlig och hade vunnit presidentvalet i janunari 1994 med stor majoritet (72,9 %), propagerade för en anslutning till Ryssland vid tiden för folkomröstningen.

   Det finns uppenbarligen en stark folkvilja på Krim för ett närmande till Ryssland, enligt valutfallen 1994 och 2014.

   Om man nu ska lämna över Krim till Ukraina så bör man i rättvisans namn också lämna över Kosovo till Serbien.

   Radera
  13. Nå, nu ska Dahlinskan inte gå upp alldeles i falsett här. Garderoben har inte svängdörrar. Givetvis är Dahlinskan författare till följande förvirrade rader, riktade till mig:

   Men med hens föga ärofyllda förflutna och ett balkaniserat arsle rikare, så är hen endast ett Kosovovrak?

   Ergo, Dahlinskan sitter hemma på kammaren och fantiserar om mitt "arsle". Inte så värst heterosexuellt kanske. Nu i efterhand försöker fröken släta över utklivandet ur garderoben, men se det ska inte behövas i det moderna 2000-talet tycker jag.

   Detta förklarar ju även Dahlinskans fascination för Ryssland - fröken är begeistrad i de ryska sjömännen och Putins bara överkropp.

   När det gäller folkomröstningen så rekommenderade den ökat självstyre. Vilket inte är samma som att ansluta sig till Ryssland. Hur du kan jämföra Kosovo med Krim när det ena är självständigt och det andra inte är det, är också en gåta.

   Radera
  14. @Hen Dover 10:03

   Jag har ju redan förklarat att med ”balkaniserat arsle rikare” i hens fall menas att hen har blivit en mångkulturell psykotisk skitstövel, som drar vanära över det gamla fina Sverige, efter hens Balkansejour som uppenbarligen har satt spår i hens psyke. Hen verkar vara selektivt obekant med begreppet synonymer! Sedan att hen läser det bokstavligt får stå för hen.

   Det tyder också på kognitiv dissonans om man inte förstår att det finns viktiga principiella likheter mellan Natos avstyckande av Kosovo från serbiskt territorium, till följd av Kosovokriget 1998-99, och Rysslands Krimannektering 2014.

   Nato bröt mot folkrätten och startade ett anfallskrig mot Serbien, som inte hotade något Natoland, och som kom att kallas Kosovokriget 1998-99. Resultatet blev en ur det serbiska territoriet avstyckad förbrytarmetropol med muslimska förtecken, vars negativa konsekvenser är tydligt märkbara i Sverige. Den geopolitiska pucktvåan Carl Bildt erkände å konungariket Sveriges vägnar Kosovo som en självständig stat 2008. EU har inte erkänt Kosovos självständighet, bara vissa EU-länder.

   Nato bidrar således till att bygga sunniislamska stater i Europa. Detta är i linje med USA:s ”The Long War” och dess lojalitet till Saudiarabien, som bedriver en växande sunnimuslimsk mission i Europa.

   Detta folkrättsbrott blev i ryska ögon prejudicerande för annekteringen av Krim, vilket av det officiella Sverige betraktas som ett folkrättsbrott.

   Det är dock vämjeligt att konungariket Sverige i händerna på politiska klåpare tillsammans med russofobiska bloggare och dess nyttiga idioter är inkonsekventa och erkänner ett folkrättsbrott – Natos - men fördömer ett annat - Rysslands?

   Radera
  15. Jaha, så jag ska ha berikats med ytterligare en skitstövel eftersom arsle och skitstövel är synonymer? Ha ha, ja det låter ju logiskt att jag skulle berikats med en person. Nä fröken lilla, nog sitter hon och tänker på karl-arslen.

   Nej, det är lite svårt att förstå varför man ska dra så stor växlar på Kosovo när:

   1. Kosovo utropade ett självständigt land med Krim annekterades. Det är inte samma sak. Inte alls faktiskt. Snarare varandras motsatser. Det tyder snarare på kognitiv dissonans att tycka att de är lika.
   2. Några år innan Kosovo, blev ju Östtimor eget land. Ryssland var en av de snabbaste att erkänna Östtimor. Det tyder snarast på kognitiv dissonans att uppröras över det ena men inte det andra.

   Att det råder kognitiv dissonans i ett litet frökenhuvud är dock bara att förvänta - särskilt om det ska innehålla en massa rumpfantasier samtidigt. Du får nog hålla dig till rumpfantasierna i framtiden som sagt, för med resten verkar det mest bli pannkaka.

   Radera
  16. @Hen Dover 06:46
   Bedrev North Atlantic Treaty Organisation ett angreppskrig mot Serbien i slutet av 1990-talet, utan FN-mandat, och utan att något Natoland hotades militärt av Serbien?

   Radera
  17. @Hen Dover 06:46
   Bedrev North Atlantic Treaty Organisation ett angreppskrig mot Serbien i slutet av 1990-talet, utan FN-mandat, och utan att något Natoland hotades militärt av Serbien?

   Radera
 14. Jag tror alla som heter Lars får diskutera i små grupper om varför den här Trump som var pro Ryssland och skulle förstöra allting för alla andra inte har förstört nånting för någon och fortfarande står på Ukrainas sida.

  Bra försök, dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trump blir mer och mer isolerad i Washington pga alla tokigheter.

   Radera
  2. Mannen är inte helt i ordning uppenbart, men problemet är som inte särskilt ofta framkommer i svensk press är att mycket av vad han vill genomföra har stort folkligt stöd.

   Radera
  3. Och vad säger det om folket?

   Radera
  4. Troligen att dom var höggradigt missnöjda med den rådande politiken inför valet och inte ville se någon Clinton dynasty.

   Radera
 15. Hufvudstadsbladet? Det är inte sant om det inte kommer på Twitter!

  SvaraRadera
 16. Margot Wallström! Hur kan alla missa att detta är Margot Wallströms fel!?

  Först pratade hon i telefon med Trump. Sedan pratade hon med den ryska utrikesminister. Några dagar efter detta drar det Kalla Kriget igång igen!

  För några år sedan skulle hon som bekant mäkla fred i Mellanöstern genom att prata med alla parter på en konferens. Det slutade som bekant inte så bra. Sedan dess har krigen alla-mot-alla varit värre än någonsin där nere.

  Eller när hon som EU-kommissionär skulle mäkla folkomröstningsfred mellan Irland och resten av EU. Det tog fem kostsamma folkomröstningar, varav den sista mer eller mindre riggad, innan hon fick irländarna att tycka som EU hade bestämt att de skulle göra.

  Margot Wallström kan mycket väl vara den mest misslyckade och farligaste politikern i hela världen just nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon är ju från Norrland, vad väntar du dig?

   Radera
  2. Jaha, så allt är Margots fel. Den var ny, det brukar ju vara Judarnas, Soros eller Illuminatis, men tydligen är hon en riktig Tortuous Convolvulus.

   Ben, jo man borde kunna förvänta sig mer av en norrlänning, hade hon varit skåning hade ju hennes prestationer varit lång över förväntan.

   Radera
 17. Kommer bli svårt att få Krim återlämnat utan att ta till militära medel, vilket jag inte tror Nato vill.

  Det man möjligtvis skulle kunna få till är en uppgörelse där sanktionerna dras tillbaka om Krim får hålla en riktig folkomröstning, med fri press, tid för folket att debattera och med två tydliga alternativ (Ryssland eller Ukraina som innan ockupationen), och att Rysslands flottbas garanteras separat status om folket väljer Ukraina, tänk som USA har för Guantanamo på Kuba. Ryssland måste också sluta understödja separatister i östra Ukraina. De kan i utbyte få en fredad transportväg till sin flottbas, tänk som Västberlin hade under kalla kriget. De som bor i Krim får också rätt att immigrera till Ryssland eller Ukraina oavsett utslag. Kanske kan de få dubbla medborgarskap.

  Med stor sannolikhet kommer de i Krim välja Ryssland, så Putin riskerar inget i praktiken, samtidigt kan Väst säga att demokratin har fått bestämma och att man inte kommer tolerera aggressioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom omröstningen var helt fejk och Krimborna är mycket missnöjda, så ska du inte räkna med "stor sannolikhet".

   Vad gäller flottbasen, så hade Ryssland redan allt det där innan, dvs garanterad separat flottbas etc etc. Varifrån tror du att de ryska specialförbanden som intog Krim kom?

   Radera
  2. Trumps taktik är väl som vanligt hämtad från hans gen bok "The Art Of The Deal"? Inled med ett förhandlingsbud som är överdrivet att den andra sidan omöjligt kan gå med på det. Förvänta dig att de gör detsamma. Landa till slut någonstans i mitten där båda parter kan utropa sig till förhandlingssegrare.

   Radera
 18. Hmm. Är Trump good guy och inte Putins knähund längre? Frågar åt en kompis.

  SvaraRadera
 19. Ärligt att lägga upp korten och inte försöka blanda bort något ur leken här. Det är mänskligt att fela, som violinisten sa´.

  SvaraRadera
 20. Förstår inte dom som argumenterar för Ryssland i olika sammanhang med argumentet att folk är rysktalande! Nästan hela Ukrainas befolkning kan tala Ryska. I varje fall de som gick i skolan på Sovjettiden! S¨å är det för samtliga f d Sovjetstater! Att en viss befolkning talar Ryska är inget skäl för att man ska tillhöra Ryssland!

  SvaraRadera