Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2017-03-19 12:10

Försvarshumor på Facebook och Instagram

Ett utfall av yrkesförsvaret är att det uppstår kulturella branschinterna yttringar. Exempelvis finns det en hel del försvarshumor på Facebook och Instagram.
"#LiteSvinnFårEnRäknaMed #Anpassa #Q3Budget #Helikopter #HurMångaAskar39BkostarISOlunchenSaDu #hyrbilEllerFordonsmina" - Operatör som fan på Facebook.
Det existerar en del branschintern humor inom Försvarsmakten, där anonyma anställda driver humorkonton på Facebook och Instagram. Antagligen ett väldigt viktigt instrument för att kanalisera yrkets speciella säregenheter.

Störst är kanske Operatör som fan (inspirerad av amerikanska Operator as fuck), som hittas på Facebook.

Annars är ju Insta som i Instagram det nya svarta, och hör hittas flera konton med försvarhumor.

Exempelvis Vinkelmaffia som fan, som bland annat har en genomgång av olika befattningsnivåer.
"Alla har vi träffat någon vars kusins klasskamrat från högstadiet som jobbar på X-förband en gång vid besök på Y-förband tror sig ha sett en regementesförvaltare i matsalen. #enhörningar #mytologiskaofficerare #jaktenpådenheligagraalen #öbutnämnd #svfm" - Vinkelmaffia som fan går förklarar graden regementesförvaltare.
Andra Instakonton är Instruktör som fan, Kadett som fan, Officer som fan och Underofficer som fan.

#mycketnöje
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Kan varmt rekommendera redigare_forr på Instagram som uppnått bataljons storlek med följare.

  SvaraRadera
 2. Intressant vilket behov det uppenbarligen finns att häckla sina kollegor och ledare :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är när soldaterna slutar gnälla och klaga som vi vet att vi är verkligen illa ute. ;)

   Radera
  2. För något decennium sedan förstår jag att man gnällde, då blev massa grabbar tvingade att utbilda sig till soldater m.m.
   Klart legitimt att kverulera över att under hot om fängelsevistelse behöva lägga tusentals och åter tusentals timmar på något man inte har lust att göra.

   Försvaret i dag består av tusentals personer som uppenbarligen tycker att sitt arbete inom försvaret är det bästa jobbet man kan ha av de jobben man är kapabel till och som finns tillgängliga.

   Radera
 3. Fänrikar, små supar å golvdrag - är inge vidare...

  SvaraRadera
 4. Heter det inte "korsning"?
  Gällande "odjuret" i början på inlägget.
  Ser ut som "my Little Pony" som dottern gullade med innan Vaktparadens häst blev för mycket.
  ( vem kommer nu med det obligatoriska snusket?)
  Blandning hör nog mer hemma till supar.

  SvaraRadera