Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2017-03-13 08:07

FLASH/BREAKING: Bah Kuhnke (mp) och regeringen: I Sverige gäller yttrandefrihet

Regeringen och kulturminister Alice Bah Kuhnke (mp) kommer med ett radikalt uttalande. I Sverige gäller nu yttrandefrihet. Däremot är det uppenbarligen fritt för regeringen att kritisera svenskar som uttalar sig till media i andra länder, men andra länders ministrar som uttalar sig i Sverige ska ej kritiseras.
Det handlar alltså om Turkiets ministrars propagandaresor inför omröstningen som ska göra islamisten Erdogan till diktator i Turkiet. Detta får inte kritiseras enligt Alice Bah Kuhnke, då yttrandefrihet gäller i Sverige:
"Han praktiserar sin yttrandefrihet och mötesfrihet, säger Bah Kuhnke till SVT:s program Agenda."
Däremot omfattas man inte av yttrandefrihet utomlands. Om en svensk kritiserar Sverige, svensk politik eller svenska förhållanden till media utomlands, så ska personen kritiseras, hängas ut och fördömas av regeringen.

Så beskedet är att kritisera gärna Sverige och regeringen, rent av hylla diktatur, men se till att befinna dig inom Sveriges gränser när du gör det - för då praktiserar du bara din yttrandefrihet enligt Alice Bah Kuhnke (mp). Annars låter det som att yttrandefrihet enligt regeringen bara handlar om att säga det regeringen stöder - som bekant var tidigare bostadminister Mehmet Kaplan från Turkiet och en Erdoganstödjande islamist. Även om han avgått så får man förmoda att Miljöpartiets sympatier ligger kvar där.

En annan som praktiserat sin yttrandefrihet är en sk IS-jihadretur, som till SVT Agenda framförde hot om att om man (han) inte får hjälp så kommer man (han) att begå terrordåd mot Sverige.
"Hur tycker du man ska göra med personer som kommer tillbaks från IS?
– De borde ha någon att prata med tycker jag. Det värsta som kan hända är att de gör någonting här i Sverige, hänger du med?
Gör vad då?
– Typ begår något attentat här. Det är inte omöjligt att det kan hända. För om någon kommer tillbaka efter tio månaders strid och inte har någon att prata med här i Sverige finns det risk att han känner sig sviken. Han kanske tar ut det på ett visst sätt, säger Malik."
Sällan man ser ett så uttryckligt hot mot Sverige uttalas direkt i TV. Utan att kritiseras. Jihadreturen hävdar förstås att han inte stridit. Det har ju ingen av returerna gjort, utom de som råkat filma när de skär halsen av andra...

Alice Bah Kuhnke försvarade sedan uttalaren av hoten och tyckte att han skulle få hjälp. Och då pratar vi inte om hjälp med en cell av fyra och ett litet fönster med galler för. Hänger du med?

Uttalandet gör det tydligt att IS-jihadreturer måste få hjälp redan vid gränsen och hjälp med ett boende i ett litet rum med helpension och galler för fönstren, där de kan få en bra avlöning i form av dagpenning och hjälp med samtalsterapi. På livstid.

Yttrandefrihet är att få hålla egna möten och där uttala sig. Tryckfrihet är att kunna starta egna mediakanaler. Yttrandefrihet är inte att få skriva vad du vill i kommentarsfältet. Starta en egen blogg om du vill uttala dig fritt.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

87 kommentarer:

 1. Jag ställer upp på principen om alla dubbla måttstockars lika värde....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla dubbla måttstockar är jämlika, men vissa måttstockar är mer jämlika än andra?

   Radera
  2. Zeke Varg: Bah! Dubbelt Bah!

   Radera
 2. Tja, man kan tycka vad man vill om sittande regering, men nog är det väl Wallströms jobb att kritisera utländska regeringar eftersom hon är utrikesminister?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Andra får väl prata också, men intressant är väl att de inställda valmöten nere på kontinenten, med talare från turkiska regeringen väl initial ställts in av lokala myndigheter av säkerhetsskäl. Det är väl först senare som det surnat mellan regeringar när Herr E hällt bensin på lågorna. Ellerminns jag fel?

   P.S. Jag hade ju annars hoppats på en blogpost om herr Mutts försvar av den avstängde mp-tjänstemannen. Intressant nog användes ord som russofobi och Mccartyhism.

   Radera
  2. Tja, jag vet inte. Hela inlägget är ju lite snurrigt och ganska oklart.

   Det man ska framhålla är kanske att det är rimligt att rätt person uttalar sig i rätt sammanhang. Det ingår liksom i minister- och tjänstemannajobbet.

   Men att man sen kritiserar någon eller något, eller att en minister kliver över gränsen och uttalar sig i en fråga där de borde hållt käften, är faktiskt ingen inskränkning i yttrandefriheten.

   Radera
 3. Brotten har begåtts i Syren eller Irak (i huvudsak) lämna ut brottslingarna till dessa länder så får de lagföras där och vi slipper kostnaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 50/50 på att de kastas in i någon terrorgrupp istället för fängelse?

   Radera
  2. Nästan alla unga män som flytt från krig (oavsett var i modern tid) har ju samtidigt blivit brottslingar i den meningen att de flytt från militärtjänst, värnplikt och/eller statlig skatteplikt. Så på de grunderna kan nästan 100% skickas tillbaka för lagföring.

   Sossarna har inte tänkt ännu på det där sista med att nästan alla som kommer alltså redan har livsdebuterat som grova skattesmitare - när de väl inser den biten så kommer det att bli mycket hårdare tag.

   Radera
  3. Robin: varför tror du det? Regimen i landet vill väl knappast gynna terrorgrupperna. Eller du kanske menar att regimen själv är en terrorgrupp?

   Radera
  4. Peter: konceptet med asyl är ju att man väljer att avstå från att respektera utlämningsavtal. Man bör väga brotten man misstänks för mot det som asylen baseras på. Det bör också vara klart att asyl inte skall anses vara permanent utan kan omprövas om förutsättningarna förändras.

   Med andra ord det är rimligt att man återkallar asylen och lämnar ut dem till Syrien/Irak. Att man samtidigt beviljar asyl åt vissa desertörer behöver inte vara någon motsägelse.

   Radera
  5. Har inte många av jihadturisterna varit det som tidigare kallades andra genberationens invandrare + konvertiter, dvs ett klientel som antagligen inte kan antas har en utestående efterlysning I syrien på sig.

   Jag tror Robin kan ha en poäng också. Anta att X skickas till Syrien och slängs I fängelse, men en tid senare så allierar sig den grupp som X slogs för med regeringen och X släpps fri och begår fler brott, eller återvänder till Sverige á la J Arklöw. Jag förstår Paul G ide om att låta någon annan ta hand om och betala det, men som med all outsourcing så förlorar man kontrollen.

   Radera
  6. Det blir inte bättre av att "outsourca" det hela.

   Radera
  7. Ytterst få regimer i världen verkar vara stabila nog att hålla längre än en normal mänsklig livslängd. Särskilt i MENA. Sovjet 1917-1991 (74) är ju ett bra exempel annars. Gör man samma tolkning på "statsbärande" e.d så dominerade sossarna Sverige 1932-2006 (74), vilket lustigt nog blir samma siffra som Sovjet innan folket sade ifrån.

   Radera
  8. 1922-1991 om man ska vara noga. 69 år. Men det är ju gott och väl en rysk manlig livslängd åtminstone.

   Radera
  9. Var inte förresten (S) hjälpt av tvåkammarsystemet? Koalitionsregeringen med bondeförbundet på 50-talet tyder väl på att den socialdemokratiska dominansen inte var så kompakt som man ibland kan tro.

   Radera
  10. Trodde det var till 1976.
   Vem har fel på almanackan?

   Radera
  11. Poängen med outsourcing är att man så kan hantera situationen med gärningar som inte är straffbara i Sverige, men är det där. Handlingar som vi trots bristande lagstiftning inte accepterar.

   Då blir ju det enda sättet att få dem lagförda att faktiskt skicka dem till landet där brottet begåtts.

   Notera att lagföring enligt svensk lag ändå bara varit aktuell ifall det rör sig om svenska medborgare, iaf generellt sett. Å andra sidan om man skickar iväg en utländsk medborgare för att få fängelse så är det väl inte givet att man skall bevilja UT ifall han kommer till Sverige igen?

   Radera
 4. Alice Bah Kunke är på Åsa Romson-Friglolit-nivå intellektuellt och på Pol Pots (eller annan valfri blodbrsudlaf diktator) politiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hennes meriter som barnprogramledare borde vara mer än väl tillräckliga för jobbet som ansvarig för religiös extremism.

   Ja, om man nöjer sig med att jämföra de två målgrupperna baserat på IQ alltså...

   Radera
 5. "– Typ begår något attentat här. Det är inte omöjligt att det kan hända. För om någon kommer tillbaka efter tio månaders strid och inte har någon att prata med här i Sverige finns det risk att han känner sig sviken. Han kanske tar ut det på ett visst sätt, säger Malik."

  Typ en poliskommissarie, eller åklagare?

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Var det inte rentutav brännmärkt man skulle bli om man sade sanningen om Sverige?
  Herr Persson, statsminister en gång i tiden, uttryckte sig visst på det viset.
  Härligt land detta Sverige i sanning...

  SvaraRadera
 8. Det hela är väldigt konstigt, ja.
  Men det är väl bättre om de pratar så de som gjort något (tex dödat civila) kan lagföras här. Kanske mer dokumenterat och rättssäkert än i ett krigsområde?

  SvaraRadera
 9. Det kanske är enklare att anmäla IS-returerna till någon av de lite mer extrema moskéerna. De gillar ju inte desertörer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är naturligtvis bara desertörer inför svenska myndigheter.

   Radera
 10. Det som skrämmer mig är att jag är inte förvånad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske är en prepper, eller tex realist.

   Radera
  2. ...det som skrämmer mig är att jag fortfarande kan bli förvånad! Borde vara luttrad vid det här laget men blev både förvånad och fick högt blodtryck. Bah Kuhnke var verkligen ute på hal is...och plumsade i.

   Radera
 11. Bah sa väl inte att man inte får kritisera den turkiska regimen, bara att det inte var aktuellt att stoppa pro-Erdogandemonstrationer.
  Sedan kan man kanske tycka att yttrandefrihetsförordningen i grundlagen knappast kom till för den här tillämpningens skull, men den gäller nog ändå misstänker jag. Finns antagligen inget krav på att demonstrationen ska ha svensk anknytning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, typ. Det som kanske är mest märkligt i sammanhanget är att det reser runt turkiska regeringsmedlemmar som privatpersoner och håller valmöten i Sverige. Det är rätt skumt.

   Å andra sidan reste ju väl Kaplan rätt mycket som privatperson till Turkiet under tiden han satt som minister så det kanske är ett sätt att ge tillbaka för gammal ost...

   Radera
  2. Är det inte ganska onödigt, det är nog så att den Turkiska landsbygden kommer att levera det resultat som Erdogan vill ha and. Se bara vad som hände I det näst senaste parlamentsvalet, vägra samarbeta tills det blir nyval och fixa egen majoritet.

   Radera
  3. Kan inte någon modig svansk kurd åka till Istanbul för att hålla en PRO-kurd demonstration i Istanbul.
   Det lär väl inte bli stoppat av Erdogan... För då skulle ju Turkiets upprördhet framstå som dubbelmoral... ;D

   Med det sagt tycker jag att man - i princip - ska låta alla som vill komma till tals. Sedan kan man givetvis kritiera det som sägs.

   Radera
  4. @ Ben: Det mest märkliga är väl ändå att antalet hitflydda turkar som ändå fortfarande har kvar sitt turkiska medborgarskap och får rösta i Turkiska val är såpass stort att de tillsammans utgör en grupp vars röster betraktas som så viktiga att regimen skickar hit röstvärvare?

   Radera
  5. 11-12000 personer totalt enl SCB, lite oklart om det är alla åldrar eller om ej röstberättigade barn ingår där. Färre än t ex antalet britter i Sverige men Nigel Farage höll inga valmöten här.

   Varför tycker turkarna att det där relativa fåtalet människor är viktigt? Bra fråga.

   Radera
  6. Är det bara turkiska medborgare som får rösta? Det går kanske bra att rösta på Erdogan även om man inte är turk?

   Är det kanske en förberedelse till röstfusk? Det kanske är lättare att fuska med utlandsfödda än inhemska.

   Radera
  7. Det är bara medborgare som får rösta. Det verkar som om utgången av omröstningen inte är klar (40% för 40% mot och 20% osäkra). Men I tyskland har Erdogans parti starkare stöd än I Turkiet (ca 60%) så det verkar som om han hoppas att de ska ge honom segern. Kanske också kombinerat med att försöka piska upp en stämning om en fientlig och hotfull omvärld som ska ge honom mer stöd.


   https://www.theguardian.com/world/2017/mar/14/erdogan-turkey-referendum-diplomatic-row

   Radera
 12. Viktigare känns det som strax presenteras:

  Partierna bakom förvarsuppgörelsen 2015 - S, MP, M, C och KD - har enats om nya försvarsanslag för de kommande åren, skriver Svenska Dagbladet.
  En gemensam pressträff ska hållas senare i dag.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 13. Snart är Erdogan mogen, då viskar Putin i hans öra: Öppna luckorna!

  Alice Bah Kuhnke jobbar också för fienden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är ju minst sagt svepande anklagelser.

   Radera
  2. Vem tror du Alice jobbar för då?
   Med Svenska befolkningens bästa i tankarna hela tiden?

   Eller du tänkte på Erdogan/Putin meningen?

   Den tanken fick jag efter att ha läst om hur GODA deras relationer blivit på sistone, det enda som inte blivit återställt (ännu) är väl Turkiets rätt att exportera tomater till Ryssland.

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23310631.ab
   http://www.sydsvenskan.se/2017-03-10/putin-traffade-erdogan-under-usa-vakuum

   Av någon anledning tror jag dessutom Ryssland hjälpte Erdogan klara kuppförsöket.

   Radera

  3. Några av Alice insatser hittills förresten:

   https://ledarsidorna.se/2017/02/handbok-mot-extremism-ger-fristad-for-extremism/
   http://www.expressen.se/kultur/manga-ser-att-det-har-gatt-over-gransen/
   https://petterssonsblogg.se/2016/11/23/nationell-plan-mot-rasism/
   https://petterssonsblogg.se/2017/03/01/regeringen-avskaffar-nationellt-och-vart-kulturarv-det-ska-bli-kulturarv/

   Och till sist en gammal artikel där Alice säger: ”Vi kan aldrig acceptera att medborgarnas skattepengar används till att organisera hatretorik och ökad polarisering”
   Men vi ju fortfarande att skattepengarna används till sådant, undrar om killen hade A-kassa eller Soc-bidrag när han var i Syrien? Och det finns väl inga Muslmimska organistationer som vägrats skattemedel hittills.
   https://petterssonsblogg.se/2016/06/01/slut-med-pengar-till-muslimska-organisationer/

   Radera
  4. Kalle, du har sett problemet men fumlar fortfarande efter lösningen. Prova med att kontrollera vad som verifierats fungerar med vetenskapliga metoder, istället för att hålla dig till en politiskt korrekt retorik.

   Radera

  5. @ibland
   Va?
   Jag har ju redan lösningen på alla landets problem,
   men vad hjälper det när jag inte får bestämma?

   Radera
  6. Ah du försöker lura mig att skriva att precis ALLA de där jävla mördar-returerna ska ha ett skott i pannan det första de får vid gränsen, innan Alice får tag i dem. Men den går jag inte på!

   Radera
  7. http://omni.se/turkiska-eu-ministerns-hot-ska-se-over-flyktingavtal/a/OKqpV

   Radera
  8. Ledsen, du presenterade ingen lösning. Försök igen.

   Radera
 14. Inflytelseagenter Valter Mutt utöver yttrandefrihet.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6650410

  SvaraRadera
 15. I SVT i morse presenterades Alice Bah Kuhnke som Demokratiminister och som sådan måste han ju kunna jättemycket om demokrati, så allt vet hon vad hon pratar om...
  Ovan text kan innehålla spår av ironi

  SvaraRadera
 16. Ibland är du helt lysande, och då inte bara när du skriver böcker.

  SvaraRadera
 17. Tramsigt inlägg. Jag har inget till övers för MP men man behöver inte överdriva.
  Man måste skilja på att inte tillåta något och att kritisera något.

  "Detta får inte kritiseras enligt Alice Bah Kuhnke, då yttrandefrihet gäller i Sverige:

  "Han praktiserar sin yttrandefrihet och mötesfrihet, säger Bah Kuhnke till SVT:s program Agenda.""

  Var säger hon att detta inte får kritiseras?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Letar du har hon garanterat sagt något om att SD eller alternativmedia inte bör tillåtas använda fake news eller nåt, tror hon var kritisk till jimmie åkessons artikel i USA media efter trumps uttalande.

   Cornu har helt rätt, det blir väldigt selektivt i hur man tillämpar sagda yttrandefrihet.

   Radera
  2. Nej, det är inte samma sak att kritisera som att förbjuda. Förstår man inte det kanske man ska tänka efter lite.

   Radera
 18. PKK har haft demonstrationer i Göteborg vid minst två tillfällen. Rumsrena enligt PK-kulturen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. PKK kansler står för PK-Kultur eller? Kanske är det PK-eliten tror:)

   Radera
 19. Intressant cirkelresonemang av demokratiministern.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/bah-kuhnke-akp-toppen-praktiserar-sin-yttrandefrihet/

  "– Vi inför inte några reseförbud för människor. Tvärtom, han praktiserar sin resefrihet, men vi har inte bjudit in honom."
  "– För regeringen är det viktigt att vi alltid är tydliga att vi ser med oro på hur mänskliga rättigheter begränsas och yttrandefriheten kränks i Turkiet, säger hon. "

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra att en minister kan hålla dessa båda tankar i huvudet samtidigt. Egentligen en lägstanivå som vi kan kräva av ministrar.

   Radera
 20. Intressant i sverige just nu, många från gamla öststaterna som drar paralleller till hur klimatet var där.

  Något som jag ALDRIG kommer förstå är hur/varför vår feministiska regering konstant ställer sig på våldsverkarnas sida så fort dom är invandrare/utlänningar/islamister.

  Brottsoffren förminskas, brotten anmäls inte och det är super-synd om förövarna.

  Alice Bah-Kunkhe gjorde ju det precis igen och killarna som våldtog en 14årig tjej i skolan kallades offer av rektorn.

  Jag har en liten annan take på detta, det skall vara nolltolerans på invandrad brottslighet.

  Missköter man sig som gäst eller är inte nöjd kan man åka hem.

  Man kanske skulle langa in de med dubbelt medborgarskap här också för brottsbenägenheten verkar öka om man är andragenerationsinvandrare.

  Det är väl helt i linje med de berömda FN stadgarna om man inte väljer att felöversätta dom:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde vara nolltolerans på brottslighet. Varför vill du gulla med brottslingar som inte är invandrare? Verkar skumt.

   Radera
  2. "Något som jag ALDRIG kommer förstå är hur/varför vår feministiska regering konstant ställer sig på våldsverkarnas sida så fort dom är invandrare/utlänningar/islamister."
   Bland de grupperna du nämner så är S och MP förstahandsval och de har tidigare framgått hur dessa partier numera är klart "infiltrerade" om man får skriva så i yttrandefrihetens namn.

   Så här var det för 7 år sedan, hur ser det ut nu?
   http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Arbetarrorelsen/trosolidaritet/Media/Nyhetsarkiv/Darfor-rostar-muslimer-rott---seminarium-pa-S-kongressen-imorgon-kl-15-/

   Radera
  3. Nu kanske denna sida är radikal men det finns alltså ett avtal med S att få ut muslimer inom förvaltning, se bild en bit ner på sidan.

   http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/02/02/10519020-96-procent-av-muslimerna-rostar-pa-de-rodgrona/

   Radera
  4. Hur vanligt är det med dubbla medborgarskap hos andra generationens invandrare? Det rör sig om folk som är födda här och inte har bott i det andra landet (mer än som turister).

   Isf skulle det nu betyda att de sökt medborgarskap i ett främmande land...

   Radera
 21. Brott begångna utomlands ska lagföras av den domstol som finns i det land där brottet begåtts. Så sätt dom på ett plan ner. Sen om dom kommer tillbaka efter avtjänat straff så kan vi prata om avradikalisering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast vi utlämnar normalt folk bara efter formell begäran och till ställen där de kan få en rimlig rättslig prövning.

   Radera
  2. Finns det något hinder att man tipsar landet i fråga?

   Radera
 22. Jag känner till avtalet men att behandla våldtäktsmän som friherrar när man är en feministisk regering ser lite extra illa ut.

  iblandekonomi - gissar att du är över 20?

  I den riktiga världen fungerar det ju så att det föds in en del slashasar och kriminella i landet som man inte direkt kan göra sig av med och för det har vi byggt fängelser och har socialbidrag, de flesta länder i europa har wtt liknande system.

  Att importera kriminalitet måste ju vara höjden av dumhet, FN stadgarna läser väl också att om man inte följer landets lagar har man förbrukat sin rätt att stanna. Enklaste lösningen blir ju att deportera ALLA som begått brott, eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom du undrar om min ålder kan väl en parallell till "ingenting försvinner, allt finns kvar" vara på sin plats då man lär sig det på dagis. Det vill säga en våldtäktsman som skickas ut ur Sverige försvinner alltså inte, utan kommer istället i den mån denne återfaller att förgripa sig på personer i något annat land. Men det kanske du inte tycker är ett problem?

   Sen är det konstigt att det talas så lite om våldtäktsmän med svenskt ursprung då de är en överväldigande majoritet i statistiken. Nästan som att det är OK bara för att man är svensk.

   Radera
  2. "Att importera kriminalitet måste ju vara höjden av dumhet, FN stadgarna läser väl också att om man inte följer landets lagar har man förbrukat sin rätt att stanna. "

   Var läser du in det? Jag tycker du verkar ha en tämligen kreativ tolkning...

   Radera
  3. iblandekonomi

   Märkligt resonemang. Det är bara en minoritet av män som våldtar men det finns en kraftig överrepresentation bland vissa grupper, ibland t o m över 1000%. Men inte ens bland dessa grupper är det ens i närheten av en majoritet som våldtar.

   Enligt FN:s flyktingkonvention åligger det den asylsökande att följa och anpassa sig till landets lagar. Vad som motiverar utvisning framgår kanske inte, men t ex GB har väl dragit tillbaka medborgarskap för IS-terrorister? Minns ej om de hade dubbla medborgarskap eller ej.

   Radera
  4. Somebody: Inte så märkligt resonemang egentligen, men du kanske läser in något som inte står där.

   Den första delen är ju det faktum att utvisning inte eliminerar problemet, det flyttar bara problemet någon annanstans. Den som tycker att det löser problemet tycker underförstått det inte är något problem ifall de våldtar tjejer i något annat land...

   Sen när det gäller våldtäktsmän och etnicitet så bör man fundera lite på vad det innebär att en folkgrupp är överrepresenterad i förhållande till sin storlek och vad det innebär ifall en folkgrupp är överrepresenterad i absoluta termer. Att en folkgrupp är överrepresenterad i absoluta termer innebär att gruppen gör större skada totalt sett - det är alltså minst lika viktigt att komma tillrätta med den gruppen som en grupp som är mindre representerad i absoluta termer även om den relativt sett är överrepresenterad.

   Men poängen kanske inte är så mycket det som det faktum att man ser olika på allvarligheten i brottet beroende på ifall man är svensk eller inte. Jag är av åsikten att påföljden på ett brott måste stå i proportion till hur allvarligt brottet är - som följd av detta så blir det att uppfatta som att man anser ett brott som mindre allvarligt ifall påföljden är mindre. Mot den bakgrunden innebär en mildare påföljd för svenskar att det kan tolkas som att man tycker att det inte är lika illa ifall man är svensk.

   Radera
  5. Det viktiga tycker jag är att personen inte kan våldta någon i Sverige om han inte släpps in i landet. Om han våldtar någon i något annat land, bara för att vi inte släppte in honom här eller för att vi utvisat den jäveln för våldtäkt, kan du väl FÖR HELVETE ändå inte göra till vårt fel/ansvar/problem?

   Radera

  6. @Anonym
   https://affes.wordpress.com/invandrarna-och-brotten-5-utrakning/

   Utvisningen är ju för att skicka gärningsmannen till det samhälle som skapat honom, dvs tillbaka till det samhälle som faktiskt förtjänar att ha honom.
   I vissa fall kanske det t.o.m är det samhällets mycket hårdare lagar som avhållit honom från att våldta innan och ingen blir därför våldtagen när han är där.

   Vårt samhälle förtjänar de individer som skapats här och vi får ta konsekvenserna, justera lagar, bygga institutioner, anställa sochandläggare och whatever som krävs för att minimera tex produktionen av våldtäktsmän.

   Vårt samhälles kvinnor förtjänar verkligen inte att bli våldtagna pga andra länders
   bristande förmåga att skapa vettiga män. Eller för att media lurat de flesta att felet ligger någon annanstans.

   Radera
  7. "Om han våldtar någon i något annat land, bara för att vi inte släppte in honom här eller för att vi utvisat den jäveln för våldtäkt, kan du väl FÖR HELVETE ändå inte göra till vårt fel/ansvar/problem?"

   Du tycker inte att det är ett problem om Sverige exporterar våldtäktsmän, men det kan inte förklaras genom att hänvisa till sunda åsikter.

   Egentligen blir det bara krångligt att ha en massa speciallagar bara för att man är född någon annan stans än i Sverige. Liknande problem med gränsdragning som Nazisterna hade med kvartsjudarna. Men visst, fortsätt för all del att önska dig lagstiftning som är mildare för våldtäktsmän födda i Sverige än för andra våldtäktsmän i Sverige.

   För övrigt anser jag att våldtäktsmän i Skåne som är födda i Nyköping ska deporteras dit så att de får ta hand om sitt eget slödder. Eller kanske inte förresten ...

   Radera
  8. @Kalle7 Vilka av siffrorna där vill du göra gällande? De som han faktiskt har hittat i Brå's rapport? Eller de som han hittat på själv?

   Ser man till de som framgick ur Brå's rapport så är det 62% av våldtäkterna som begås av svenskar. Frågan är varför detta skulle anses som ett mindre problem? Vill man göra gällande att det inte känns lika illa att bli våldtagen för att våldtäktsmannen råkar vara svensk? Eller?

   Menar du att kvinnorna i MENA-länderna förtjänar att bli våldtagna? Det är iaf svårt att komma runt det faktum att det kan vara det som blir innebörden av att man skickar dit våldtäktsmannen.

   Radera
  9. Det finns ett brett demokratiskt stöd för utvisning vid ett så pass grovt brott som våldtäkt och det borde införas vid fler brott. Därför ska alla medborgarskap vara på prov. Dessutom kan utvisning resultera i ett kortare straff. Sverige exporterar ingenting i sammanhanget, vi importerar.

   Radera
  10. BRÅ's rapport kom väl i o f s innan någon styv 100 000-ing MENA-män, varav ett inte oansenligt antal har en rätt, för Sverige, ovan syn på hur kvinnor bör uppträda. Efter det har ingen ny rapport levererats.

   Sedan är ju förfarandet snarare än förövarens ursprung troligen vad som påverkar hur illa det känns för offret. Det kan ju tänkas vara värre med 2+ våldtäktsmän än en. Här kan ni hitta en statistisk signifikant korrelation mellan gruppvåldtäkt och kulturell bakgrund.

   Lösningen är såklart annars att vi gör som i MENA-länderna och sätter en manlig släkting på att bevaka tjejerna i släkten så de inte får för sig att vara ute på kvällen (eller helst inte gå ut alls kanske).

   @Iblandekonomi: Så det är alltså ok att folk från andra länder kommer hit och begår brott men inte att vi skickar tillbaka dem eftersom det är mer synd om de potentialla offer som bor i ursprungslandet än de faktiska offer som bor här... Du verkar vara en rätt egen filur tack och lov.

   Radera
  11. @JohanJ
   Att du bara tycker vissa våldtäkter är ett problem bekymrar mig lite. Om det gör mig till en egen filur i dina ögon så må de vara hänt.

   I övrigt verkar du mest basera dina ståndpunkter på ett urval av rykten och fördomar. Det är inte en stabil grund.


   @Somebody is wrong on the internet
   Om du tror att majoriteten alltid har rätt så har du fel. Vad majoriteten anser är ett svagt argument i ett resonemang.

   När Sverige hindrar någon att bo kvar på sin bostadsort och anvisar personen till ett annat land så är det förstås varken import eller export, men det senare ligger närmare.

   Radera
  12. @Iblandekonomi

   Nu skarvar du en hel del. Problemet är lika stort oberoende var förövaren råkar vara född men utvisning är en naturlig följd då förövarens rätt till skydd förverkats i o m den brottsliga handlingen.

   Rykten och fördomar? Eller studier ifrån grannländer samt några hundra domar från landets tingsrätter? Tyvärr finns ju inte uppdaterad officiell statistik så då tvingas man jaga in den själv. Du kan få köpa mitt försök till sammanställning.


   Måste vara ett tufft jobb att utgöra självutnämnt skyddshelgon för alla utländska brottslingars rätt att driva verksamhet i Sverige. Men fortsätt i din övertygelse att eftersom minsann etniska svenskar också begår brott så är det inget problem att även invandrare gör det. I din uppgift att trygga alla andra länder kunde du kanske föreslå att Sverige skulle handplocka brottslingar från valfria delar av världen?

   Det som gör dig till en filur i mina ögon har inget att göra med gärningsmannen utan hur du värderar riktiga offer mot påhittade potentiella. Kan inte säga att du bekymrar mig, snarare roar.

   Kör hårt!

   Radera
  13. ibland

   Jo det finns ett stort stöd i riksdagen för att utvisa vid grova brott som våldtäkt, är något parti emot detta?

   Hade vi inte tagit emot dessa rövhattar så hade brotten inte begåtts, dvs brottsligheten är importerad.

   Radera
 23. Jag vet inte om Kinhkys uttalande är det hemska. Det hemska är att en land med en rejäl krigsmakt transformeras till en diktatur. Ett land som har gräns mot EU - Grekland -och - har tullunion med EU. Dags att se över avtalen, och gränserna, och armeérna.....still on our way to war.

  SvaraRadera
 24. Skärpning, för fan! I den humanitära stormakten säger vi inte IS-jihadreturer utan Levantenveteraner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annars trodde jag uttryck som "Levantenveteran" var reserverade för din mamma?

   Radera
  2. @Hen Dover 06:48

   Ojojojdå! Jag trampade visst på en öm tå, eftersom hen hemföll direkt till hens förutsägbara sinnesjuka svammel, när veteraner kom på tapeten. Hen vill uppenbarligen räknas som en veteran. Men med hens föga ärofyllda förflutna och ett balkaniserat arsle rikare, så är hen endast ett Kosovovrak?

   Radera
  3. Gulligt att du har fantasier om mitt "arsle". Fast kanske inte helt heterosexuellt? Nå, välkommen ut ur garderoben, Gruelse! Det är ju ändå 2000-tal och allt det där. Mitt arsle får du dock slå ur hågen, jag är gift sen länge.

   Radera
  4. Det ärväl som närman tippar,man vinner inget på enkelrad.

   Radera
  5. @Hen Dover 06:30
   Hen betecknar sig som gift, samtidigt som hen titt som tätt skryter med sina förmenta perverterade sexuella erövringar med nekrofila tendenser i denna bloggs kommentarsfält. Hen är då antingen (a) en horkarl, (b) en skrävlande lögnare eller (c) ett sinnessjukt svamlande psykfall.

   Vilket är det?

   Kan försäkra att jag har inga fantasier om hens kroppsdelar, även om hen själv har det. Om hen har fått det intrycket så slå det ur hågen.

   Med ”balkaniserat arsle rikare” i hens fall menas att hen har blivit en mångkulturell psykotisk skitstövel, som drar vanära över det gamla fina Sverige.

   Radera