Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2017-03-10 09:37

Experter: Dags hoppa av börsen

Till SvD säger betalväggskyddade experter att det kan vara dags att hoppa av börsen nu. Åtminstone någon som håller med mig alltså. Det hela gäller förstås kort sikt, eftersom den sk bankbåten alltid stiger och aldrig ska klivas av om man ser tillräckligt många decennier framåt.
Dagschart OMXS30.
SvD släpper bara följande teaser för oss snåla/fattiga som inte vill betala för innehållet:
"Varningsflaggorna hissas, ändå fortsätter börsen att peka uppåt mot nya toppnivåer. När är det egentligen dags att kliva av börsen och flytta pengarna till sparkontot? Kanske nu om man sparar på kort sikt, svarar experter som SvD har talat med."
Kort sikt handlar väl som vanligt om några år. När väl börsen bär nedåt drar bankerna fram den sk bankbåten och säger "det är för sent att hoppa av båten nu och börsen går alltid upp på lång sikt". Fast poängen är att det är bättre att hoppa av båten innan den sjunker och sedan fylla på när den sjunkit färdigt. Fast då tjänar inte bankerna några förvaltningsprocent. Och när börsen väl går nedåt, och med det även intäkterna från förvaltningen av aktiefonderna, då vill naturligtvis inte bankerna få ännu mindre intäkter genom att folk kliver av.

Men i detta fall har jag ingen aning om vilka experterna är. Avgörande är om det är taxichaufförerna som avses här, eller är det de proffs som kommer med köptips i en annan betalväggsartikel?

Oavsett och som vanligt - om du förlitar dig på några som helst tips i media (inklusive bloggar som denna - och därmed även hela denna artikel) för dina investeringar så bör du omedelbart sälja allt och sätta in pengarna på ett bankkonto, då du därmed diskvalificerat dig som investerare.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. Jaja.
  Dessa experter är inget annat är försäljare av en produkt.
  Kan ju vara värt att hålla i bakhuvudet om man nu skulle få för sig att lyssna på dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annars är det absolut mest intressanta det som händer i Sydkorea angående Samsung/president-skandalen. Är dock tveksam om dessa "experter" öht har en susning om vad som händer i Sydkorea utan de pratar mest om att det är "dyrt" på aktiemarknaden. Pinsamt.

   Radera
  2. Ja, experternas uttalande är helt tomt på innehåll. "Behöver du använda pengarna ska du sälja aktier", åh fan!

   Radera
  3. Stark statistik driver upp långa räntesidan.
   5-åringen åter över nollsträcket, 0.05%
   10-åringen 0.75%

   Radera
 2. Verkar som om någon behöver likviditet för att kunna köpa in sig.

  SvaraRadera
 3. Experterna i artikeln:
  Lars-Erik Boström, senior rådgivare på konsultbolaget The Council
  Peter Malmqvist, chefsanalytiker på analysföretaget Remium

  SvaraRadera
 4. När kvällsblaskorna börjar skriva om aktier, vilka man skall köpa etc. är det dags att hoppa av !
  ;-)

  SvaraRadera
 5. Bara en kul "referens",JP Morgan är väl ändå lite intressant.

  http://silverseek.com/article/13-stunning-visualizations-silver-put-global-debt-perspective-16392

  SvaraRadera