Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2017-03-19 14:46

EDC-multitool: Det blev en Leatherman Style PS

Efter tidigare inlägg om val av multitool till EDC införskaffades en Leatherman Style PS. Som alla Leatherman ger verktyget en gedigen känsla och är dessutom via avsaknaden av knivblad möjlig att ta med på flyg.
Pincett, tång, sidavbitare.
Verktygen är fil, sax, halv stjärnskruvmejsel, tång, sidavbitare, pincett och flasköppnare. Med den flyggodkända saxen löser jag de flesta av de vardagliga EDC-behov man kunde använt en kniv till.Både skruvmejsel (och fil) samt saxen är tillgängliga utifrån utan att behöva fälla ut den fjädrade tången.
Leatherman Style PS. Pincetten utdragen, men inte hela vägen.
Storleken är i linje med en sju- eller niotillhållarnyckel och fungerar tillsammans med sin mycket låga vikt alltså utmärkt i nyckelknippan.
Verktyget på plats i nyckelknippan. Flasköppnaren har sedan dess tagits bort, men kvar för fotograferingen för att dölja mönstret på nycklar.
Känns som ett kvalitetsverktyg, vilket är normalt för Leatherman (men inte för Gerber). Redan använt multitoolen för att med saxen öppna paket och skruvmejseln har använts för rutinmässig service av robotdammsugaren. 


Tack för tipsen och förslagen i tidigare inlägg.
Ligger bra i handen.
Ingen form av ersättning har utgått för detta inlägg, som alltså inte är reklam. Reklam, dvs där jag får betalt av en uppdragsgivare för att skriva eller publicera uppdragsgivarens text, är alltid taggat som "reklam". 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Vad anser herr bloggaren om BMA och deras åsikt att aborter av "Fel kön" skall vara tillåtet?
  Börjar likna din berättelse du publicerade för en del år sedan ( numer raderad, som bekant...)

  SvaraRadera
 2. Letherman bättre än Gerber, men hur är det med Urberg? De är ju väldigt attraktivt prissatta, men har inte sett dem IRL.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle inte ta med den till Spanien om jag var dig. Min nagelklippare utan knivblad fick jag kasta innan jag åkte till Mallorca för tre år sen.

  SvaraRadera
 4. Kan rekommendera en skeletool för er som behöver en multi-Tool med användbart knivblad. Bästa köpet någonsin. Alltid med på resor.
  https://www.leatherman.com/skeletool-18.html?dwvar_18_color=10#start=35

  SvaraRadera
 5. Jag är överförtjust i min Leatherman Micra. Den har till och med varit med i handbagaget ett flertal flygningar, utan att någon haft invändningar mot det.

  SvaraRadera
 6. Knivblad under 6 cm skall vara ok på flyg om jag förstått det rätt. Victorinox nailclipper 580 är ok och en bra grej att ha med sig.

  SvaraRadera