Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2017-03-29 13:33

Dålig stämning runt bordet när den marxistiska revolutionen anlände

När den marxistiska revolutionen anlände blev det genast dålig stämning runt bordet, när resurserna skulle demokratiseras och fördelas lika till alla. Att marxism alltid åtföljs av massavrättningar av (missnöjda) oliktänkande ter sig av erfarenheten från ett enkelt underhållningsspel rätt självklart.
Den marxistiska revolutionen anlände runt bordet.
Munchkin Apocalypse (249:- SEK hos SF-Bokhandeln) och tillhörande expansionpacket Sheep Impact (199:- SEK hos SF-Bokhandeln) har seglat upp som en personlig spelfavorit, som antagligen många läsare skulle uppskatta. Kombinationen av popkulturella referenser och konspirationsteorier kring undergången, varvat med prepping och de allerstädes närvarande dåliga ordvitsarna, gör detta till ett utmärkt underhållande spel.

Ibland går det bra. Här Super Munchkin-bloggare
med värdefulla råd från Internet och en egen
drönare.
I expanionspacket Sheep Impact finns det dock ett sigill (eng seal - naturligtvis ordvitsat till faktiska sälar på baksidan kortet) som innebär en marxistisk revolution med sk demokratisk fördelning av alla tillgångar. Dvs att alla ska få lika mycket.

Man kan säga att revolutionen leder till minst sagt dålig stämning när alla blir av med de kort och kombinationer av kort man sparat på hand för att släppa lös som knivhugg i ryggen mot andra spelare eller för att genomföra en legendarisk boss fight i slutspelet (eller annars också) - t ex Gigantic +  Mutated + Great Cthulhu + Frought With Religous Significance och bekämpad med Electric Tree Pruner + (with a bayonet) + As Foretold In Prophecy samt A Small But Well-Aimed Meteroite och Purely Civilian Explosives medan man skyddar sig mot katastrofer (eng disasters) med Plastic Sheeting och tjuvhåller på 15 Years of Beer and Toilet Paper utifall att det sjunde inseglet öppnar sig.

Slutsatsen är att ingen runt bordet är nöjd med en marxistisk revolution.

All form av planering kastas rakt ut genom fönstret och omfördelas runt bordet. Kanske inte riktigt lika illa som The Singularity, när man istället förlorar allt, men den accepteras ändå betydligt mer stoiskt. 

Trots allt innebär Singulariteten att ingen annan får det man byggt upp, utan alla börjar om från början. Men vid den marxistiska revolutionen får andra skörda frukterna av det du byggt upp. Och det leder till dålig stämning.

Inte konstigt att kommunistiska revolutioner alltid åtföljs av massavrättningar tills endast de som inte protesterar är kvar (eller alla som fortfarande är i livet är livrädda).
Singulariteten tog allt jag hade, men jag började om som en fjärde nivåns bloggare, iklädd stadskamouflage, infraröda glasögon och en spikpistol. Kunde varit värre. Tills den marxistiska revolutionen anlände...
Ingen form av ersättning har utgått för detta inlägg, utan jag skriver det som en reflektion kring att ingen egentligen blir nöjd av kommunism. It's all fun and games until the revolution arrives...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

15 kommentarer:

 1. Påminner lite om illuminati card game.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ! Ett underbart spel, som dock borde uppdateras med nya fina konspirationer.

   Radera
 2. Alla är rädda för spöket! (populärkulturell referens)

  SvaraRadera
 3. Skulle ju kunna bli lysande lördagsunderhållning (DDR-tv) när Mikael Wiehe, Sven Wollter, Göran Greider, Åsa Linderborg, Gudrun Schyman samt Maj Wechselman går lös över ett parti.

  SvaraRadera
 4. Jag såg att Lars Ohly inte fått jobb utan ville ha hjälp av regeringen med det. Kan vi inte starta en namninsamling om att göra honom till ambassadör i Venezuela? Det skulle nog nog vara lärorikt för honom och kanske pedagogiskt för andra vänsterpartister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snälla, skona Venezuela, de har nog med problem!
   Fast blotta tanken med att exportera alla vita kränkta kommunistmän är onekligen lockande. Men nu är vi ju inte kommunister, så vi får ha överseende med kommunisternas suspekta idéer och hålla god ton.

   Radera
  2. En bra tanke men det skulle nog inte hjälpa. Gåsleverkommunisterna klarar sig alltid. Alla är inte fattiga i Venezuela, partieliten mår som prinsar medan folket svälter. De skulle nog gärna frottera sig med en ambassadör med rätt inställning.

   Radera
  3. Leninhotellet i varberg söker sommarjobbare. Det vore väl perfekt för honom och den kunskap och erfarenhet han har med sig.

   Radera
 5. Sigill, insegel heter det väl?

  SvaraRadera
 6. Iofs så kan man väl invända mot den sista meningen att det där det blivit kommunistisk revolution ofta har föregåtts av diktatur och krig, snarare än fun and games.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och de som leder revolutionen ser hur lite kraft som krävs för att "bägaren skall rinna över", diktaturens folk flyr och revolutionen tar makten i landet. Därför dödar de alla som kan göra revolt igen. Snabbt och utan misskund. I Syrien höll Assad gå under, men då kom Ryssland in som en räddande ängel...

   Radera
 7. Uppenbarelseboken är lätt den knarkigaste delen av den veliga skrift f ö.

  Och spelet verkar vara fel, det är bara lejonet av Juda som kan öppna de sju sigillen, dvs Jesus. Spelet är alltså blasfemiskt och bör brännas på bål tillsammans med andra ogudaktiga saker som t ex "Min Häst" och de där Twin Peaks DVD-erna som står och dammar i din bokhylla, de där som du köpte på rea och aldrig pallar titta på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du säker på det, kanske jag som är blödig men vissa delar av de historiska böckerna verkar skrivits av nån på Roppe.

   Radera
 8. är nog det enda Steve Jackson spelet jag inte har. kanske måste springa iväg till spelbutiken.

  SvaraRadera
 9. haha. Förklarar varför det är dålig stämning just nu i Sverige

  SvaraRadera