Cornucopia?

Aktuellt

Friggebod, Attefallshus, Bolundare och nu Bohlinare

En ovanlig frihet i Sverige är möjligheten att uppföra mindre komplementbyggnader utan bygglov. De har fått sina namn efter de drivande poli...

2017-03-28 15:16

Centerpartiet säger nej till flaggdag för Sveriges veteraner (uppdaterad)

Tillägg: Centerpartiet har nu ändrat sig. De skriver att de kommer rösta ja till flaggdag.

Centerpartiet har i riksdagen stoppat förslaget till flaggdag för Sveriges veteraner. De som riskerar sina liv för att genomföra riksdagens beslut om utlandsinsatser ska ej hedras med en flaggdag och förslaget som annars hade gått igenom stoppades genom att Centerpartiet anslöt sig till socialisterna i Vänsterpartiet och Miljöpartiet.
Samtliga övriga borgerliga partier, Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet, samt de nationella betongsocialisterna i Sverigedemokraterna var för förslaget att införa en flaggdag för svenska utlandsveteraner på veterandagen den 29:e maj. Hade Centerpartiet stött utlandsveteranerna hade förslaget gått igenom via en majoritet i riksdagen.

Nu valde Centerpartiet istället att gå på socialisternas linje och anslöt sig till Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Partiet visar därmed vad man tycker om svenska veteraners insatser för att genomföra de politiska beslut om utlandsinsatser som riksdagen, inklusive Centerpartiet, beslutat om. Att Miljöpartiet och Vänsterpartiet avskyr svenska soldater och officerare trots att dessa är de yttersta garanterna för den frihet som dessa partiers medlemmar åtnjuter överraskar dock ingen.

Men att Centerpartiet tar avstånd från svenska veteraner säger en hel del.

Kanske förbereder partiet sig för att bilda regering med socialisterna efter valet 2018, men att förvägra på svenska veteraner att man hissar flaggan för dem är inte rätt väg att gå. Så alla fd moderata väljare bör komma ihåg att en röst på Centerpartiet kan bli en röst på Vänsterpartiet och Miljöpartiets stöd till en socialdemokratisk regering även efter 2018.

 Till alla svenska veteraner: Tack för er tjänstgöring. Vi övriga kan t ex stödja VRR. Och hissa flaggan den 29:e även om Centerpartiet inte vill att det ska ske.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Om de är någon som är betong så är det väl sossarna. Antar att de röstade nej också?

  SvaraRadera
 2. Centern har en klar glidning åt vänster kan bli nya block inför kommande val.
  Vänster är alltså anti-försvar osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stureplanscentern har helt klart glidit skapligt till vänster, men har fortfarande inte ens sneglat åt sina rötter.

   Är väl lite förvånad över C, men S-V-MP förvånar mig inte alls.

   Radera
 3. Min gamle morbror som inte bara satt 11 år för C i riksdagen utan även var med som förbindelseofficer en resa med de vita bussarna i andra världskrigets slutskede skulle vända sig i sin grav om han fått leva idag...

  SvaraRadera
 4. Well well vi fick i alla fall en bajsdålig countrylåt insjungen av Magnum Coltrane Price på nån slags bonnig stockholmsdialekt. Yay!

  SvaraRadera
 5. Häpnadsväckande av centerpartiet, tror inte att de äldre kärnväljarna hade röstat nej men den nya stureplans centern vill väl markera att de står för något nytt och spännande. Nu tycker jag att de övriga borgerliga skall lägga en budget så att centern får visa vad de står för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, känns väl mer som att "Stureplan" nu lämnar centern, eller centern har efter festandet runt stureplan nu vandrat kungsgatan upp till anrika Kafé Marx för att bota baksmällan eller nåt.

   Radera
 6. Ynkligt. Hur tänkte man där?

  SvaraRadera
 7. Men varför skall riksdagen beslutar när jag skall vissa flaggan? Nej faktiskt är ju detta beslut i det närmaste meningslöst...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hissar flaggan när du vill.

   Däremot är det klädsamt för statsmakten att hedra de som riskerar sina liv på statens uppdrag. Förutom symbolvärdet i att man visas respekt för det man gör så ger det även i övrigt också uppmärksamhet man inte vanligen får i övriga samhället.

   Radera
 8. Det hade ju varit trevligt med ett erkännande efter så många år, så många insatser och så mycket personliga offer men som vanligt är det veteraner som får ta hand om varandra. Utlandstjänstgöring klassas som hobby och fritidsverksamhet i Sverige.

  SvaraRadera
 9. Anledningen är, vad det verkar för mig som, att man bakat ihop behandlingen med andra motioner
  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/allmanna-helgdagar_H401KU19
  Men det kommer säkert en motion i år också, vilket väl blir tredje året i rad?

  SvaraRadera