Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2017-03-27 14:59

Camanio Care: Robotik och välfärds-teknologi när bolaget noteras på AktieTorget

Detta inlägg publiceras i samarbete med Camanio Care. 

Den 28 mars kommer Camanio Care AB, att noteras på AktieTorget. Camanio Care är ett innovativt robotik- och IT-företag inom välfärdsteknologi som hjälper människor att öka sin livskvalitet.
Camanio Care är ett av de första företagen i Europa att arbeta med implementation av robotar inom vården, och har därigenom utvecklat unik kompetens och insikt inom denna marknad. Med sina innovativa och värdeskapande produkter, inom aktivering och måltid, vill de vara med och utveckla framtidens välfärd.


Aktivering och välfärdsteknik
Uppmärksammade tjänster och produkter är Camanio Cares profilprodukter jDome BikeAround och Bestic som fått mycket uppmärksamhet i media som intressanta och värdeskapande innovationer. jDome BikeAround har varit på turné runt om i världen där exempelvis Svenska Institutet presenterat den i Peking och Shanghai som exempel på framstående svenska innovationer. 2014 utnämnde mediekoncernen Money Today i Sydkorea jDome BikeAround till en av världens 100 främsta innovationer. Även HM Drottning Silvia, som aktivt engagerar sig i demensfrågor, har provat och uttalar sig om jDome samt visats upp av Malou von Sivers i TV4. Vidare har Alphabets styrelseordförande och Googles tidigare vd Eric Schmidt uppmärksammat jDome5 (Zeitgeist Europe 2013).

Även Bestic har uppmärksammats frekvent i såväl Sverige som internationellt för sin ledande och drivande position på marknaden för välfärdsteknik. Bolaget har lång erfarenhet av att implementera robotik i vården och Bestic används frekvent som exempel i svenska och utländska medier på hur teknik kan transformera vården. T.ex. redan 2012 blev Bestic utsedd av Information Week till en av "10 Medical Robots That Could Change Healthcare".

Camanio Care på Aktiedagarna 2017


Camanio Cares VD Catharina Borgenstierna presenterade bolaget på Aktiedagarna i Jönköping
”Camanio Care är ett bolag med ambitiösa tillväxtmål och vi bedömer att det finns goda möjligheter att växa snabbt framöver givet det nya demografiska skiftet och högre grad av IT-acceptans inom vården. Camanio Care bildades genom en sammanslagning mellan Bestic och jDome och vi tittar kontinuerligt på möjliga förvärv som ytterligare kan stärka bolaget.” – Catharina Borgenstierna, VD Camanio Care.

Tre skäl att investera i bolaget enligt Borgenstierna:

1. Camanio Care är ett oerhört spännande bolag! Trots blygsamma försäljningsnivåer totalt sett har Camanio sålt flest antal robotar inom vård- och omsorg i hela Europa. Det innebär att bolaget är väl positionerat när marknadstillväxten kommer igång. Vi har en väl uppbyggd internationell säljorganisation, ett brett nätverk av distributörer, mogna produkter samt en supportorganisation på plats. Det är unikt för bolaget.
2. Camanio Care är det första robotik-bolaget på AktieTorget och med en intressant portfölj av produkter. Robotik är en teknik som definitivt inte kommer minska på marknaden i framtiden och vill man vara med på den resan är det läge att investera nu.
3. Investeringar i välfärdsteknik gynnar både individ och samhälle. Alla kommer vi att bli äldre och det ligger i vårt eget intresse att säkerställa att vi får en god vård- och omsorg med hög kvalitet. En investering i Camanio Care är en investering i ditt eget åldrande.

Analyst Group ger sin syn på Camanio Care

Analyshuset Analyst Group publicerade den 22 mars en analys av bolaget som såg vissa risker, men var övervägande positiva och ser den kommande noteringen på AktieTorget som positiv. "Camanio Cares tillväxt drivs av tydliga triggers, intressant teknik samt kompetenta nyckelpersoner och det är inte osannolikt att bolaget kommer växa kraftigt under kommande år." säger Analyst Groups analytiker om bolaget.

Första dag för handel i aktien är imorgon, den 28 mars.

Detta inlägg publiceras i samarbete med Camanio Care. Analyst Groups analys går att läsa på deras hemsida.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar