Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2017-03-28 10:34

Artur Szulc: "Varje krona som undkommer beskattning är en stöld från staten."

Författarkollegan Artur Szulc formulerar slagkraftigt den svenska regeringens politik i en mening.

Som respons på kemikalieskatten formulerade på Twitter författarkollegan Artur Szulc slagkraftigt regeringens politik och syn på medborgarnas tillgångar och medel: 
Det handlar förstås om en travesti på socialdemokraten Gustav Möllers kända citat "varje förslösad skattekrona är en stöld från folket" och ska ses ironiskt från Szulc sida.

Artur har författat ett antal böcker om andra världskriget och Polen och är aktuell med det kommande verket Polens historia, om vårt stora grannland i söder.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

25 kommentarer:

 1. Ja, stort tack till Polen!
  25% av mina barnbarn...
  Det hade jag ju aldrig anat när jag gav mig ut på min episka sjö tripp för en del år sedan.
  Att resan var tänkt till Finland och gav detta resultat skyller/tackar jag helt ödet för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berodde detta på att du missuppfattat tidsangivelserna I antal glas till sjöss?

   Radera
  2. Ja, idiot som jag är...
   Men kompassen smakade bra!
   Innehållet, givetvis.

   Radera
  3. Aha, du är Anatolij Michailoivitj Gusjtjin. Vad har jag vunnit för pris?

   Radera
  4. Visste avslöjandet skulle komma!
   Nej, jag är mer lik ryssen 1808 som tre veckor besökte APCK.
   (fyrställig geogrfisk code)
   Men han blev bara kvar i tre veckor.
   Inte en livstid.

   Radera
 2. Att det var en socialdemokrat som myntade uttrycket om "varje slösad skattekrona.." visste jag inte. Idag hade han väl snarast uteslutits ur partiet om han hade tweetat dylika vansinnigheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav Möller är väl i stort den ende hederlige sossen genom tiderna...

   Radera
  2. Det är ju faktiskt lite av en tolkningsfråga dock. Om man anser att att undkommer beskattning betyder att kronan till 10% tillhör staten så ja då är det horribelt.Om man anser at det menas at varje transaction skall vara vit oavsett om den beskatas eller ej så nja kanske inte så tokigt men antagligen orimligt att anta at alla transaktioner I ett samhälle ska vara vita.

   Radera
  3. Utan " pengar negra "skär samhället ihop!
   Är väl snarast regel på landet att man då tillfälle ges gör arbetsbyten.

   Radera
  4. Naturligtvis är ett helt vit ekonomi omöjlig, men det brukar vara så att lander med alltför stor svart sector brukar vara riktiga skitländer

   Radera
  5. Ja det är klart.. jag utgick ju från att det var redan insamlade skattekronor som avses. Men även uteblivna skattebetalningar kan ju ses som en stöld - vilket jag i och för sig också kan hålla med om. Men om de kronor som kommer in används på ett förnuftigt sätt kommer nog de missade skattekronorna bli ett mindre problem.

   Radera
  6. Var ska man dra gränsen? Denna vansinniga beskattning av precis allt är absurd.

   Inte bara för att jag är övertygad om att nånstans så överstiger administrationen av dessa skatter ev. skattekronor som kommer in, men också pga absurda konsekvenser. Varför ska det vara billigare för en specialistläkare att måla om hemma själv, än att ta in hjälp?

   Denna "skräck" över att ngn krona här eller där förblir obeskattad kommer ju till slut medföra att vi inte ens får laga mat hemma, och att sonen byter kanal på TVn åt pappa blir en skattemässig gråzon som leder till årslånga skatteutredningar...

   Radera
  7. Det är väl så att när banker och andra storföretag har en stor del av sina intäkter i skatteparadis där de inte har någon verksamhet så måste ju allt större del av samhällets gemensamma kostnader betalas av oss enskilda.

   Radera
  8. Så är det givetvis inte Bosse; hade banker och storföretagen haft ett högre skattetryck så hade det kostnadsmässigt drabbat samhället indirekt som konsumenter av dem eller av någon annan i konsumtionskedjan. Precis som arbetsgivaravgift också går ut över arbetstagaren eftersom det finns mindre marginal för arbetsgivaren att avlöna arbetstagaren med.

   Radera
 3. Det sägs att den stora vinsten med RUT/ROT-avdragen är att tidigare svarta tjänster blivit vita. När min syster skulle renovera sitt kök så fick hon frågan om hon ville ha det svart eller med rotavdrag. Hon valde svart eftersom det var billigare men då hantverkaren skadade sig under arbetet så fick det bli tre dagar vitt för att han skulle kunna nyttja sin försäkring. Det tycks inte heller vara ovanligt att kalla material för arbetstid mm.
  Den svarta ekonomin tycka snarare vare kulturellt betingad än ekonomiskt?

  SvaraRadera
 4. Kommentarer på detta, Cornu?
  http://www.mises.se/2017/03/24/wilderang-och-bitcoin/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det man kan konstatera är att det är ungefär lika många foliehattar där som här.

   Radera
  2. Har varit bekant med artikelförfattaren. Han är nåt slags Waldorfbarn vars far var ambassadör i Afrika. I princip allt han säger kan avfärdas med att vederbörande är en teaterapa som söker uppmärksamhet.

   Han suger även på karate.

   Radera
  3. BTCs energibehov stiger exponentiellt. Om ett par år så kommer det inte finnas tillräckligt med elproduktion för att täcka BTCs behov.

   Naturligtvis kommer BTC kollapsa långt innan när det inte längre finns ett datacenter som kan genomföra en överföring. Redan nu är det f.ö. problem eftersom antalet överföringar per dag är begränsat och många kan få vänta dagar på att fi sin överföring genomförd.

   Radera
  4. Han både tänker och räknar fel, men han producerade många ord iaf

   Radera
  5. En libertarian som söker uppmärksamhet?
   Jag har då aldrig hört på maken.

   Radera
 5. O.T.
  Jag vill nominera det här debattinlägget till dagens alternativa fakta priset
  http://svenskjakt.se/opinion/debatt/debatt-granska-jagare-som-talar-om-mangfald/

  SvaraRadera
 6. 1683... 1683... Schlacht am Kahlenberg vid Wien...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Polack som var högsta höns på rätta sidan.
   Mycket polskt idag...

   Radera