Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2017-02-13 17:59

Ygeman: Stoppa våldet i Malmö - sluta tvätta bilen för 99:-

Inrikesminister Anders Ygeman (s) går från klarhet till klarhet. Vid sitt besök till Malmö presenterade han nya kraftfulla åtgärder mot den organiserade brottsligheten och våldsvägen i Malmö. Det handlar om att allmänheten ska sluta klippa sig för 50:- SEK eller sluta tvätta bilen för 99:- SEK.
Krafttag!
Anders Ygeman uppmanar alltså till krafttag mot brottsligheten i Malmö:
"Nu uppmanar inrikesminister Anders Ygeman (S) till ett krafttag mot den organiserade brottsligheten – både från myndigheter och allmänhet.– Att klippa sig för 50 kronor, ta taxi för 59 eller tvätta bilen för 99, det säger sig själv att det inte är vitt."
Vi tackar alla Anders Ygeman för att ha isolerat vad problemet är i Malmö. Det är att folk klipper sig för 50:- SEK eller tvättar bilen för 99:- SEK. Sluta med det, så upphör den organiserade brottsligheten och med det även våldsvågen.

Genialiskt av Ygeman helt enkelt. Tack, Anders!

Annars konstaterade Ygeman att ett 30-tal nya lagar från regeringen, som trädde i kraft under 2016, inte haft någon effekt alls. Så nu gäller det att sluta klippa sig för 50 kronor!

79 kommentarer:

 1. Vilket geni killen är!! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår ironin. Men vad kan Anders (Ygeman) göra annat i den regering han sitter. Om det där med kraftåtgärder mot svartaffärer är sant, så visar det total brist på analysförmåga i Regeringen och dessutom total brist på empati för våra nya landsmän som lockats hit. Vad kan de annat göra i Rosengård, när de inte har bjudits på några existensmöjligheter i det parallella skånska samhället?
   2017-02-16 kl 00.035

   Radera
 2. Jag tror inte du förstår hur stor den svarta marknaden för vanliga konsumtionstjänster är i Malmö.

  Det går inte att svära över kriminaliteten och samtidigt laga bilen på svartverkstad, dricka billig tysköl på svartklubb, åka billig svarttaxi etc etc

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här har ju varit känt sedan början av 1980-talet. Ingen regering har tagit krafttag mot skattefusket och annan organiserad brottslighet inom frisör-, städ, restaurangbranschen m.fl. Det fanns ett tag då restaurangerna brann ned lika ofta som bilar brinner i invandrarförorterna i dag. Vill du undvika att stödja svarta pengar så kan du sluta anlita all verksamhet som drivs av vissa (du-vet-vilka) invandrargrupper.

   Radera
  2. Många i Malmös utanförskapsområden är fattiga och har inte råd att betala 300 kr för en hårklippning eller 85 kr för en pizza. Varför göda centralmakten med momspengar i onödan när dom inte kan hantera pengar på ett ansvarsfullt sätt.

   Radera
  3. Är nere på under 10kr per klippning nu med min trimmer. Förmodligen kommer jag ner under 5kr innan den tar slut, så jag är tydligen en del av den organiserade brottsligheten. Har undanhållit ca 15000 om man räknar 300 kr per klippning.

   Radera
  4. Sist tvättade jag bilen för mindre än 1 krona, vilket torde var grovt brottsligt.

   Radera
  5. Mördare och våldtäktsmän är va du är:)

   Radera
  6. Klassiskt exempel på parallellsammhället!

   Radera
  7. Jag har gett upp att få hjälp inom den öppna psykiatrin, så jag går till privat. Det kostar 1000 kr/besök, så jag tar mig friheten att tvätta bilen för 99 kr i gengäld.

   Radera
 3. Vad hände med Anders? Han var ju en av stjärnorna i regeringen första året. Sågs som efterföljare till Stefan. Och nu... I Agenda på SVT igår trodde jag att han höll på att somna under intervjuns sista minuter. Eller berodde det på avsaknaden av svar. Killen har ju haft ett drömläge. Avsätta en rikspolischef, rekrytera en inom polisen respekterad ny chef och samtidigt komma med några tydliga och kraftfulla besked.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det inte det som kallas inamuri på japanska. Ska tydligen visa på framåtanda och hur hårt man jobbar.

   Radera
  2. Är rikspolisen avskedad? Det hade jag ingen aning om. Inte en dag för tidigt i så fall. Hur länge lyckades Regeringen (genom Ygeman) sega på beslutet (14 dagar). Jag tror det var klokt av Ygeman och den tid som behövdes för bevissäkring. Nu går allt i rasande fart..vänta bara
   Jan Stillström.

   Radera
  3. Har rikspolischefen verkligen avsatts av Anders Ygeman? Det har jag faktiskt inte hört. Hade väntat mig den sedvanliga pudeln efter nyår, och sedan en reträttplats åt högste polischefen inom broderskapsrörelsen, rädda barnen eller miljonlotteriet. Röda korset är redan besatt!

   Radera
 4. Äntligen gör jag ju något rätt!
  120 sek i Enköping för klippning.
  130 i Belgien.
  Åker aldrig taxi.
  Skulle inte falla mig in att låta någon lägga sina tassar på bilen
  Öl+
  Ja, bara till mat
  Tysk eller Belgisk.
  Märkligt att jag kan göra något rätt.
  Skrämmer mig.
  Och Malmö?
  Inte på vintern...

  SvaraRadera
 5. Men tänk så bra att Ygeman tänker ÅT oss stackare som han inte i bästa förnumstiga mästrande beskäftiga (S)-märkta anda verkar betro att kunna tänka själv... ;-)

  SvaraRadera
 6. Nu visas det inte längre reklam för ryska dejtingsajter i mitt flöde på denna sajt...
  Istället är det nu reklam för baltiska företag som vill sälja baltiska "aktiebolag" och firmor som erbjuder "gratis" hemstäd.. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har reklam før skidhjælmar... detta skapar mer frågetecken till dina søkvanor på google

   Radera
  2. Senast har jag sökt en del på Mogens Glistrup ! ;-)

   Radera
 7. Det är ju helt absurt vilka totalinkompetenta pajasar som infekterat den lekstuga som kallas regeringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är de verkligen inkompetenta?
   Förstånd att berika sig själva har de åtminstone.

   Radera
  2. De kan vara inkompetenta i sak, även om de fattar hur de ska berika sig själva. Bananrepublik?

   Radera
 8. Malmö är oerhört komplex och ja vi har en jättestor svart ekonomi. Vad du än vill köpa så finns det tillgängligt på svarta marknaden. Det finns många "loppmarknader" där det går bra att köpa allt från leksaker, märkesparfym (ibland med prislapparna kvar från affären där de stals) till alvedon och annan medicin. Det här är en gamla artiklar men det pågår fortfarande. http://www.sydsvenskan.se/2011-06-24/loppisar-rensas-fran-stoldgods
  http://www.sydsvenskan.se/2012-02-10/par-atalas-for-haleri-pa-loppis

  En stor falafel med läsk kostar 15 spänn i Malmö, vi kan nog glömma allt vad skatt och moms heter. Frågan är under vilka förhållanden personen som tillverkar falafeln arbetar och vad hen tjänar.

  Narkotika, även som icke brukare är det svårt att inte bli erbjuden både det ena och det andra. Jag har funderat på vad jag egentligen skulle kunna få ta i och i vilka mängder om jag bara försökte, för det jag har blivit erbjuden utan att försöka är inte småpotatis.

  Svarttaxi, svartstäd, bilrengöring, klippning etc etc. Någon tjänar pengar och det är organiserat. Skulle den vanlige Malmöbon sluta köpa dessa tjänster skulle förmodligen en del av problem med kriminalitet försvinna, där får man faktiskt ge Ygeman lite rätt.

  Däremot ser det i mina ögon just nu inte ut som att det är den organiserade brottsligheten som skjuter. Det är kids och anledningarna verkar inte logiska för en vuxen människa. Det är småskulder, det är fel flickvän, det är "heder" och "respekt".

  Varför den 50-årige mannen som skottade snö sköts är oklart, kanske sa han till vid ett bilinbrott?

  Det stora problemet i Malmö är enligt min ödmjuka åsikt just vapen och narkotika i kombination med att en del ungdomar har gett upp en normal livsstil. De vill leva det här livet och hårda straff är nog dessvärre det enda som hjälper. Inte för att ungdomarna kommer att ändra sig. Men vi slipper i varje fall att ha dem på gatan rännande runt med pistol.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han som tillverkar falafeln är ju en yngre "brucha" eller "kuzze" till ägaren helt enkelt...
   Man hjälper varandra inom släkten vet du väl eller har du helt torskat dit på Spymans "...DÖD åt familjen..!!"

   Efter några år får han överta bruchans eller kuzzens BMW och kan få råd om hur han nu i sin tur startar en kebaberia av den äldre och mer erfarne .. :-)

   Radera
  2. Stöldsgodsmarknader finns även i de andra två större städerna i Sverige. Kvibergs marknad i Göteborg och Skärholmens marknad i Stockholm.

   Radera
  3. Ja, han har ju faktiskt rätt. Däremot var det ju helt fel att ta upp detta sedan länge kända problem just nu. En större upprensning krävs i skumraskbranscherna (krog, städ, kiosk, frisör, taxi) liksom ett förbud mot att äga mer än 2-3 bilar utan särskilt tillstånd.

   Radera
  4. Ja, han har ju rätt i sak Ygeman fast det skulle sagts för 20 år sedan. Sedan blir det ju patetiskt med kopplingen till skjutningarna, som primärt handlar om drogförsäljning och makten om densamma. Vapen finns i överflöd sedan det tidigare under flera år varit kontrollfritt inflöde över bron.

   Alldeles oavsett så faller ju ansvaret tillbaka på "staten". Varför är det så enkelt och riskfritt att driva sin verksamhet svart i Malmö? Kör in en sväng på Norra Grängesbergsgatan så uppenbarar sig en helsvart värld med däckfirmor, frisörer, papperslösa biltvättare, affärer med krimskrams och vattenpipor och diverse svartklubbar. För att inte snacka om "Jihad Körskola"? Ytterst sällan sker det några kontroller i det området.

   S-styret i Malmö har bidragit till denna utveckling i många år nu genom att inte ställa krav...inte följa upp. Nej...Möllan behöver inte fler växlingskontor, guldaffärer, kebab & falafelställen eller grönsakshandlare. Det varierade utbudet och stämningen som fanns förr är sedan länge borta.

   Gick i går förbi platsen där senaste skjutningen ägde rum. På torget stod en polisbil i luften cikulerade polishelikoptern och..tro det eller ej, det kom två poliser patrullerandes till fots!? ....det var många år sedan man såg det.

   Radera
 9. Så bara för att tjänsterna är svarta så är det organiserad brottslighet som ligger bakom? Nä, jag tror inte det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många av dessa firmor är väl centran för pengatvätt?

   Radera
 10. Ygeman är en populist och har naturligtvis inte aning om hur han ska komma till rätta med "utmaningarna". Det har iofs inget annat parti heller om vi ska vara ärliga. White flight (har inte i första hand med hudfärg att göra utan gäller skötsamma individer oavsett kultur/hudfärg) eller anpassning gäller.

  Men Malmö har i alla år styrts av sossarna och hyllats som Sveriges framtidsstad av kåkstadsliberalerna. Nu har vi facit och det kommer inte att bli avsevärt mycket bättre inom en snar framtid. Det kommer att startas ytterligare dyra och meningslösa integrationsåtgärder a la kamelfarmen i Göteborg.

  Dessa pengar kommer att tas ifrån hårt arbetande och ärliga människor där de gör mycket större nytta så att politikerna kan frisera siffrorna och visa att de minsann "gör något" och har en integrationspolitik.

  Om jag minns rätt har Malmö utgifter på ca 18 miljarder som finansieras via 11 miljarder i egna skatteintäkter, 1.5 miljarder i lån och 5.5 miljarder i bidrag från staten, läs övriga skattebetalare.

  Detta är framtiden, skatteboskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade Ygeman menat allvar så hade han sparkat den impopuläre Eliasson för länge sedan och presenterat planer på hur man ökar antalet poliser för att stoppa all de som istället väljer att sluta. Men lösningen är alltså att sluta köpa billig kebab. I förra veckan var det Alliansens skattesänkningar som var problemet.

   Karln är helt skrupelfri, han är politikens svar på kebabförsäljaren som kränger sina varor för 25 kr och kommer undan med det.

   Radera
  2. Kan legalisering av narkotika lösa upp knutarna? Dom själva:

   http://www.opulens.se/opinion/legalisering-kan-vanda-valdsspiralen/

   Radera
  3. Bra skrivet! Så slipper du skriva det själv, håller dock inte med länken om legalisering, vi är inte riktigt där ännu, Mexico är "där" men inte vi, inte än..

   Det kommer ändå alltid att finnas illegala grejer att sälja eller billigare än legala, som med ciggen. De kriminella gängen kommer att hitta andra inkomster, deras energi kommer att läggas på nästa lönsamma sak och egentligen bara skapa fler problem än en legalisering påstås lösa.

   Antalet som provar och använder droger kommer att öka, fler liv kommer att gå till spillo, fler familjer kommer att drabbas.

   Bättre då med att man ger gratis droger på "recept" till de som är kända, etablerade missbrukare, samtidigt som man höjer straffen skyhögt för de illegala försäljarna och användarna, för att då stoppa nyrekryteringen.

   Att bara legalisera allting känns som en (vänster)liberal terrorhandling.

   Radera
  4. Bra skrivit!

   Nej jag tror inte heller på den möjligheten, jag länkade mest för att bredda den andefattiga debatten något. Brottslingar som inte vill lämna brottets bana skulle bara hitta något annat att försörja sig på, typ assistansbolag eller smuggelcigaretter. Jag håller med om att vi borde testa gratis droger till etablerade missbrukare för att minska deras misär något.

   Radera
  5. De jag sett (och det är många) som säljer till folket på gatan är typ alltid själva missbrukare och gör det för att finansiera sitt eget missbruk, även de i steget ovanför som säljer lite större mängder.
   De skulle antagligen gärna sluta om de fick gratis droger och hot om seriösa konsekvenser.

   De som säljer kilovis träffade jag aldrig personligen, men i något fall såg jag vilka de var, blev inte särskilt överraskad.

   Men det är nyrekryteringen som är viktigast att minska och att vinsterna med att sälja droger försvinner, precis som desperata rån, inbrott, en del prostitution och annat. Visst kommer de kriminella hitta på annan skit men antagligen blir det en mänsklig samhällsvinst ändå.

   Radera
  6. Om Ygeman tror att det är olika organisationer som smugglar vapen och droger än de som smugglar människor genom Europa då har han inte förstått något.
   Så vem bör hålla rent på sin bakgård först och främst?

   Radera
 11. Armband då,det kanske är lösningen.
  Ynkemannen är ynklig,och det är tvivelaktigt om hen ens borde kallas man.
  Sömnpiller av rang dessutom.

  Den där femtonkronorsfalafeln innehåller prima råvaror såklart,garageslakt är vanligt,och ni må tro att det är renligt och så😂
  Djurtransport på kärra och spännband är kanske lite ovant,men vi får väl glädjas över nya influenser,inte vara rädda för allt, som vi svenskar tydligen är helt obefogat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Garageslaktade kikärtor? Hur går det till?

   Radera
  2. Innovativt precisionsarbete på en expanderande marknad. Bra för Sverige.

   Radera
  3. @Stoffe
   Precis så som du förställer dig... Mycket... ärt-vätska? (kik-blod kanske?) på väggarna!

   Nä nu ska vi inte göra narr av stackars PJ, han har ju sitt kära folkhem som han sitter "trygg" i. Där slipper man veta vad något så skumt som en falafel är !

   Radera
 12. Svartarbete och bidrag den optimala kombinationen.

  SvaraRadera
 13. Köp svarta tjänster om du vill sluta göda staten med pengar som går till fortsatt invandring och ytterligare brottslighet pga fler nyanlända ensamkommande män i utanförskap.

  SvaraRadera
 14. Det var ett annat inlägg om hur danskarna tar för sig.
  Mitt förslag är att ge bort Malmö till Danmark så försvinner svartjobben, skatteproblematiken, våldsbrotten och id-kontroller. Kan inte vara så svårt att bygga en mur och låt danskarna betala för den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Danmark har ju fattat det här med att ställa krav på folk. På så vis har man lyckats ganska bra med integrationen. Finns såklart avarter, men på det stora hela så fungerar Köpenhamn väldigt bra. Danskarna är också bättre på att ryta till när någon gör något dumt. Inte så mycket knyta näven i fickan, inte så flata politiker. Man värnar om samhället och tar inte skit i Danmark, helt enkelt. Tror svenska politiker har mycket att lära av sina kollegor på andra sidan sundet.

   Radera
  2. Som före detta Köpenhamnsbo känner jag inte igen beskrivningen. Våra svenska problem är en mild sommarbris i jämförelse med hur det går till på andra sidan sundet.

   Radera
  3. Jaså? Var i Köpenhamn upplevde du handgranatsprängningar, skjutningar varannan dag och allmän otrygghet?

   Radera
 15. Internationell människosmuggling gärna i kombination med vapen och droger hur slutar vi stödja det?
  Det är inte alltför långsökt att anta att både vapen och droger kom hit med flyktingarna.
  Vad tänker Ygeman göra åt det?
  Eller ska vi medborgare ta ansvar över gränskontrollerna också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan ställ oss i A-kassan, så kan någon raketforskare få våra jobb och vi deras ersättning. Kunde gärna stått och kollat gränsen helt ideellt om man bara fått lite befogenheter.

   Radera
 16. Dagens ledare i SvD:

  "..

  Inspirerade av Floridas idéer hoppades Malmös socialdemokrater att billig falafel på Möllan skulle lyfta ”Sveriges Berlin”. Regler kunde rundas. Den svarta ekonomin romantiserades och växte, i form av grönsaksstånden på torget, de billiga smuggelcigaretterna under disk och svartklubbarna längs Norra Grängesbergsgatan.
  Det gick så långt att kommunen utnämnde gatan till kulturarv. På Malmö stads hemsida kunde man läsa att ”här huserar svartklubbar och skrotupplag, moskéer och bilhandlare. Här finns falafelvagn och lampaffär, replokaler och en livsfarlig stärkelsefabrik. Allt det där och mer därtill, i en salig blandning” (Fokus 13/1-12).  Annons
  En del i den saliga blandningen är den organiserade brottsligheten. Den driver svartklubbarna och narkotikahandeln, smugglar cigaretterna, sköter svarttaxin och förser restaurangerna med den papperslösa arbetskraft som håller falafelpriset nere..."

  https://www.svd.se/sveriges-berlin-eller-chicago/om/valdet-i-malmo

  SvaraRadera
 17. Han nämnde också hårdare vapenlagar och jourdomstolar. De hårdare lagarna kan vara på plats till årsskiftet. Visst är det åt helvete för lång tid men så funkar byråkratin i Sverige och är inte något man kan lasta Ygeman för. Känns lite larvigt av cornu och bara fokusera på de mjuka åtgärderna. Och som annan skrev är det viktigt att malmöborna själva slutar med en del av svarthandeln.

  SvaraRadera
 18. De flesta skulle jag tro.

  SvaraRadera
 19. Ok, det var Ygemans förslag. Mitt förslag är:

  1. Ovillkorlig livstids utvisning vid alla brott som ger fängelse (och detta faktum skall INTE vara en grund för att inte döma till fängelse). Gäller alla som har dubbla medborgarskap (inkl. mig) samt alla som fått svenskt medborgarskap de senaste tio åren (medborgarskapet dras in, att de blir statslösa är inget hinder). Sverige tecknar avtal med lämpligt land i Afrika dit de som inte kan utvisas deporteras mot betalning (blir extremt billigt jämfört med att ha kriminella här).
  2. Vid återfallsbrott får man också avtjäna alla tidigare straff igen (eftersom de uppenbarligen inte hjälpt). tio års preskribering.
  3. Kan en brottslig antas (inga höga beviskrav) tillhöra ett gäng så tredubblas alla straff.

  Så, vad tror ni, är det Ygemans eller mitt förslag som kommer ge bäst effekt? Fördelen med mitt förslag är också att det är så mycket mer humant eftersom vi skyddar så många fler brottsoffer och de kriminella hindras i sin brottsliga gärning (mer humant att de sitter i fängelse eller deporteras, kriminalitet är extremt farligt och nedbrytande).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle ju vara rätt kostnadseffektivt att t.ex komma överens med Gabon om att bygga en betongförvaring av våra livstidsdömda och statslösa deporteringskandidater.

   Min gissning är att detta är en av de delar i offentlig verksamhet som har riktiga skalfördelar.

   Då har vi antagligen även råd att faktiskt låsa in folk vilket innebär färre kriminella på gatan till en lägre kostnad.

   Radera
  2. Det där med indragna medborgarskap ställer jag mig tveksam till. Det strider bland annat mot mänskliga rättigheterna (som även gäller brottslingar). För de som inte fått medborgarskap däremot finns inget hinder.

   Sen kräver det att man hittar ett land som vill ta emot dessa. Man har ju problem med att utvisa asylsökande som får avslag pga av att dess gamla land inte vill ta emot dem.

   Överlag så låter ditt förslag som populistisk smörja (precis som Ygemans).

   Radera
  3. re. Anonym

   Indraget medborgarskap strider inte mot några mänskliga rättigheter, vad har du fått det ifrån? Finns massor av länder som drar in medborgarskap vid olika typer av brottslighet.

   "Sen kräver det att man hittar ett land som vill ta emot dessa." Ja, självklart. Jag skrev ju det. Om du tror att det skulle bli svårt så saknar du erfarenhet från Afrika. Det skulle inte vara svårt, och det skulle bli väldigt billigt jämfört med Svenska fängelsekostnader. Sverige anordnar helt enkelt ett anbudsförfarande och de som bjuder lägst får kontraktet.

   Är definitionen av populism förslag som fungerar? Eller förslag som ligger i linje med folkgenomsnittets rättsuppfattning? I så fall har vi alldeles för lite populism.

   Radera
  4. Perfekt, men vi behöver även indragna medborgarskap för de som fått det på falska grunder, och upphävande av PUT för detsamma.

   Radera
  5. Carmania: man har rätt att vara medborgare någonstans, drar man in medborgarskapet så har man inte längre medborgarskap någonstans.

   Att det finns stater som gör det ena och det andra innebär inte att det är förenligt med mänskliga rättigheterna.

   Sen det är ju bland annat marockaner som är svåra att utvisa pga detta. Sist jag kollade så ligger Marocko i Afrika så det verkar inte funka som du beskriver i Afrika.

   Radera
  6. Kalle7: hur vanligt tror du det är att medborgarskap beviljas på felaktiga grunder? Är det inte så att man kanske skulle börja att se över på vilka (korrekta) grunder medborgarskap beviljas till att börja med.

   Av nämnd anledning så skall man inte återkalla (enkelt) medborgarskap. Man får helt enkelt se till att se över processen istället så att inte medborgarskap beviljas på felaktiga grunder.

   Radera
 20. Alltså... Hur är det ens möjligt att vi har så debila politiker?

  Svarthandeln finns, inte bara för att kunderna flockas, utan för att myndigheterna totalt saknar koll. En taxibil ger med moms, löneskatter etc över 1 miljon i skatteintäkter per år. Om jag som arbetare vägrade betala in 1 miljon i skatt i något annat tillfälle så skulle farbror blå hämta mig. I fallet svarttaxi så skulle det vara 1 miljon per år som undanhålls jmf med en legitim åkare.

  Kör man en riktad insats och börjar plocka körkorten från alla som kör svarttaxi (för olaga yrkesmässig trafik) tillsammans med en kraftig ökning av förarkontroller när man vet att svarttaxi är som mest populärt så går det att stoppa problemet.

  Säljer en korvmoj falafel för 19 spänn eller säljer en frisör klippningar för 50kr, skicka skatteverket för kontroll.

  Kreti och pleti betalar för f*siken skatt för att polisen ska slå ner på brottsligheten. Om vi skattebetalare även ska lösa brott och utöva ekonomiska påtryckningar mot alla som "gör fel" så infinner sig frågan. Vad ska vi ha staten till för? Varför får vi inte göra hela jobbet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns ju två problem med det resonemanget: det finns inte resurser till att jaga småbrottslighet och om du mot förmodan åker fast är straffet alltför lindrigt. Du får en böter som du skiter i att betala. I värsta fall får du betald semester i ett av landets fängelser i tre månader. De tre månaderna kan du använda till att lära dig hur en slipsten ska dras från andra fuskare och yrkeskriminella.

   Radera
  2. Ja och då infaller alternativet som Victor skrev sist. "Vad ska vi ha staten till för?" Då lägger vi ner staten och välfärdssystemet i sin nuvarande form och inför nattväktarstaten för det kan inte vara rimligt att de som sköter sig fortsätter betala skatt medan de som inte har någon lust slipper utan några repressalier.

   Eller?

   Radera
  3. @Blue Horseshoe, straffet för olaga yrkesmässig trafik är att polisen tar körkortet. Åker du dit i en vanlig kontroll utan körkort så förlorar du nycklarna. => svarttaxiproblemet blir löst.

   Revisioner av skatteverket => näringsförbud + böter => hyresavtal för företag sägs upp => lokalen finns tillgänglig för lagliga alternativ.

   Osv. Naturligtvis förutsätter det att polisverksamheten fungerar som den ska. Om ordningsmakten lämnar walk over (som det ser ut på många platser idag) och om samhällets tjänster inte lever upp till en rimlig miniminivå, vad fyller staten för funktion?

   Min poäng är att det här är statens jobb, inte individens, och att åtgärder som man kan vidta idag undviks.

   Radera
 21. Ett obefintligt tullverk som sakta dör sotdöden och inte tillförs mer medel är nog också en av orsakerna till tillgång på illegala vapen och mängder med droger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla vet att ökningen av skottlossningar i Malmö beror på sportskyttar och personer med jägarlicens. Därför är det mer logiskt att, som man gör nu, lägga mer resurser på att stoppa folk från att skaffa lagliga vapen än att satsa på tull och polisverksamheten i övrigt.

   Radera
  2. JAg skulle vilja påstå att du har fel, det beror ytterst på att vi importerat människor som inte är civiliserade nog som i sin tur importerar vapen.
   Det rör sig om riktiga rasister som på allvar sätter sina egna folk och klaner främst.
   Mångkulturella samhällen fungerar bara med nån slags polisstat eller diktatur. De tenderar även att haverera och atomiseras som tex Balkan.

   Radera
 22. Det är ju ändå lite komiskt nånstans att en sossetruk som ska visa hårdhandskarna gentemot skjutningar och mord liksom inte kan låta bli att istället komma med förslag på hur hans kära stat ska få in mer skattepengar. Ungefär lika bisarrt som om en moderat politiker i samma situation hade börjat prata om sänkning av moms på klippningar och falafelrullande.

  Sedan vid närmre eftertanke blir det mer obehagligt. Det är här - och nu - man inser den totala bottenlösa inkompetensen. Att de politiker vi faktiskt har är så här dåliga. Man kunde lika gärna frågat en snickare om hans teori om svarta hål

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle vara intressant om Ben ville redogöra för sina äventyr bland jordiska dylika...
   Nä, nåd!
   Bara som skämt.

   Radera
 23. Är det kriminellt att köpa varor svart? Ett bra sätta att komma åt detta annars.

  1) Kriminella kan inte tvätta pengarna om det inte finns lämplig kontanthandel, ofta svart.

  2) Man kan sätta dit kriminella som handlar svart, för just köpet. Bra sätt att störa dem.

  3) Det går inte att köpa något med de svarta pengarna som kriminella tjänar om det inte finns någonstans att handla svart. Om man skulle lyckas med det skulle svarta pengar bli värdelösa.

  SvaraRadera
 24. Det öppna svenska samhället har i sin naivitet inte lärt sig något! Klassik förebild är USA under förbudstiden - en smältdegel av olika grupper och nationer - i fejd mot varandra och staten; varför tro att Sverige skulle klara sig med den politik vi fört? Nu har vi gigantiska problem som ser olösliga ut med dagens lagar. En ändring måste ske - längre fängelsestraff för att få bort kriminella individer (även om nya tillkommer) och isolering av desamma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Risken att åka fast är viktigare än straffens hårdhet.

   Om du har 100% risk att åka fast är det bara riktiga idioter som begår brott.

   Med dödsstraff för ringa förbrytelser, men ingen risk att åka fast blir den avskräckande effekten obefintlig.

   Radera
  2. Bra iblandekonomi. Om man snabbt ökar skatterevisioner (med polisskydd) så minskar garanterat den svarta handeln. Kraftsamling av revisorer en tid i Malmö betyder garanterat en hel del för att minska gängens kapacitet att tvätta pengar. Ger visserligen mer platsbrist på våra fängelser men också lite guld och kontanter.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 25. Ehh.. legalisera och reglera droger samt prostitution? Det är ju där den stora illegala marknaden finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och om det nu är super-lugnt (vilket jag tycker) att vara hans, från borlänge, med slida; varför fortsätta att ge gängen detta guldläge? (Är 100% straight och konventionell i alla dessa tabubelagda aspekter men det blir ju bara löjligt)

   Radera
 26. Ygeman samt hela Sjuklövern och dess nyttiga idioter inom valmanskåren, saknar sjukdomsinsikt om Malmöproblemen. Sjuklövern lovsjunger EU och gynnar blattefieringen av svensk demografi och kultur, medan de föraktar svensk historia, hembygd och fosterland. Malmö, och senare Sverige, kommer gå under om Sjuklövern får råda.

  Som ett resultat av Sjuklöverns, inklusive Ygemans, viktigaste profilfrågor - EU-medlemskapet, Schengensamarbetet och stödet för den destruktiva massinvandringspolitiken - så kan också Malmö inom kort förklaras Judenfrei.

  Ska Malmö och Sverige räddas måste det dyra och ineffektiva EU-medlemskapet, det vapensmugglingsbefrämjande Schengensamarbetet samt massinvandringen upphöra omgående.

  Svenskt medborgarskap som har givits på falska premisser ska återkallas. Även kriminella invandrare ska få sitt svenska medborgarskap indraget. Detta görs i rättsstaten Danmark. Då ska det fanimej även gå i Sverige.

  SvaraRadera
 27. Ska de inte testa att bygga en fritidsgård?

  SvaraRadera