Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2017-02-25 17:16

Trump och Fox får Sverige att skärpa sin anti-psyops

Glädjande med Trump och Fox lögner om Sverige är att det nu fått svensk anti-psyops att skärpa till sig. I en demokrati måste det vara civilsamhället, dvs privata aktörer, som går i fronten i informationskriget och när angreppen sker på ett språk vi förstår - engelska - så fungerar svensk anti-psyops massivt. Dessvärre bemöter vi inte den ryskspråkiga psyopsen mot Sverige, eftersom mycket få journalister behärskar ryska, och det som sägs om Sverige i Ryssland får Trump och Fox att framstå som Domkyrkans Gosskör.
Med Trumps och senast Fox News lögner och överdrivna vinklingar om Sverige, så har slutligen svensk anti-psyops mobiliserats på allvar. Svensk media och en överväldigande mängd förgrundsfigurer såväl som privatpersoner har gjort ett ordentligt jobb med att bemöta detta. Det sker med fakta, satir, memes mm.

När svenskarna är medvetna om att de är angripna som kollektiv och att landet står under angrepp, så slår de tillbaka. Det bådar gott för försvarsviljan. Problemet är när man inte vet om att man är angripen.

Senaste incidenten med "Nils Bildt" har därigenom rent av nått till USA, där Washington Post, publicerat storyn om denna okända "nationella säkerhetsrådgivare" och citerar både Dagens Nyheter (som publicerat en artikel på engelska) och Johan Wiktorin.

I en demokrati måste civilsamhället stå upp och utgöra majoriteten av anti-psyopsen i informationskriget. Det fungerar inte att enbart staten gör uttalanden, utan det måste ske brett och i ordinarie mediakanaler, inklusive sociala media, för att få spridning.

När det gäller de ryska lögnerna mot Sverige har inte detta fungerat, på grund av språkbarriären, men nu när angreppen kommer på engelska från USA har civilsamhället svarat upp och gått till massivt motangrepp mot en onyanserad och förljugen bild. Svensk anti-psyops kan i sin struktur alltså sägas fungera.

Problemet är dock att Trumps utfall och Fox News fake news är barnsligt naiva i jämförelse med vad som händer i vårt stora östra grannland Ryssland. I rysk statlig television, i statliga tidningar, statliga websajter, från ryska politiker och regeringsmedlemmar, så pågår ett massivt psyopsangrepp på ryska. Hetsen mot Sverige och svenskar är på en extrem nivå och situationen har blivit allt värre. Trump och Fox framstår som körsångare i Domkyrkans Gosskör i jämförelse.

Den inhemska ryska retoriken mot Sverige är extremt skrämmande och man bör fundera flera gånger varför just Sverige utmålas i så nattsvarta, rent av djävulska ordalag som sker via ryska statliga kanaler. Av någon anledning ska Sverige och svenskarna målas upp som Satan själv. Visst behöver man yttre fiender för att hålla ihop diktaturen Ryssland, men hur många svenskar vet om att man i Ryssland just nu utmålar oss ungefär i samma stil som man utmålade judar i Hitlertyskland. Skillnaden är att vi åtminstone har Östersjön mellan oss och Ryssland.

Här anläggs ingen svensk anti-psyops. Få svenska journalister behärskar ryska och de som kan det följer kanske inte rysk "folklig" media utan fokuserar lite högre upp. För all del, åk till Ryssland och sätt dig i en bar och säg att du är svensk så får du se vad som händer. Förhoppningsvis stoppar det vid verbala uppläxningar, men fortsätter agitationen mot Sverige kommer man inom några år ha folkligt stöd för att med kärnvapen jämna Sverige med marken.

I Ryssland sprids det iaf att Sverige och svenskarna är avskyvärda. Varför? I värst fall handlar det om att ha handlingsfrihet vid en framtida konflikt, där svenskar inte ska ses som mer värda än kackerlackor utan ska avhumaniseras. I rent klarspråk så syftar retoriken till att stödja krigsvilja mot Sverige och svenskarna. T ex utmålas svenskarna som att vi vill ha revansch för förlusten i Poltava och planerar anfalla Ryssland. Hur många svenskar kan ens säga var eller när slaget vid Poltava skedde? Och de där svenska anfallsplanerna är bara toppen av isberget. Du vet väl att alla svenskar är homosexuella pedofiler, inriktade på sin egen undergång och att det vore en välgärning att hjälpa oss med det? Frågan är också om svenskar ens egentligen är människor (och därmed underförstått kan behandlas och avlivas som djur)?

Så det finns en del att göra med att sprida en korrekt bild av Sverige österut, ett land som trots allt vårt gnäll ändå är ett av världens bästa länder att bo i för de flesta svenskar.

Sedan, om svenskarna verkligen dagligen skulle få se och läsa om vad som sägs om Sverige i Ryssland så skulle vi nog få lite större stöd för en upprustning av försvaret. För mörkrädd blir man. Väldigt mörkrädd.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

55 kommentarer:

 1. Hur behandlas Finland och de baltiska länderna av rysk media? Stora negativa skillnader jämfört med hur Sverige behandlas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Osäker, följer bara Sverigebilden.

   Radera
  2. Hursomhelst är det oroande, men det är extra oroande om Sverigebilden är mer skruvad jämfört med övriga länder och att det pågår en allmän statsstyrd avhumanisering av svenskar. Mitt intryck är att den ryska hållning till Finland är mer positiv, iaf på diplomatisk nivå. I media vet jag ej.

   Radera
  3. Tja, då det talas om att återupprätta forna gränser, så ingår ju Finland i dem från Tsartiden. Finns ju en och annan karta över Ryssland numera som inkluderar Finland. Så man vill väl inte vara för avhumaniserande där.

   Radera
  4. Gamla gränser?
   Vilken fred talar vi nu om?
   Börja med Nyen, till exempel.

   Radera
  5. Även om jag inte förstår Ryska så gör ju Google Translate det, du brukar ju vara noga med källor, så länka gärna några av de där hemska Ryska exemplen.

   Och när du ändå är igång så kan du ju länka till vad du mer anser vara "fake news" hos Fox News, förutom att de av någon anledning intervjuat fel person.

   En person som förvisso sa sanningen: "– Vi har ingen möjlighet att integrera de här personerna i det svenska samhället. De svenska politikerna har inte haft någon systematisk plan för att integrera den här mängden av immigranter som har kommit till Sverige till att bli produktiva medlemmar i det svenska samhället. Det är klart att det blir sociala problem"

   Du brukar ju själv skriva deprimerande artiklar om tex den havererade polisen och att de inte har resurser att knappt ens utreda mord nuförtiden.

   Eller om hur infrastrukturen inte kommer klara den enorma mängden invandrare och att inte ens obegränsat med pengar kan fixa den saken. Tex.

   Är dina artiklar egentligen också "Fake News" för att dra hit läsare?

   Är BRÅ´s statistik "Fake News"?

   Radera
  6. Åh! Fungerar Google Translate på rysk live-TV?

   Radera
  7. Du menar den sändningen där Ryssarna kritiserar barnprogrammet som heter "Biss och Kajs" som handlar om avföring? Den kritiken kan jag förstå, vad är det för idioter som gör sådana program? Om det programmet är med och bygger deras Sverigebild så är vi illa ute..

   Men det var ju jättelängesedan.

   http://www.svtplay.se/biss-och-kajs.

   Vilka sändningar menar du? Kanske finns översatta sändningar på youtube då?

   Radera
  8. Biss och Kajs handlar för övrigt om alla människans kroppsdelar och organ. Görs på ett för barn roligt sätt. Jävligt bra program.

   Radera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  12. Vi får ta ocj dubba bisd och kajs till ryska och hacka rt:s sändningar

   Radera
 2. Äsch vad har vi att frukta om Ryssarna tar oss ?
  Vi skulle ju få ordning på polisen och slut på stenkastning och bilbränder.Buset kunde skickas till Sibirien dessutom fick vi tillgång till billig gas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Be careful what you wish for. Very very careful.

   Radera
  2. Tror inte Bitterpitten besökt Ryssland. Åtminstone inte utanför centrala S:t Petersburg eller de bättre delarna av Moskva.

   Kommer ett fotoinlägg från Kaliningrad framöver.

   Radera
  3. Gas?
   Ack, Bitterpitten, kanske vi som får inandas den i så fall.
   De där bolsjevikerna var ju kompisar med nassarna 23/8 1939 och några månader framåt.
   Som jag tidigare anmärkt: 12 år ytterligare fortsatte kriget efter det. Ingen helt avgörande seger för ryssarna, således.
   Ryssarna nämner aldrig andra slaget vid Svensksund.
   Av någon anledning...
   Synd i det stora hela om Ivan Ivanovitj.
   Aldrig fri under historiens gång.
   Fast vad hjälpte frihet Sverige!

   Radera
  4. Ha ha Skepparn, Sverige var ju kompisar med nassarna t.o.m. längre tid än lilla Finland.

   Radera
  5. Var ett bra tag sen jag besökte Ryssland sist, första gången var under kommunismens fall, all mat smakade som att den kom direkt öst från Neva eller något annat vattendrag, Champanskin har jag ett svagt minne av att det var en av få drycker som gick att dricka.

   Det finns hopp för Ryssland olyckligt klämda mellan tokliberaler och nationalister efter Sovjets fall men någorlunda fritt från klaner och religiöst fanatism kommer att göra att dom kan inordna sig med tiden som ett västerländskt land som andra.

   Radera
  6. Sverige vill försvara sig, kan försvara sig, och skall försvara sig!
   Motstånd skall göras ständigt och i alla lägen.
   Det är på Dig det beror
   Din insats
   Din beslutsamhet
   Din vilja att överleva
   Vi ger aldrig upp!
   Varje meddelande att motståndet skall uppges är falskt!

   Radera
  7. Kära bitterpitt

   Om den svenska polisen tillämpade samma metoder som den ryska dito så skulle nog brottsbekämpningen var effektivare, men på bekostnad av allt vad mänskliga rättigheter heter, inte minst gentemot journalister och politiska motståndare.

   Att längta efter godtyckliga avrättningar av oliktänkande bara för att Sverige utvecklas åt fel håll inom en del områden men på det stora hela är ett av världens bästa länder att leva i är helt befängt. Jag hoppas att det du skriver är ett uttryck för frustration istället för en seriös längtan efter en rysk ockupation där vår frihet och levnadsstandard skulle gå upp i rök.

   Radera
  8. Som vanligt drygar jag mig bara och vill väcka debatt. Men lika lite som jag vill att Sverige är en lydstat åt Ryssland vill jag att vi är det åt USA.

   Radera
 3. Svensk media har ju länge censurerat och mörkat och ljugit när det gäller invandring osv. Riktigt bra att detta har uppmärksammats internationellt. Tack Trump !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt ett inlägg i Sydsvenskan så är brottsligheten bland SD-riksdagsmän 13%. Hur hög är brottsligheten bland invandrare?

   Radera
  2. Det är ju bara ytterst modiga individer som vill/vågar vara SD-riksdagsmän
   på grund av den hårda granskningen och sociala klimatet.
   Antar att det kan hänga ihop med deras personlighet kanske.

   Det intressanta är väl hur hög brottsligheten är bland de andra partiernas riksdagsmän? https://petterssonsblogg.se/2017/02/25/justitieministern-sd-ar-sveriges-mest-kriminella-riksdagsgrupp

   Killgissning nedan:

   "Invandrare" är ju inte direkt jämförbart tycker jag, om vi tar illegala invandrare från Marocko så närmar det väl sig 100%.

   Men om vi tar män från Kina så är det typ 0%

   Radera
 4. Lite konfunderad blir man över medias upprepningar över att det skulle hänt ett terroristdåd i Sverige "last night" enligt Trump, Trump nämnde aldrig terrorism utan syftade på ett Fox reportage vilket förklarades redan dagen efter.

  Fokuseringen på missuppfattningen visar på att inte bara Trump ägnar sig åt alternativa sanningar utan även präktig svensk media vinklar nyheten till det som passar dom.

  SvaraRadera
 5. Nils Bildt. Very renommésnyltning. Han hette tydligen Nils Tolling förut. Och blev säkert kallad (Nil) Stolling.

  Kul att Fox går på pumpen om och om igen. Snacka om fake media.

  SvaraRadera
 6. Jag vistas då och då i Ryssland i jobbet och tar mig tom en öl ibland på ryska barer. Känner inte alls igen den bild som här målas upp i blogginlägget. Vanliga ryssar kanske inte tittar på rysk TV i så stor utsträckning?

  Poltavaexemplet du tog upp är väl från 2013? Har man kört med det mycket sen? TV-kanalerna Life News (eller vad den nu heter) och Rossija 1 och 2 brukar vara värst när det gäller den här typen av vinklingar. Där är Rossija farligast eftersom den ingår i grundutbudet och alltså kan ha enorm räckvidd. Zvezda kan också vara minst sagt speciell. Mycket av deras produktion läggs ju dock upp på deras hemsidor så kan någon länka till något konkret?

  Kan du länka till nyhetsinlagen du tänker på så att man i alla fall får nån källa på detta?

  Stämplas väl som rysstroll automatiskt nu. Visserligen pratar jag ryska, men är i Kiev just nu och är ingen fan av Putinregimen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan som frekvent resenär i Ryssland rimligtvis kulturen tillräckligt.

   Och det beror också på var. Utomlands är ryssar ofta helt annorlunda. Har suttit och druckit vodka (mm) med en georgier och en ryss vid förhandling om taxikostnad för några timmars resa i Georgien, och då önskade ryssen hela tiden fred och kamratskap mellan alla länder, inte bara RU-GE, utan även RU-SE. Tydligen var retoriken hemma att Sverige är Rysslands fiender, vilket han inte öht gått på. Var mycket mir där.

   Radera
 7. Det har visat sig att Trump i det stora hela har rätt i sina uttalande om Sverige. Sedan tycker jag att man måste ge en eloge till Corny som tycks vara 100 % informerad om vad som skrivs i rysk media, starkt jobbat. Ryska språket tycks inte vara något problem.

  SvaraRadera
 8. Men, men , men.... Margot sa ju att Ryssland inte är något hot mot Sverige. Alltså behövs ingen upprustning, och inga åtgärder mot ryska psyops, utan vi kan lugnt lalla vidare till tonerna av Mello och Idol.
  Det fåtal ryska privatpersoner jag haft någon kontakt med har alla varit väldigt västorienterade och väldigt främmande för sitt ledarskikts retorik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är oftast så, speciellt utanför Rysslands gränser. Men det är inte de som kommer ha gröna kläder på sig när det smäller.

   Radera
  2. Dvs de man som västerlänning möter är mer progressiva. Det finns ofta anledningar till att de inte bor kvar i Ryssland.

   Radera
  3. Tror knappast att dom är progressiva först och främst utan snarare många rika som har anledning att gömma sina pengar utomlands i länder som Cypern med mera.

   Radera
 9. Bra att det nu faktiskt förekommer kritiska nyheter om Sverige utomlands.
  Det som är märkligt eller patetiskt är de svenska makthavarnas lättkränkthet över detta. Tänk om alla negativt vinklade reportage om USA och andra länder som publiceras i svenska media skulle föranleda respektive lands regeringar att gå till motangrepp mot Sverige?
  Känner hur mitt förakt mot svensk media och regim bara växer. Vi står mycket närmare Ryssland i mentalitet och väldigt långt från den friare anglosaxiska demokratiska traditionen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Obalanserade och tendentiösa skildringar av USA har under årtionden varit en grundbult inom svensk inrikespolitisk debatt där svensk vänster har nyttjat USA som varnande exempel inom skatte- och välfärdspolitik. Så det blir ju en smula ironiskt nu när de får smaka på sin egen beska medicin även om alla debatt naturligtvis tjänar på att vara saklig och korrekt.

   Radera
 10. Di leva slog för länge sedan huvudet på spiken. "Vem ska´ man tro på, när allt är så här".
  Anledningen till att det är så här är att det inte längre finns några auktoriteter med hög trovärdighet. De allra flesta har sig agenda och därmed fingrarna i syltburken.

  Vem skulle med trovärdighet kunna anförtros uppdraget att leda svenskt försvar mot desinformation???

  Nej här är det upp till enskild medborgare sunda förnuft att sovra.

  SvaraRadera
 11. Tveeggat det här. Svensk media målar krigsrubriker med kravaller, stenkastning, skottlossning våldtäkter och bilbränder. När Trump påstår samma sak för man en intensiv kampanj mot honom för att ge en nidbild. Det jag trodde var en medveten strategi kanske bara handlar om mest "klick". Hur som, stora integrationsproblem har Sverige iaf.

  SvaraRadera
 12. Ditt inlägg om den f.d KA-hamnen var utmärkt. I detta mer "luddiga" inlägg känner jag mig däremot tillhöra gruppen "de aningslösa". Ja, det är gott om "fake news" numera(digitaliseringen och dess konsekvenser=konkurrens) och FOX har enligt min åsikt tillhört den värsta av "money=news"-kategorin. Klart opålitlig mao. Sverige i USA´s makthavares ögon har alltid varit det alltför framgångsrika "socialistiska" landet i väst. Det sitter djupt. Skadeglädjen blir därefter. Självklart finns det sanning i Trump´s "nyheter" men ack så överdrivna mätt med amerikanska mått. Det kommer den nya "oberoende Chicago-journalisten" Tim Pool snart rapportera om. Man förstår dock varför det svenska etablissemanget går till motangrepp. Bra! Skillnaderna mellan USA och Sverige är enorma(än så länge). Men de har sig själva att skylla. Och nu fortsätter man på samma spår att via vår unikt ambitiösa sociala ingenjörs-konst så frön till framtida problem. Man glömmer ju bort kravställandet.

  Det du påstår ske inom Ryssland är intressant men förefaller helt utan bevis. Ser fram mot detta framgent. Ryssen i allmänhet är väl väldigt gott inställd mot Sverige? Det är ivf min bild.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tilägg: Vill bara säga att även FOX News har ibland inslag som är bra......

   Radera
 13. Kul!

  När amerikansk Psy-ops, ledd av självaste POTUS och amerikansk media, våldsamt propagerar mot dagens Sverige, så får Cornu in en twist att det är rysk psy-ops.

  Cornu fatta! Det är nya friska, västliga vindar som blåser!

  SvaraRadera
 14. Expressenjournalisten Ann-Sofie Näslund uppvisar i videon ett oprofessionellt beteende, värdigt det med det svenska politiska etablissemanget sönderinavlade journalistiska etablissemanget. Hen bedriver således ”åsiktsjournalistik”. Hen försvarar nämligen det svenska mångkulturella narrativet och applåderar därigenom den destruktiva massinvandringspolitiken.

  En journalist ska ställa frågor och gräva. Inte försvara ett narrativ i frånvaro av svenska räddhågsna Sjuklöverpolitiker, vilket är journalistiskt oprofessionellt.

  Så djupt har Sverige sjunkit ned i det mångkulturella träsket att ingen svensk officiell representant ställde upp för en FOX-intervju, utan man fick nöja sig med en oprofessionellt agerande journalist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ann-Sofie Näslund sade "you know" så många gånger i det första inslaget att programledaren så ut att bli lite less.

   Radera
  2. Tyvärr är det så illa med granskningen. Jag tittar mycket på dansk TV och man får där en helt annan bild av tillståndet i Sverige. Vi används frekvent som avskräckande exempel i flertalet danska debatter.

   Radera
 15. Problem för sverige och media är ju att Fox och Trump har helt rätt

  SvaraRadera
 16. Vad kommer inom kort i Svensk invandrar debatt är precis det som nu händer i USA. Vad gör man med illegala invandrare? Dom som har fått avslag på sina ansökningar och går under jorden. Precis som i USA så kommer vänstern säga att det är så synd om dom och dom har vart här så länge dom måste få stanna! Detta är ju en gammal höger - vänster fråga men varför finns det en massa höger folk som gillar fri invandring? Typ Reinfeldt och never Trump fallangen inom repulikanerna. Svar billig arbetskraft och lägre löner.

  Detta gynnar ingen Svensk arbetare och vad är det för fel att en politiker säger att han värnar sitt folk först? Jag skulle säga att en nations politiker som inte säger att hans eller hennes fokus är på nationens medborgare är en quisling!

  Tramset med inga gränser måste få ett slut och som tur är så ser vi nu början på det med Brexit och Trump. Holland, Frankrike och SD kommer next.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra sammanfattning. Som sagt högern vill ha invandring för att gynna de besuttna. Skälet för vänstern (och vissa inom högern) är att man låtsas stå moraliskt över pöbeln.Inget gott kan komma ur detta trots vänsterns floskel "vi ser möjligheterna ni ser problemen".

   Radera
  2. När Soros och Buffet skriker sig hesa över massinvandring behövs det inte mkt iq för att begripa att lönedumpning och ökad vinst står i fokus för deras önskemål. Löfven begriper inte bättre, Reinfeldt var uträknande.. allt är ett spel som drabbar just Sverige hårdast av den enkla anledningen att en utjämning kommer ske. Från toppen går vi mot botten och fastnar någonstans på mitten.

   Radera
 17. Min favorit fakenews från Ryssland är den bisarra historien om att dalmasar skulle köpa upp stora mängder svartjord från Poltava för att utarma jordbruket.

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/rykte-om-ukrainsk-svartjord-till-dalarna-uppror/

  SvaraRadera
 18. Medveten om att:

  Pro primo.
  Utrikesfödda jämfört med inrikesfödda med två inrikesfödda föräldrar enligt BRÅ 2005:17 har följande överrisker för följande polisanmälda brottskategorier:
  * Våldtäkt 5,0
  * Mord 4,2
  * Rån 4,1
  * Sexuellt våld 3,2
  * Misshandel 3,0
  * Brott mot narkotikalagstiftningen 2,0

  Pro secundo.
  Sverige på senare tid haft massinvandring, och därigenom en relativt kraftig ökning av utrikesföddas andel av befolkningen.

  Så torde det vara självklart för alla som har en analytisk förmåga (sorry femöresprofessor Sarnecki) att Sverige har en kriminalitet som utmärker sig negativt bland alla Europas länder, vilket bekräftas av UNODC.

  Gällande polisanmälda brott/100000 invånare för år 2014 för ett antal olika brottskategorier hamnar Sverige på följande platser i ”den europeiska kriminalitetsligan”. (Jämförelseåret för Narkotikarelaterad brottslighet är 2008.):

  1:a plats. Sexuellt våld, totalt
  1:a plats. Våldtäkt
  1:a plats. Misshandel.
  1:a plats. Stöld.
  1:a plats. Narkotikarelaterad brottslighet
  2:a plats. Fordonsstöld.
  4:e plats. Inbrott, totalt.
  5:e plats. Bostadsinbrott.
  7:e plats. Personrån.

  https://data.unodc.org/#state:3

  Jag är ledsen Cornucopia?, Carl Bildt, Stefan Löfven och femöresprofessor Sarnecki. Trumps, FOX News och Nils Bildts Sverigebild är närmare verkligheten är er antisvenska, mångkulturellt idealiserade Sverigebild.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir ju lite OT, men utrikes födda är ju en väldigt ospecifik definition. Jag killgissar att:

   Norskfödda individer ej uppvisar en överrepresentation trots att de är utrikes födda?

   Att utomeuropeiskt födda göra det?

   Att t ex indier, kineser och nordamerikaner inte gör det vilket gör överrepresentationen för vissa grupper väldigt stor?

   Att t ex könsstympning är starkt kulturellt betingat, även rensat för socioekonomiska faktorer?

   Rätta mig om jag har fel. Don't kill the messenger.

   Radera
 19. Hemliga koder kan användas för att frisera siffror,hur många koder gissar ni hålls hemliga i dagsläget.


  http://www.dagensjuridik.se/2016/01/polisen-vagrar-avsloja-vilka-resurser-som-laggs-pa-flyktingsituationen-kod-291-hemlig

  SvaraRadera
 20. Intressant att det sprids ren dynga om Sverige i Ryssland. Får man av ren nyfikenhet fråga blogginnehavaren hur stor erfarenhet han har av egna vistelser i Ryssland???
  Brukar du åka dit ofta? Vilka delar av landet?

  SvaraRadera
 21. Annars brukar det heta att: Ryssland är hela världens vän och alla bara missförstår dem ? Allt är bara ogrundat ... de är en demokrati (förmodligen den enda), alla problem beror på bögarna, judarna och kapitalisterna/kommunisterna eller en konspiration av allihopa. Ryssland är världens centrum. Vår religion är fantastiskt smart. Andra länder är omanliga och fejkade. Osv ... Problemet är att det finns reella problem som bara får marginellt med uppmärksamhet eftersom de dränks i floden av dynga.

  SvaraRadera
 22. Ännu ett surrealistiskt inlägg av den tokige gubben ute i skogen. Läser faktiskt denna blogg mest för den oavsiktliga komiken nuförtiden.

  SvaraRadera