Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2017-02-05 16:17

Stefan Löfven: Organiserad brottslighet tar över delar av hela städer - underkänner Ygeman

Statsminister Stefan Löfven säger att organiserad brottslighet har tagit över delar av hela städer i Sverige och underkänner inrikesminister Ygemans politik för svenskt rättsväsende, samt säger att socialdemokraterna har misslyckats med välfärden, som har stora brister. Socialdemokraterna fortsätter alltså att byta sin politik till Sverigedemokraternas gamla betongsossepolitik. Detta enligt en intervju med DN.
Stefan Löfven säger som det är. Men lägger förstås inga förslag.
Löfven tar bladet från munnen i en intervju hos DN och fortsätter anpassa Socialdemokratern till Sverigedemokraterna.

Han säger att inrikesminister Anders Ygemans (s) och rikspolischefen Dan Eliassons hantering av rättsamhället inte duger. Det behövs nya initiativ, vilket Ygeman och Eliasson inte lyckats leverera.
"Vi behöver nya initiativ för att stärka rättssamhället. Vi accepterar inte i vårt samhällsbygge att vi har organiserad brottslighet som tar över vissa bostadsområden eller delar av städer [...] När det gäller den organiserade brottsligheten så är den av en helt annan kaliber än den var för ett tiotal år sedan."
Löfven fortsätter med att det nu krävs hårdare tag och hårdare straff för brottslingar.
"Vår lösning är både hårdhet mot brotten men lika tydligt är att om vi långsiktigt ska lösa det här så måste vi ha ett samhälle som håller ihop." 
Nu återstår alltså att omsätta denna retorik i praktiken, så inte Löfven framstår som en kopia på den handlingsförlamade och inkompetente inrikesministern Anders Ygeman (s) och hans parhäst Dan Eliasson.

Kort sagt ges Ygeman de facto underkänt, även om Löfven inte namnger honom, och frågan är om den ministern kommer sitta kvar året ut? För att vinna röster bör Löfven i lämplig tid innan valet nästa år sparka Ygeman, vilket bör stärka partiets trovärdighet kraftigt inför valrörelsen. Att gå till val med Ygeman i valrörelsen är sannolikt politiskt självmord och ett recept för valförlust.

Löfven menar också att svensk välfärd har stora brister och har neglgerats trots att Socialdemokraterna nu suttit i regering i över två år:
"En del av de brister vi ser är att välfärdssamhället har negligerats."
Sedan tänker man sänka skatten för pensionärer och fortsätta med hårda nypor och strypt migration till landet, sk "ordning och reda i migrationspolitiken". Man vill också stärka svenskt försvar, utan att gå med i någon allians utöver den militära allians vi redan har med övriga EU-länder.

Kort sagt så fortsätter Socialdemokraterna sin resa tillbaka till betongsocialdemokratin från 70- och 80-talet, dvs Sverigedemokraternas politik som på punkt efter punkt är den samma som socialdemokraternas från förr (även om de ännu inte föreslagit ett återupprättande av sossarnas gamla rasbiologiska institut). Det är alltså inte bara moderaterna som försöker vinna tillbaka röster från SD. Det har kanske gått hem hos S att SD nu sedan länge är största partiet bland manliga LO-medlemmar.

Gissningsvis satsar man på att bilda en enpartiregering efter valet 2018 och kasta ut de regeringsodugliga miljöpartisterna, samt bryta samarbetet med kommunisterna i V. Istället tänker man sig antagligen regera med stöd av Sverigedemokraterna, eftersom man på punkt efter punkt ändrar sin politik åt det hållet.

Valet 2018 ser allt mer ut att handla om vem som kan lägga sig närmast SD i sin politik och längst bort från Miljöpartiet. Vilken partiledare blir först att utropa "Sverige först!"?

Socialdemokratin har nu 2017 ut på sig att styra upp Sverige, och sedan drar valrörelsen igång. Ska partiet överleva som statsbärande parti är det nu bråttom.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

101 kommentarer:

 1. Trots att vi älskar att häckla socialdemokraterna måste jag ändå säga att det sköter landet relativt bra.
  Tänk om vi haft AKB, Kristersson och Tobé vid rodret, då hade det varit riktigt illa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste verkligen vara en djupt troende socialdemokrat, om du säger så.

   Det är kris i polisen, kris i försvaret, kris i sjukvården, kris i socialtjänsten, kris i skolan. Sossarnas svar på det: Inga pengar nu! Men röstar ni på oss 2018, så ska alla få mer pengar efter valet.

   Till och med migrationsverket, som tidigare hade ett Amex Guldkort till statskassan. Måste spara nu. Ändå finns det inga pengar till någon?
   Då känns det i mina ögon lite lustigt att säga att Svensk ekonomi är stark, och att det går bra för Sverige.

   Radera
  2. Nej, jag är inte djupt troende socialdemokrat.

   Nu är det dock så att det var M som styrde landet 2006 till 2014 så det är ju bara löjligt att skylla läget i landet på S.
   Man har de kort man har att spela i leken och Reinfeldt gav bort en kortlek med fler än en svarte Petter.

   Radera
  3. Den gamla klassiska politiska bortförklaringen alltså? Allt som är dåligt är tidigare regerings fel. Allt som är bra, är nuvarande regerings förtjänst.

   Radera
  4. Men nu var det väl inte det diskussionen handlade om. Utan det var hurvida det går bra för Sverige eller inte. Och med kris i alla myndigheter. Tycker inte jag att man kan säga det.

   Radera
  5. Även om det tar emot att medge det, jag måste hålla med dig Stefan. Sossarna har tagit tag i vissa delar som inget annat parti hade kunnat röra. Migrationspolitiken.

   Radera
  6. Allt jag ville ha sagt är att jag tror det varit värre med AKB som statsminister och framförallt med Kristersson som finansminister.

   Vad gäller Sveriges ekonomi går den relativt väl.
   Det kan man dock inte säga om vissa myndigheter.

   Radera
  7. Om alla utgiftsposter är undefinansierade, är det klart bokslutet blir några kr plus. Men hade man så att säga, sett till att det inte var en undefinansierad kris i många myndigheter. Så hade det där boklutet inte sett bra ut.

   Så att säga att ekonomin går väl, är provocerande. Däremot är det sant att Sveriges inkomster, täcker dom undefinansierade utgifterna.

   Radera
  8. Lite som att säga, att man har en bra ekonomi hemma. När barnen är hungriga, och elen avstängd. Men alla räkningar är betalda.

   Radera
  9. Är du Moderat eftersom du verkar ta så illa upp?

   Radera
  10. Jag var tidigare M, trodde dET framgick. Säger inte att M politik skulle vara varken bättre eller sämre.

   Jag blir bara så otroligt provocerad när företrädare för en regering (oavsett vilken) står och ljuger i TV. Och säger att ekonomin är stark, och att det går bra för Sverige. När det inte är så.

   Den här gången råkade det vara Socialdemokrater som sa det.

   Radera
  11. Gillar S mer och mer. Tillbax med Persson. Han hade städat rent polisen direkt. Gör honom till rikspolischef.

   Radera
  12. Man är ju inget annat än en partizombie om man skyller allt på sittande regering. Det krävs exempelvis ca 45 sekunders efterforskning för att hitta vilken nutida statsminister det var som deklarerade att försvaret är ett särintresse.

   Radera
  13. Att öppna gränserna helt hösten 2015 kan väl för h-e knappast betäknas som ansvarsfullt och är omöjligt att skylla på f.g. regering... nej, jag är varken såsse eller måderat...

   Radera
  14. Jasså, har Sverige öppna gränser? Det var som fan!

   Radera
  15. Stoffet

   Nu har jag läst igenom alla komentarerna här. Är du säker på att du svarade på rätt ställe. Jag hittade då ingen som skyller allt elände i Sverige på sittande regering.

   Själv påpekade jag dock att det är provocerande av sittande regering att säga att Sveriges ekonomi är stark, när det krisar överallt.
   Sen vem som är skyldig till själva krisandet. Det har jag inte sett någon här skriva.

   Radera
  16. Näe ok. Först säger du att det är KRIS i alla de större offentliga institutionerna och namedroppar ett parti. Sedan vill du inte att man ska tolka detta som att du skyller på det partiet? Är det något annat du vill tillföra innan vi nominerar dig till kvällens internetdåre?

   Radera
  17. Jag är benägen att hålla med Stefan här! Dessvärre är det nog så att Moderaterna (nya eller gamla!) är för valpiga för att vara ett statsbärande parti! Socialdemokraterna, med alla deras ideologiska brister, har en helt annan tyngd/erfarenhet/långsiktighet i dessa sammanhang!

   Radera
  18. Det är inte jag själv som har kommit på att det är kris, och underfinansiering i många av våra myndigheter. Det är väl personer på myndigheterna själva, och media som har sagt det. Sen att din läsförståelse kanske inte är den bästa, när du tolkar det jag skriver som något helt annat. Än det jag faktiskt skriver.

   Sen tycker jag att det är lite smått komiskt. Att du kallar mig för dåre. Samtidigt som du pratar om dig själv som vi.

   Radera
  19. Stoffe är en rättfärdig vänstersympatisör. Förolämpningar och hat mot oliktänkande är vanligt. Troligtvis våldsam IRL...

   Radera
  20. Nä men jösses vad elak du blev nu då! Attans alltså, jag blir ju nästan lite gråtfätdig här :((

   Men jag kan lugna dig med att jag inte går runt och slår ner folk i parti och minut, till skillnad från tex en viss rättspolitisk talesman och tilltänkt justitieminister. Kan fö rekommendera det, det är rätt skönt att slippa sitta i polisförhör och ljuga sig blå och sedan behöva spela oskyldig inför en suckande tingsrätt.

   Nu kommer du ju så klart kasta dig över tangentbordet och bara "nääää Stoffet (här lägger man gärna in en feltolkning av ett namn, for obvious härskarteknik-reasons) det är i själva verket DU som är en riktig pruttrumpa så det så!!" men innan du gör det kan du istället variera dig och låna in lite nya formuleringar från senaste stjärnskottet inom landsförrädarna: https://youtu.be/9A1IoR4nXlQ

   Radera
  21. Stoffe

   Det där var nog något av det mest osammanhängande och förvirrade jag läst här. Vem skriver du till, och var?? Vad det gäller att du inte slår mer folk, och hänvisningarna till SD. Så antar jag att det var till Hamid-Heidari, då det var han som skrev att du antagligen var en våldsam vänstermäniska. Men mitt i allt det där lyckas du få in min felskrivning av ditt namn i ett tidigare inlägg. Så någon del av allt du skrev, var antagligen riktat till mig? Eller?

   Radera
  22. Du måste skämta, Sverige är en enpartistat och det hade inte gjort någon skillnad om Alliansen hade varit kvar.

   Radera
  23. Intressant info.
   Så vilket är då "partiet"?

   Radera
  24. Håller med Stefan. Det var inte Stefan Löfven som fick psykbryt och förklarade gränsen öppen med "Öppna era hjärtan!". Stefan Löfven stängde den så fort han bara kunde.

   Jag har noll förtroende för moderaterna. Att det gick bra för Sverige under alliansens regeringsår berodde på regeringen Perssons politik åren innan. Inte på alliansens förträfflighet. På samma sätt är det alliansens fel att det går dåligt nu.

   Kommer nog aldrig rösta höger någonsin igen. Det blir SD eller S i nästa val. Antagligen SD, om inte det kommer en helt annan ton från S i valrörelsen (säger upp bekantskapen med MP t.ex.)

   Radera
  25. "Stängde gränsen så fort han kunde?" Gränsen borde ha stängts ett halvår tidigare när flyktinglägren i Mellanöstern började tömmas, och handlingsförlamningen under hösten 2015 är totalt oförlåtlig.

   Radera
  26. Löfven TVINGADES "stänga" gränsen pga att annars hade SD varit 50%-parti idag.
   Bara kolla på vad vår mentalt handikappade statsminister sa nåra dagar innan han tog till SD-politik och införde gränskontroller igen.
   Sedan att M fick nån "godhetshybris" och ville öppna våra plånböckers hjärtan är ju tragiskt, de ville ju bara slå sönder den allmänna välfärden i sverige genom att krasha alla välfärdssystem - och nu hjälper dumskallarna i regeringen och deras vänstervänner till att förstöra det sverige som fungerade bra till och med 70-talet.

   Radera
  27. Varken S eller M kan styra landet utan att ställa till det ännu mer så låt SD få försöka för det kan ju knappast bli sämre utan bara bättre

   Radera
 2. Har vi inte redan en partiledare som sätter "Sverige först!"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men han får ju aldrig prata till punkt i någon intervju och när han väl blir intervjuad så lägger man 99% av tiden med att tvinga honom stå till svars för och ta ställning till vad andra medlemmar sagt eller skrivit på nätet. Den sista procenten lägger man på att tvinga honom kommentera partiets "bruna rötter".

   Så "Sverige först" budskapet blir alltid förvridet av MSM till "rasister som vill slänga ut alla invandrare" istället.

   Men ju närmare total katastrof vi kommer desto fler tycks vakna, precis som Stefan låtsas göra nu, Stefan som antagligen redan köp en kåk i nåt annat land..

   Radera
  2. Per Albin Hansson socialdemokratisk statsminister "Sverige åt svenskarna, svenskarna åt Sverige" (tur att SD inte är några belästa ljushuvuden, skulle vilja se (s) kalla folkhemsfadetn rasist-fascist-dödsknarkarnazist för att SD citerat honom...)

   Radera
  3. Mmm, men det är andra tider nu. S är så duktiga nu... Det går fortfarande bra att dra upp gången då JÅ nynnande på en Ultima Thule låt...

   Radera
 3. Sossarna borde bli ekosocialliberaldemokratiska medborgardemokrater snarare än de socialglobalister de fåfängt försökt bli och få oss alla att bli.

  SvaraRadera
 4. Riktig panik är det först när vi får ett parti med sloganen "Gör Sverige toppen igen".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar "Gör Sverige lagom igen"?

   Radera
  2. Snart har vi ett parti med slogan "Gör Sverige religiöst igen". Typ medeltida religiöst...

   Radera
 5. Öppna hjärtan och solidaritet, yeah right. Åtminstone så länge det gäller folket på Södermalm. När det kommer till stackars invandrade knegare i förorterna så verkar ingen bry sig. Måste ju vara lagom kul att behöva navigera genom grupper av gangsters varje gång man stiger av tunnelbanan på väg ifrån jobbet (för de som lyckats få något jobb dvs).

  Det bort ju tiotusentals människor i de här områdena vars hela liv påverkas av brottsligheten. Liksom hallå, ta i med hårdhanskarna för fan. Lås in de som håller på. Och när de väl sitter inne, håll dem avskilda från andra gangstrar. Som det är nu är ju svenska fängelser ett universitet i brottslighet.

  SvaraRadera
 6. Jag blev lite förvånad att den lille fridolinen lät som en äkta Sverigedemokrat när han pratade om skolan, "ingen uppdelning könsvis i skolan, inga segregerade klasser" . protesterna kom från kommunisterna och en del andra extremister (religiösa sådana).
  Kampen om väljarna har börjat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När Hin Håle blir gammal blir HEN religiös !!

   Radera
 7. Annie Lööf Sveriges framtida frälsare enligt media får säkert ordning på Sverige, behövs inte mer än en par procents uppgång i opinionsundersökningarna för att bli omtyckt i media om man har dom korrekta åsikterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det komiskt att man försöker idolisera Annie Lööf när hon inte har några hållbara svar på någonting utan bara står för ytterligare undergångspolitik.

   Radera
  2. Lööf är den nya Wetterstrand.

   Radera
 8. Din länk , herr Lars W ledde i alla fall min dator till DN,...
  Obehagligt, i "sanning".

  SvaraRadera
 9. "Socialdemokratin har nu 2017 ut på sig att styra upp Sverige"

  ...tja Fridolin fixade ju skolan på 100 dagar, så varför inte :-)

  SvaraRadera
 10. Nej, S kommer inte söka stöd från SD. Däremot har de förstått att det finns en stor bärighet i vissa frågor som SD driver.

  S taktik just nu är att positionera sig mer mot landsbygden. Löven kommer göra en rejäl turné landet runt och visa upp sig i diverse småstäder. De kommer börja prata mycket mindre storstad och mycket mer "landsbygd". C kör även hårt mot denna väljargrupp just nu.

  S kommer, med erfarenhet av att ha stängt gränserna och reaktionerna på det (partiet rämnade inte), fortsätta satsa på sd-liknande frågor. Balansgången blir att lyfta saker som kan locka in fler väljare utan att skrämma bort andra väljare (uppenbarligen). Lag och ordningar i alla förorter är det tex många som är FÖR och väldigt få som är MOT. En ganska så bra fråga för S att prata om.


  Men håll utkik efter landsbygden, lag unt ordnung, försvar och stabilitet etc. SD kommer få konkurrens till 2018, allt annat vore helt oansvarigt av etablerade partier.

  SvaraRadera
 11. Jag tror svetsarn börjar bli skitnödig nu. Vilken jävla loser han är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tarmrörelse 17:50 på söndagskvällen? Ja, det är väl inte omöjligt, men varför tror du det? Vad baserar du din tro på?

   Loser kan man nog inte klassa en statsminister (om du nu syftade på honom) som - han har ju kommit till den högsta punkten man kan nå inom svensk politik.

   Radera
 12. Att vi har en grov organiserad brottslighet, som gör Sverige till en failed state, är ett resultat av Sjuklöverns följande tre käpphästar:

  * det grundlagsskyddade EU-medlemskapet
  * det omhuldade Schengensamarbetet
  * den destruktiva massinvandringspolitiken

  Det är sorgliga tider för en fosterlandsvän, när det fosterlandshatande Sjuklövern har positionerat sig i sin nationalstatsförstörande maktställning i Riksdagen. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gruelse, du hyllar Putin och Ryssland. Du är en fosterlandsförrädare. Om du nu inte är rysk operatör.

   Så skäms på dig.

   Radera
  2. @Cornu 18:47

   Mitt fosterland är Sverige. Därför hyllar jag det gamla fina Sverige, inte den humanitära stormakten (=failed state). Om du inte har märkt detta så har du inte alla hästar i stallet!

   Till skillnad från dig, vill jag inte sälja ut svensk suveränitet till främmand makt, varken till EU, Nato eller Ryssland. Därmed blir du en fosterlandsförrädare.

   Däremot slår jag hål på lögner som sägs om Ryssland och tar avstånd från den svenska krigshetsen mot Ryssland, vilket inte är samma sak som att jag hyllar Putin eller Ryssland.

   Radera
  3. "Däremot slår jag hål på lögner som sägs om Ryssland och tar avstånd från den svenska krigshetsen mot Ryssland" är ju kodspråk för att man är putinist.

   Din mamma ber mig förresten att hälsa, gruelse.

   Radera
  4. @Stoffe , Snetmot Nosrorb

   Med tanke på er sinnessjuka aversion mot min fosterlandskärlek till Sverige, undrar jag om ni är gentlemen med kontinentalt präglade anletsdrag?

   Radera
 13. Hans Rosling har länge lovat oss att vi inte kommer bli fler än nio miljarder människor, men tvingats till en diskret reträtt när FN konstaterade att vi skulle bli 11 miljarder. Bara något år senare anger FN den framtida befolkningsmängden till 13 miljarder. Hur länge håller den siffran? Är det kanske dags att anta att Thomas Malthus hade rätt och vad får det i så fall för konsekvens för vår politik och vår framtid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är ju köpt av GOOGLE!

   Radera
  2. Var det inte han som hävdade att SD hade rätt om hjälp i närområden... rasist...

   Befolkningsökningen får vi inte nämna som problem. Det är koldioxiden som är hotet mot planeten...

   Radera
  3. Ja, ibland säger en professor från KI sanningen.
   Fasa!
   Gäller bara att veta när en sanning trillar ut ur truten på dem.

   Radera
  4. Efter Hans Rosling uttalanden att SD hade rätt i många frågor har han av "etablissemanget" blivit förpassad till "frysboxen" från att varit hyllad innan.

   Radera
  5. Jag har inte märkt att Rosling hamnat i frysboxen. På vilken grund hävdar du det?

   Radera
  6. Han har blåa läppar. ?

   Radera
  7. http://www.dn.se/ekonomi/global-utveckling/ny-prognos-vi-blir-13-miljarder-ar-2100/

   Radera
  8. Ja, det är ju samma källa. "I värsta fall" blir vi 13 miljarder. Det är precis lika sannolikt som Hans Roslings 9 miljarder ("i bästa fall").

   Radera
  9. Kuckeliku
   Han blev inbjuden till diverse tv-soffa diskussioner och galor men efter dessa uttalande kan jag inte påminna mig om att ha sett han i några offentliga sammanhang, man jag kan ha fel här..

   Radera
  10. I värsta fall kan en fimbulvinter som 536 inträffa och ge ett svavelmoln som sänker sommartemperaturen under 4-5 år så att det blir svår missväxt med svält som följd. Så svåra konsekvenser som då blir det nog inte men några miljarder kan tänkas svälta ihjäl.

   Den romerske ämbetsmannen Cassiodorus skrev i ett brev. Solen var ”liksom blåaktig” och månen lyste inte heller med sin vanliga styrka. Det är inte en tillfällig förändring, som under en solförmörkelse, kommenterade han, utan hade pågått i snart ett år när han skickade sitt brev. Någon värme kom aldrig, grödan dog på fälten innan den mognat. Luften ”har tjocknat genom något slags blandning”, fortsatte Cassiodorus, ”varken himlakropparnas naturliga färger eller deras värme kan tränga igenom, som om vi såg dem genom ett spänt skinn.”

   Munchs Skriet var en följd av Krakataus betydligt mindre men mer kända utbrott ”Himlen blev plötsligt blodigt röd”, skrev han i sin dagbok. ”Jag kände att det gick ett stort oändligt skrik genom naturen” – upplevelse fick honom att måla ”Skriet”. där "himlen blev röd som om hela naturen skrek" skrev han i sin dagbok.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  11. Jag måste bli lite försiktigare med tidningarnas rubriker. Rubriken var att vi blir 13 miljarder år 2100. Det sägs dock inte i artikeln att befolkningen faktiskt slutar öka år 2100. Kanske någonstans i rapporten du länkar till? Jag hinner inte läsa allt...

   Radera
  12. Det är ju extremt uppenbart att det förr eller senare kommer nya stora vulkanutbrott och kanske kometnerfall som ger svår missväxt i världen. Det kommer högst sannolikt leda till massdöd, om vi inte sett till att vi är betydligt färre än Jorden i vanliga fall kan föda. Det kan också leda till världskrig, om vissa politiska ledare förutser massvält i det egna landet.

   Någon författare borde skrivit en bok om en värld som havererar pga att en supervulkan erupterar. Vilket kommer ske... Högst sannolikt inom de närmaste fem hundra åren. Kanske alldeles strax.

   Radera
  13. Det positiva idag är att vi vid ett utbrott av en supervulkan kan ändra en hel del snabbt. Idag äter våra djur det mesta som vi odlar. Går också att snabbt bygga mängder av enkla växthus.

   En komet faller sannolikt i havet och då blir det en kraftig tsunami som ödelägger många kuststäder. Miljarder kan omkomma på några få timmar. Stockholm ligger ganska skyddat. Faller kometen på land eller grunt hav blir det mer bränder osv.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  14. Kuckeliku: Ja, rubriken är missvisande, det räcker aldrig att läsa rubriken på en tidningsartikel.

   Klicka på det jag skickade istället, på sidan 2 har du en graf där man kan se att befolkningstillväxten i medianfallet ("bästa gissningen") ser ut att avta omkring 11 miljarder. Sidan 2 i rapporten (motsvarar sidan 8 i PDF:en).

   Radera
  15. Jag läste hela artikeln, men uppmärksamheten sviktade nog lite i den korta delen av artikeln där det halvt om halvt framgick att rubriken var felsatt. Rubriksättaren måste ha missläst den delen av artikeln och gjorde det därmed svårare för läsarna att uppfatta det som rubriksättaren inte uppfattade.

   I princip får man inte stopp på befolkningstillväxten förrän man fått varenda samhällsgrupp att anamma en ansvarsfull familjeplanering. En liten sekt som vägrar familjeplanering kan på egen hand överbefolka Jorden om den bara får lite tid på sig. Det hör man aldrig demografer och journalister påpeka. Hur vet de att alla religiösa grupper till sist kommer sansa sig?

   Radera
  16. Kuckeliku

   Har du uppfattat att land efter land sänker sitt födelsetal och det är när de fattigare länderna fått det lite bättre som detta händer. Barn var en pensionsförsäkring. När kvinnor får gå i skola så minskar omedelbart barnkullarnas storlek.

   Jag tycker det finns värre sekter att för ögonblicket ta i tu med än de få grupperingar som vägrar familjeplanering. Olja, kol och gasmaffian har för stort inflytande, Putte & Donald behöver vi ha koll på osv.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  17. Skola är bra. Likaså är det bra om folk börjar drömma om mobiltelefoner, surfplattor, solcellspaneler och elcyklar mm som de bara har råd med om de familjeplanerar.

   Radera
  18. Ja, det är mycket märkligt att befolkningsökningen numera ät tabu. Men man vill väl i vanlig ordning inte "stigmatisera utsatta grupper".

   Radera
 14. Löfven är en desinformatör... S är ett rasistisk parti som ökat klyftorna och fortsätter att öka utanförskapet samt splittringen i Sverige. Allas lika värde är bara ord...

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Alla medborgares lika värde" hade varit en tillräckligt radikal formulering. Istället skrev man in en globalsocialism i grundlagen och gjorde därmed Sverige till hela världens socialbyrå. Vilken organisation skulle tillskriva icke-medlemmar samma status som medlemmar? Blott den fantastiska svenska staten och dess förståndssvaga politiker!

   Radera
 15. Lugna eder en smula.
  Sverige mötte Ryssland i Bandy VM i dag
  4-3 till Sverige.
  Tar mig friheten vara lite glad.
  Ingen dödad, liksom...
  Hur är det det heter?
  Haderian Hadera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart det gick vägen med Stålmannen Erik Pettersson i laget.

   Radera
  2. Sen behöver jag väl inte ens nämna en sån ångvält som Daniel Mossberg, även han S-märkt liksom Kristoffer Edlund.
   Så 3 av 4 mål producerades av Stålmän från Stålstaden. Allt som det ska med andra ord.

   Radera
  3. Hade Ryssarna ingen Kryptonit?

   Radera
  4. Rykten går att de försökt hacka den svenska spelpärmen och fyra svenska specialkubbor är borta... De har iaf hittat tre misstänkta i den svenska klacken som bröt på ryska...

   Radera
  5. Försiktig med klubbor!
   Kan föra brukarna till farbror tanddoktorn i sinom tid...

   Radera
  6. Dagens Stålmän är immuna mot kryptonit efter Faxanders härjningar som på egen hand håll på att sänka ett av Sveriges finaste företag.
   Nu är dock Faxen utom synhåll och det är business as usual igen.

   Radera
  7. Han skulle ha flyttat kontoret till WTC i NY Gärna med sig själv som ende där den 9/11, det vill säga 10 år tidigare.
   Kanske.

   Radera
 16. Polis vågar gå ut (men han ska snart gå i pension) och berätta hur deras dagar ser ut:
  Polisen Peter Springare

  Tino Sanandaji har nu även släpp sin fakta späckade bok "Massutmaningen" som nu är beställd, blir intressant läsning:

  https://ledarsidorna.se/2017/02/recension-av-tino-sanandajis-bok-massutmaning/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det är bara en alternativ och subjektiv upplevelse och tolkning av en rasist, möjligtvis facist. Allt är lugnt och Sverige går som en Tesla. Lite mord, våldtäkter och sprängningar ändrar inte på det. Det var sååå mycket värre förr i folkhemsSverige.

   Radera
  2. Hört talas om sabbatssabotören.
   Ja, Tumba Tarzan.
   Riktige Tumba , ishockey spelaren, blev ju hyllad i Moskva 1957 som mästare i VM.
   Dolska de där ryssarna...

   Radera
  3. Låter mest som en lat polis som inte vill utreda brott. Uppenbart felrekryterad. Borde pensioneras omgående.

   Radera
  4. Milda+Hamid, vad sägs om att ni återgår till att runka av varandra i avpixlats kommentarsfält istället?

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Mr Hyde
   Jag tror de har mer att göra än vad det klarar av, och de visar sig med i och med att de nu inte utreder små brott längre...

   Radera
  7. Stoffe
   Den dumme och o insatte övergår till personangrepp när han inte har något vettigt att säga...

   Leverera något begåvat istället Stoffe, då skulle jag åtminstone ha lite respekt för dig även fast vi troligen inte har samma åsikter..

   Radera
  8. Stoffe är en av de goda på vänsterkanten... dom får säga vad som helst.

   Radera
  9. Polisens jobb är att hålla efter samhällets avskum. Om Springare inte gillar att hålla efter avskum skall han inte vara polis. Hans klagande låter lika dumt som om en rörmokare skulle beklaga sig över nybyggande, renoveringar och avloppsrensning.

   Springare är en äkta dumsnut.

   Radera
  10. @Mr Hyde
   Springare sätter fingret på problemet, hade det inte varit för alla varianter på Muhammed som man släppt in, så hade de faktiskt kunnat utreda den lilla klicken brott begångna av Svenskar.

   Radera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 18. Springare blir lika bortglömd som pojken o kvinnan som slogs ihjäl mha järnrör.
  För det finns väl bara ett fåtal som minns detta från Ljungsbro.
  Lite svårare att tona ner terrorattacken på IKEA,men den är ju bortglömd på sitt vis med i dagsläget.
  Våld är det som utmärker nya spännande svärje,blåsfisken betner och schyffert borde träffas och reda upp hur det är på riktigt,ernman kunde servera kaffe och bara lyssna.

  SvaraRadera
 19. Med tanke på det utsagda territoriella hotet borde vi ha haft en samlingsregering yesterday.

  SvaraRadera
 20. Han ljugar som vanligt. När Maria Prästgårdsgata och Grimman krossades av organiserat kriminalitet 2008-11 accepterade S det fullt ut.
  Det censurerades i media, men här det mest absurda resultat av svensk korruption jag har upplevt
  https://www.youtube.com/watch?v=R6rVNpxPc_E
  För mera verklighet om varför organiserat kriminalitet har legaliserats och gynnas av samtliga partier är alla välkomna att kontakta min aliasmail [email protected]

  SvaraRadera
 21. UNDERKÄNN dig själv Löfven först !
  den fullkomligt komplett inkompetente och oduglige PPC Danielsson och erästt honom med exv. "Peppe-Polis" eller Springare från Örebro!

  MÄN - och INTE HEN:s - som VET hur man skall HANTERA buset !!

  SvaraRadera
 22. Det låter för bra för att vara sant, men man kan ju alltid hoppas. Nu återstår alltså att omsätta denna retorik i praktiken, och det är där jag befarar brister. Men, jag slutar inte hoppas.

  SvaraRadera
 23. "Kort sagt så fortsätter Socialdemokraterna sin resa tillbaka till betongsocialdemokratin från 70- och 80-talet"

  De går tillbaka till traditionell socialdemokratisk politik.

  Såhär lät det från Folkpartiet/liberalerna 2003:

  http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/interpellation/regeringens-skarpning-av-migrationspolitiken_GR10298

  Trötter skriver att Stefan Löfven öppnade gränserna 2015. Det var Fredrik Reinfeldt som öppnade gränserna 2011. Reinfeldt var en så pass svag statsminister att han blev överkörd av Miljöpartiet, och nu sitter Anders Borg och andra och skyller på MP för migrationsuppgörelsen de borgerliga ingick 2011. 2015 stängdes gränserna. Åsa Romson stod och grät bredvid Stefan Löfven när MP tvingats vika sig.

  Säga vad man vill om Löfven, men Reinfeldt hade vare sig klarat eller haft någon större vilja att fatta de beslut som fattades 2015. I December 2016 påstod Reinfeldt att det inte varit någon migrationskris i Sverige.

  Stefan Löfven höll en presskonferens om kongressen, som de ska ha någon gång i april, att de ska återgå till den migrationspolitik som bedrevs under Göran Persson och Ingvar Carlsson. Det de nu måste ta tag i är EBO-lagen för att på sikt komma tillrätta med segregerade bostadsområden, och arbetskraftsinvandringen för att få de nyanlända i Sverige i arbete. Misstagen Socialdemokraterna har gjort är att de drivit borgerliga reformer vidare, trots att de varit emot dem. Det finns mycket man kan klaga på S för, men det främsta är nog ändå att de hållit sig till traditionell socialdemokratisk politik.

  Med Moderaterna blir det mer av Reinfeldts moderaters politik, och de ska förhandla med centern och liberalerna och KD. S går till val som enskilt parti, med ett bättre valresultat kan de regera med hoppande majoriteter och behöver inte göra upp i migrationspolitiken med vare sig Centerpartiet eller MP.

  SvaraRadera