Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-02-01 18:26

Slut på utredare även i Stockholm - fritt fram att stjäla diesel

Det är inte bara Malmö som har slut på utredare av mord, utan nu har även Stockholmsområdet slut på utredare. Även av polisen gripna tjuvar, som erkänner, släpps med ursäkten att det inte finns några utredare. Detta i ett fall med dieselstöld på Ekerö.
Ingen idé att fråga Anders Ygeman (s), som har fullt förtroende för rikspolischefen Dan Eliasson och tycker att det ser bra ut.
Expressen skriver om ett fall där polisen grep dieseltjuvar, som erkände brottet:
"Vi har ingen utredare att sätta på det brottet. Vi har väldigt många utredningar och måste i första hand prioritera hot- och våldsbrott, ungdomsärenden med tidsfrister och ärenden med frihetsberövade personer. Just nu försöker vi prioritera ärenden från 2015 som fortfarande ligger
Två veckor efter artikeln kom sedan beskedet från polisen.
– Nedlagt, för att det bara skulle ha gett böter. Då undrar man vad fan man ska göra. Vi tog dem ju på bar gärning och de erkände för polisen, säger en uppgiven Niklas Krämer."
Så, återigen, inte bara fritt fram att mörda i Malmö, utan brott som bara bedöms ge böter läggs automatiskt ner även i Stockholmsområdet.

Detta är inget nytt, då det redan tidigt 2015 gick ut direktiv att polisen ska skita i brott som ger högst tre månaders fängelse eller böter. Det enda Expressens artikel gör är bekräftar att lagen slutat gälla för sk vardagsbrottslighet.

Men kom ihåg att Anders Ygeman konstaterar att polisen har läget under kontroll. Det är bara definitionen av "under kontroll" som hela tiden ändras.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

56 kommentarer:

 1. Detta är det enda "språk" dieseltjuvar förstår!

  https://www.youtube.com/watch?v=Scwfhu4ES-I&t=4s


  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att någon gör något. Hade dock hoppats att de skulle förstöra bilen fullständigt. Polisen beslagtar ju antagligen inte bilen, vilket vore ett kännbart straff.

   Radera
 2. Gratistanka, då slipper man väl även drivmedelskatt och moms? Sk win/win. Lite som illegala bilverkstäder slipper skatt, moms och oljeavskiljare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har gratisshoppare också. Det är tydligen bara att gå in i mataffären o hämta det man vill och sedan gå ut. Om någon stoppar dig är det bara att säga "tjenatjena hejhej" för då kommer inte polisen. Sedan provar man igen tills det funkar. Handlarna älskar de nya kunderna.

   Radera
  2. Åker inte macken på att betala drivmedelsskatterna ändå?
   Momsen slipper man ju då det inte är någon försäljning.

   Radera
  3. @ Hamid-Heidari

   Låter som en glad o trevlig metod, finns ingen anledning att vara otrevlig när man "handlar". Kan bli aktuell när matmomsen höjs. Om inte förr.

   @ Mnils

   Så kan det vara, men det blir ju inte gratistankarens huvudvärk, så som för de som av någon anledning envisas med att betala.

   Radera
 3. Personer som begår bensinsmitningar har i regel mer och grövre brottslighet på sitt samvete och då även öppna misstankar. Om man då vet att inget straff kommer utdömas antingen för att det FU-begränsas bort eller genom åtalsunderlåtelse så SKA man inte utreda brottet då detta är slöseri med skattemedel.

  Att lagen slutat gälla stämmer alltså inte. Det är såhär politiker och höga jurister vill att lagen ska fungera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om nu bensintjuvar som regel har grövre brottslighet på sitt samvete, och att detta är ett allmänt känt fenomen, så borde väl Polisen noggrant utreda de personer som åker fast för den typen av brott.

   Sedan när, började politiker bry sig om slöseri med skattemedel?

   Radera
  2. Exakt! Om pengarna tar slut så är det ju bara att höja skatterna och haspla ur sig något trams om vård, skola och omsorg samt att de rika har råd.

   Radera
  3. Men de kanske blir ordentligt utredda? Ett problem är att man inte kan ringa upp en målsägande och säga " vi lade ner din anmälan, men misstänkt blev dömd för ett par villainbrott istället, så samhället är nöjd med att rättvisa skipats."

   Radera
 4. Statsmakterna har givit upp, dålig polisorganisation är en orsak men elefanten i rummet är den explosionsartade ökningen av brottslighet och det finns vare sig pengar eller politiskt mod att lösa det problemet - bara den politiskt naive eller förblindade tror att hundratusentals importerade unga män inte skulle påverka brottsstatistiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter rasistiskt.. nu kommer KAKAN Hermansson och grenslar dig...

   Radera
  2. Nåd!
   Vi överlåter henne till Ben...
   Våra mammor behöver lite rast, vila.
   För övrigt har tjejen hoppat av engagemanget.
   Ja, med Qomviq.
   Gick snabbt.
   Svängdörr?

   Radera
  3. Kakan känns rätt uppenbart som PR-byråernas baitgoat-of-choice. Hon skapar med endast sin namn på en kampanj en spridning i sociala medier som vida överstiger vad de annars skulle fått. Kakan hoppar av innan kampanjen ens startar, med ett fåtal arga kunder som faktiskt byter varumärke. Briljant strategi, det tragiska är att hela Sverige faller för världens äldsta marketing-trick gång på gång....

   Radera
  4. Mamma hälsar och tackar skepparn, Ben är nog nöjd också.

   Radera
  5. Undrar om Kakan har bullf-a?

   Radera
 5. Hur länge dröjer det innan skiten klappar ihop totalt?

  När brottslingarna väl fattar att polisen inte hinner med någonting och risken att åka fast närmar sig noll, så lär ju ingen avskräckas till att begränsa sina impulser.

  Dvs det kommer att eskalera iväg snart..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den förberedde överlever. SGT.

   Radera
  2. Jo och sen är det nog en fördel att bo i en liten svensk, fredlig håla utan getton som redan fungerar i stort sett utan polis. Gärna långt bort från närmaste större stad.

   Radera
  3. Är du verkligen säker på drt där med att bo i en håla? Borde det inte innebära mindre risk för en brottsling/

   Radera
  4. Att bo ensligt medför en stor risk att utsättas för rån eller våld. Jag hade hoppats att ni vissste det, men det finns faktiskt ligor som åker runt på landsbygden och rekognoserar för inbrott och eventuellt rån. Och eventuellt mord.

   Radera
  5. Ensligt och håla är väl två olika saker. Här kommer de inte långt då vi löser eventuella ligor på egen hand. Polis kommer aldrig ändå. Hade två narkomaner som kommunen flyttadehit. De blev 4-6 rätt snabbt. Ett inbrott kom rätt fort, resulterade i ett samtal. Efter den pratstunden med värdegrundspaus flyttade de härifrån med kommunal hjälp tillika. Var lugna.. ni kommer inom kort få lösa problematiken själv ni med som bor i städer.. tar bara lite längre tid.

   Radera
  6. Ungefär en "alla känner alla" stor håla med ICA och kanske ett systembolag menade jag. Med många av de boende som är jägare kanske är det optimala..

   Radera
 6. Säkerhetsbranschen kommer expandera, den saken är klar, och priserna kommer att stiga när allt fler butiker tvingas anställa permanenta väktare.

  Det här landet är på god väg mot fritt fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Våldet minskar. De gäller både det dödliga våldet och lindrigare misshandel. Samtidigt görs allt fler anmälningar och en majoritet av befolkningen är övertygad om att våldet ökar. Felipe Estrada, professor i kriminologi vid Stockholms universitet, menar att dessa motsatta förhållanden bäst förklaras av att det är vår tolerans för våld som har minskat och att definitionen har förändrats."

   http://www.forskning.se/2016/02/08/valdet-minskar-trots-fler-anmalningar/

   Jag tror inte att säkerhetsbranschen kommer att expandera länge till. Med smartare hem, ökad övervakning (ex med drönare, digital spårning, kameraövervakning, automatiserade larm till grannar, mm) kommer det möjligtvis vara viktigare med bra antivirus program i sina system än att man ska ha väktare som rycker ut. När hemmen blir allt smartare måste de som bor där också börja bli det.

   Radera
  2. Märkligt.. jag som jobbar med säkerhet 24/7 har en helt motsatt uppfattning.. men en forskare vet väl alltid bäst...

   Radera
  3. Det behöver inte vara så märkligt. Men eftersom du jobbar med säkerhet 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan så tar du nog dig och ditt jobb på lite för stort allvar. Gå ner på 8 timmar 5 dagar i veckan istället. Det säger sig självt att alla spelknarkande och dataprogrammerande ungdomar inte har muskler nog att slåss nåt vidare med. Dom super inte lika mycket längre hellre. De tål väl max två folköl, inte mer. Vanligt folk beter sig mindre onyktert nuförtiden (fast inte har de blivit smartare - tvärtom). Det finns knappt några folkparker kvar att slåss på längre. Krogarna har kostym-tvång och i det går det inte slåss nåt vidare. Folk kan inte gå till fabriken bakfulla längre, för jobbet kräver att man trycker på tre knappar istället för en som förr. Sen ska ju varenda svensson vara en mediterande yoga-instruktör eller stå på gymmet lördagkvällar med ett glas rödvin i ena handen och ett glas mixade alger i det andra.

   Sen finns det givetvis en motsatt mindre grupp som super och bråkar och som syns och hörs värre än någon annan förr. Alla rapporterar och alla får reda på vad dessa idioter gör. Förr läste vi bara lokaltidning och kanske en kvällstidning nån gång ibland. Rapport kanske berättade att nån känd person hade råkat ut för något. Men det fanns få video- och bildupptagningar på nåt intressant. Händer något idag så brusar hela facebook-grupper upp och twittergökarna går igång. Aftonbladet sänder live-tv i fem dagar efteråt. En olycka filmas av 100 personer med mobiltelefonerna i högsta hugg.

   Vilka tjänar på det tror du? Säkerhetsföretagen tjänar rätt mycket på det tror jag. Media tjänar på att rapportera all blaha.

   Sen om du jobbar med säkerhet 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan som du påstår så kanske det blir lite mer våld för dig idag än när du inte jobbade med säkerhet 24 timmar om dagen 7 dagar i veckan.

   Radera
 7. Som jag skrivit tidigare, Stockholm ligger lite "efter" Malmö vad det gäller skjutningar och gäng kriminalitet.

  Men blir det 2017 som blir året som Stockholm börjar knappa in, det har varit en bra start på året iaf, vad spännande vi börjar få det i Sverige *nooot*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror nog lite på hur du räknar. Rosengård är en del av Malmö kommun medans t.ex. flertal ställen i Stockholm är egna kommuner.Husby är väl dock en del av Stockholm? Förutom mord mellan kriminella skulle jag vilja påstå att Malmö är mycket lugnare än Stockholm. I alla fall baserat på egna erfarenheter då jag bott i båda städerna. Bor nu på mindre ort. Men detta verkar vara ett problem som sprider sig. Ett flertal mindre orter omnämns nu som att de har problemområde. Se denna karta http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article22232202.ab

   Stockholm verkar överrepresenterat med problemområden med Göteborg som god tvåa.

   Radera
  2. "– Om man börjar relatera till befolkningsantalet får Malmö en bisarr överrepresentation, säger Jonas Öberg.

   Men även när alla stenskott, luftvapen och icke-belagda skjutningar är utsorterade och den geografiska ytan är någorlunda jämförbar så är Malmö ändå mer drabbat om man räknar per kommuninvånare.

   – Det är mer skjutningar i Malmö, men inte så otroligt mycket mer som polisens siffror antyder, säger Jonas Öberg."

   Det verkar som de med "Stockholm" räknar Stockholms län alltså då även husby inkluderat samt hela Järva fältet med Tensta/Rinkeby och andra utanförskaps områden.

   http://www.sydsvenskan.se/2016-05-15/luftvapen-drar-upp-skjutningssiffror

   Radera
 8. Det kommer att ta lång tid att vända skutan både för polisen och sjukvården, oavsett vilka som sitter vid makten 2018.

  Alltför många ljuger för sig själva och tror att det finns enkla lösningar eller att problematiken är tillfällig och kommer att lösa sig av sig självt om något år eller två. I själv verkat så kan förfallet ta ytterligare fart kommande år.

  Ha en trevlig kväll, skatteboskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Du har rätt. Svensken har alltid litat på att myndigheten sköter om problemen. Nu blottas verkligheten och myndigheternas tillkortakommanden; hur kan ett land falla tillbaka så djupt på några decennier? Svenskar räknas nu till andra klassens medborgare i Sverige. Men - inte när vi skall betala skatt...

   Radera
 9. "Vi har ingen utredare att sätta på det brottet [nehej, men då får du väl göra det själv då]. Vi har väldigt många utredningar [då har du jobb ett tag framöver] och måste i första hand prioritera hot- och våldsbrott, ungdomsärenden med tidsfrister och ärenden med frihetsberövade personer. Just nu försöker vi prioritera ärenden från 2015 som fortfarande ligger [jasså, vad gjorde ni under 2015 då?]"

  Prioritet hit och prioritet dit. Det är ett djävla modeord det. Prioritera mindre, organisera mindre, flamsa omkring lite mindre och sätt lite större press på er själva så ska ni se att det blir mer gjort. Hur många poliser finns det inte på twitter, facebook och fjantar runt i all media. Se bara på Robinson-Martin.. det är prioriteringen ni har. Se till att få tummen ur det där infettade muffinsen och kaffelatten som ni går omkring och bär på med ett flin på läpparna så kanske ett och annat brott kan klaras upp. Ni är inte så djävulskt oumbärliga. Jag kan själv dra igång ett medborgargarde som fixar problemen i samhället. Men ett råd FRÅN EN SOM BETALAR FÖR ER LIVSSTIL - SKÄRP TILL ER!

  Så hamnade polisen telefon hos strippklubbägaren
  http://www.expressen.se/nyheter/sa-hamnade-polisens-telefon-hos-strippklubbsagaren/

  Poliser räddade livet på kattungar
  http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/djurhjalten/article23032401.ab

  Polis misstänks ha hotat strippor på porrklubb
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12909040.ab

  Polisen söker ägaren till katt som åkte tåg ensam
  http://www.expressen.se/nyheter/polis-soker-agaren-till-katt-som-akte-tag-sjalv/

  Sprattlande guldfisk räddades av polis
  http://www.norrteljetidning.se/stockholm/norrtalje-kommun/sprattlande-guldfisk-raddad-av-polis

  Polisen Helena fixar nallar till polisbilarna - för barnens skull
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/K47Lo/polisen-helena-fixar-nallar-till-polisbilarna--for-barnens-skull

  Polisen hittade nalle - nu söker de ägaren
  http://www.expressen.se/gt/polisen-hittade-nalle--nu-soker-de-agaren/

  Med mera...

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Katt"på vulgärfranska?
   Då kan ju fatta´t...
   Fatta, ja.
   Låter som Trump.

   Radera
  2. Heh! För att inte tala om fallen där folk odlar förbjudna krukväxter - då blir det åka av med fullt pådrag från åklagare och polis!

   Radera
 10. Är det någon som pratat med "buset" ? Man kan fråga sig vad "buset" anser som polisen och om soc? Undrar om de marockanska unga männen som lever på gatan i Malmö och Stockholm har någon som helst respekt för den svenska modellen. Hemma i Marocko får de lagom stryk av polisen, mest av pappan, mycket av storebror och en del av andra släktingar så fort de gör fel. Här släpps de omgående.....kanske får de en liten utskällninge, inte så hårt att den kränker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en del av problemet att de som begår brott vet att de får nästan inga eller väldigt milda konsekvenser i Sverige jämför med många andra länder.

   Fick jag bestämma skulle straffen längden för våldsbrott och vapen brott dubbleras rak av "till att börja med".

   Återfalls brottslingar skulle också få ytterligare hårdare straff samt även minska strafflindringen som är för de som är mellan 15-21 vid återkommande brottslighet.

   Många mord/dråp/rån/våldtäkter begås av personer i ålder 15-21.

   Radera
  2. Sedan låta buset byta lägenhet och föda med hur många pensionärer tycks ha det!
   Verkställ!!

   Radera
  3. Om ni nu ser en dieseltjuv som snor bränslet på er traktor. Vad är det som hindrar er från att gå fram och råka trycka ner idioten i ett gyttjehål. Sen råka slå sönder varenda ruta på deras bil?

   Om ni ser en snorunge våldta en flicka i skogen vad är det som hindrar er från att greppa en pinne och köra upp den i röven på förövaren mitt under pågående våldtäkt (som förhoppningsvis är en våldtäkt) och sen smyga därifrån.

   Vad hindrar er från att låsa in inbrottstjuven i en städskrubb i fem dygn och råka glömma att fanskapet sitter där inne och få vatten genom sugröret på nyckelhålet? Vad hade han i huset att göra från första början? Se till att han tar reda på bajs och kiss innan han lämnar huset.

   Varför blanda in polisen i allt? Ring och anmäl det anonymt för statestikens skull, men grips nån på bar gärning så ta tag i problemet på en lagom nivå.

   Varför ska staten lösa alla era problem jämt och ständigt? Lös dem själva.

   Vad är det värsta som kan hända? Sittai ett förhör hos en polis som inte har tid?

   Radera
  4. Om samhället inte mäktar med så ska en sund frisk och välmående människa kunna klara sig själv i tre dygn innan man kan begära att staten ska rycka in. Se till att fixa det. Låt kvinnor, barn och gamlingar få den statliga hjälp först och främst.

   Radera
  5. Såhär illa kan det gå för en inbrottstjuv om ägaren inte "märker" att han har en inbrottstjuv. Riktigt så illa kanske det inte behöver gå men en lindrigare variant kan ske. Men kanske man kan låta idioten sitta i skorstenen i nåt dygn eller två innan du "upptäcker" det. Han gör inte om det - jag lovar. Tänd dock ingen brasa under tiden... man måste inte kontakta polisen det första man gör. De har så fullt upp med kattungar, guldfiskar, porrklubbar och allt annat.

   http://www.expressen.se/omtalat/nyheter/19-ariga-inbrottstjuven-satt-fast-i-skorstenen--dog-nar-husagaren-tande-en-bras/

   Radera
  6. Ägaren: - Hej. Jag vill anmäla ett inbrottsförsök.

   Polisen: -Hej. Ok. Det är inte prioriterat hos oss... men men.. Vi ska se vad vi kan göra. När skedde det?

   Ägaren: - det var nog för kanske tre dygn sen.

   Polisen. -Ja, jag ska se om vi kan komma förbi nån dag nästa vecka och göra en utredning. Vi har nämligen arslet fullt just nu av mord och dråp ocv skit. Har inte tid för svenssons.

   Ägaren: -Ja, då säger vi nästa vecka. Men han har suttit i skorstenen i tre dygn nu och jag behöver faktiskt få tända en brasa. Det börjar bli rätt kallt här, sen skriker han som en stucken gris och jag kan inte sova om nätterna. Jag behöver få vara utvilad om jag ska orka jobba.

   Polisen: -Öööh... Du... vi gör så här att vi prioriterar upp detta ärende och kommer med detsamma och hämtar han.

   Ägaren: -Tack, det var allt jag ville höra.

   Radera
  7. Frihet, man kan ju hoppas,för Sveriges framtid, att du har verkstad och inte bara skrivklåda.

   Radera
  8. Haha, tack du! Med lite av automatikens hjälp hinner man både med allt praktiskt som måste göras och att klämma ur sig kommentarer både på nätet och i verkligheten. Jag kollar t.ex. aldrig nyheter, twitter eller annat på nätet, allt som är skapligt intressant levereras automatiskt till mig när jag väljer att titta efter (medan jag klämmer ur mig nåt annat inne på dasset). Slösar aldrig tid på reklam-TV, sortera skräp-post på mail, tar hand om reklamtidningar, ha onödiga prylar som ska skötas om, mm. Jag har ett jobb där jag styr över planering och tid själv.

   Tiden styr inte över mig, det är istället jag som styr tiden. Då hinner man med familj, släkt, vänner, jobb, kurser, fiske, välgörenhet, hus, trädgård, hobbies, fix, mm. Och en och annan kommentar här och där. Sveriges framtid ser väldigt bra ut om alla följer mina råd till 85%.

   Radera
  9. Hej

   Nu har det ju inte precis med Karlshamns hamn att göra (bara indirekt för även jag har på svensk fartyg lossat! diesel och bensin där).

   En god vän som är egen företagare inom åkerinäring hade inbrott i än av sina lastbilar, blev av med bla kreditkort således.
   Chauffören hade i sin enfald koden i "närheten", så ingen ersättning via försäkringen.
   Det tankades sedan innan det kunde sättas stop för det diesel inom en vecka för ca 60.000 kr, alltså inte precis en personbil som körde fram.
   Polisanmälningen gav inga resultat, däremot hans egen insats som "privatspanare".
   Den som begick stölden hittade han själv via mackens övervakningskamera, lite slagningar på nätet gav att: visst var det han, med adress och allt, som dessutom var "känd" för polisen som kåkfarare för misshandel och försvårande av konkursutredningar, var inblandat i sex olika "företag" med ingen redovisning.

   Kontakten med polisen visade att efter tre veckor så hade polisen inte ens resurser att hämta övervakningsfilmen, än mindre gatt öra något i fallet.

   När min vän undrade (och förståeligt klagade) så hamnade hans fall pga detta i understa lådan av alla ouppklarade fall enligt ansvariges Chef?

   Jag vill inte anklaga polisen (kanske mera i det här fallet att han hamnade "underst" igen på min väns bristande diplomatiska förhållningssätt) men detta visar en gång att trots mycket bra bevisläge, så har polisen inte resurser att ens ta hand om sådana fall.

   Så illa ser det ut i landet!!!

   Och värre kommer det att bli är mina farhågor...

   Radera
  10. Det var verkligen illa gjort. Av din vän. Jag tycker att polisen gjorde helt rätt. Din vän bör väl ha förstånd nog att begripa att kreditkortets kod inte ska ligga brevid kreditkortet. Tog det en vecka att ringa kreditföretaget och stoppa kortet.

   Det är ju för fan jag som skattebetalare som ska betala poliser för att hålla på och städa upp efter din väns slarv. Jag är bara glad om de inte har resurser till sånt.

   1. LÄGG INTE KODEN MED KREDITKORTET.

   2. SE TILL OCH RING KREDITFÖRETAGET OCH SPÄRRA KORTET SNARAST VID FÖRLUST - SÄRSKILT VID ETT INBROTT.

   3. ÄR DU SLARVER SÅ SE TILL ATT INTE HA NÅGOT KREDITKORT ÖVERHUVUDTAGET.

   4. SKYLL INTE PÅ NÅGON ANNAN ÄN DIG SJÄLV. Då kanske det finns hopp om att du ändrar ditt beteende...

   Radera
  11. Ja, vi behöver ett GESTAPO!
   Nicht wahr?
   Himmler gav i alla fall dottern ett vackert förnamn.
   ( nu är jag där igen...)
   Förlåt för dagens (2 februaris ) bandyresultat.
   Minns när Hamrin gjorde 3-1 för några år sedan.
   Därefter visade tyskarna sitt rätta(?) jag.
   Auf Wiederhören...

   Radera
 11. Happ, snart får vi väl ta o köra en militärkupp som radikalt ändrar om i stadsbudgeten, och organisationen av samhället..

  SvaraRadera
 12. Gnällspikar!
  Kom ihåg att Sverige har aldrig varit tryggare än nu?

  (men medförd hagelbössa ökar tryggheten ännu mera!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De äro lite otympliga.

   Radera
  2. Då sågar man väl av hagelbössan så är den inte så otymplig längre.

   Radera
  3. I teorin alltså... borde den bli otympligare.

   Radera
 13. Inför polisdomstolar där "lössen" får sin dom direkt. Sänk åldern till 12 år för brott mot vapenlagar och andra liknande brott så att skitungar inte kommer undan sitt ansvar (många småungar s k "åsnor" bär äldre gangsters vapen). Alla "utbildade" förståsigpåare måste möta ett motstånd där vanlig moral skall vara tongivande. Samhället måste ta tillbaka sin förlorade makt!

  SvaraRadera
 14. "Men kom ihåg att Anders Ygeman konstaterar att polisen har läget under kontroll. Det är bara definitionen av "under kontroll" som hela tiden ändras."

  Detta är en superbra kommentar. Många förstår inte fenomenet att saker och ting kan förändras väldigt drastiskt trots att narrativet är oförändrat. Även folk som försöker styrka sina argument med historiska fakta kan gå på denna mina. Definitioner kan förändras drastiskt över tid.

  SvaraRadera