Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2017-02-15 18:56

Säkerhetsrådgivaren Flynn har avgått - kopplingarna till Kreml för starka

Donald Trumps sk nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn har avgått efter att kopplingarna till Kreml blivit för uppenbara och efter att Trump ljugit om att ha inte kände till det hela. Han utreds av kontraspionaget FBI bland annat för spioneri och för att ha tagit emot pengar från Kreml. Här följer en sammanfattning av skeendet.
Här träffade den blivande säkerhetsrådgivaren partiledaren för Förenade Rysslands samarbetspartner i Österrike.
Michael Flynn ska bland annat haft möte med ledaren för ett österrikiskt extremhögerpartiet i Trump Tower, ett parti grundat av fd nazister på 50-talet. Partiledaren ska strax tidigare tecknat ett samarbetsavtal med den ryska diktatorn Vladimir Putins parti Förenade Ryssland.

Flynn följde sedan upp detta med ett möte med den ryske ambassadören, där man diskuterade ett hävande av sanktionerna mot Ryssland för landets illegala och folkrättsvidriga invasion och annektering av Krim och landets vägran att följa det sk Minskavtalet om vapenvila i sydöstra Ukraina. Detta innan ens Trump var president, och därmed ägnade Flynn sig åt alternativ utrikespolitik, trots att Barack Obama fortfarande var president.

Den 22:a januari rapporterade så Wall Street Journal att Flynn var under utredning för spioneri på grund av sina kontakter med ryska ämbetsmän. Så sent som förra veckan förnekade Flynn att han pratat om lyftandet av sanktionerna med den ryske ambassadören, men sedan kom uppgifter fram som motsade lögnen.
"All of those officials said ­Flynn’s references to the election-related sanctions were explicit. Two of those officials went further, saying that Flynn urged Russia not to overreact to the penalties being imposed by President Barack Obama, making clear that the two sides would be in position to review the matter after Trump was sworn in as president."
En talesman för Flynn sade då att Flynn inte hade något minne av en sådan diskussion.

Därtill ska amerikanska armén enligt New York Times också ha Flynn under utredning för att ha tagit emot pengar från Kreml under en resa till Moskva 2015.
"In addition, the Army has been investigating whether Mr. Flynn received money from the Russian government during a trip he took to Moscow in 2015, according to two defense officials. Such a payment might violate the Emoluments Clause of the Constitution, which prohibits former military officers from receiving money from a foreign government without consent from Congress."
Flynn avgick i måndags, men den amerikanska chefsåklagaren ska redan i januari varnat Vita Huset och Trump för att Flynn haft kontakter med Kreml och var föremål för att kunna utpressas av Moskva, något som Trump förnekar hört talas om.

Så, en första inflytelseagent allra närmast presidentämbetet har nu avgått, även om Trump fortfarande sitter kvar. Frågan landar nu i om Trumps ämbete kan överleva att presidenten aktivt ljuger om kännedom om det hela, trots att chefsåklagaren alltså informerat honom för flera veckor sedan.

Enligt ansedde underrättelseexperten John Schindler har de amerikanska tjänsterna sedan Trumps tillträde ansett att Kreml har ögon och öron rätt in i själva lägesrummet i Vita Huset och att Kreml därmed vet allt USA har för sig. Man har förstås anpassat vad man delgett Vita Huset därefter, i en situation som påminner om den i Tjeckien där underrättelsetjänsten helt enkelt inte lämnar någon information alls till presidenten på grund av kopplingarna till Kreml och Putin.
"Our Intelligence Community is so worried by the unprecedented problems of the Trump administration—not only do senior officials possess troubling ties to the Kremlin, there are nagging questions about basic competence regarding Team Trump—that it is beginning to withhold intelligence from a White House which our spies do not trust."
Frågan landar i om Flynns avgång är ett damoffer för att rädda Trump och på så sätt begränsa skadorna och om han avgick innan ännu mer komprometterande uppgifter skulle komma fram, uppgifter som direkt kunde exponerat Trump. Det är inte orimligt att mer kommer komma fram, samt att Flynn blir fälld för att exempelvis tagit emot pengar från Kreml. Kopplingarna Trump-Putin blev nu åtminstone ännu mer uppenbara och till skillnad mot i Ryssland så visar hela historien styrkan hos en fri press, som kan granska makten.

Detta var vad pressen lyckades gräva fram på några få veckor. Om Trump ska sitta kvar i fyra år så lär det blir ännu mer, även om en del ärenden kommer ta längre tid att gräva i.

Flynn satt som presidentens säkerhetsrådgivare i tjugofyra dagar.

Politico spekulerar nu i att stabschefen Priebus är nästa som åker ut.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

92 kommentarer:

 1. Jag äter ju inte popcorn, men måste ju erkänna att det blivit mer och mer intressant att läsa morgontidningen nuförtiden

  SvaraRadera
 2. Trump kan bli en av USAs mest kortvariga presidenter. Vice presidenten kanske också ryker av något skäl? USA är en supermakt man inte kan ta på något större allvar just nu, eftersom politiken kan utvecklas på nästan vilket sätt som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta förstår att Flynn talat med ryssarna i samförstånd med Trump. Något annat finns inte på kartan. Isf kan Trump vara skyldig till 'treason' och Pence likaså eftersom han är inblandad i härvan. Båda kommer ryka efter FBI:s undersökning, om de inte har lyckats sopa igen spåren. Det finns något stort här, vilket förklarar varför Manafort fick lämna, Sally Yates fick sparken, och varför Christopher Steele som skrev Trump-dossiern nyligen har tvingats gå under jorden, i MI6:s beskydd. Det är nog inte bara ryssarna som utgör en fara för hans liv, kanske även agenter i USA.

   Radera
  2. Vidare kan man undra varför Putin bryter mot konventionerna genom att testskjuta nya medeldistansroboten just nu. Någon trodde att det var en "varning" mot Trump. Men tror det är mer rimligt att Putin vill skapa kaos i USA och själva exponera Trumps kontakter med Ryssland. Poängen är att skapa stora interna problem och misstänksamheter, röra om i grytan och visa att Russia är strong. Ryssland har fött upp alt-righten i åratal och Väst börjar bli moget för hyfsat signifikanta interna oroligheter.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Ja, vad härligt. 😲 Tänk att sabba sitt liv som Trump har gjort. Särskilt kul kan han ju inte ha det.

   Radera
  5. Fjordor Panovski

   Vad har Ryssland/Putin att vinna på att Trump-administrationen misskrediteras om de nu är så insyltade med honom som vissa hävdar? Om du menar att Ryssland ekonomiskt stöder alt-right-rörelsen i väst, så har de väl all anledning att vara nöjda med Trump som President. Snarare är det nog så enkelt att Trump varit naiv och plockat in en förrädare i närmsta kretsen. Att USA och väst är moget för interna oroligheter pga av mångkulturellt kaos, kan väl varken Trump, alt-right-rörelsen eller Putin lastas för. Den skulden placeras bäst på dem som är i färd att misskreditera nämnda parter.

   Radera
  6. @Doktor Syn
   Av ungefär samma orsaker som varför Ryssland finansierar både pro-invandring och anti-invandingsgrupper i Europa. Poängen är att skapa motsättningar och få länderna att vända blicken inåt. Givetvis är han mer nöjd med Le Pen och Trump än med HRC och fransk dito, men Trump är också oberäknelig och bryr sig mest om sina "ratings". Dessutom behöver Ryssland en fiende för att driva sin inhemska agenda. Jag vet inte vad som pågår i Putins huvud, men jag tror inte att missiluppskjutningen är en varning, utan snarare ytterligare provokation. Han vill irritera och manifestera Rysslands makt. Hans mål är att skada demokratin i väst, att jobba med förvirring och desinformation som skadar de västliga institutionerna, snarare än att ha en marionett på plats under några år. Det är iaf vad jag tror.

   Beträffande din andra poäng att väst är moget för oroligheter är ju givetvis "vårt" eget fel. Jag tror Putin har gjort analysen att vi kommer falla på vår egen "dumsnällhet". Att gå in i Syrien för att driva flyktingströmmar till Europa är nog ett av hans smartare drag. Samtidigt boostar han relationen med Assad, Iran och Turkiet, och kanske krossar ISIS på sikt också när de har spelat ut deras roll.

   Radera
  7. Jag skulle inte tro att Putin har en så aggressiv omvärldspolicy som du antyder. Amerika och Europa har sig själva att skylla för det tilltagande kaoset, som du också antyder. Ryssarna är sannolikt mest betraktare, bortsett från att de inte ville släppa Krim och Ukraina.

   Radera
  8. Fjordor

   "Att gå in i Syrien för att driva flyktingströmmar till Europa är nog ett av hans smartare drag."

   Majoriteten av flyktingströmmarnahade uppstått innan Assad begärde hjälp från Pooty-Poo och strömmarna hade avtagit signifikant innan Kremls stöd trappades upp.

   På liknande sätt tror jag inte att koalitionen som bombade och destabiliserade Libyen hade som mål att driva flyktingar till EU, även om en del foliehattar tror det och att Soros/Bilderberg/globalisterna låg bakom.

   Radera
  9. @Fjordor Panovski 20:18

   "Att gå in i Syrien för att driva flyktingströmmar till Europa är nog ett av hans smartare drag."

   Tjurspillning! Detta har du fått helt om bockfoten!

   Den syriska regimen bad en gammal vän - Ryssland - om hjälp för att bekämpa terroristerna (eller som man säger i MSM, den moderata oppositionen). Det finns historiskt starka miltära band mellan Syrien och Sovjetunionen/Ryssland.

   Dessutom fanns det ett annat tungt vägande skäl för Ryssland att bistå Syrien med militär hjälp, och det var att skydda de kristna minoriteterna i Syrien samt stoppa kristendomsutrotningen i Arabvärlden, vilket USA indirekt stöder. I Syrien finns det ortodoxt kristna minoriteter, som vänder sig till ”det tredje Rom” – Moskva.

   Putin har inget intresse av att Västeuropa islamiseras, tvärtom.

   Är det något land som har drivit flyktingströmmar till Europa, så är det USA, med sin geopolitik:

   * USA gick in i Somalia. Checked.
   * USA stödde militärkupp i Chile. Checked.
   * USA gick in i Afghanistan. Checked.
   * USA gick in i Irak. Checked.
   * USA gick in i f.d. Jugoslavien. Checked.
   * USA gick in i Libyen. Checked.

   Radera
  10. Fast åtminstone i fallet Afghanistan och Somalia hade ju ryssarna varit där först.

   Och i Ex-jugoslavien såg jag en hel del ryska trupper så USA var nog inte ensamma där?

   Radera
  11. Ah, jag glömde ju Libyen. Den enda anledningen till att låtsasöversten Khadaffi kunde göra sin "revolution" och förbjuda alla andra partier än hans eget sovjetsocialistiska parti var ju att ryssarna stöttade honom. Så även där var ryssarna först.

   Samma sak gäller ju för Irak, förresten. Ryssarna stödde ju Saddams föregångare, och de stödde ju också Saddam under 1980-talet när han förde ett olagligt krig mot Iran.

   Så, meh. De flesta av de där amerikanska interventionerna har ju föregåtts av ryska interventioner.

   Radera
  12. Om de vänder sig mot tredje Rom, konstigt att så få sökt sig till Ryssland

   Radera
  13. Även om USAs agerande I Chile och latinamerika I övrigt är under all kritik, så frågade faktiskt Allende KGB om pengar och fick det.

   Radera
  14. Precis. Resonemanget förefaller mest som hämtat från nån inrökt gammal kfml-lokal där saker och ting blir "revolutioner" eller "statskupper" beroende på om de missgynnat USA eller inte.

   Radera
  15. @Hen Dover
   Vilket sinnessjukt svamel!

   USA/CIA eldade på Bosnienkriget 1992-95, genom att smuggla vapen till de sunnimuslimska bosniakerna trots FN:s vapenembargo, vilket skapade flyktingströmmar till Sverige. Mot slutet av kriget bombade också USA Serbien. I USA:s försvar av ”Petrodollarn” ingår ju att de facto stödja islamiseringen av Europa och den salafi-wahhabistiska missionen emanerande från oljelandet Saudiarabien.

   Wikipedia:
   ”Das UN-Waffenembargo wurde mehrfach von den USA unterlaufen, um die bosnische Armee und die Mudschahedin mit Waffen und Ausrüstung zu versorgen. US-Geheimdienste schmuggelten dabei Kriegsgerät durch Kroatien in Zusammenarbeit mit der iranischen Regierung und der libanesischen Hizbollah.”

   USA/Nato följde sedan upp Bosnienkriget med Kosovokriget 1998-99, och skapade det muslimska Kosovo, genom att stycka av Serbien.

   Radera
  16. Goddag yxskaft - först dilla om "svamel" och sen själv komma med allt annat än motargument. Du kanske ska prova att prata lite om min vandel, det kanske får dig att framstå som mer saklig?

   För övrigt var ju Tyskland en stor leverantör av vapen in i Bosnien. De hade ju en hel del över från Östtyskland. Står det inget om det på tyska Wikipedia? En av de andra stater som bröt mest öppet mot vapenembargot mot Bosnien var så klart Serbien.

   Men återigen - du motsäger ju egentligen ingenting av det jag sagt. Antagligen för att du inte har några motargument och jag har rätt. Du kan ju välja att acceptera det eller skriva nåt festligt om min vandel kanske.

   Radera
 3. Enligt New York Times uttryckte igår general Tony Thomas, chef för USSOCOM, på en militär konferens djup oro över sakernas tillstånd i Vita Huset: “Our government continues to be in unbelievable turmoil. I hope they sort it out soon because we’re a nation at war.”

  Hur mycket oreda och skada när det gäller vitala amerikanska nationella intressen kommer Trumpadministrationen tillåtas orsaka innan Deep State griper in?

  SvaraRadera
 4. Tja, det hela har väl gått som man kunnat förvänta sig? Det var ju en showdown mellan två genomruttna kandidater. Det som glöms bort är att Trump vann genom proteströstande och genom protest- icke-röstande! Motståndet mot den genomkorrupta familjen var med all rätt så stark att många valde vad som helst utom Clinton. Då blev det Trump eller att inte rösta alls.

  Det värsta med hela den här soppan är bortmyglandet av den ende som hade någon chans mot Trump nämligen Bernie Sanders.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du säker på att någon som kallar sig socialist verkligen skulle ha en chans?

   Radera
  2. En betydligt bättre chans än katastrofen Clinton, ja. Jag har aldrig nånsin sett en sämre kampanj. Det var som att de siktade på att förlora! Det absoluta bottennappet var den fenomenalt usla sloganen "Love trumps hate". Språklig katastrof då man undermedvetet läser "love trump"...

   Det underlättade inte heller att publicera en bok där den tilltänkte vicepresidenten heilar på omslaget.

   Eller överlag inte ha några som helst politiska idéer. Det hade Sanders i alla fall även om de var lika verklighetsfrånvända som Trumps.

   Det är tragikomiskt att se hela västvärldens samlade journalister fortfarande inte begripa hur Trump vann. Det enda, säger enda, som var överraskande var att röstmarginalen blev så pass jämn. Jag var övertygad om en landslide.

   Radera
  3. Bara för att Clinton var helkass och missade ett öppet mål betyder inte att Sanders skulle ha klarat sig batter. Han kallarsig själv socialist och lycka till med att vinna ett presidentval I USA då. En kandidat som inte var Sanders eller Clinton kanske...

   Radera
 5. Problemet är att förr eller senare går Ryssland för långt, och nästa stegi krigföringen startar. Risken är övehängande att det eskalerar utom kontroll. Exit.

  SvaraRadera
 6. Sedan när blev det förbjudet för amerikanska militärer med högsta säkerhetsklassning och livslång karriär i sitt lands tjänst att prata med Ryssland? Måste ju t.ex vara lite svårt för högsta militärledningen att koordinera kriget mot ISIS i mellanöstern utan att prata med ryska motsvarigheter därnere? Har vi inte svenska affärsmän och kedjor som bedriver handel med Ryssland? Har alla i gammelmedia blivit galna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har tydligen inte läst in dig på händelserna. https://en.wikipedia.org/wiki/Logan_Act
   Han var inte insvuren när detta hände, Obama var fortfarande president. Detta är ett allvarligt brott i USA och inte något som har med "gammelmedia" att göra. Du kan inte heller sätta likhetstecken mellan t.ex. New York Times och DN. "Gammelmedia" i Sverige är något helt annat.

   Radera
  2. Ja, det är förbjudet. Nej, det är inte svårt att koordinera kriget mot daesh om man gör det på rätt sätt. Ja, vi har svenska affärsmän som handlar med Ryssland, men det är inte förbjudet. Nej, alla i "gammelmedia" har inte blivit galna.

   Radera
  3. Ja, det vet ju alla att det är vanligt att svenska affärsmän driver svensk utrikespolitik på en ännu icke vald eller tillträdd regerings vägnar, eller hur? Något som normalt kan riskera att klassas som landsförräderi om det sker gentemot officiella funktionärer för främmande makt.

   Det är intressantare med mer informerade desinformatöret...suck...

   Radera
  4. @Nisse: Precis min tanke när jag läste "Peter Anderssons" kommentar. Stinker ju St. Petersburg lång väg med slutklämmen "Har alla i gammelmedia blivit galna?". När trollandet bara går på rutin och kreativiteten tagit slut...

   Radera
  5. Det är nog Wallenbergs imperium som bestämmer politiken i Sverige oberoende vilket parti som sitter vid "makten".

   Radera
 7. Äh, Flynn är ingen landsförrädare eller inflytelseagent utan bara en gammal general som tjänstgjort på mycket höga befattningar inom krigsmakten och säkerhetstjänsten under hela "kriget mot terrorismen" och kunnat följa hela cirkusen från första parkett. Nu har han fullständigt lackat ur och handlat i enlighet med sin personliga övertygelse och vad han känt för och därför hamnat i klistret.

  Vad är det han faktiskt har gjort? Deltagit vid RT's 10-års jubileum vilket han föranmälde och fick godkänt men underlät att berätta om att han även fick ekonomisk ersättning för det tal han höll vid evenemanget vilket förvisso kan vara ett brott. Nu senast ska han ha sagt åt den ryske ambassadören innan Trumps tillträde att "chilla lite, vi reder ut det där sen" vilket förvisso också kan vara ett brott enl Logan Act. En lag som senast ledde till åtal mot en bonde år 1803 och som ingen någonsin dömts för att ha brutit mot.

  Att Trump däremot begärde att snarast få in Flynns avskedsansökan beror snarare på, förutom politisk skademinimering, att karln var helt oregerlig. Han har bevisligen ljugit för sina överordnade vid upprepade tillfällen om allt möjligt. T ex har han säkerhetsklassat folk och sedan förnekat att han gjort det.

  Min teori är som sagt att Flynn, en registrerad demokrat som kallat Obama för lögnare och Hillary för kriminell, tröttnat på politikers hyckleri att säga en sak men göra en helt annan och agerat efter eget huvud men knappast med intentionen att sälja ut USA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Äntligen ett inlägg som låter någorlunda vettigt! Att en general som tjänat sitt land prickfritt i femtio år skulle behöva avgå bara för att gammelmedia vill sparka Trump på tasken lät helt enkelt aldrig vettigt.

   Radera
  2. @Peter: Så du tolkar formuleringen:

   Han har bevisligen ljugit för sina överordnade vid upprepade tillfällen om allt möjligt.

   som

   en general som tjänat sitt land prickfritt i femtio år

   Kan du berätta lite om hur du tänkte där?

   I övrigt så är det väl möjligt att Flynn helt enkelt är tokig och i så fall är det ju synnerligen dåligt omdöme att anställa honom.

   Radera
  3. Han avgick på grund av att han gjort fel.

   I stort så gör (väst)media ett bra jobb när det gäller att granska makten, sen håller jag med om att det kan gå överstyr ibland som t ex när ett Toblerone blir förstasida-nyheter. Det är ju där vi som medborgare måste vara vaksamma och tänka kritiskt och sansat.

   Radera
  4. Fast det var ju inte den där tobleronen. Hon hade använt tjänstekortet för omkostnader på 53000 kr vid många olika tillfällen. Samt betalat dagmamman svart, fått hundra P-böter varav många gått till Kronofogden. Och när det började brännas åkte hon på time-out till Mauritius med familj och livvakter, vilket till stor del bekostades av staten.

   Inget av detta var olagligt, men det var knappast två Toblerone det handlade om. Och nog fan förtjänade det första sidan. Hon var vice statsminister.

   Radera
  5. Precis! Jag läxade up släkten förra påskbjudningen hemma hos mig, angående Mona Sahlin. Hela historien med Mona Sahlin har etsat sig fast hos folk, som att det bara var EN enda Toblerone, samt att drevet mot henne uppstod för att hon är kvinna, och även att hon fick gå av den anledningen. Inget kunde vara mer fel. Förutom då att hon förmodligen är kvinna.

   Radera
  6. Du korsfäste alltså Mona Sahlin på påskbjudningen?

   Radera
  7. Jag blev tvungen. Jag har dock som konvenansregel att aldrig starta politiska diskussioner på mina bjudningar, men deltar gärna livligt när tillfälle bjuds. En favorit är att diskutera skolan med människor färgade av 40 år av vänsterhegemoni i frågan.

   Radera
  8. @Ben Dover - det är sällan kommentarer på den här sidan får mig att skratta högt, men den här gången så... :D

   Radera
  9. Han kanske lät sig inspireras av Mr Trump, och tyckte att det räcker att rådfråga sig själv.

   Radera
  10. @Ben Dover:
   Vad ska man använda tjänstekortet till om inte just omkostnader. Det är ju inte till för privat konsumtion.

   Omkostnad

   Radera
  11. @ Ben - Jag skrev "någorlunda vettigt" som en liten reservation av ungefär det skäl du anför - men det säger väl något om läget att t.o.m ett någorlunda vettigt inlägg om Trump kan vara dagens mest sansade i frågan.

   Hörde för övrigt ett nytt uttryck nyss om våldsbenägna trumphatare - Hallucinazi!

   Apropå sansat då... ;-)

   Radera
 8. "Deep-state" har i och med detta drag att läcka uppgifter om samtalen med Ryssland, påbörjat undermineringen av Trump.
  Wilhelm Agrell skrev för en tid sedan att Trump riskerar att förlora mot "deep-state" antingen genom att han undermineras, misstänkliggörs och tvingas avgå. J.F.K försökte på sin tid utmana "deep-state" på liknande sätt som Trump och det slutade inte så bra.
  Ska bli spännande att se hur det utvecklas framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej, mer 8D-shack från Trump. deep-state dras nu ut i ljuset, och folk inser långsamt vad de faktiskt håller på med. att en myndighet avlyssnar medborgare och sedan läcker uppgifter till media istället för att diskutera med presidenten, eftersom de är oroade av läckor. "Deep-state" kommer nu möta "meme magic".

   Radera
  2. Jaha, så CIA ska bekämpas med bilder på grodor och dåliga ordvitsar? Lycka till.

   Radera
  3. Exakt VAD är "Deep State", och finns den? Enligt wikipedia verkar det osäkert om den finns, och om den finns, så verkar den som att konspriatoriskt lagda människor får vatten på sin kvarn angåendet det riggade systemet. De som nämns är det militärindustriella komplexet, underrättelsetjänsten, plutokrater, ogliarker, Wall Street etc.

   Radera
  4. Deep State syftar väl på den del av byråkratin som inte byts ut när presidenten byts ut och därförkanske inte är helt under hans kontroll pga detta. Även om det inte används I "Yes, minister" så är väl mycket av handlingen I den serien uppbyggt på samma sätt, dvs en konflikt mellan minister och civil service.

   Radera
  5. Doktor Syn ja deep state finns. Här diskuteras den öppet av mångåriga kongressmannen och 2 gånger president kandidat Ron Paul.
   https://youtu.be/JlW4gC4CFIo

   Radera
 9. Saknar tidslinjalen i vissa moment av beskrivningen.

  "Detta innan ens Trump var president, och därmed ägnade Flynn sig åt alternativ utrikespolitik, trots att Barack Obama fortfarande var president."

  Efter valet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det var egentligen Obamas order han inte följde när han pratade med ryssarna?

   Radera
  2. För att det är en drygt två månader lång period mellan valet och installationen. Tils att Trump svors in 20 jan var Obama president.

   Radera
  3. http://www.zerohedge.com/news/2017-02-15/what-michael-flynn-and-ruskies-really-said

   Radera
  4. Frågan är ju dock hur han sa det Sten-Erik Björling, det framgår inte.

   "and Flynn responded that he couldn't say anything" Ren spekulation från George Washington som han baserar på typ andra eller tredjehandsinformation. Men han lägger ju dessutom till "If true" så till och med han är osäker.

   Har svårt att se att Trump skulle vara så mesig att han sparkar någon om det låg till på detta viset, jag har inte fått den känslan om honom tidigare iaf.

   Radera
 10. svårt att se att Trump kommer sitta kvar hela perioden.. Frågan är snarare, sitter han kvar året ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du tänkt på att om Trump skulle avgå så är det Pence som blir president? Inte Hillary. Det är inte som i Sverige där oppositionen får chansen att bilda regering om den sittande avgår. Det är vicepresidenten som tar över. Gerald Ford - remember.

   Och Pence är emot t.ex aborter på riktigt. Inte som Trump som när frågan var uppe i valrörelsen lät sin dotter "läcka" att då skulle hon säga upp bekantskapen med sin far - s.k signalpolitik för de som förstod.

   Radera
  2. Jo jag har tänkt på det och pence känns ändå som ett seriösare alternativ än Trump. Nu är det ju så att ett av Trumps första beslut som president var att dra in federalt stöd till organisationer som stödjer abort så han är ingen vän till abort direkt..
   Visst även pence verkar lätt psykopatisk men känns ändå överlag sim ett bättre alternativ av 2 dåliga.

   Radera
  3. @Jomen Psykotisk, det var grova analyser grundat på det som du läst på nätet... Inte ens i USA blir man vicepresident om man har en diagnos av den typen.

   Radera
  4. least: man blir president

   Radera
  5. @ Jomen såere:

   Du måste tänka ett steg till. Genom att delegera abortfrågan till delstatsnivå så får man bort den som ideologisk låsning på amerikansk statsnivå - Scott Adams kan förklara för dig:

   http://blog.dilbert.com/post/157277690511/how-to-persuade-the-other-party

   Scott Adams kan förklara för dig

   Radera
  6. Här är kärnan: "In the olden days of Roe Vs. Wade, states could ban abortion and get away with it. In 2017 it would be economic suicide. Big employers would stay away because it would be hard to attract talent. Tourists would stay away in protest. Social media would turn the state into a wasteland. No governor can survive a drop in employment that is both state-specific and caused by government action."

   Radera
 11. Jag är mer intresserad av var den ryska ortodoxa kyrkan har satt sina spröt någonstans. Och dess sammanblandning med Putin. Svenska kyrkans råd har en talesman för de ortodoxa kyrkorna i Sverige, så honom skulle ju någon kunna fråga om var i Sverige dessa sketen finns.

  SvaraRadera
 12. Trump-fixeringen är total även här. Popcornen flödar. Detta är komedi på hög nivå.

  SvaraRadera
 13. En tidslinje över Flynns agerande under Obama-administrationen (länken i slutet).
  Så Flynn har alltså ljugit för både Obama och Trump, men det är Trumps fel hmmm. Som något påpekat är det full krig mellan den s.k. Deep state, det demokratiska partiet och Trump. Putin behöver inte göra mycket mer än att elda på brasan och skratta hela vägen till "banken".
  https://www.lawfareblog.com/more-questions-about-mcgahn-flynn-imbroglio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska givetvis vara" ...agerande under Obama- och Trumpadministrationen."

   Radera
  2. Och denna artikel är också läsvärd enär den påpekar det bekymmersamma i att anonyma ej demokratiskt valda institutioner försöker påverka staten.
   "The whole episode is evidence of the precipitous and ongoing collapse of America’s democratic institutions — not a sign of their resiliency. Flynn’s ouster was a soft coup (or political assassination) engineered by anonymous intelligence community bureaucrats. The results might be salutary, but this isn’t the way a liberal democracy is supposed to function.

   President Trump was roundly mocked among liberals for that tweet. But he is, in many ways, correct. These leaks are an enormous problem. And in a less polarized context, they would be recognized immediately for what they clearly are: an effort to manipulate public opinion for the sake of achieving a desired political outcome. It’s weaponized spin."
   https://theweek.com/articles/680068/americas-spies-anonymously-took-down-michael-flynn-that-deeply-worrying
   ""

   Radera
  3. Engelska The Telegraph skriver också mycket tänkvärt att
   "Michael Flynn was politically assassinated by the deep state. If you are concerned about the threat President Donald Trump and his dysfunctional White House pose to democracy, you should think very seriously before cheering that on.
   The "deep state" is a term used by some security analysts to refer to the network of permanent officials who execute the orders of their elected, but more temporary, bosses. In theory, they should serve politicians – and, by extension, the people. But if they start to act for themselves, that is very dangerous. And Flynn's orchestrated downfall by unaccountable, shadowy agents entrusted with the country’s most sensitive secrets is not just bad news for the Trump administration. It raises serious concerns over the democratic nature of the US political system.
   This is not how a liberal democracy is meant to function."
   http://www.telegraph.co.uk/news/2017/02/15/no-donald-trump-fan-should-think-twice-celebrating-michael-flynns/
   Foliehattiga feberdrömmar om Putinistiska inflytelseagenter är inte ett seriöst narrativ, utan hotet de demokratiska institutionerna är utsatta för i USA och väst är mera bekymmersamt.

   Radera
  4. Att läckor skadar staten kunde ju kanske Trump&co tänkt på när han i princip stod i direktsänd TV och bad hela världens hackers att bryta sig in i motkandidatens mailbox. Ett hyckleri av sällan skådat slag att nu helt plötslligt börja gråta ut på Twitter om att läckor är dåliga.

   Radera
  5. @förvisso, men det vi ser nu hända i USA gagnar ingen

   Radera
  6. Pendang:
   "Donald Trump är folkvald via världens äldsta konstitutionella demokrati. Att protestera mot hans legitimitet är inget annat än att vara emot demokrati. Så länge protester handlar om enskilda sakfrågor är allt i sin ordning, om sakpolitik finns alltid olika meningar i fria länder. Men att försöka undergräva den valda regeringen är antidemokratiskt och fascistiskt."

   Radera
  7. Nej, och den här gången är det Trumps eget fel, eller hans stab. Flynn har fått kicken en gång och varit arbetslös/pensionär i tre år. I det vanliga arbetslivet passar man sig jävligt noga för att anställa sådana eftersom de kanske inte kan fungera normalt på en arbetsplats.

   Radera
  8. Ben Sover.... "Barack Obama’s repeated insistence that Bashar al-Assad must leave office – and that there are ‘moderate’ rebel groups in Syria capable of defeating him – has in recent years provoked quiet dissent, and even overt opposition, among some of the most senior officers on the Pentagon’s Joint Staff. Their criticism has focused on what they see as the administration’s fixation on Assad’s primary ally, Vladimir Putin. In their view, Obama is captive to Cold War thinking about Russia and China, and hasn’t adjusted his stance on Syria to the fact both countries share Washington’s anxiety about the spread of terrorism in and beyond Syria; like Washington, they believe that Islamic State must be stopped… Lieutenant General Michael Flynn, director of the DIA between 2012 and 2014, confirmed that his agency had sent a constant stream of classified warnings to the civilian leadership about the dire consequences of toppling Assad. The jihadists, he said, were in control of the opposition.

   …By the late summer of 2013, the DIA’s assessment had been circulated widely, but although many in the American intelligence community were aware that the Syrian opposition was dominated by extremists the CIA-sponsored weapons kept coming… General Dempsey and his colleagues on the Joint Chiefs of Staff kept their dissent out of bureaucratic channels, and survived in office. General Michael Flynn did not. ‘Flynn incurred the wrath of the White House by insisting on telling the truth about Syria,’ said Patrick Lang, a retired army colonel who served for nearly a decade as the chief Middle East civilian intelligence officer for the DIA. ‘He thought truth was the best thing and they shoved him out. He wouldn’t shut up.’ Flynn told me his problems went beyond Syria. ‘I was shaking things up at the DIA – and not just moving deckchairs on the Titanic. It was radical reform. I felt that the civilian leadership did not want to hear the truth. I suffered for it, but I’m OK with that.’ " http://www.strategic-culture.org/.../us-soldiers-resist...

   Radera
  9. @Ben. Inte helt lätt att anställa rätt personer. Dessutom är hetsjakten på Trump och hans närmaste ett extremt tydligt tecken på vilka krafter han utmanat genom att hota den rådande hegemonin som hade hoppats att det sovande folket fortsatt att sova. Det fel han gjort (bortsett från klåfingrigt twittrande) är att han "naivt" underskattat den "utmaning" hans utmaning av makten inneburit.

   Radera
  10. Nej, det fel han gjort är att anställa fel kille. Det är därför han byter ut honom.

   Det är ett tecken på att hans stab suger, inte på vilka utmaningar de möter.

   Radera
 14. The Deep state får nog snart sitt WW3 genom Ukraina/Krim-röran. Börjar bli jobbigt för dem att hålla uppe de amerikanska indexen genom att ständigt manipulera USD/YEN och VIX. Nog ont om tid att få fram någon extern katastrof att skylla den matematiskt säkerställda ekonomiska kollapsen på. "Vi gjorde inget fel, det var [X] som orsakade kollapsen. Allt var stabilt innan.".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehm, så det var "The deep state" som såg till att ryssarna invaderade Krim, eller?

   Radera
  2. Wow, hur många konspirationer kan man klämma in på fyra rader? Hur manipulerar man VIX?

   Radera
  3. Ben, det beror på hur man ser på orsak och verkan. Drag 1 från spelare A leder till ett motdrag från spelare B osv. NATOs krigshets och annektering av Krim-halvön är båda beklagliga skeenden. Dock är det naivt att tro ryssen sitter still när NATO gör ett drag och vice versa... Eller?

   Oscar, är det en seriös fråga?

   Marknadsmanipulation har pågått så länge det funnits marknader att manipulera. Läs gärna boken om Jesse Livermore som skildrar hans liv i början på 1900-talet.

   Radera
  4. Jojo, NATOskrigshets där man ständigt minskade sina styrkor I Europa innan Krim

   Radera
  5. jojo, för USA hade en hel armé i Afghanistan innan de satte igång det kriget och rullade upp hela mellanöstern?

   Bara för man vill få till en offensiv så behöver man uppenbarligen inte rada upp pansar på andra sidan gränsen först.

   Radera
 15. OT: en analys av vad de nya närvarorobotarna kan få för effekter på bostadspriserna i Stockholm kunde vara på sin plats, Cornu!

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6461818

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kuckeliku

   De robotarna hinner knappast bli så vanliga de närmaste åren. Jag minns vilken tid det tog för videokonferenser. Arbete hemifrån tidvis kommer säkert fortsatt att öka och med det längre pendling när så krävs. Närvaro via AR kan ske starkt när det gäller service och reparationer där en expert kan ge direkta råd genom att peka på rätt punkter och se vad den inte fullt så kunnige gör i kritiska ögonblick.

   En kort tid in på 20-talet börjar förarlösa fordon påverka även boendet och inte bara trafikmönstret. Kanske vill många ha en trång övernattningsbostad nära jobbet men mestadels bo lantligt i större utrymme med familjen och då tidvis pendla med förarlös taxi. Det är enklare att se vilken teknik som kommer än mer exakt hur den kommer att användas.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Vänliga hälsningar

   Radera
  2. Grejen är att det är skitbillig teknik. En balansbräda med en surfplatta på kostar max 3000 kr. Dock behöver du göra balansbrädan styrbar via surfplattan, vilket kräver lite kunnande, men någon kommer snart serieproducera sådana här. Och de kommer snart kosta bara 2500 kr. Du kan äga en hel hoper sådana här robotar som du har på olika ställen.

   Radera
  3. Man behöver inte ens äga roboten, utan loggar bara in i en "öppen" närvarorobot för att använda den ett tag. Kanske betalar man en slant för användningen.

   Radera
 16. Om Trumps påtryckningar får effekt, vilket jag tror, så kommer försvarsanslagen i europeiska NATO-länder närmast dubblas de närmsta åren. Med tanke på att de europeiska NATO-ländernas ekonomi är mer än 5 ggr så stor som Rysslands så kommer bara det i sig vara en upprustning som mer än väl överstiger hela Rysslands försvar (sett ur ett monetärt perspektiv)

  Lägg sen till att Trump vill satsa mer på amerikanskt försvaret.

  Ärligt, jag har lite svårt att se Trump som en vinstlott för Ryssland rent militärt. Snarare en mardröm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Trump vore en person som kunde behålla focus kanske det du skriver kunde stämma. Men han verkar ju ha visa problem med detta. Möjligtvis kan just detta brist på focus, göra att Europa ser om sitt hus.

   Radera
  2. Häng inte upp dig för mycket på Trump.

   Det försvarsförmåga som Europa eventuellt bygger upp de närmsta åren kommer var kvar långt efter Trump har slutat som president.

   Radera
 17. Detta deepstatesnacket får mig att tänka på hur media satte ner foten i början av Reinfeldtregimen och visade vem som bestämde, med följd att kulturminister och någon mer minister fick avgå för relativt obetydliga förseelser.

  Även här verkar Sverige vara ett modernt föregångsland.

  SvaraRadera
 18. USA:s Attorney General är INTE någon chefsåklagare, utan motsvarar justitieministern i Sverige.

  SvaraRadera