Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2017-02-28 09:12

Rysk infiltration av Miljöpartiets riksdagskansli - diskutera i små grupper

Enligt Aftonbladet får nu SD sällskap av Miljöpartiet, som också utsatts för infiltration av ryska intressen i riksdagskansliet. En hög politisk tjänsteman hos Miljöpartiet påstås ha fått sparken på grund av att vederbörande agerat inflytelseagent åt ryska ambassaden. Tjänstemannen förnekar allt och ingen vill offentligt säga något i ärendet.
Genomskinlig rysk valurna på ryska ambassaden med fönster för möjlighet att titta på vad individer röstar på. Från Dumaskenvalet i höstas.
En hög fd politisk tjänsteman hos Miljöpartiets riksdagskansli har alltså fått sparken sedan vederbörande enligt uppgifter till Aftonbladet har gått ryska ambassadens ärenden i försök att få Miljöpartiet att acceptera diktaturen i Kremls linjer i internationell politik. Detta rimligtvis inklusive stöd för invasionen av Krim och Sydöstra Ukraina, samt hävande av sanktioner mot diktaturen och dess kreatur.

Den fd höge (och då menas i organisationen och inte, ja, ni vet ... svamp och diverse örter) politiske tjänstemannen förnekar allt och det påstås istället handla om en sprucken kärleksrelation mellan personer i organisationen. Alla inblandade förnekar allt och vägrar kommentera officiellt, men anonymt är man väldigt tydliga till Aftonbladet.
"Men flera källor - både riksdagsledamöter och högt uppsatta MP-politiker - bekräftar för Aftonbladet att det i själva verket handlade om att mannens chef ansåg att han utgjorde en säkerhetsrisk. [...] Syftet med de ryska kontakterna var enligt Aftonbladets uppgiftslämnare att få partiet att ändra inställning till Ryssland och anamma en mer vänlig Rysslandspolitik. Men det fanns också farhågor att han försökt lämna uppgifter till Ryssland"
Med tanke på de Kreml- och diktaturvänliga åsikterna hos vissa riksdagsledamöter hos Miljöpartiet är det förstås föga överraskande, men får ändå sägas vara positivt att man alltså gav mannen sparken. Han ska också sedan försökt få jobb på UD, men nekats på grund av att "det finns en mapp på honom".
Ryska ambassaden på Gjörwellsgatan på Kungsholmen i Stockholm.
Expressen har mer information. Bland annat ska tjänstemannen fått ersättning från ambassaden i form av presentkort (=transaktionerna kan inte spåras). Får man betalt av främmande makt kallas man för agent eller om man får betalt för att lämna uppgifter för spion. Expressen:
"Tjänstemannen har haft kontakter med den ryska ambassaden och även fått gåvor därifrån i form av presentkort, säger en uppgiftslämnare.
Syftet bakom de täta kontakterna med Rysslands ambassad ska ha varit att få MP att ändra riktning till en mer ryssvänlig inställning. Tjänstemannen har tidigare uttalat sig för sitt partis räkning i frågor som rör Nato och synen på Ryssland, och bland annat hävdat att närområdet är stabilt och att Sverige inte skulle ha något mer mervärde av ett medlemskap utan konstaterat att Ryssland skulle ha känt sig trängt av en sådan Natoexpansion."
Samtidigt väcker förstås detta funderingar kring vilka inflyteleoperationer som går oupptäckta. Det är även intressant att Kreml och Ryssland alltså genomför dessa inflytelseoperationer rakt in i svenska  riksdagen och mot ett regeringsparti. Genom sin fientlighet mot samarbete med västerländska demokratier inom NATO och EU har Miljöpartiet förstås öppnat upp för att på detta vis utsättas för yttre påverkan från diktaturen i Kreml.

Sedan blir det otroligt roande när Aftonbladet först skriver och rubriksätter Ryssland för att i intervju sedan låta Lena Mellin prata om främmande makt. Rent löjeväckande, men det är förstås positivt att Aftonbladet för en gångs skull faktiskt granskar ett av de två socialistiska regeringspartierna.

Diskutera i små grupper.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

39 kommentarer:

 1. Spännande ... fortsättning följer hoppas vi ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skulle det vara?
   Vilka mer kan tänkas infiltrerat?
   Muslimska brödraskapet?
   Näe, det låter lite väl otroligt, eller?

   Radera
  2. Ja, först SD och sedan MP - vad kommer näst?
   Inte S för där måste ju kontrollen vara extra bra och där skulle inget sådant kunna hända väl?

   Radera
  3. Just SD blir jag inte riktigt klok på, nu följer jag inte svensk politik mer än ganska ytligt pga mitt blodtryck, men här på bloggen har de oftast benämnts rysskramare men annorstädes har jag emellanåt och allt oftare hört dem benämnas rysshatare.

   Vad gäller egentligen?

   Radera
  4. Gre, det finns studier som tyder på att det finns två grupperingar I Sd, en mer traditionellt konservativ som inte gillar Ryssland (Nykaroliner) och en mer radikal som verkar beundra Putin och därför Ryssland.

   Radera
  5. Jag var lite otydlig ser jag nu.
   "Vem mer kan tänkas ha infiltrerat MP"
   Menade jag.

   Radera
 2. Ständigt dessa miljömuppar!
  Är det inte islamister så är det ryssen som lurar i partiet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det möjligt att med infiltration få miljöpartisterna att ha ännu tokigare åsikter än vad de har på egen hand? Jag tvivlar.

   Däremot så kan man ju säkert komma över en hel del intressant information, tokarna sitter ju trots allt i regeringen och borde ha tillgång till det mesta...

   Radera
  2. Inför fria svampar och örter för MP så är problemet löst, ingen, allraminst ryssen, kommer kunna räkna ut vad som är rätt och riktigt och vad som är hallucinationer.

   Fast nåt säger mig att många redan har det problemet...

   Radera
 3. En undersökande journalist med lite framåt anda kan väl parkera en dag utanför ryska ambassaden och fotografera besökarna. Med tanke på att det sker i öppenhet så lär man rätt snabbt håva in kollaboratörerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer de inte känna sig kränkta då?

   Radera
  2. "En undersökande journalist med lite framåt anda kan väl parkera en dag utanför ryska ambassaden"

   Det är rätt bra sikt från Expressens och DN:s redaktioner tvärs över gatan :)

   Radera
  3. Då är det bara att håva in fångsten.

   Radera
  4. Du måste väl fråga dig Sjunkbomben varför de ligger grannar med media ? Har de gjort det länge ? Äter de lunch på samma restauranger, vilka fik går de till ?

   Radera
  5. Hade jag varit chef MUST hade jag övervägt betala fastighetsägaren rejält för att ordna årtusendets vattenskada som tvingar ambassaden att flytta. Sen får den flytta till Botkyrka....

   Radera
 4. Humoristiskt att det just är Aftonbladet som rapporterar detta, de blev ju själva anklagade att föra Moskvas talan genom kultursidorna.

  Sen är det ju inte något nytt att Ryssarna (och för den delen även USA) har fingrarna i syltburken. Detta har ju pågått sen efterkrigstiden med ryska spioner och amerikanska agenter.

  Vem har glömt IB affären och att man hade en KGB agent som satt på Sveavägen 68 och diskuterade svensk inrikespolitik med Sossepamparna?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen inte. Efter bredsidan mot kulturredaktionen behöver man "rentvå" sig själv. Kan nog komma nåt "avslöjande" till misstänker jag.

   Radera
 5. I den mån Ryssland placerat uppgiftslämnare/spioner i svenska partier uttalar de sig förstås rysslandskritiskt för att kunna lämna uppgifter i lugn och ro utan risk att upptäckas av sina partikamrater.

  SvaraRadera
 6. Ni har problem i Sverige. Jag får citera Karl-Olov Arnstberg " Det går åt helvite med Sverige".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni...? Vad är din relation till Sverige egentligen?

   Radera
  2. Wikström, låter som att det efternamnet kan höra hemma i den östra rikshalvan.

   Radera
  3. Least, fd östra rikshalvan Gud ske tack och lov. Vi har EU,s längsta landsgräns mot Ryssland och känner inte igen de problem som Sverige har. Kan det bero på att vi anpassar oss efter den geopolitiska situationen något som Sverige som moralisk stormakt inte anser sig behöva göra.

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. "Syftet bakom de täta kontakterna med Rysslands ambassad ska ha varit att få MP att ändra riktning till en mer ryssvänlig inställning. Tjänstemannen har tidigare uttalat sig för sitt partis räkning i frågor som rör Nato och synen på Ryssland, och bland annat hävdat att närområdet är stabilt och att Sverige inte skulle ha något mer mervärde av ett medlemskap utan konstaterat att Ryssland skulle ha känt sig trängt av en sådan Natoexpansion."

  Kan du inte vara lite mer specifik, Lars. Det här passar väl in på ett antal mp:are?

  SvaraRadera
 9. Om man skulle släppa sina fördomar fria så är det väl inte så konstigt om partier som v och mp blir infiltrerade av ryssarna Bägge två är ju tydliga "men USA då?!"-partier. Att man inte hittat nåt hos v borde nog bero på att de inte bryr sig än att de är oinfekterade. SD beror väl på att det finns två falanger, en ryssvänlig och en ny-karolinsk.

  Intressant dock att partierna själva svarar för säkerhetskontrollen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jonas Sjöstedt framstår inte direkt som ryssvänlig, faktiskt. Samtidigt kan man inte sticka under stol med att kommunister som aftonbladets Linderborg m.fl. inte verkar ha förstått att Ryssland är en fascistisk stat och fortfarande verkar hålla fast i Sovjetromantiken...

   Men ryssarna är inte dumma, enkelspåriga mähän, de är minst lika intresserade av att distansera Sverige från NATO som de är att få till en mer "ryssvänlig" politik...

   Radera
  2. Eller bara allmänt försvaga landet och dess försvarsförmåga...

   Radera
  3. Jag tror inte J Sjöstedt gillar Putin,men manga andra verkar ha en stark ogilla-USA-reflex.

   Radera
 10. Ang. Muslimska brödraskapet så har det religiösa inom S ett indirekt förhållande genom avtal med muslimska svenska organisationer om att placera muslimer på valbar plats, där om man följer ledarna inom organisationerna ser koppling till Muslimska brödraskapet.
  Carin Jämtin mobbade ju ut alla som kritiserade muslimerna.

  SvaraRadera
 11. Lär inte bli någon stor affär i media eftersom det inte gäller SD, Löven med flera kommer sannolikt inte vilja göra någon Putilov affär av det och hoppas att det glöms bort snarast möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just så. Ingen uthängning med namn och bild så klart. Medias dubbla måttstockar upphör aldrig att förvåna.

   Radera
 12. Att skicka in en ung vacker "fågel" som upprättar kontakt och sedan muta lämliga politiker och tjänstemän har varit rysk favoritsport sedan 60-talet. Billigare än jaktflygplan och kryssningsrobotar, mer kraftfullt då det inte syns. Jag vill gärna veta mer om dylika affärer inom EU.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å andra sidan så borde den sexuella revolutionen gjort dessa metoder mindre effektiva, såvida det inte är någon speciull verksamhet de ägnar sig åt

   Radera
  2. Det funkar än idag. 45-årig gubbe uppvaktas av en 35 årig vacker kvinna. Det är nog trickigare att locka en 30 årig man, men de å andra sidan har inte hunnit få så mycket ansvar.

   Radera
  3. Inte att det inte skulle funka alls, bara att det skulle vara mindre effektivt, nu när samhällets syn på sex och relationer är mer tillåtande än for.

   Radera
  4. jag menar det går säkert att utpressa en 45-åring som inte är beredd att skilja sig för ett snedsteg men en skilsmässa är nog ej lika stigmatiserande som för t.ex. 50-60 år sedan.

   Radera
 13. Han har tydligen fått job med företag med kopplingar till försvarsindustrin.

  http://www.expressen.se/nyheter/mp-tjansteman-fick-sluta--var-sakerhetsrisk/

  SvaraRadera
 14. Enligt Expressen så fick personen ifråga betalt av Ryska ambassaden dvs betald landaförrädare http://www.expressen.se/nyheter/sa-varvar-putin-agenter-i-sverige/

  SvaraRadera