Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2017-02-11 15:06

Orolig för kärnvapenkriget? Köp denna lägenhet med god litterär smak!

Nu finns den perfekta lägenheten i Linköping för dig som är orolig för det kommande kärnvapenkriget. Säljaren har dessutom god litterär smak i detta unika objekt som måste ses! För endast 895 000:- SEK (eller priset av en garageplats i centrala Stockholm) kan detta underverk på 70 m2 bli ditt (eller din telnings).
Alla vill bo i Linköping! ALLA!
Det finns en del läsare som är oroliga över framtiden och det kommande kärnvapenkriget. Då tycker jag man ska inspireras av en bostadssäljare, som har synnerligen god litterär smak.

Lösningen är att köpa en fantastisk vindsvåningstvåa på 70 m2 i Linköping. Platsen är Storgården 9 i Skäggetorp och inte bara får man en toppmodern och lyxig vindsvåning, utan även chans till bastubad, pingisrum och möjlighet att förvara den cykel som alla i Linköping behöver. 

Dessutom hamnar man endast fyra kilometer från kärnvapenmålet Malmens flygplats, och med en vindsvåning garanteras största möjliga effekt ifrån en luftbrisad över flygplasten. Inte bara kommer byggnaden krossas, utan man kommer också få tillräcklig hög stråldos för 50-90% dödlighet i strålsjuka inom några veckor1..

Kort sagt behöver köparen inte oroa sig över kärnvapenkriget, utan kommer med visshet vara säker på döden. Om vederbörande inte uppsöker skyddsrummet i kvarteret först.


1. Detta förutsätter en luftbrisad på 800 kt med en Topol-M robot eller motsvarande. Med 150 kt kryssningsrobot kommer man inte dö av strålsjuka, utan bara av krossad byggnad.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

27 kommentarer:

 1. Något för Lisa, kanske?
  Annars apropå SAAB och Gripen.
  Man är ju från SAAB´s sida mer än villig att flytta ( starta ) produktion av Gripen till Indien om ni Indien vill köpa planet.
  Perfekt för SAAB och för de stackars metallarna som slipper bli utnyttjade och exploatera på det grövsta i Sverige.
  Strejkar icke dessa Stachanoviter (?) för tillfället?
  Roligt kunna peka på något mycket positivt!

  SvaraRadera
 2. Sett annonsen.
  Om det hade varit i Portugal hade det kunnat vara ett bra testboende!

  Men efter 180 år vill jag nog att familjen skall ha hunnit längre från orten ifråga...
  Annars en undran : har det bott en rysk familj där till nu?
  Verkar ha ett redskap redo till babord på första bilden om nya lagen i Ryssland nu är tillämplig även i Sverige!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Portugal är snart ett minne blott för skatteflyktiga pensionärer om Magda får sin vilja igenom.

   Radera
  2. Munväder!
   Hon måste demonstrera sitt förakt för folk som agerar på eget initiativ.
   Framförhandlade avtal inte lätta att ändra i ett navs.

   Radera
 3. Apropå kärnvapenkriget, har du några tips för hur man tar man reda på vilka eventuella militära mål som finns i ett område? Du har ju tidigare tipsat om BOL-stuga i en del av Bohuslän med tanke på just avstånd till militära mål. Har inte lyckats hitta någon bra sammanställning över militärt strategiska platser så antar man får göra detektivarbetet själv. Några tips för hur man gör det?

  Om jag vill bo så nära eller så långt ifrån ett kärnvapenmål som möjligt, låter jag vara osagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan tro att det är en rysk spion som ställer en sådan fråga men det tror inte jag. Även om man klarar detonationen så gäller det att ha tur att inte ligga i vindriktningen för nedfallet.
   Finns en indikation på FMs hemsida, resten får du lista ut själv.
   http://www.forsvarsmakten.se/sv/om-myndigheten/samhallsplanering/riksintressen/

   Radera
 4. Härliga säljargument där:)

  SvaraRadera
 5. För den som inte är familjär med Linköping kan det vara bra att känna till de bevingade uttrycket på orten; "Hellre sitter man med skägget i brevlådan än har sin brevlåda i Skäggetorp."

  Och nej, det är inte risken för kärnvapenanfall mot Malmen som primärt ligger till grund för uttrycket.

  SvaraRadera
 6. Nej, däremot är jag mycket rädd för det islamska kalifatet, usch!

  SvaraRadera
 7. En annan aforism,
  "Bättre en rövare i Polen än en polare i röven!"

  SvaraRadera
 8. Rövare i Polen? Mrnar du Hitler , Stalin eller Karl X?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du glömde Kalle dussin!
   "Men vi skall rädda Polen!"
   "Förbleknar dock mot Polens kvinna, ty hon den aldra skönsta är!"
   De där helt spontana citaten ur Tiggarstudenten fick mig att känna en stor längtan att bese, med Jobs hjälp, en kvartspolska...
   I Pad för morfar!

   Radera
 9. Skäggetorp berikat? Många stora barnfamiljer? Mycket Skägg(etorps)barn?

  SvaraRadera
 10. Kriget har väl redan kommit till just "Skäggetorp".. ;-)
  För detta är väl ett av de definierade "utanförskapsområdena" dit polisen inte vågar sig utan förstärkning från piketen eller Nationella Insatsstyrkan med sina Sand-Cat bilar...
  ;-)

  SvaraRadera
 11. Tror invånarna i både Ryd och Skäggetorp oroar sig för annat än kärnvapen...

  SvaraRadera
 12. Kompis köpte en billig lägenhet i Skäggetorp, för någon hade blivit mördad där. Som hittat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då måste ju Sverige vara himmelriket för spekulanter.
   Det mördas ju hej friskt i detta "fina land".

   Radera
 13. Vill man spekulera lite i Stockholm så sägs att inom 3 år har Bredäng blivit det nya "Södermalm" i och med den nya planen. M.a.o. så kommer burkorna bytas ut mot yoga, surdeg och andra hipsterfasoner.
  En bostadsrätt i bredäng lär tiodubbla sitt värde om detta slår in.

  SvaraRadera
 14. Min gamla förening, som t.o.m. underhåller sina skyddsrum. Lägenheten har två grannhus med 200 skyddsrumsplatser vardera, dock finns det ingen organisation som gräver fram en efter bombningen.

  SvaraRadera
 15. Haha. Vad man hoppar till när man först läser "orolig för kärnvapenkrig" och sedan direkt nedanför ser en bild på vårt kära C-hus på campus Valla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt för laglydiga personer i de där trakterna runt 1598 till- speciellt - 1600.

   Radera
 16. Å ena sidan ska vi ju all dö, vilket är utom all tvivel. Å anda sidan gör alla allt de kan för att leva så länge som möjligt. Det är det som är så intressant med människor, en art som är fullkomligt upptagen av sig själv och sina små egon. Allt är tyvärr halm...eller nåt i den stilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja qwerty alla gör inte allt för att leva så länge som möjligt. Vid min promenad igår såg jag en sparv som flaxade i en häck. Tittade närmare och uppfattade att den satt fast i en sytråd kring tassen. Tog tag om fågeln och konstaterade att det var svårt att trassla ut men fick koncentrera mig som början på att få bort tråden från grenar och då upptäckte jag en orange katt som var halvvägs upp mot fågeln.

   Vad kom du för strömmade ur den upprörda hungriga jägaren. Ute ur häcken försökte jag få loss tråden men det var svårt. Ska idag bryta mot knivförbudet vid promenad för plötsligt sprattlade fågeln till och flög med några dm tråd hängande kvar + den intrasslade foten.

   Mitt ingrepp i naturen leder nu till en katt som dör av svält, en fågel som hängande upp och ner i nästa häck sakta fryser till is och jag som blir åtalad för brott mot knivförbud hamnar i finkan och grämer ihjäl mig.

   Solen skiner. Knivbeväpnad ger jag mig strax ut på tankepromenad. Ska fundera på om förarlösa bilar kommer ge en fetare befolkning eller mer träning för barn.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. Vem hytter man mot när man, troligen, har synpunkter på den andra bilens beteende?
   Vem har programmerat eländet?
   Nya tider nya tankar.

   Radera
  3. Bra skepparn dina nya tankar är utmärkta. Alla typer av frågor behövs för utvecklingen går så snabbt. Sega Ford beslutade satsa 1 miljard $ så sent som igår enligt media på utveckling av AI för bilar.

   Troligen är ett klokt ord. Är det den förarlösa snabbtänkande bilens beteende eller bilen med den tanklösa förarens framfart du grubblar över? Tills lagstiftningen ändrats och förarlösa bilar på vissa sträckor får köra betydligt fortare än andra kommer de förarlösa att strikt hålla alla fartgränser och därmed reta en och annan, men detta varar inte så länge.

   Den som programmerat är kul för det är i stort bilarna själva som svärm. Programmeringen eller lärandet liknar hur små barn lär sig världen eller en ny förare genom försök och misslyckande men med en viktig skillnad. Så snart en bil lärt något nytt kan det spridas till alla andra inom den bilfamiljen. Man kan jämföra med om en tvååring lärt sig läsa kan alla andra även nyfödda läsa. Mycket av bilarnas ständiga kommunikation med varandra är kortvarigt kunnande som att det börjar gå långsamt på en viss sträcka eller finns ett hinder på en plats eller en ledig parkering.

   Kartan och verkligheten förändras ständigt och behovet av bättre aktuella kartor i 3D ska åtminstone en grupp tyska biltillverkare försöka tjäna pengar på. De köpte kartprogrammet Here av Nokia för ungefär 30 miljarder kronor och ska vidareutveckla det så bilar med kamera ständigt sänder uppdateringar till molnet. Sitt inköp och mer investeringar menar de sig snabbt tjäna igen på reklam till de som gratis använder kartan. "Just nu ett extraerbjudande på din favorit XXX hos YYY 500m framåt." Den som tröttnar på reklam kan givetvis köpa en mer reklamfri version där reklam mer diskret visas.

   Än nyare tider stundar, men de får jag återkomma till någon annan gång för nu är lunchen på gång.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 17. Du vet hur du fångar uppmärksamheten :-)

  SvaraRadera
 18. Varför skulle ryssen droppa 800kT Topol på Malmen ? Torde inte 50-150kT mha Iskander räcka. Där är inga hårdgjorda mål av signifikans på Malmen.

  Men det är klart att om Skyttedal lyckas hyra ut flygplatsen till Nato kanske ryssen prioriterar om ...

  SvaraRadera