Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2017-02-13 13:37

Hur mycket har du på bankkonton respektive samtliga konton?

Förra inläggets enkäter saknade ett av svarsintervallen, så nya enkäter följer nedan. Hur mycket har du på bankkonton respektive alla konton? Svara nedan.
Intervallen är samma som för SBAB:s enkät om någon undrar över varför t ex 50 000 finns som alternativ två gånger.

Först är frågan om bankkonton.

Nästa fråga handlar om alla konton, vilket inkluderar fondkonton, investeringssparkonton etc.
Som sagt så handlar det inte om något netto eller dina skulder, utan om tillgångssidan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

17 kommentarer:

 1. Om nu någon använder bostaden som bankomat och tar ett lån på en miljon och låter det stå på ett bankkonto för konsumtion. Räknas detta också in i ovanstående eller är det balansräkning som gäller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs sist meningen. Ja om du lånar en mille och sätter in det på bankkonto så har du en mille där (även om du är skyldig två). Äger du däremot bara Smålands skogar skuldfritt så har du inga pengar på banken.

   Radera
 2. Får man räkna in skogsskadekonto?

  SvaraRadera
 3. Frågan var hur mkt man har i saldo på sina konton, inget annat så krångla inte till det. Om du maxbelånat ditt hus o dylikt och har pengarna liggandes på kontot (förhoppningsvis av en ickeidiotisk anledning) så har du trots allt dom pengarna som saldo... fast hur många har det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. eller ögonblicket när 10 miljoners villan är såld och summan vilar några sekunder på ditt konto.
   Är det ett medelsaldo över tiden eller just idag? Två välbetalda kan nog ha 70-75 tkr precis när lönen är utbetald innan räkningarna dras.

   Radera
  2. http://replygif.net/i/1370.gif

   Radera
 4. Vad skall man med det till!
  Har ni sett dagens "Lindström"?
  Nu har allas vår herr Lars W fått den grabben med på megatonen.
  Sopar bort vår lilla ö som ingenting.
  Tack, missundsamma dj-ar!
  Så mycket för alla hjärtansdag i morgon...

  SvaraRadera
 5. De lägsta intervallen är ju nästan löjliga. Normalt ligger jag i lägsta, men när lönen trillar in så ligger där lite mer i några dar. Nu har jag undantagsvis lite mer än vad jag skulle haft denna tiden i månaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antar för övrigt att man skall räkna med fonder och aktier mm i ISK/KF. Jag antar att det är rätt udda att ha ISk/KF till att förvara massa pengar (isht när man får skatta som om man får mer avkastning än vad man faktiskt får).

   Radera
  2. Ja, om det ska vara någon poäng med undersökningen får man anta att alla konton (dvs ISK/KF/[övriga konton]) inkluderar finansiella tillgångar och inte bara kontantsaldo.

   Radera
 6. Hm..kanske lite fler intervall mellan 3 000 - 100 000 skulle behövas.

  SvaraRadera
 7. Ett förtydligande krävs: är det normalfallet, eller direkt efter löning ? För det kan variera för de flesta. Gör det enkelt, ta dagen före löning.

  SvaraRadera
 8. Ööhm. Jag valde nog fel då den andra frågan i all hast.
  Jag läste fråga 1: Sparkontot/lönekontot etc.
  Fråga 2: Resterande konton (alltså total summa på ISK etc etc minus de "vanliga" kontona).
  Antar det var fel av mig och fråga två gäller totala pengabingen? Då är jag JETERIK!

  SvaraRadera
 9. Svar
  1. Varför undrar du det? Det frågades hur mycket du har på bankkontot. Eller du kanske har ett bankkonto nominerat i guld?

   Radera
  2. Goldmoney har bankkonto nominerat i guld.

   Radera
 10. Om man är sambo eller gift är det gemensamma tillgångar eller delat på två?

  SvaraRadera